Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מן ההגינות שבתפר הזמן שמאוד מאוד קרוב למבצע, ההנהלה תעדכן את הסוכנים להגיד ללקוחות להמתין מספר ימים.

בהרבה מקרים, סוכן המכירות באולם התצוגה הוא האחרון לדעת. ההנהלה מחליטה על מבצע ושומרת עליו באופן חשאי, או משתפת את עתונות הרכב בעניין.

סוכן המכירות מגיע בבוקר, מקבל מייל(בתקופה בה הייתי סוכן מכירות, לפני למעלה מעשרים שנה, זה הגיע בפקס) - ומתחיל למכור את המבצע.

אותו הדבר קורה גם ביחס לדגמים חדשים(ראה את השרשור על הפיקנטו 3 דלתות בגימור ספורטיבי; מנהל המכירות של קיה סיפר לי על הדגם הזה כבר לפני חודשיים, סוכני המכירות של קיה לא ממש יודעים במה מדובר עד עצם היום הזה).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בשנת 88', אבי רכש BX16TRS חדשה מלובינסקי ב-38K שקלים. מספר חודשים לתוך שנת המודל, אותה מכונית הוצעה ב-31K שקלים.

.

אתה מדבר על הוזלה משמעותית "מספר חודשים" לאחר שאביך קיבל את הרכב. אני מדבר על מספר ימים לאחר שקיבלתי את הפנדה... :)

פורסם
מן ההגינות שבתפר הזמן שמאוד מאוד קרוב למבצע, ההנהלה תעדכן את הסוכנים להגיד ללקוחות להמתין מספר ימים.

בא נעשה REALITY CHECK, האם ברור לך שאתה חי במדינת ישראל במרכז המזרח התיכון ולא בציריך שבמרכז שוויץ?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בא נעשה REALITY CHECK, האם ברור לך שאתה חי במדינת ישראל במרכז המזרח התיכון ולא בציריך שבמרכז שוויץ?

כן, ברור לי איפה אני חי. ברור לי שההנהלה רוצה לשמור על יחסים טובים עם הלקוחות שלה. או שכאן עוד לא למדו שלקוח ממורמר זה לקוח שלא יחזור.

פורסם

אני מבין את ההרגשה המחורבנת שהוצאת 10K יותר ממש שיכולת. לפחות המחיר כמשומשת עוד שלוש שנים ישתנה הרבה פחות, וגם תוכל להחליף לרכב חדש יותר ולהוסיף פחות (בתקווה שהמגמה תמשך בשוק).

אם מאוד היו רוצים לשמר אותך, היו דואגים לפנק אותך במשהו הרבה יותר מטיפול גדול, משהו שיתקרב להפרש (לא מאמין שיוציאו מזומנים מכיסם).

לגבי ה-BX : ברור שאם ההוזלה נעשתה בפעם אחת, אז היו גם לקוחות שספגו את ההוזלה הזאת מספר ימים, ולא חודשים אחרי הרכישה.

ב-98 המשפחה שלי קנתה טריוס מהסוכנות בפחות מ 76K (מנוע 1.3, ידני, לא כולל עוד כמה ניירות שתמיד עולים בסביבות 2000 ש"ח)

שילוב של מחיר הכרות (הדגם לא היה מוכר בארץ, ולא החליף שום דגם מוכר) ואולי התחזקות המטבע (ין) הביאו לכך שכעבור שנה שנתיים הדגם היה מאוד מבוקש, ומחירו כחדש עבר את ה100K נדמה לי, ויכולנו למכור אותו גם ב 80K ויותר, כמשומש.

אותה תופעה קרתה עם סוברו העממית בשנות השמונים.

ככה זה:יום דבש יום בצל.

השוק השתנה, ולא סמל"ת מכתיבים את השוק. מחיר המכוניות האלה יורד. העיקר שסמל"ת טוענים שהמבצע לא ישפיע על המחירון.

פורסם
כן, ברור לי איפה אני חי. ברור לי שההנהלה רוצה לשמור על יחסים טובים עם הלקוחות שלה. או שכאן עוד לא למדו שלקוח ממורמר זה לקוח שלא יחזור.

עם יד על הלב, חברה שבמשך 6 שבועות משנה את המחיר מ 78 ל 67 חזרה ל 80 ומורידה ל 60, נראה לך שזאת חברה שרוצה לשמור על יחסים טובים עם הלקוחות או חברה שמנסה למקסם רווחים ע"י מבצעי שליפה מהמותן אה-לה- ג'ון וויין?

השלב הבא יהיה לצייר טבעות גדולות עם מחירים על ריצפת אולם התצוגה ולשחק עם הלקוחות 1-2-3 דג מלוח ואיפה שנעמדת , זה המחיר שתשלם. (טוב, יאללה, מי עושה מהפנינה הזאת חתימה?)

תפנה לסמל"ת בפקס ודרוש פיצוי, אם אתה מרגיש פגוע ונעלב.

תצחק תצחק. הבדיחה על חשבוני.

אני לא בטוח שהוא צחק, פניה לשרות לקוחות יכולה להניב תוצאה כל שהיא וגם אם לא תקבל צק ע"ס עשרתאלפים ג'ובות, גם אם תקבל טיפול חינם, מה רע?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עם יד על הלב, חברה שבמשך 6 שבועות משנה את המחיר מ 78 ל 67 חזרה ל 80 ומורידה ל 60, נראה לך שזאת חברה שרוצה לשמור על יחסים טובים עם הלקוחות או חברה שמנסה למקסם רווחים ע"י מבצעי שליפה מהמותן אה-לה- ג'ון וויין?

תשמע, אני לא ראיתי כל פסול במבצע שהוריד את הפנדה ל 67. בלי המבצע הזה הפנדה בכלל לא היתה נכנסת לתחרות בקטגורית המיני כרכב רלוונטי. זה היה מהלך מתבקש. הפנדה בהחלט היתה תחרותית במחיר הזה, והם מכרו הרבה פנדות בתקופה הזו. אף לקוח של פנדה לא יכול באמת לקטר על כך שקנה את הרכב ב-80 אלף, הרי לסמל"ת לא הייתה באמת ברירה ברגע שהשוק התמלא ברכבי מיני במחירי של 60 ומשהו אלף ש"ח. סמל"ת פשוט נאלצה להגיב מחוסר ברירה.

אני פשוט לא הבנתי מדוע הם העלו אותה בחזרה ל 80. מהלך אידיוטי וחסר מחשבה, שהדבר היחידי שעשה זה לדפוק את לקוחות פיאט שקנו בתקופה הזו.

הסוכן של סמל"ת אמר לי, במחיר של 80 הפנדה עדיין תחרותית מכיוון שמדובר ברכב שהוא מעל לכל סגמנט המיני, ולמכור אותו במחיר 67 ביחד עם כל סגמנט המיני לא עושה לו כבוד.... ואז הם הולכים ומורידים את הפנדה ל 59 אלף שח !!

אני בכלל לא מבין את ההורדה של הפנדה ל 59 אלף לארבעה ימים. מה זה נותן בדיוק אם הם מתכוונים להעלות את המחיר בחזרה ל 80 ?

אם Fitch לא צחק, אני מתנצל.

פורסם

גם אותי זה מעצבן נועם,מה לעשות,לפחות לא שילמנו 80K :lol:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם כבר קיבלת את הרכב אבל טרם עברו שבועיים. מה אומר חוק הגנת הצרכן המעודכן? (השאלה היא למומחים המשפטיים של הפורום!)

נראה שההפרש הוא הרבה יותר מחמישה אחוזים למשל!

פורסם
אם כבר קיבלת את הרכב אבל טרם עברו שבועיים. מה אומר חוק הגנת הצרכן המעודכן? (השאלה היא למומחים המשפטיים של הפורום!)

נראה שההפרש הוא הרבה יותר מחמישה אחוזים למשל!

אתה מדבר על חוק הגנת הצרכן שמאפשר להחזיר מוצרים עד שבועיים מקנייתם ?, אני הבנתי שמדובר רק על מוצרים שלא נעשה בהם שימוש...

עדכון:

קראתי את החוק, ואכן רשום שם שאפשר להחזיר גם רכב, אך לא ראיתי באילו תנאים. פשוט נשמע לי הזוי שאפשר להחזיר רכב אחרי שבועיים שנעשה בו שימוש, מי יקנה אותו חדש ?, הרכב גם קיבל כל מיני שריטות קטנות בכל מיני מקומות... בכל מקרה קיבלתי את הרכב ביום שלישי לפני שבועיים. נראה לי שהיום זה בדיוק 14 יום (והשאלה היא גם האם מדובר על 14 יום מיום הקניה, או 14 יום מיום המסירה).

פורסם

ל-NOAM23:

1. לגבי רכב, תקנות הגנת הצרכן ביטול עסקה קובעות שניתן לבטל תוך 14 ימים מיום עשיית העסקה ובלבד שטרם נרשם על שם הצרכן. נראה לי שאחרת את המועד.

2. אני מבין את הכעס ומזדהה איתו, אך קח בחשבון שאם תחזיק ברכב כמה שנים טובות זה יתאזן איכשהו.

3. לדעתי סמל"ת מאכילים אותך לוקשים. המבצע לא יכול להיות זמני, מאחר שכוחות השוק מכתיבים שאם הם רוצים להיות רלוונטיים עם הפנדה אז 60K ש"ח זה אזור המחיר הריאלי של הרכב. אין מצב שהם יחזרו ל-80, וגם אם כן - בשוק המשומשות הפנדה תחטוף חזק כי נקודת הייחוס היא לא פנדה ב-80 או 100 או אפילו 200 כי אם אלטו/ספארק/פיקנטו ב-60K ואף פחות וקליאו/מיקרה ב-K70.

ימות המשיח הגיעו וכל בעלי הרכב בישראל חוטפים חזק. שני הרכבים שברשותי חטפו השנה למעלה מ-30% ירידת ערך ריאלית, ותאמין לי שלא צפיתי את זה ואין לי את מי להאשים.

פורסם

עם כל הקיצוצי מחירים הללו לפחות אני מתחיל להבין בכמה היבואן קונה את הפנדה (לפני מיסים), משהו בסביבות 10 או 15 אלף ש"ח. כמו זוג אופני ספורט איכותיות. ליצרן זה בטח עולה 5000 ש"ח (בלי עלויות R&D). לא רחוק ממה שרצו ממני על תוספת פסי גגון.

• תוכן חדש...