Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה לא מעודכן. הורים משלמים הון תועפות לגנים ומורים פרטיים, רפואה ציבורית גוססת, תחבורה ציבורית מפגרת בשני עשורים לפחות אחרי אירופה, ביטוח לאומי בקושי משלם, דירות התייקרו מאוד בכל הארץ, אבל המיסים רק עלו ועלו. אבל היי העיקר שהירקות יותר זולים. יהיה מה לכרסם בזמן שאני עומד בפקק.

אף אחד לא אמר ובטח שלא אני שהכל מושלם כאן. חוץ מזה הרצון של אנשים לשפר ולשנות אכן יגרום לשינוי. אבל לא רומא ולא אמריקה נבנו ביום אחד. חיכנו קרוב ל 2000 שנים עד שנוכל לחיות סוף סוף במדינה משלנו. עברו כולה 63 שנים נאז שהוקמה. לדור של היום יש חיים בהרבה יותר טובים מהדור הקודם והדור שלפניו. מן הסתם, אם המדינה הזו תחזיק מעמד עוד בעתיד אז היא אמורה רק להתקדם קדימה. אם אתה לא מאמין אז תסתכל על כל המדינות הערביות השכנות שלנו. לאן הם הגיעו מבחינה מדינית וכלכלית ולמה אנחנו הגענו.

שבת שלום.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וזה הסיבה למחאות,הפגות.

להתקדם.

החיים הם חצי הימור - למה לא להנות מזה?:twisted:

YOU DON'T KNOW HOW DEEP YOU CAN RIDE UNTIL YOU CANT GET BACK OUT

VW גולף- עוד אחת מהנאות החיים8)

פורסם

העתיד של ילדינו לא קשור למחיר הדלק.

דופקים אותנו בכל כך הרבה צורות אחרות שזה כבר לא כל כך רלוונטי.

המחאה היחידה שצריכה להיות בשלב הזה היא נגד הצורה שבה נבחרים ה"נציגים" שלנו, ולדאוג שהמושחתים ירדו מהשלטון.

עוד שקל בדלק, פחות שקל בדלק... למי אכפת כבר?

אז עובדים קשה יותר וקורעים את התחת ב18 שעות עבודה.

אם זה לא הדלק זה הקוטג', ואם זה לא הקוטג' זה המחיר של הדירות או המיסים על המכוניות או מכס על דברים מעל מחיר מסוים, או כל דבר אחר.

It's all fucked anyway...

לקח לישראל 8 שנים לשבור אותי, וכרגע אני מוכן לעזוב בכיף.

אני לא מדבר מנקודת מבט ממורמרת של מישהו שלא מסתדר בחיים. דווקא הולך לי לא רע.

אני מדבר מנקודת מבט של מישהו עם תואר ראשון ובאמצע תואר שני, שלא רואה איך אפשר כבר לגדל פה ילדים ולמרות שכיום אני גומר את החודש, אני לא ממש רואה את עצמי קונה דירה בשנים הקרובות, או אפילו מחליף לרכב משנות ה2000.

ועוד משהו:

אני לא אצא למחאה עם מזג האוויר הזה.

פאקינג חם!

חכה לספטמבר :|

פורסם

יש להעלות מחיר הדלק בשקל לפחות, נוסף למיסוי כבד יותר על ליסינג, ולהוריד מס על מכוניות חדשות.

פורסם

אני מדבר מנקודת מבט של מישהו עם תואר ראשון ובאמצע תואר שני, שלא רואה איך אפשר כבר לגדל פה ילדים ולמרות שכיום אני גומר את החודש, אני לא ממש רואה את עצמי קונה דירה בשנים הקרובות, או אפילו מחליף לרכב משנות ה2000.

1. אין בעיה. אל תביא ילדים לעולם, או שתביא ילד אחד בלבד (באירופה הריבוי הטבעי כבר שלילי, והרבה מבוגרים חוזרים לשוק העבודה). זה כבר יחזור למדינה בהפוכה. אל תדאג.

2. השכלה לא מבטיחה לך כלום. כמובן שעדיף שתהיה משכיל מאשר בכלל לא.

3. אל תקנה דירה היום. אבל תכלס? בשוק הדירות אני בטוח שיש דירות מוזנחות וישנות, במחיר שבן אדם יכול להרשות לעצמו (בדיוק כמו שיש מקום בשוק לכל מיני רכבים ב5000 שקלים).

בהצלחה !

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
העתיד של ילדינו לא קשור למחיר הדלק.

דופקים אותנו בכל כך הרבה צורות אחרות שזה כבר לא כל כך רלוונטי.

המחאה היחידה שצריכה להיות בשלב הזה היא נגד הצורה שבה נבחרים ה"נציגים" שלנו, ולדאוג שהמושחתים ירדו מהשלטון.

עוד שקל בדלק, פחות שקל בדלק... למי אכפת כבר?

אז עובדים קשה יותר וקורעים את התחת ב18 שעות עבודה.

אם זה לא הדלק זה הקוטג', ואם זה לא הקוטג' זה המחיר של הדירות או המיסים על המכוניות או מכס על דברים מעל מחיר מסוים, או כל דבר אחר.

It's all fucked anyway...

לקח לישראל 8 שנים לשבור אותי, וכרגע אני מוכן לעזוב בכיף.

ועוד משהו:

אני לא אצא למחאה עם מזג האוויר הזה.

פאקינג חם!

חכה לספטמבר :|

יוסי, סלח לי. אני חלילה לא מנסה להקניט אותך אבל מרגיש צורך לשאול. יצא לך לומר בשירשור הקודם שלא נולדת כאן. אבל מיכוון שאתה חיי כאן ואתה לא עובד זר אז אני מניח שאתה היית בשלב מסויים עולה חדש או הורייך. מתוקף היותך או היותם עולים חדשים לא קיבלת מענק קליטה? לא קיבלת הטבות של עולה חדש? מאיפה בדיוק אתה חושב שהמענק הזה הגיע בדיוק? מאמריקה? או מהמיסים שאנשים משלמים כאן?

דבר שני, אמרת שאתה בדרך לתואר שני נכון? אתה יודע שמדינת ישראל מסבסדת את הלימודים האקדמיים? כמה עולה היום שנת לימוד באוניברסטאות? בוא ואני אגזים ואגזים מאוד. בוא ונניח ששנת לימוד אחת עולה 5 אלף דולר שזה נכון להיות פחות או יותר 17,500 ש"ח. שוב פעם אני רוצה להדגיש שזוהי הגזמה. מחיר שנת לימוד היום בישראל נמוך בהרבה. נגיד שסטודנט רוצה ללמוד הנדסת מכונות בטכניון שנחשב למוסד מכובד בכל העולם. במחיר 20 אלף דולר (לא כולל מעונות כמובן ודיור) הוא גומר את התואר שלו.

בארה"ב המוסד הכי מכובד ללימוד הנדסה שהטכניון יכול לשאוף להיות מקביל אליו הוא ה MIT בבוסטון. כמה אתה חושב שיעלה לך שנת לימוד אחד שם? 5 אלף דולר? חחח, הצחקת אותי. אני נחנק מגיחוך. למה שלא תנסה משהו בין 30 ל 50 אלף דולר לשנה? לא מאמין לי? הנה, קח את הלינק שלהם ושאל אותם.

http://web.mit.edu/

עדיין חושב שאני מדבר בולשיט? בבקשה

http://www.answerbag.com/q_view/52856

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070129190144AAmCczm

מה המצב באנגליה? שכר לימוד באנגלייה היום הוא בין 6,000 ליש"ט לבין 9,000 ליש"ט שזה אומר מעל ל 30 אלף ש"ח בשנה.

נו? אז עדיין זה קקה לחיות בארץ?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

סרברל -

אין ספק שאתה צריך לזכות בתואר הספינולוג לשנת 2011.

בכל פעם שמעלים את נושא מיסוי הדלק ויוקר המחייה, אתה מצליח לערב איכשהו את ארה"ב בעניין.

בחזרה לקרקע המציאות:

ב 5 שנים האחרונות עלה השכר הממוצע ב -17%

ב 5 שנים האחרונות עלה מדד המחירים לצרכן ב- 17%

מזון - 25%

התייקרות המים - 40%

בנזין - 23%

ארנונה -

דירה ממצועת - 55%

שכר דירה ממוצע - 27%

2000-2011 שכר שכיר ממוצע - 0%

רווחי חברות בורסה - 300%

שכר בכירים - 300%

אז לפני שאתה מספר לנו כמה טוב מצב הרפואה בישראל, ואיך הזקנים הפסיקו לעשות צרכים במסדרונות המחלקה לעיניי כל,

הגיע הזמן שתתחיל לגבות את הדיבורים שלך במיספרים ולהראות לכולנו האידיוטים ו"הבכיינים" כלשונך, איך בדיוק מיסוי הדלק הועבר לטובת בתי החולים, איך המיסוי על הדלק הועבר לטובת מערכת החינוך, לניצולי השואה, לעובדים הסוציליים ולשירותי הרווחה ואיך לעזאזל משק שצמח ב 7% ובעל עודף גביית מיסוי של כ 16 מילארד שקלים מתחילת 2010 לא הצליח להעביר שקל מזה לטובת השכיר הפשוט בין מעמד הביניים, ואיך עדיין בעלי ההון המוקשרים קשר הדוק ומצחין לבעלי השררה מצליחים להתעשר על חשבוננו.

כל עוד אין לך אפשרות לגבות את הסיפורים שלך, אתה דמגוג בשקל וספינולוג מדהים.

או כמו שסבתא שלי עליה השלום הייתה אומרת, "בוקרה פיל מישמיש" , ובמילים אחרות, ספר את סיפורי ארה"ב שלך והטוסטוס שלך למישהו אחר.

פורסם
יוסי, סלח לי. אני חלילה לא מנסה להקניט אותך אבל מרגיש צורך לשאול. יצא לך לומר בשירשור הקודם שלא נולדת כאן. אבל מיכוון שאתה חיי כאן ואתה לא עובד זר אז אני מניח שאתה היית בשלב מסויים עולה חדש או הורייך. מתוקף היותך או היותם עולים חדשים לא קיבלת מענק קליטה? לא קיבלת הטבות של עולה חדש? מאיפה בדיוק אתה חושב שהמענק הזה הגיע בדיוק? מאמריקה? או מהמיסים שאנשים משלמים כאן?

דבר שני, אמרת שאתה בדרך לתואר שני נכון? אתה יודע שמדינת ישראל מסבסדת את הלימודים האקדמיים? כמה עולה היום שנת לימוד באוניברסטאות? בוא ואני אגזים ואגזים מאוד. בוא ונניח ששנת לימוד אחת עולה 5 אלף דולר שזה נכון להיות פחות או יותר 17,500 ש"ח. שוב פעם אני רוצה להדגיש שזוהי הגזמה. מחיר שנת לימוד היום בישראל נמוך בהרבה. נגיד שסטודנט רוצה ללמוד הנדסת מכונות בטכניון שנחשב למוסד מכובד בכל העולם. במחיר 20 אלף דולר (לא כולל מעונות כמובן ודיור) הוא גומר את התואר שלו.

בארה"ב המוסד הכי מכובד ללימוד הנדסה שהטכניון יכול לשאוף להיות מקביל אליו הוא ה MIT בבוסטון. כמה אתה חושב שיעלה לך שנת לימוד אחד שם? 5 אלף דולר? חחח, הצחקת אותי. אני נחנק מגיחוך. למה שלא תנסה משהו בין 30 ל 50 אלף דולר לשנה? לא מאמין לי? הנה, קח את הלינק שלהם ושאל אותם.

http://web.mit.edu/

עדיין חושב שאני מדבר בולשיט? בבקשה

http://www.answerbag.com/q_view/52856

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20070129190144AAmCczm

מה המצב באנגליה? שכר לימוד באנגלייה היום הוא בין 6,000 ליש"ט לבין 9,000 ליש"ט שזה אומר מעל ל 30 אלף ש"ח בשנה.

נו? אז עדיין זה קקה לחיות בארץ?

עם כל הכבוד לטכניון, ולא חסר כבוד, מה אתה משווה אותו ל MIT ?

פורסם

מזון - 25%

התייקרות המים - 40%

בנזין - 23%

ארנונה -

דירה ממצועת - 55%

שכר דירה ממוצע - 27%

רווחי חברות בורסה - 300%

שכר בכירים - 300%

זו בדיוק הנקודה.

תראו, מצבי הכלכלי טוב (טפו-טפו-טפו) ולא חסר לי דבר, כל ההתייקרויות האחרונות נבלעות בחשבון העו"ש כשהן מכוסות ללא קושי ואינני מרגיש בהן מבחינה פיננסית.

מבחינה אישית אני מרגיש מחנק, יש לי תחושה שמפלצת מיסים חדרה לי לח-ן הבנק ועושה בי כרצונה :evil:, זה כבר לא סביר מה שקורה במדינה הזו.

לא סביר שלפני שבועיים שילמתי בפראג על גביע מילקי גדול ומשובח ביותר - פחות מ- 10 קרונות ( פחות מ- 2 ש"ח), לא סביר שזוג המכנסיים היקר ביותר שתמצאו ברשת זארה בספרד עולה פחות מ- 25 יורו וממש לא סביר שבני הבכור שרוצה להקים בית בישראל וברשותו סכום יפה בן קרוב לשבע ספרות בשקלים כהון עצמי, מתקשה לרכוש בית נורמלי.

זה ממש לא סביר.

עדיין לא ראינו את הסוף, עלילות "שישנסקי והעיר הגדולה" עיכבו פיתוח מאגרי גז שבתמר, במצרים פוצצו את צינור הגז המספק גז לחברת חשמל - הופה לפנינו התייקרות של 20% במחירי החשמל...

התייקרות שתטיס בתורה את מחירי כל המוצרים שבמשק כי החשמל הוא תשומה שבכל פריט.

אפילו אני כבר מתחיל לצאת מהשלווה ולהתעצבן, על העושק ועל כך שאנשים צעירים לא יכולים לחיות כאן יותר.

פורסם
תגובתי בכחול

ידידי , שירותי הרפואה בישראל הם לא מושלמים , ובטח שלא הכי טובים בעולם , אבל הם רחוקים מלהיות בזיון.

כמו שנאמר פה כבר , שירותי הרפואה בישראל הם רפואה ציבורית , ולכל אזרח מגיע לראות רופא , ההכפשה שלך לא במקום בכלל מ2 סיבות ,

1. יש את מאבק הרופאים שאם היית מתעמק בו קצת היית רואה שהם קורסים בנטל , וזו אחת הסיבות שהרפואה איטית

2. אתה משווה את שירותי הרפואה של צה"ל לרפואה הציבורת בישראל , השוואה לא נכונה בכלל. זה ידוע שזמן ההמתנה לרופאים מומחים הוא ארוך מהרגיל בצבא , אתה לא הראשון ולא האחרון שיחווה את זה , ויותר מזה , כל שרותי הרפואה בצבא הם בחינם ויש לך ביטוח רפואי מלא , אז אל תתלונן יותר מידי , הלוואי והייתי מבוטח כל החיים כמו שהייתי ב3 שנים בצה"ל.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
עם כל הכבוד לטכניון, ולא חסר כבוד, מה אתה משווה אותו ל MIT ?

הסברתי לך במילים פשוטות שמחיר שנת לימוד אקדמאית היא כמעט "צחוק" לעומת ארה"ב ואנגליה. פה יש השתתפות של המדינה בשכר הלימוד כאשר במדינות הנ"ל אין. אלה הם המדינות שאני יודע עליהן. לא רשמתי על מדינות שאני לא יודע. עוד דבר הבאתי את הטכניון בתור דוגמה שאם תלך לחפש עבודה היכן שהוא בעולם, בתור בוגר הטכניון יתנו לך כבוד ולא יתייחסו עלייך בזילזול חס וחלילה.

פורסם
אז הפתרון ברור - צריך לעבור למדינה גדולה, המייצרת רכבים בעצמה. תודה על העצה, אני כבר עובד על היישום זמן מה :)

שיהיה לך בהצלחה אם ככה באמת מכל הלב. אתה לא הישראלי או היהודי הראשון או האחרון שבחר להגר למדינה אחרת. רק אנא ממך, אם החלטת באמת להגר אז בבקשה תהגר. אל תהיה כמו רוב הישראלים הבכיינים שבוכים עד כמה קקה וקשה פה ונשארים וממרים לכל האחרים שכן רואים את ישראל כמקום טוב לחיות בו.

סרברל -

בכל פעם שמעלים את נושא מיסוי הדלק ויוקר המחייה, אתה מצליח לערב איכשהו את ארה"ב בעניין.

בחזרה לקרקע המציאות:

מזון - 25%

התייקרות המים - 40%

בנזין - 23%

ארנונה -

דירה ממצועת - 55%

שכר דירה ממוצע - 27%

רווחי חברות בורסה - 300%

שכר בכירים - 300%

אז לפני שאתה מספר לנו כמה טוב מצב הרפואה בישראל, ואיך הזקנים הפסיקו לעשות צרכים במסדרונות המחלקה לעיניי כל,

הגיע הזמן שתתחיל לגבות את הדיבורים שלך במיספרים ולהראות לכולנו האידיוטים ו"הבכיינים" כלשונך, איך בדיוק מיסוי הדלק הועבר לטובת בתי החולים, איך המיסוי על הדלק הועבר לטובת מערכת החינוך, לניצולי השואה, לעובדים הסוציליים ולשירותי הרווחה ואיך לעזאזל משק שצמח ב 7% ובעל עודף גביית מיסוי של כ 16 מילארד שקלים מתחילת 2010 לא הצליח להעביר שקל מזה לטובת השכיר הפשוט בין מעמד הביניים, ואיך עדיין בעלי ההון המוקשרים קשר הדוק ומצחין לבעלי השררה מצליחים להתעשר על חשבוננו.

או כמו שסבתא שלי עליה השלום הייתה אומרת, "בוקרה פיל מישמיש" , ובמילים אחרות, ספר את סיפורי ארה"ב שלך והטוסטוס שלך למישהו אחר.

קודם כל אני חייב לציין שלפי דעתי הכותרת של השירשור היא בדיחה. אפשר לחשוב שאנשים חיים ברחובות, לובשים בגדים טלואים, אוכלים מהאשפתות וכיוצא בזה. באמת, מי שיחשוב איזה מצב על הפנים כאן.

אני לא יכול להביא לך שום נתונים מתמתיים פיזיים. מה שאני כן יודע שאני חייתי בארה"ב 10 שנים. בניגוד לחברה הישראלים שעובדים במובינג ובעגלות בקניונים אני שילמתי מיסים כמו כולם. יש הבדל שאתה עושה 2500-3000 דולר לחודש ומשלם מהם מיסים. קח משכורת של 3000 דולר. תוריד ממנה 30 אחוז מה נשאר לך? 2100 דולר. תוריד ממנה 500 דולר ביטוח בריאות לאדם יחיד שהייתי משלם כל חודש. מה נשאר לך 1,600. עכשיו מזה תתחיל לחיות. נראה אותך.

עוד מעט ידידי בנצי יופיע כאן ויתחיל לספר עד כמה טוב לו שם. שיהיה בריא. יש לו עבודה טובה אצל קרוב משפחה והוא מקבל משכורת טובה מאוד. אבל לא כולם כאלה. אם אתה לא רופא, מהנדס או בעל מקצוע חשוב אין לך מה לחפש בארה"ב. החיים בישראל עדיפים לפי דעתי. עובדה, לא חסרים אנשים שחוזרים לארץ בחזרה אחרי שחיו בגולה והיבינו שזה הדשא של השכן לא ממש ירוק כמו שחשבו.

אין אפס, אנשים צריכים להבין, שממשכורת מינימום אין אפשר לגדל ילדים. יש לך משכורת מינימום? אל תביא 3 ילדים לעולם. תביא 1 שאם לא, אל תתפלא שאין לך אין לגמור את החודש. אבל מה לעשות, ישראל היא מדינה שמעודדת ילודה. למרבה הצער והכאב, האנשים המציאותיים אלה שעובדים קשה ומשלמים מיסים ותורמים למדינה הם אלה שמבינים את זה. שאר המגזרים מתעלמים מהנושא ובגלל זה כל המערכת כורעת תחת הנטל. אירונייה, שדווקא המגזרים שלא בעד מדינת ישראל הם אלה שנהנים הכי הרבה.

ורק על הדרך, אני לא טרול מושתל של ממשלת ישראל ולא עובד באף משרד ממשלתי. כמו שיש את אלה שרואים בזה חובה להתבכיין אני רואה בזה חובה גם להביא את הצד השני של המטבע.

פורסם

אל תדאג סרברל - אין לי שום כוונה להשאר כאן יותר מהנחוץ. מצד שני, אל תצפה שאני אעבור לחו"ל כדי להיות שם נהג מונית פקיסטניץ המטרה היא לעבור ולחיות טוב - מה שמתחיל כמובן עם עבודה טובה שמתאימה לכישורים שלי. מן הסתם כדי לעבור כמו מלך ולא כמו אפס צריך להכין את כל מה שצריך, ואני עושה את זה בקפידה. אז אסיים באותו משפט שאיתו התחלתי - אל תדאג, אין לי שום כוונה להשאר כאן יותר מהמינימום ההכרחי.

ואם אתה רוצה לשלם כ - 75% מס כולל (פחות או יותר מה שמשלם בן מעמד הביניים, כאשר משקללים מיסים ישירים ועקיפים) כדי לקיים את החרדים ושאר אוכלי החינם שצמח במדינה הזאת - שיבושם לך.

פורסם
וזה הסיבה למחאות,הפגות.

להתקדם.

יש מחאות ויש הפגנות, אכן התקדמנו.

רק הבעיה שהמחאות לא ממש מוצדקות.

מה ציפו כל יושבי האוהלים בשדרות רוטשילד ?

שמדינת ישראל תדאג להם לדיור באותה שדרה בדיוק או שמא בתוכנית ל' ?

אתמול בלילה, בשעות הקטנות, הסתכלתי על המפה וגיליתי כמה ערים, שאני מניח שמוכרות לרובכם - חולון, בת ים ואפילו עיר נידחת בשם ראשון לציון.

אבל מה, לא מהכבוד של הסטודנטים לגור בערים הללו, או שחלילה לנוע בתחבורה ציבורית, רחמנא ליצלן.

אבל מצד שני, איך יהיה לזוגות הצעירים של ימנו כסף לרכוש דירה ?

אחרי הצבא יוצאים לטיול מסביב לעולם, אחר כך לומדים באוניברסיטה מקצועות לא חיוניים בעליל, ובתווך ממשיכים לחיות ברמת חיים מכובדת, ובגיל 30 מיתחתנים בהפקה שעולה מאות אלפי שקלים לאירוע שנמשך בדיוק 4 שעות (שהיו המיותרות בחיי..).

ובסוף למי באים בטענות?

לממשלה כמובן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
סרברל -

בחזרה לקרקע המציאות:

מזון - 25%

התייקרות המים - 40%

בנזין - 23%

ארנונה -

דירה ממצועת - 55%

שכר דירה ממוצע - 27%

רווחי חברות בורסה - 300%

שכר בכירים - 300%

1+ ענק.

לפי מה ואיך שסרברל לא אתפלא אם הוא חבר מרכז נהנתן מאחד המפלגות המושחתות בארץ.

• תוכן חדש...