Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש כאן רשימת ערים שרובן מציעות רמת חים גבוה מתל אביב כולן יותר זולות כך גם היחס אם תלכו לעיר יותר זולה בחול או כאן

New York NY

United States of America

Washington DC

United States of America

Athens

Greece

Barcelona

Spain

אין שום סיבה שנהיה יותר יקרים!

כאשר רשמת שהמחייה בניו יורק זולה מתל אביב איבדת את האמון שנתתי בהצהרה שלך על כל הערים הנ"ל. דרך אגב, תלוי איפה בניו יורק. מנהטן יקרה חבל לך על הזמן. ואם אתה מדבר על הרובעים של מנהטן גם לא ממש זולים. קח בחשבון שישנם רובעים שלוקח מעל לשעה להגיע למנהטן בסבווי אז זה לא ממש חוכמה. כלומר גם אם תחפש דירות במרחק שעה ברכבת מתל אביב ברור שיהיה יותר זול.

דרך אגב, מצחיק שרשמת את ספרד ויוון. שני מדינות שעל סף פשיטת רגל. כנ"ל לגבי אירלנד. המדינות שכרגע עומדות על חובות רציניים ביותר המאיימים על קיומן כמדינות היא בראש ובראשונה ייון. אחת המדינות שהייתה אימפרייה של העולם העתיק. לך תבין.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קודם כל, לפני שאני מגיב לגבי כל השאר נתחיל איתך. אני יכול לומר לך ב 100% שעם ישראל רק אכל אותה ואכל אותה בגדול. באבו אבווה, ראס בן אמו או איך שתקרא לזה. נכון, בר כוכבא הביס את הרומאים אבל מה? אתה חושב שהם יצאו פראיירים? הם שלחו שוב פעם את הצבא והפעם בתוספת משמעותית של כוח אדם ונתנו ליהודים טוב טוב בראש. אבל למה לי להכביר במילים?

קרא בעצמך. אז אנא ממך, להבא נא לחשוב טוב טוב לפני שזורקים עצת אחיתופל.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%A8%D7%93_%D7%91%D7%A8_%אס.

איפה בתגובה שלי ראית מילימטר של עצה או המלצה?

מישהו אמר שאולי תהיה פה התקוממות כמו במצרים, אני עניתי שלדעתי לא.

סה"כ ציינתי עובדה, שהייתה אז התקוממות של עם ישראל.זה שהיא נגמרה לא משהו זה ידוע.

אז להבא נא לקרוא טוב את מה שאתה מגיב עליו ולא להכניס לאנשים מילים לפה.

V5

פורסם
שלא לשים לב לעובדה שבישראל ישנה ילודה מוגברת הגבוה באופן ניכר משאר המדינות החברות באירגון. כלומר, אנשים מולידים יותר ילדים ממה שהם מסוגלים לממן. לפיכך כאשר יש יותר אנשים עם ילדים שלא מסוגלים לשלם עבורם החשבון נופל על המדינה והיא זו שעומדת בנטל. כאשר מצב זה קורה רמת השירות הכללית יורדת. לכן ישראל שנחשבת מדינה מאוד מתקדמת צריכה עדיין להתמודד עם מצב של 30 ילדים בכיתה, X,Y,Z של כמות רופאים, אחיות ומיטות אישפוז וכיוצא בזה.

ברור!

כי הגירה של מליון איש בעשור אחד לא משפיעה בכלל!

:roll:

יש המון גורמים שמשפיעים, אבל בעיקר המדיניות של הממשלה.

פורסם

אי אפשר להשוות את המצב כאן לשום מדינה אחרת בגלל השוני בתמ"ג ובשכר המינימום זה באנגליה המעמ הוא 20 אחוז, זה לא משנה את העובדה שהשכר מינימום שם הוא באיזור ה40 שקל כמעט כפול מכאן, אם אתה חושב שלשלם על כל ליטר יותר מחצי למדינה ישראל אז אין בכלל על מה לדבר, דופקים אותנו, והפעם בכל הכח.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

עם שכר מינ' של 22 שקל לשעה מה אפשר כבר להרוויח.. אתה נוסע ברכב פרטי לעבודה הלוך חזור זה כבר שעה, אוטובוס זה חצי שעה. מה יהיה הסוף..

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם
אני לא רוצה להיכנס לויכוחים או התנגחויות. אני רק רוצה לומר שהרבה דברים פה קורים מתוך "תרבות העדר" ורוב האנשים אינם חושבים יותר מדי. הם, בעיניי, מושפעים/אוכלים את מה שמוכרים להם בתקשורת ובכלל. אני לא אומר "נזרום עם הדברים" אני אומר שאנשים צריכים ללמוד לחיות עם מה שיש להם, וכמובן לנסות לשפר את מצבם. רוצים לשנות? שיקימו מפלגה שתבטיח אי אילו דברים. וישנו את זה מלמעלה.

הבעיה לדעתי שאנשים כאן יודעים לבכות ולבכות... ולהגיד ש...המחיר מאוד גבוה (אם זה קוטג', דירות או דלק..).

אנשים רוצים לשנות את המצב רק כי הם חזירים, בעיניי, כי הם רוצים גם X וגם Y ו-גם Z. אם אנשים היו מחליטים מה חשוב להם, ופועלים לפי זה, המצב היה נראה אחרת.

אני לא מבין איך תרבות העדר נכנס פה, אם כבר תרבות העדר הישראלית זה לשתוק ולבכות ביחד כמה חרא פה.

ובשביל לשפר מצב צריך לפעול,אם זה בחיים אישים של בנאדם ואם זה בעניין של כל האזרחים.

קוטג'(מוצרי מזון),דירות ודלק זה דברים בסיסים שרוב האנשים משתמשים בו בכל העולם ולדעתי זה משהו ששווה לפעול בשבילו.

מי שאמר פה עכשיו שמחיר הקוטג' ירד אומר שהחברות מביאות חומרים זולים יותר איפה שמעתה על זה?לפי מה שאני הבנתי החברות תפסו תחת על הורדת הפיקוח למחירים. ובעניין המפלגה לא חסר מפלגות שאמרו שיעשו ככה וככה ובתכלס מה שיקבלנו מהם זה סטיקר לאוטו,קצת קשה לסמוך על זה.

החיים הם חצי הימור - למה לא להנות מזה?:twisted:

YOU DON'T KNOW HOW DEEP YOU CAN RIDE UNTIL YOU CANT GET BACK OUT

VW גולף- עוד אחת מהנאות החיים8)

פורסם

הכל מתחיל מזה שאנשים לא חיים בהתאם לרמת ההכנסה שלהם, לדעתי חלק מהאשמה היא של הבנקים שהרשו בעבר מינוסים גבוהים מאוד לאנשים שלא מרוויחים מספיק.

לקנות רכב חדש מהניילן שהפסד הערך שלו עומד על 10-15 אלף בשנה כשאתה ואישתך מרוויחים 5 אלף בחודש זו לא צרכנות נבונה.

לקנות קוטג' ב8 שקל עם אותה רמת הכנסה זו לא צרכנות נבונה. לקנות מעדן של 100 גרם ב6 שקלים זו לא צרכנות נבונה.

לשכור דירה ולא משנה איפה בסכום שהוא מעבר לשליש מההכנסה שלכם זו לא צרכנות נבונה. (לא סתם המשכנתא מוגבלת לשליש מההכנסה). ג'ינס דיזל שעולה 1500 שקל:evil: זה כבר טיפשות!!!

ואפשר להמשיך עוד ועוד כל היום עם דוגמאות איך אנשים פה משלמים הרבה מעל ומעבר למה שצריכים לשלם על דברים.

אם כולם יתחילו לחיות חיים צנועים יותר ולקנות בהתאם לרמת ההכנסה שלהם המחירים ירדו כי אם אף אחד לא יקנה קוטג' המחיר ירד. אבל אל תעשו את זה בשביל להוריד את מחירי הקוטג' ספציפית אלא כדי לשנות את כל השיטה שחייתם בה עד עכשיו.

כשאני נכנס לחנות ורואה מחיר של מוצר שנראה לי יקר אני לא קונה, כשמחיר הדלק עולה אני מחליף לרכב חסכוני יותר וגם מתחיל לחשב נסיעות, אני לא מתבייש לומר למוכר בחנות שהמוצר יקר.

בקיצור זו לא בושה לחיות יותר צנוע.

Cerebral Cortex שאלה לי אליך, הרבה שנים אני שומע שמחירי הירקות בארה"ב יקרים כמו הדוגמא שנתת פה על העגבניות. אם המחיר של הירקות כל כל יקר למה הם לא מגדלים בעצמם? הרי גם ב20 שקל לקילו הם יתעשרו רק מלמכור ירקות.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
ברור!

כי הגירה של מליון איש בעשור אחד לא משפיעה בכלל!

:roll:

יש המון גורמים שמשפיעים, אבל בעיקר המדיניות של הממשלה.

אני נולדתי כאן אבל זה לא משנה ממש לצורך העניין. אני מציין זאת שלא תחשוב שאני משוחד. מתוך מיליון האנשים האלה רוב רובם הם מהנדסים, רופאים ובעלי מקצוע שמועילים למשק. זה לא שקיבלת כאן מיליון אנשים מסומלייה שהפכו רק לנטל על המדינה. אז יש גם הרבה פלוסים בזה.

איפה בתגובה שלי ראית מילימטר של עצה או המלצה?

מישהו אמר שאולי תהיה פה התקוממות כמו במצרים, אני עניתי שלדעתי לא.

סה"כ ציינתי עובדה, שהייתה אז התקוממות של עם ישראל.זה שהיא נגמרה לא משהו זה ידוע.

אז להבא נא לקרוא טוב את מה שאתה מגיב עליו ולא להכניס לאנשים מילים לפה.

ככה הבנתי ולכך התייחסתי, אם נפגעת בצורה כלשהיא אנא קבל התנצלות. בכל מקרה התייחסתי לעובדה שרשמת וטוב שרשמת אותה.

למי שלא הבין משנת 136 לספירה (לספירת הנוצרים אנחנו חיים ב 2011) שהיה מרד בר כוכבא ומאז רישמית לא הרבה חיו בממלכת יהודה. היו צריכים לעבור עוד 1812 שנים עד שהעם היהודי יחזור סוף סוף לחיות במדינה משלו. 1812 שנים שבהם העם היהודי נרדף, נאנס, נרצח, נסקל, הומת בתאי גזים ועוד ועוד. מעציב אותי עד שסוף סוף אחרי כמעט 2000 שנים יש לנו מדינה ואנשים כבר חושבים איך להרוס אותה. אולי לא חיכנו מספיק שנים, אולי אנחנו לא ראויים לחיות במדינה משלנו.

אי אפשר להשוות את המצב כאן לשום מדינה אחרת בגלל השוני בתמ"ג ובשכר המינימום זה באנגליה המעמ הוא 20 אחוז, זה לא משנה את העובדה שהשכר מינימום שם הוא באיזור ה40 שקל כמעט כפול מכאן, אם אתה חושב שלשלם על כל ליטר יותר מחצי למדינה ישראל אז אין בכלל על מה לדבר, דופקים אותנו, והפעם בכל הכח.

תגיד, אתה יודע למה באמריקה הדלק כל כך זול יחסית לשאר מדינות העולם הנאורות? אני לא מדבר איתך על אירן, קולומביה, ונצואלה ששם הבנזין יותר זול ממים, שם הרי איכות החיים של האזרחים רחוקה מאוד מלהיות במאה ה 21. אז למה באמריקה מחיר הדלק זנותי? רוצה לדעת למה? כי המדינה לא מעניקה שום זכויות לאזרח כלומר:

באמריקה אין קופת חולים, הכל פרטי. באמריקה אין ביטוח לאומי כלומר אין חופש מחלה, אין חופש לידה, אין מענק לידה, אין כלום שום כלום. מה שיש זה קיצבת נכות אבל גם זה בקושי. ואין עוד הרבה דברים.

בקיצר, הפוך את הרפואה בישראל לפרטית, שכל משפחה בישראל תשלם לשרותי רפואה כמו שהיא משלמת לפוליסת ביטוח לרכב.

בטל את כל הקיצבאות ללא יוצא מן הכלל של ביטוח הלאומי חוץ מנכות.

הפוך את מערכת החינוך לפרטית, כלומר הורים יצטרכו לשלם כל חודש לבית הספר

תציב ביתנים של גביית אגרה על כביש 4 או כביש 2

והנה לך, מחיר הדלק יירד פלאים ישר ל 5 שקלים ומטה, מבטיח לך באחריות.

עכשיו לפי מה שרשמתי למעלה תעשה טוב טוב חשבון איפה שווה לך לחיות במידה ואתה אב ל 3 ילדים או יותר.

עם שכר מינ' של 22 שקל לשעה מה אפשר כבר להרוויח.. אתה נוסע ברכב פרטי לעבודה הלוך חזור זה כבר שעה, אוטובוס זה חצי שעה. מה יהיה הסוף..

עשה כמו שאני עשיתי, קונים טוסטוס 50 סמ"ק. ביטוח הכי זול שיש ואוכל לך בנזין ליטר אחד ל 30 ק"מ ואפילו יותר.

כל הסיפור אם הדלק בארץ, פשוט ביזיון

מוזר מאוד, האם אתה יכול לענות לי בבקשה למה במדינות שאיכות החיים שלהם נחשבת לגבוהה מחיר הדלק גם כן גבוה? תביא לי מדינה אחת (חוץ מארה"ב כי היא יוצאת דופן) שבה איכות החיים יותר גבוהה מישראל ומחיר הדלק יותר זול. קדימה, בבקשה. נורווגיה נחשבת למקום מס 1 בעולם מבחינת איכות חיים אם אני לא טועה. נחש מה? הדלק שם הוא הכי יקר בעולם אם לא היקרים בעולם מבחינת מדינות מתקדמות. אז מה אתה אומר על זה?

הכל מתחיל מזה שאנשים לא חיים בהתאם לרמת ההכנסה שלהם, לדעתי חלק מהאשמה היא של הבנקים שהרשו בעבר מינוסים גבוהים מאוד לאנשים שלא מרוויחים מספיק.

לקנות רכב חדש מהניילן שהפסד הערך שלו עומד על 10-15 אלף בשנה כשאתה ואישתך מרוויחים 5 אלף בחודש זו לא צרכנות נבונה.

לקנות קוטג' ב8 שקל עם אותה רמת הכנסה זו לא צרכנות נבונה. לקנות מעדן של 100 גרם ב6 שקלים זו לא צרכנות נבונה.

לשכור דירה ולא משנה איפה בסכום שהוא מעבר לשליש מההכנסה שלכם זו לא צרכנות נבונה. (לא סתם המשכנתא מוגבלת לשליש מההכנסה). ג'ינס דיזל שעולה 1500 שקל:evil: זה כבר טיפשות!!!

ואפשר להמשיך עוד ועוד כל היום עם דוגמאות איך אנשים פה משלמים הרבה מעל ומעבר למה שצריכים לשלם על דברים.

אם כולם יתחילו לחיות חיים צנועים יותר ולקנות בהתאם לרמת ההכנסה שלהם המחירים ירדו כי אם אף אחד לא יקנה קוטג' המחיר ירד. אבל אל תעשו את זה בשביל להוריד את מחירי הקוטג' ספציפית אלא כדי לשנות את כל השיטה שחייתם בה עד עכשיו.

כשאני נכנס לחנות ורואה מחיר של מוצר שנראה לי יקר אני לא קונה, כשמחיר הדלק עולה אני מחליף לרכב חסכוני יותר וגם מתחיל לחשב נסיעות, אני לא מתבייש לומר למוכר בחנות שהמוצר יקר.

בקיצור זו לא בושה לחיות יותר צנוע.

Cerebral Cortex שאלה לי אליך, הרבה שנים אני שומע שמחירי הירקות בארה"ב יקרים כמו הדוגמא שנתת פה על העגבניות. אם המחיר של הירקות כל כל יקר למה הם לא מגדלים בעצמם? הרי גם ב20 שקל לקילו הם יתעשרו רק מלמכור ירקות.

ישנה בעייה מסויימת ואני אגיד לך מהי. בישראל אנחנו ברי מזל. יש לנו מדינה שהיא חקלאית והכל מגיע בזמן קצר יחסית. פלפלים או עגבניות מהדרום, אבוקדו, בננות, פרי הדר וכדומה מהצפון. מה זה מדינת ישראל? צוציק פיצפון על המפה. ישראל בקושי בגודל של ניו ג'רזי בארה"ב או אל סלוודור. ארה"ב מורכבת מ 50 מדינות שהתאחדו. לא כל המדינות הם חקלאיות. למשל דוגמה, בשביל שאדם יוכל לאכול תותים או חסה וכיוצא בזה בעיר ניו יורק צריך להביא אותם כל הדרך בקירור מקליפורנייה. מרחק של 4,000 ק"מ אם אינני טועה. אבוקדו, מנגו, בננות, תפוזים וכיוצא בזה הם נאלצים לייבא אותם מספרד, ברזיל, קולמבייה וכיוצא בזה. עובדה זאת ואחרות משפיעות ביין הייתר על מחירי הירקות והפירות. וזה לא בדיחה. ממש, כמו שאתה רואה בסרטים. אנשים קונים 2 מלפפונים, 3 עגבניות, פלפל אחד וכיוצא בזה. לך לשוקים בארץ ואתה מעמיס עגלה מפוצצת בפירות וירקות מה שבאמריקה יעלה לך פי כמה וכמה לאותה עגלה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

זה לא עניין של נטל או לא על המדינה (ואני לא נולדתי פה).

זה עניין של עלות של המדינה לכל אזרח.

מדינה נורמלית מתמודדת עם צמיחת אוכלוסיה של 3-7% שנתי.

ישראל התמודדה עם הרבה יותר מזה.

רק העובדה שלרוב האזרחים יש פה עבודה זה מדהים (ותאמינו לי שאין בעיה להשיג עבודה למי שרק רוצה).

פורסם

לגבי הקוטג', ובכלל. עסקים לא אמורים להפסיד, הם אמורים להרויח. - נכון, הם אמורים להרוויח. אבל כשמפעל מייצר חטיף כמו במבה, מוכר אותו בשקל ליחידה ועדיין מרוויח זה גורם לאוסם להריח רע בגלל שהם מוכרים את אותו המוצר בשלושה שקלים ליחידה. אז תגיד לי לקנות את התחליף, אבל אוסם משתמשים בכח שלהם כדי להבטיח שרובם המוחלט של הסופרים והמכולות לא יכניסו את החטיף התחליפי.

ומי שראה אתמול את הכתבה על הדירות בארץ - נדמה לי שנשאלה שם השאלה: "למה שבעלי דירות יסכימו להוריד את המחירים"? הם הרי רוצים להרויח. ואם יש אנשים שכ"כ מוכנים לגור בת"א ולשלם 6000 שקלים שכירות בחודש, אז למה באמת שיוזלו המחירים...? אנשים צריכים להצביע ברגליים. נכון, אנשים צריכים להצביע ברגליים. אבל תראה מה קרה למחירי הדירות בכל הארץ. אני אתן לך רמז - הם עלו. גם בבאר שבע, וגם בשדרות וגם בקריית שמונה. נכון שזה עדיין יותר זול מתל אביב, אבל זה יקר באופן יחסי לאוכלוסיה שגרה שם. בנוסף אזור תל אביב זה המרכז העסקי והתעסוקתי של ישראל. מי שרוצה להגיע מהפריפריה למרכז חייב אוטו בגלל שאין תחבורה ציבורית מפותחת בארץ הקודש. זה גם מחייב אותו לעמוד בפקקים.

ובקשר למוצרי החלב, מי מבטיח לי שעם הורדת המחיר לצרכן, האיכות של המוצר נשמרת? (אם בכל זאת היצרן רוצה להרויח, יכול להיות שהוא יביא איזה חלב מסין או פוקושימה...תאמינו לי שאז תרצו לשלם עוד כמה שקלים ולהיות בטוחים שאתם אוכלים מוצר איכותי). - תבדוק את הסיבות שבגללן מחיר הקוטג' עלה. אני ארמוז לך שזה בגלל שתנובה שולטת בשוק הזה והמתחרה היחידה שלה היא שטראוס. מחיר הקוטג' עלה בשביל לספק ערך מוסף לחברת ההשקעות שקנתה את תנובה ותכננה למכור אותה ב-2012.

ומשהו אחרון,

כולנו רוצים מחירים נמוכים... אז.. האם תוכלו לישון בשקט כשתדעו שחברת X או חברת Y פיטרה מחצית מעובדיה כדי לעמוד במחיר ש"המחאה הציבורית" הכתיבה? אם המחיר ירד, לא יפטרו בגללו אנשים, ואני אסביר. ככל שתייצר יותר ממוצר מסויים ככה עלות הייצור שלו תרד. (זה אמנם פשטני ולא לינארי, אבל עדיין נכון). ככל שעלות הייצור שלו תרד גם המחיר שלו אמור לרדת ובהתאם הביקוש לעלות. ככה זה בשוק משוכלל ותחרותי. השוק בארץ פשוט לא תחרותי במשק החלב. למה? כי משק החלב בארץ נשלט ע"י קומץ חברות שפשוט קנו את המתחרות שלהן. זה עוד לפני שהזכרנו את מועצת החלב. התוצאה היא כמו מונופול - אפשר להעלות את מחירי מוצרי החלב בלי בעיה.

נ.ב בסוף מסתבר שבמחאת הדיור מעורבים כל מיני גורמים לא קשורים (מפה פוליטית.. וכו') וזה ממש מוריד לי את ההתלהבות מהמחאה הזאת. - אני מסכים איתך שזה גרוע שמערבבים התנחלויות וכיבוש עם מחאה שהיא על נושאים חברתיים. אבל לך למאהל הזה ותראה מה קורה שם. קורה שם דבר נפלא - העם יוצא לרחובות ומוחה.

לכל השאר, כנראה שתשנאו אותי אבל מה לעשות, לפעמים צריך מישהו להעיר את כל העדר מהתרדמה שלו.

קודם כל צריך להבין שבקיץ צריכת הדלק עולה ועולה מאוד. אנשים ברחבי העולם נוסעים לים, נוסעים לטייל, מזגנים, צריכת החשמל עולה, סין מגבירה ייצור של כיסאות ים, שמשיות שמש ואפילו דליים וכפות לים שהילדים הקטנים משחקים אתם. נחשו מהו המרכיב העיקרי של פלסטיק? נכון מאוד, נפט. - ברור, רק שבחורף מחירי הנפט לא ירדו כל כך לפי התאוריה שלך. האם זה בגלל שאז מחממים, ואנשים נוסעים לעשות סקי?

לגבי השאר, הישראלי ידוע בתור אחד שמתבכיין. אבל זה לא ממש חדש. נראה אתכם חיים באמריקה ומשלמים ביטוח בריאות פרטי, נראה אתכם משלמים 50 דולר כל פעם שהולכים לרופא כי לילד הקטן יש פתאום דלקת באוזנים או בגרון, נראה אתכם בקושי מסוגלים לשלם עבור האנטביוטיקה לילד.אתה תופתע, אבל יש לי ביטוח בריאות פרטי. הוא עולה כמו ביטוח לרכב בערך, ואני חי בישראל. למה? כי הביטוח הממלכתי לא מכסה המון דברים נראה אתכם משלמים כל חודש כסף לבית ספר פרטי, נראה אתכם משלמים 30 שקל לקילו עגבניות ויש עוד ועוד אבל דיי לחפור. איפה בארה"ב קילו עגבניות עולה 30 ש"ח?

הפכנו למפונקים, מה אתם מתבכיינים על מחיר הקוטג? ההורים שלי היו אוכלים לחם עם מרגרינה או בשביל להרגיש מיוחדים היו אוכלים לחם עם ריבה ומרגרינה והיו אסירי תודה, לא היה את כל הלוקסוס של ביצים חופשי, מרגרינה, חמאה וכל זה. אנשים היו מסתפקים במועט. - אנשים הסתפקו במועט כי לא הייתה ברירה. תיכף תגיד לי שאנחנו צריכים להגיד תודה שאנחנו לא מייבשים ביצות אבל מה לעשות, הישראלים הם תמיד אלה שמסתכלים על הדשא של השכן וחושבים שהוא יותר ירוק. אנשים, תתחילו להסתכל סביב קצת ולהעריך מה שיש לכם במקום להתבכיין כל היום איזה חרא פה ואיזה קשה פה. יש לי משפחה, חברים וקולגות מהרבה מקומות בעולם. אני גם מסתובב לא מעט, ועלויות המחיה בארץ גבוהות מברוב העולם המערבי.אז נכון עולה הדלק אבל מה? הדלק עם כל המיסוי הגבוה שלו זהו אחד הדרכים שהמדינה מכניסה לקופה שלה כסף לשלם עבור שירותים שהאזרח מקבל. למה אנשים לא מבינים את זה? המצב באנגלייה יותר טוב? אנגליה, איפריה מעל 800 שנים. הדלק יקר יותר והם משלמים 20 אחוז מע"מ כאשר אנחנו משלמים רק 16 אחוזים. א. הדלק שם יותר זול מבארץ. כן, יותר זול וזאת לא טעות. ב. המחירים בסופר שלהם יותר זולים מבארץ. ג. מותגים שנמכרים כאן ושם, יותר זולים שם.אז אולי נכנס למישהו בראש שאם רוצים רפואה ציבורית צריך לשלם יותר היכן שהוא? כנ"ל בקנדה. גם שם הבנזין לא ממש זול. אולי מישהו יחשוב שישנה משוואה שאם רוצים בריאות ציבורית לכל כיס צריך לשלם יותר בבנזין? הרפואה באנגליה ציבורית. גם בקנדה. ומחירי המוצרים יותר נמוכים בצורה משמעותית.

ההורים שלי ז"ל עלו לישראל בשנת 1950 ומעולם אבל מעולם לא שמעתי אותם מתבכיינים. למה? הם ידעו טוב טוב שאילו היו נשארים היכן שהם נולדו החיים שלהם לא היו יותר טובים גם אחרי 30-40 שנים. עובדה. תסתכלו היום על רומניה, הונגריה, פולין, צכייה, מרוקו, תימן, טוניס, לוב. תפתחו חדשות ותגידו לי אתם, החיים של האנשים שחיים שם היום בשנת 2011 איכותיים לדעתכם? יותר איכותיים מבישראל?

אז דיי להתבכיין בבקשה כי זה נמאס.

בקיצור - אתה באמת חי בלה לה לנד.

אל תגיד לי להגר - זאת המדינה שלי, וכאן אני רוצה לחיות. זה לא אומר שאני לא רוצה שיהיה פה יותר טוב.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תגיד, אתה יודע למה באמריקה הדלק כל כך זול יחסית לשאר מדינות העולם הנאורות? אני לא מדבר איתך על אירן, קולומביה, ונצואלה ששם הבנזין יותר זול ממים,- ברגע שהזכרת את המדינה איראן גרמת לי לפקפק בתגובותך, במקרה אני ממוצא פרסי ובקיץ שעבר דוד שלי הגיע לפה לביקור, מגבלה של 30 ליטר בנזין לחודש, זה מה שהולך שם מאז הסנקציות, יכול להיות שהוא באמת זול את זה לא שאלתי, אבל כשיש מגבלה כזו שגם ליטר יעלה 50 שקל מה זה משנה באמת ? שם הרי איכות החיים של האזרחים רחוקה מאוד מלהיות במאה ה 21. אז למה באמריקה מחיר הדלק זנותי? רוצה לדעת למה? כי המדינה לא מעניקה שום זכויות לאזרח כלומר: - אם כבר נמשיך בהשווה האיראנית, אין מס זיבי ואין מס הכנסה וביטוח לאומי ומס בריאות ומס רכוש ומס עזבון, יש לך עסק עשית 10 אלף ביום ? הכל שלך שים בבנק תמשיך הלאה, כמה נשאר לך בתור בעל עסק מ10 אלף פה בארץ? 5 במקרה הטוב ? לדעתי יותר לכיוון ה4, הבתי חולים שם ? בחינם, חינם אין כסף, אבל למה לך להתבלבל עם העובדות.

באמריקה אין קופת חולים, הכל פרטי. באמריקה אין ביטוח לאומי כלומר אין חופש מחלה, אין חופש לידה, אין מענק לידה, אין כלום שום כלום. מה שיש זה קיצבת נכות אבל גם זה בקושי. ואין עוד הרבה דברים. - הלוואי ולא היה את הדברים האלה, אני לא חושב שסליחה אם זה ישמע גזעני שמוחמד בדרום שהוא בדואי הכניס 10 נשים להריון והוא אבא ל 40 ילדים (מקרים אמיתים שקורים שם באמת) אני ואתה צריכים לשלם לו את הקצבת ילדים, הקצבת ילדים הזו היא בעצם גול עצמי ומה שתורם לילודה המטורפת אצל הבני מיועטים ואצל החרדים. הרפואה כאן ? היא ביזיון לא יודע מה הולך עכשיו כי רק השתחררתי מצהל, אבל לפני 4 שנים זכור לי מקרה אני לא יודע אם זה מצחיק או עצוב, אבל נקעתי את הקרסול, מתקשר למוקד של כללית נחש מה ? המתנה של חודש וחצי לרופא ? זו הרפואה הנאורה שבה אתם גאים שהיא חינמית ? זו אותה רפואה שאתם גאים בה שהיא פתוחה לכולם ? מה אמור לעשות אדם שאין הפרוטה מצויה בכיסו על מנת ללכת לרופא פרטי ? בוא תענה לי על השאלה הזו ?

בקיצר, הפוך את הרפואה בישראל לפרטית, שכל משפחה בישראל תשלם לשרותי רפואה כמו שהיא משלמת לפוליסת ביטוח לרכב.

עכשיו לפי מה שרשמתי למעלה תעשה טוב טוב חשבון איפה שווה לך לחיות במידה ואתה אב ל 3 ילדים או יותר. - מעולה, זה בדיוק מה שצריך כאן, עם כל הצער שבדבר, שירותי הרפואה כאן הם ביזיון אחד גדול, המתנה של חודשים על גבי חודשים לרופאים, כשהייתי בצבא קיבלתי זימון לבדיקה אצל רופא מומחה בבית חולים תל השומר, נחש מה ? חיכיתי לתור 9 חודשים אם זה נראה לך הגיוני אז יאללה בוא נייקר את הדלק ל20 שקל לליטר אבל שהכל יהיה כלול, איך זה יראה זה כבר לא מענין אף אחד העיקר שזה על חשבון המדינה, נכון ביטול הקצבאות יגרמו ליותר אנשים לצאת לשוק העבודה ולא לשבת בבית ולקבל משכורת על חשבוני וחשבונך, לגבי הבתי ספר כאן תעשה לי טובה, מתי בפעם האחרונה ביקרת בבית ספר עירוני ? זה מזעזע הרמה מתחת לכל ביקורת, בוא תראה מה הולך במכוני הבגרויות מיד לאחר שאותם חברה סיימו צבא, עשרות אלפי שקלים רצים במכונים האלה בגלל אותם בתי ספר עלובים.

אם זו המדינה לה אנו שואפים, תחי מדינת ישראל 2011, בה הרפואה הפרטית היא הביזיון הכי גדול שבוא נתקלתי, שמערך החינוך כאן קורס עם מורים שהינם תת רמה (רובם לפחות), דלק יקר, פקקים משוגעים ברוב שעות היממה, מחסור בחניה בגושי המרכז עקב עומסי רכבים, תחצ שאינה עומדת בעומס בשעות הלחץ, מאחרת בקביעות, ואי אפשר לדעת אם ברכבת החליטו היום שהם עובדים/שובתים/או סתם מבטלים קווים לחצי השני של המדינה בגלל עבודות תשתית מבלי להודיע לאף אחד.

תחי מדינת ישראל כבר אמרתי ?

תגובתי בכחול

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

Cerebral Cortex, אני תוהה כמה זמן אתה חיי בישראל וכמה זמן שהית בחו"ל. ענו כבר לפניי על חלק מההצהרות שלך בנוגע לעלות ותנאי המחייה בארץ אך תן לי לסכם לך זאת במספר מילים.

-"למה באמריקה מחיר הדלק זנותי? רוצה לדעת למה? כי המדינה לא מעניקה שום זכויות לאזרח" שטויות מוחלטות. אתה מבלבל בין זכויות אזרח (שבארה"ב הן מהמקיפות בעולם) לבין תנאים סוציאלים. לסבר את האוזן, במדינות סקנדינבייה בהן התנאים הסוציאלים נרחבים ביותר סך כל המיסוי הישיר והעקיף לאזרח נמוך מבישראל. שים לב כי מדובר במדינות המעניקות חופשת לידה של שנה, חופשת מחלה כמעט ללא מגבלה, דמי אבטלה לתקופה ארוכה וכו'.

-"באמריקה אין קופת חולים, הכל פרטי. באמריקה אין ביטוח לאומי כלומר אין חופש מחלה, אין חופש לידה, אין מענק לידה, אין כלום שום כלום." נכון, אז מה? הגישה האמריקאית מעבירה את הבחירה והאחריות לאזרח במקום לאלץ אותו במיסים ותקנות. חלק מהשירותים אותם אנו מקבלים בארץ ב"חינם" משולמים בארה"ב באופן פרטי, הכוונה היא לחינוך ולבריאות אולם... מבחינת שעות עבודה חודשיות תמורת השירותים האלה (אני לא מחשב בדולרים מסיבות מובנות) התשלום המשולם שם נמוך הרבה יותר מהמיסוי בארץ. אבל בוא נכנס יותר לעומק:

1. אם אתה כושי עני עם 5 ילדים בארה"ב לא תוכל לממן להם את החינוך והבריאות ולא תקבל סיבסוד לילדים. אם אתה דוס/ערבי עם 10 ילדים בישראל לא תצטרך לממן להם את החינוך והבריאות וגם תקבל סיבסוד מקיף לילדים.מה נראה לך עדיף?

2. החינוך והבריאות האיכותיים בישראל הם דה פאקטו פרטיים כיום ויש צורך לשלם עליהם הרבה יותר ממה שמשולם בארה"ב. חוק חינוך חינם הוא בדיחה עצובה ורמת הלימוד בבתי הספר מזוויעה, חברים ומכרים שלי עם ילדים בתיכון מעדיפים לשלוח את הילדים שלהם לתיכונים איזוטריים (ביה"ס לאמנות למשל) ולשלם עשרות אלפי שקלים לשנה כדי להעניק להם חינוך נורמלי.

רמות המיסוי בארץ הן מטורפות בבירור כאשר מסכמים את המיסוי הישיר והעקיף ביחד. אני משלם קרוב למחצית מהמשכורת שלי כמיסוי ישיר, המע"מ המוסף על כל דבר וההיטלים/אגרות/מיסי יבוא/בלו/אחר נוגסים עוד רבע מהמשכורת שלי כך שבסיכומו של דבר, בכל חודש אני עובד שלושה שבועות למען המדינה. ואתה יודע מה? זה יכול להיות מקובל אם תמורת המיסוי הכבד הזה הייתי מקבל שירותים הולמים, אבל לא, אני עדיין צריך לממן למשפחתי את החינוך והבריאות. השאלה המתעוררת היא לאן נעלם כל הכסף הזה? לדוגמה, אם המיסוי הישיר על רכב היה מגיע למע"צ (כפי שהוא אמור) אז ישראל הייתה מרוצפת באוטובאנים רב מסלוליים מאילת עד מטולה.

חבר שלי שגר בחו"ל סיכם את הכל במכתם אחד לפני שקיבל אזרחות: "בישראל אתה ממוסה כמו בשוודיה ומקבל שירותים כמו במקסיקו."

פורסם

תגיד, אתה יודע למה באמריקה הדלק כל כך זול יחסית לשאר מדינות העולם הנאורות? אני לא מדבר איתך על אירן, קולומביה, ונצואלה ששם הבנזין יותר זול ממים, שם הרי איכות החיים של האזרחים רחוקה מאוד מלהיות במאה ה 21. אז למה באמריקה מחיר הדלק זנותי? רוצה לדעת למה? כי המדינה לא מעניקה שום זכויות לאזרח כלומר:

באמריקה אין קופת חולים, הכל פרטי. באמריקה אין ביטוח לאומי כלומר אין חופש מחלה, אין חופש לידה, אין מענק לידה, אין כלום שום כלום. מה שיש זה קיצבת נכות אבל גם זה בקושי. ואין עוד הרבה דברים.

עכשיו לפי מה שרשמתי למעלה תעשה טוב טוב חשבון איפה שווה לך לחיות במידה ואתה אב ל 3 ילדים או יותר.

עשה כמו שאני עשיתי, קונים טוסטוס 50 סמ"ק. ביטוח הכי זול שיש ואוכל לך בנזין ליטר אחד ל 30 ק"מ ואפילו יותר.

מוזר מאוד, האם אתה יכול לענות לי בבקשה למה במדינות שאיכות החיים שלהם נחשבת לגבוהה מחיר הדלק גם כן גבוה? תביא לי מדינה אחת (חוץ מארה"ב כי היא יוצאת דופן) שבה איכות החיים יותר גבוהה מישראל ומחיר הדלק יותר זול. קדימה, בבקשה. נורווגיה נחשבת למקום מס 1 בעולם מבחינת איכות חיים אם אני לא טועה. נחש מה? הדלק שם הוא הכי יקר בעולם אם לא היקרים בעולם מבחינת מדינות מתקדמות. אז מה אתה אומר על זה?

ישנה בעייה מסויימת ואני אגיד לך מהי. בישראל אנחנו ברי מזל. יש לנו מדינה שהיא חקלאית והכל מגיע בזמן קצר יחסית. פלפלים או עגבניות מהדרום, אבוקדו, בננות, פרי הדר וכדומה מהצפון. מה זה מדינת ישראל? צוציק פיצפון על המפה. ישראל בקושי בגודל של ניו ג'רזי בארה"ב או אל סלוודור. ארה"ב מורכבת מ 50 מדינות שהתאחדו. לא כל המדינות הם חקלאיות. למשל דוגמה, בשביל שאדם יוכל לאכול תותים או חסה וכיוצא בזה בעיר ניו יורק צריך להביא אותם כל הדרך בקירור מקליפורנייה. מרחק של 4,000 ק"מ אם אינני טועה. אבוקדו, מנגו, בננות, תפוזים וכיוצא בזה הם נאלצים לייבא אותם מספרד, ברזיל, קולמבייה וכיוצא בזה. עובדה זאת ואחרות משפיעות ביין הייתר על מחירי הירקות והפירות. וזה לא בדיחה. ממש, כמו שאתה רואה בסרטים. אנשים קונים 2 מלפפונים, 3 עגבניות, פלפל אחד וכיוצא בזה. לך לשוקים בארץ ואתה מעמיס עגלה מפוצצת בפירות וירקות מה שבאמריקה יעלה לך פי כמה וכמה לאותה עגלה.

אתה לא מעודכן. הורים משלמים הון תועפות לגנים ומורים פרטיים, רפואה ציבורית גוססת, תחבורה ציבורית מפגרת בשני עשורים לפחות אחרי אירופה, ביטוח לאומי בקושי משלם, דירות התייקרו מאוד בכל הארץ, אבל המיסים רק עלו ועלו. אבל היי העיקר שהירקות יותר זולים. יהיה מה לכרסם בזמן שאני עומד בפקק.

• תוכן חדש...