Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תנאים סוציאליים בחברה חדשה.

matanfr
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4997 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

קיבלתי הצעת עבודה בחברה חדשה, אחרי 4 שנים שאני עובד בחברה הנוכחית הגעתי למסקנה שהגיע הזמן לפרוש כנפיים (אני מסיים תואר ראשון בהנדסת אלק' עוד כמה חודשים).

יש לי כמה שאלות בנוגע למעבר לעבודה החדשה.

החברה שבה הציעו לי לעבוד היא חברה קטנה יחסית בעלת כמה עשרות עובדים, לא חברה ששמעתי עליה בפרסומים השוטפים בתקשורת.

בחברה שאני עובד בה כרגע יש לי קרן פנסיה כבר כמה שנים שהמעביד מפריש אליה תשלומים וגם אני.

האם בחברה החדשה מחוייבים להמשיך לי את הפרש התשלומים לפנסיה מרגע החתימה על החוזה, או שהם יכולים להגיד לי להמתין שנה/לצבור ותק עד שיפתחו לי קרן פנסיה? או שאני יכול לבקש מחברת הביטוח שמפרישה לי את התשלומים להמשיך ולעבוד עם החברה החדשה?

שנית, נאמר לי שתוך 3-5 חודשים יהיה לי דיון מחודש בשכר. האם הם מחוייבים לציין זאת בחוזה?

שלישית, אני מגיע לעבודה ברכבי הפרטי. האם נהוג להחזיר הוצאות דלק במקרה הזה, ואם כן-מה השווי? אני מניח שהוצאות נסיעה הם מחוייבים לתת על פי החוק, לא?

ובכלל-על מה עוד כדאי לשים לב בחתימה על החוזה? האם הם יכולים להכריח אותי לחתום לתקופת התחייבות/התנסות?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפי החוק חייבים כיום להפריש לך לפנסיה.

ראה http://www.meyda.org.il/%D7%A7%D7%A8%D7%9F_%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%94/%D7%97%D7%95%D7%A7_%D7%A4%D7%A0%D7%A1%D7%99%D7%94_%D7%97%D7%95%D7%91%D7%94/

מי שמתחיל עבודה חדשה ויש לו ביטוח פנסיוני יקבל את ההטבה כבר מיומו הראשון במקום העבודה, כאשר ההפרשות לפנסיה יבוצעו שלושה חודשים לאחר תחילת העבודה רטרואקטיבית (ואם שנת המס מסתיימת קודם לכן, הכספים יופרשו עוד קודם כדי לסגור את שנת המס נכון)

תלוי בסוכן הביטוח שבעבודה החדשה שלך, אתה יכול להמשיך עם הביטוח הקודם.

בנושאי שכר - מה שלא כתוב לא קיים. תוסיף סעיף בחוזה שדיון שכר יתקיים בתאריך כך וכך.

אם אתה מגיע ברכבך הפרטי זה מגולם בשכר (שאני מניח שהוא גלובלי). יגדירו חלק ממנו פיקטיבית (למשל 1000 שקל מתוך ה 9000 שמהווים את המשכורת שלך) כהחזר נסיעות. תחשוב מה הסכום שאתה רוצה לקבל כולל הכל ואת זה (וקצת יותר...) תדרוש.

כמעט בכל הסכם עבודה כיום מוגדרת תקופת נסיון של שלושה חודשים שבהם גם אתה וגם המעביד יכולים לסיים את ההעסקה ללא הודעה מראש. להכריח אותך לחתום התחייבות אי אפשר, אתה תמיד יכול לא לחתום (ולא להתקבל לעבודה...)

עז יפנית בסלעים

yahav.biz | mineralz.co.il

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קיבלתי הצעת עבודה בחברה חדשה, אחרי 4 שנים שאני עובד בחברה הנוכחית הגעתי למסקנה שהגיע הזמן לפרוש כנפיים (אני מסיים תואר ראשון בהנדסת אלק' עוד כמה חודשים).

יש לי כמה שאלות בנוגע למעבר לעבודה החדשה.

החברה שבה הציעו לי לעבוד היא חברה קטנה יחסית בעלת כמה עשרות עובדים, לא חברה ששמעתי עליה בפרסומים השוטפים בתקשורת.

בחברה שאני עובד בה כרגע יש לי קרן פנסיה כבר כמה שנים שהמעביד מפריש אליה תשלומים וגם אני.

האם בחברה החדשה מחוייבים להמשיך לי את הפרש התשלומים לפנסיה מרגע החתימה על החוזה, או שהם יכולים להגיד לי להמתין שנה/לצבור ותק עד שיפתחו לי קרן פנסיה? או שאני יכול לבקש מחברת הביטוח שמפרישה לי את התשלומים להמשיך ולעבוד עם החברה החדשה?

שנית, נאמר לי שתוך 3-5 חודשים יהיה לי דיון מחודש בשכר. האם הם מחוייבים לציין זאת בחוזה?

שלישית, אני מגיע לעבודה ברכבי הפרטי. האם נהוג להחזיר הוצאות דלק במקרה הזה, ואם כן-מה השווי? אני מניח שהוצאות נסיעה הם מחוייבים לתת על פי החוק, לא?

ובכלל-על מה עוד כדאי לשים לב בחתימה על החוזה? האם הם יכולים להכריח אותי לחתום לתקופת התחייבות/התנסות?

1. כשעוברים למקום חדש וכבר יש קרן פנסיה מהמקום הקודם, המעביד מחויב להפריש לאחר 3 חדשים רטרו מהיום הראשון.

להבדיל ממצב של עובד חדש שאין לו קרן קודמת, שבמצב כזה המעביד החדש יפריש רק לאחר 6 חדשים ללא רטרו.

2. אתה יכול לבקש שיעבדו עם אותה חברה, אך אין בכל כל יתרון.

3. לגבי דיון על שכר- אם זה לא יצויין בחוזה, בדר"כ יקח הרבה יותר עד שזה יקרה.

4. הוצ' דלק לא מחזירים, אתה תקבל נסיעות שע"פ החוק יחושבו לפי חפשי חדשי של אזורך, אם אין כזה, המקסימום שתוכל לקבל ע"פ חוק הוא 22 ש"ח ליום.

5. לגבי התחייבות- לא קביל בבית משפט, גם אם תחתום.

6. בהצלחה.

לנצ'יה דדרה

קרייזלר וויאג'ר למשפחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה על התגובות, באמת לא ידעתי שהמעסיק מחויב להפריש לפנסיה מהיום הראשון לעבודה אם היה לי ביטוח קודם.

בנוגע לדיון על השכר, אבדוק את החוזה ואראה אם הם רשמו שם משהו על העניין-מן הסתם אם הם לא רשמו אני אדרוש שירשמו, כנ"ל לגבי ההפרשה לפנסיה.

האם המעסיק מחוייב על פי החוק לרשום את מרכיבי השכר הגלובלי בתלוש השכר? דהיינו, נניח ומקבלים XXXX שכר, מתוכו 1000 ש"ח הם על שעות נוספות? כי המעסיק הנוכחי שלי לא רושם את מרכיבי השכר הגלובלי בתלוש-כבר מאז שאני עובד אצלו.

האמת היא שבראיון העבודה כבר נקבו בשכר אך מחברים שלי שעובדים במקצוע שמעתי שנהוג לתת אפילו 3000-4000 ש"ח יותר. אני לא חושב ששווה לי להתנצח איתם בנוגע לשכר אחרי ששיניתי את דעתי, אך אני כן הולך לדבר איתם על הפנסיה ודיון השכר. מה אתם חושבים? שווה לנסות ולהמשיך להתמקח?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...