Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפורומי סקודה בחו"ל ניתקלתי הרבה במושג Variable Service Intervals כלומר במקום שירות קבוע כל 15,000 ק"מ או שנה, ניתן להגדיר שירות במרווחי שירות משתנים.

מישהו יכול להסביר במה מדובר והאם רלבנטי גם לארץ? אני עומד בפני רכישת אוקטביה ורוצה להבין האם יכול להשפיע על עלויות התחזוקה של הרכב.

פורסם

אפשר לתכנת את הלוח שעונים כך שבמקום לתת התראת שרות כל 15.000 ק"מ הוא יתן התראת שרות לפי נוסחה מסויימת, שלוקחת בחשבון מרחק שהרכב נסע, צריכת דלק ביחס למרקח וטמפרטורת השמן. לפי הפרמטרים האלו מחושב זמן עד הטיפול הבא.

מי שנוסע למרחקים ארוכים במהירות קבועה יכול להגיע למרווח טיפולים גדול יותר משמעותית.

אני לא חושב שיבואן בארץ מכיר באפשרות הזו, הוא מחייב לבצע טיפול לפי מועדים קבועים.

פורסם
אפשר לתכנת את הלוח שעונים כך שבמקום לתת התראת שרות כל 15.000 ק"מ הוא יתן התראת שרות לפי נוסחה מסויימת, שלוקחת בחשבון מהירות ממוצעת, שעות עבודה של המנוע, טמפרטורת שמן ועוד פרמטרים נוספים.

מי שנוסע למרחקים ארוכים במהירות קבועה יכול להגיע למרווח טיפולים גדול יותר משמעותית.

אני לא חושב שיבואן בארץ מכיר באפשרות הזו, הוא מחייב לבצע טיפול לפי מועדים קבועים.

אפשרות של תיכנות לוח השעונים למירווח טיפולים הנקרא

Service interval extension = LongLife Service

אפשרי רק במידה והרכב הגיע מאובזר בחיישן לבדיקת איכות שמן המנוע+חיישני מצב רפידות+מצבר ללא טיפול+ניטור של חיישנים נוספים ברכב. האופציה לתיכנות לוח השעונים תהיה זמינה אך ורק אם ייצרן הרכב איפשר לבצע שינוי זה.

ניתן לבדוק האם הרכב שברשותך מתאים למירווח טיפולים ארוך במדבקה המוצמדת לספר הרכב בטבלת תוספות איבזור או מספרי PR.

במידה ומופיע הקוד QG1 ברשימת איבזור הרכב אזי ניתן לבצע את השינוי.

אם אני יודע זאת כנראה שגם הייבואן מודע לאפשרות הזו.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה. מישהו מבעלי הסקודות בפורום יודע לומר האם היבואן בארץ מכיר באופציה הזאת והאם מישהו עשה בעצמו שימוש בה?

פורסם

לדעתי הצנועה, לא מומלץ לעבור למשטר טיפולים משתנה בתנאי הארץ (אבק, חום, פקקים וכד').

ד"א, בנוסף למידע המדוייק שמסר מרק, משטר טווח טיפולים משתנה מחייב מעבר לשמן בתקן 507 (בניגוד ל-502 במרווחים קבועים).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אפשרי רק במידה והרכב הגיע מאובזר בחיישן לבדיקת איכות שמן המנוע+חיישני מצב רפידות+מצבר ללא טיפול+ניטור של חיישנים נוספים ברכב.

אם אני יודע זאת כנראה שגם הייבואן מודע לאפשרות הזו.

אני עכשיו מסתכל במסמך LONG LIFE SERVICE לאוקטביה ובתאור המערכת לא מופיע חיישן לבדיקת איכות השמן.

מה שמופיע זה הרכיבים הבאים:

1. חיישן למפלס וטמפ' שמן

2. קבלת נתון מספידומטר אודות המרחק שעבר הרכב

3. חיישן פתיחת מכסה מנוע (מאפס התראה למפלס שמן נמוך)

4. חיישן שחיקת רפידות בלם (זה דבר טריוויאלי מאוד, קיים ברוב המכוניות כבר 30 שנה)

5. מצבר "ללא טיפול"

6. כניסת נתון "זמן"

7. כניסת נתון צריכת דלק.

אין חיישן למדידת איכות שמן.

איכות שמן מחושבת באופן עקיף על פי הנתונים שנאספים מהמרכיבים הנ"ל, ורק במנועי דיזל.

את כל זה קראתי לפני 5 דקות, יתכן והמסמך שיש לי קצת ישן - שייך לדור הראשון של אוקטביה ובדגמים מתקדמים יותר המערכת שוכללה.

לגבי היבאון -

כשכתבתי שהיבאון לא מכיר באפשרות הזו התכוונתי לאמור שלדעתי היבואן לא יכיר באחריות אם הטיפולים יבוצעו על פי תוכנית "מרווח טיפולים משתנה"

לא התכוונתי לאמור שהיבואן לא מודע לקיום המערכת.

פורסם
אני עכשיו מסתכל במסמך LONG LIFE SERVICE לאוקטביה ובתאור המערכת לא מופיע חיישן לבדיקת איכות השמן.

מה שמופיע זה הרכיבים הבאים:

1. חיישן למפלס וטמפ' שמן - מפלס שמן המנוע מחושב לפי טמפ' שמן המנוע שזה אותו חיישן.

2. קבלת נתון מספידומטר אודות המרחק שעבר הרכב

3. חיישן פתיחת מכסה מנוע (מאפס התראה למפלס שמן נמוך) - היה קיים בחלק מרכבי גולף 4 דור עכשיו כבר השיטה הזו לא מיושמת.

4. חיישן שחיקת רפידות בלם (זה דבר טריוויאלי מאוד, קיים ברוב המכוניות כבר 30 שנה) - למה אתה סתם זורק דברים באוויר החופשי ? בהרבה רכבים ב-30 השנים האחרונות קיימת פחית מעפאנית שעושה רעש לזה אני לא קורה חיישן.

5. מצבר "ללא טיפול"

6. כניסת נתון "זמן"

7. כניסת נתון צריכת דלק.

אין חיישן למדידת איכות שמן.

איכות שמן מחושבת באופן עקיף על פי הנתונים שנאספים מהמרכיבים הנ"ל, ורק במנועי דיזל.

אכן ברכבים מסויימים איכות שמן המנוע מחושבת בצורה עקיפה אבל בדגמים מסויימים קיים ועוד איך חיישן לבדיקת איכות שמן המנוע הנקרא Oil Quality Sensors.

גם במנועי בנזין מחושבת איכות שמן המנוע.

את כל זה קראתי לפני 5 דקות, יתכן והמסמך שיש לי קצת ישן - שייך לדור הראשון של אוקטביה ובדגמים מתקדמים יותר המערכת שוכללה.

לגבי היבאון -

כשכתבתי שהיבאון לא מכיר באפשרות הזו התכוונתי לאמור שלדעתי היבואן לא יכיר באחריות אם הטיפולים יבוצעו על פי תוכנית "מרווח טיפולים משתנה"

לא התכוונתי לאמור שהיבואן לא מודע לקיום המערכת.

בהצלחה.

פורסם

כמו שחשבתי, המסמך שקראתי היה קצת ישן ובאמת מתייחס לתקופת גולף דור 4 או אוקטביה דור ראשון.

ושם לא מוזכר חיישן איכות שמן, כנראה התחילו להשתמש בו מאוחר יותר, אין לי אם זה כל בעיה :lol:.

אין לי גם בעיה אם כל שאר ההערות, אני רק הייתי רוצה לדעת במה שונה חיישן בלאי הרפידות שיש באוקטביה מחיישן בלאי הרפידות שהיה קיים לפני 30 שנה.

במכונית לפני 30 שנה באחת הרפידות הקדמיות היה מובנה חלק מתכתי, ברגע שרפידה הייתה נשחקת מתחת לעובי מסויים החלק המתכתי הזה היה נוגע בדיסק בלם, זה היה סוגר מעגל ומדליק נורה בלוח שעונים.

פורסם

כתבת ב-30 השנים האחרונות ולהפתעתי בהרבה רכבים גם מהעשור האחרון לא קיים חיישן למצב רפידות בלימה ומזיכרוני מצורפת רשימה קטנה בלבד.

1. גולף דור 4 רק בדגמים מסויימים קיים חיישן רפידות בלימה.

2. טויוטה ראנקס שנת 2006 מנוע 1.6L ברמת איבזור בסיסית לא קיים חיישן כזה אולי גם ברמת איבזור גבוהה יותר.

3. אופל אסטרה שנת 2002-2000 מנוע 1.6L וגם מנוע 2.0L לא קיים חיישן למצב רפידות בלימה.

4. פולו שנת 96.

5. טויוטה יאריס שנת 2007.

פורסם

בהרבה סוגי רכב ירדו כליל מהרעיון של החיישן שהיה עושה התראות שווא ויקר ללקוח ,לעומת התקנה של "פחית צריחה" פשוטה.

אותי מעניין באיזה דגמים של רכב פרטי יש חיישן איכות שמן מנוע (חוץ מדגמי יוקרה כמו BMW)?

פורסם

מרק, זה לא ההנקודה כאן.

חיישן כזה היה קיים במכונות כמו פיאט אונו, רנו אקספרס וכו'.

לא אני ולא אתה לא מכירים את כל הדגמים שיש, וברור שהיו ויש מכוניות ללא חיישן כזה.

פשוט הבנתי מדבריך שחיישן בסקודה בנוי אחרת ממה שאני תארתי, וזה לא המצב.

פורסם

אני יודע שאצלי בBMW E90 07 קיים חיישן כזה (לפי הספר רכב).

השאלה איך הוא קובע את איכות השמן?

איך החיישן הזה עובד?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...