Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

500 אבארת-להחליף או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוני, אתה מדבר על "קמטים" בעור? לדעתי זאת הצורה שבה העור מתיישן (לפחות בתיקים, ובארנקים.. זה מה שאני מכיר) .

חוץ מזה, מבחינתי, אם היו לי מושבי עור, ככל הנראה הייתי מצחצח אותם עם חומרי ניקוי לעור. מה שאומר ש... בתור בעל רכב (וזה תופס לכלל המוצרים בעצם) אני מחפש מוצר עם תחזוקה מינימלית, ולא עוד סעיף שעליי להשתעבד לו.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
רוני, אתה מדבר על "קמטים" בעור? לדעתי זאת הצורה שבה העור מתיישן (לפחות בתיקים, ובארנקים.. זה מה שאני מכיר) .

חוץ מזה, מבחינתי, אם היו לי מושבי עור, ככל הנראה הייתי מצחצח אותם עם חומרי ניקוי לעור. מה שאומר ש... בתור בעל רכב (וזה תופס לכלל המוצרים בעצם) אני מחפש מוצר עם תחזוקה מינימלית, ולא עוד סעיף שעליי להשתעבד לו.

עור איכותי לא מתיישן ככה. אבל אצל מרבית היצרנים, גם היוקרתיים, העור לא באמת איכותי. תראה עור של רולס רויס ותבין.

אגב, כבר קיבלתי כמה פניות של אנשים שמשוכנעים שה-500 אבארת' קורעת את המיני קופר. מקווה שיתארגן מבחן כזה בקרוב כדי להשתיק את כולם! :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היא אכן תקרע לה את הצורה, המיני קופר היא הנעה קדמית טובה יותר, אבל האבארט טובה מאוד בפני עצמה וחזקה בהרבה.

אגב, הנה לך ציטוט מ -AUTOCAR שמתייחס להשוואה בין קופר S לאבארט אסהאסה-

On smooth roads it feels nailed to the surface, with little roll and a solidity that, say, a regular Mini Cooper S can’t match.

אתה מעניק מעט מדי קרדיט לאבארט לטעמי.

פורסם

תקרע לה את הצורה?

תראה, אני עובד לפי הגיון:

מיני קופר אוטומטית מול אלפא מיטו 135 TCT - המיני שומרת על האלפא בקלות בעליות של סדום ערד (כביש מהיר מאוד) - האלפא בורחת בישורות והמיני תופסת בסיבובים.

עכשיו תוריד לאלפא 150 קילו (אבארת') וכקונטרה תהפוך את התיבה של המיני לידנית. אני משוכנע שההפרשים יישמרו בסופו של דבר (למיטו אחיזה לא רעה, בטח לא נמוכה באופן משמעותי משל האבארת').

שים לקופר צמיגים גדולים יותר מ-175 ובכלל...

בכביש יותר צפוף כמו אשתאול או אפילו נס הרים, זה יהיה אפילו יותר צמוד.

ואל תבין אותי לא נכון, אני מעריך את ה-500 יותר ממה שאתה חושב. יש לה חסרונות ספציפיים שלי מפריעים, בתור מישהו ששם את חווית הנהיגה הספורטיבית בראש, אבל היא בפירוש מהקטנות הספורטיביות המהנות שיש בשוק (אחרי הקליאו והמיני).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

התאפקתי , באמת שהתאפקתי.

אני כבר הרבה זמן נמנע מלהגיב בפורום עקב תוקף תפקידי .

אבל אני מוכן להתערב איתך ANY DAY ANY TIME !

מחכה לך בכניסה לסופרלנד. כבר עשינו זאת מול קופרS... (היה כייף) :-D

בעלייה לנס הרים.

בקיצור בכל כביש .

ולא , אל תגיד לי למדוד 40 שניות אצל ראם סמואל כי את זה אני יעשה יותר טוב עם 106ראלי משני המכוניות שהעלינו..

נהגתי על הקופר - מודה , אהבתי . מאוד אהבתי! אבל להשוות את זה ל500 כמדד למיטומתית (בה"פ בשביל להשתיק כמה פיות..:arrow: אתה הרי לא באמת חושב ש500 נוסעת כמו מיטומתית ואם כן מצבך בכי רע)

קופרS אהבתי מאוד! למרות שאיבדה מקסמה האמוציונאלי לדעתי המשוחדת אישית..

סה"כ שני המכוניות נהדרות ומהנות מאוד לנהיגה.

הויכוח חותר לעניין סובייקטיבי וחבל לצאת בהצהרות .

חברים שיהיה לכולנו סופ"ש מדהים.

08092010542.jpg

47175_155947747764014_144406052251517_419599_4249785_n.jpg

car_photo_302207_12.jpg

car_photo_302203_25.jpg

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

עומר - מבחינתי אתה ממש לא חייב להמנע מלהגיב בפורום, ואין סיבה שתתאפק להגיד מה שיש לך לומר.

שים לב שיש הבדלים בין הסופרלנד (צפוף וקצר) לבין נס הרים (פחות צפוף, פחות קצר) לבין סדום ערד (מהיר וארוך). בכל מקרה, בכולם לא תראה הבדלים משמעותיים, אפילו בסדום ערד שבו המהירות משחקת תפקיד.

ואל דאגה - אין לי כוונה לבדוק את זה על המסלול או בג'ימקאנה, זה לא באמת מעניין.

ולא, אני לא חושב ש-500 נוסעת כמו מיטו אוטומטית. בסה"כ לקחתי כהשוואה מבחן שכבר ביצעתי. תוריד מהמיטו 150 קילו והקצב יהיה דומה ל-500. תוריד לקופר את התיבה האוטומטית וגם המיני תשתדרג בביצועים.

ואין כאן שום עניין סובייקטיבי! אני מדבר זמנים. על ההנאה מנהיגה אפשר לדבר בפעם אחרת...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
תקרע לה את הצורה?

תראה, אני עובד לפי הגיון:

מיני קופר אוטומטית מול אלפא מיטו 135 TCT - המיני שומרת על האלפא בקלות בעליות של סדום ערד (כביש מהיר מאוד) - האלפא בורחת בישורות והמיני תופסת בסיבובים.

עכשיו תוריד לאלפא 150 קילו (אבארת') וכקונטרה תהפוך את התיבה של המיני לידנית. אני משוכנע שההפרשים יישמרו בסופו של דבר (למיטו אחיזה לא רעה, בטח לא נמוכה באופן משמעותי משל האבארת').

שים לקופר צמיגים גדולים יותר מ-175 ובכלל...

בכביש יותר צפוף כמו אשתאול או אפילו נס הרים, זה יהיה אפילו יותר צמוד.

ואל תבין אותי לא נכון, אני מעריך את ה-500 יותר ממה שאתה חושב. יש לה חסרונות ספציפיים שלי מפריעים, בתור מישהו ששם את חווית הנהיגה הספורטיבית בראש, אבל היא בפירוש מהקטנות הספורטיביות המהנות שיש בשוק (אחרי הקליאו והמיני).

קצת מוזר לראות אנאלוגיה משונה כזו התופסת את האבארת' כמין מיטו מעוטת משקל עם גיר ידני במקום רובוטי. עוד יותר מוזר למצוא את זה אצל מי שאמון על קריטריונים סבירים לבדיקת תכונות של מכוניות, ודאי כאלו הנוגעים להתנהגות דינמית.

פורסם
קצת מוזר לראות אנאלוגיה משונה כזו התופסת את האבארת' כמין מיטו מעוטת משקל עם גיר ידני במקום רובוטי. עוד יותר מוזר למצוא את זה אצל מי שאמון על קריטריונים סבירים לבדיקת תכונות של מכוניות, ודאי כאלו הנוגעים להתנהגות דינמית.

נראה לי שגם אתה נפלת לאותה מסקנה מוטעית מתוך הדברים שלי, על אף שיותר מפעם אחת הדגשתי שלא לזו הכוונה. אדגיש שוב: אני לא מדבר על הנאה מנהיגה. במובן הזה ה-500 עדיפה על המיטו. אני מדבר על זמנים נטו. אם תרצה דגשים מפורטים יותר באשר להתנהגות דינאמית, אני יכול להרחיב גם בנושא הזה, אבל זה לא העניין כאן (ולפחות בנוגע למיטו, אני חושב שהסברתי את הנושא היטב בגיליון האחרון של אוטו, בהשוואתי בינה לבין ה-A1, ה-DS3 והמיני.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

עזוב לרגע הנאת נהיגה, זה לא הענין, בוא נחזור ברשותך לזמנים. האופן בו תתנהג האבארת' בסיבובים ( שם אתה מוצא יתרון לקופר על המיטו ), ניגזר על ידך מהתנהגותה של מכונית אחרת לגמרי. זה הענין.

פורסם

נו, שוב אתה מדבר על התנהגות. גם האופן שבו מתנהגת קליאו ספורט שונה מאוד מהאופן בו מתנהגת איביזה קופרה, אבל מבחינת זמנים הן יהיו די דומות בכל קטע כביש.

למיטו אחיזת כביש טובה, כנראה לא פחות מל-500. רמת הביצועים שלה דומה, למעט עניין המשקל. אני בסה"כ עושה הסקה לוגית מכל העניין הזה. השורה התחתונה שלי היא שההבדלים בין המיני ל-500 יהיו קטנים מאוד בעולם האמיתי, בניגוד למה שכמה אנשים פה אולי יטעו לחשוב, בגלל שלאבארת' יש לכאורה יתרון ביצועים משמעותי (ואני אומר לכאורה מכיוון שגם אם באפס למאה הוא יבוא לידי ביטוי, בכביש המפותל הוא לא).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

האמת היא שבהודעה הקודמת שלי הססתי לרגע, אולי באמת צריך להוסיף שהתנהגות בסיבוב בסמיכות למושג "זמנים" תובן על ידי מי שלו הגבתי. אבל במחשבה שניה לא נראה לי הולם להוסיף את המובן מאליו. נו אז טעיתי. להתנהגות בסיבוב יש יותר ממובן אחד, בצד ההנאה מהתנהגות הרכב בסיבוב ויכולת השליטה על משובותיו, ישנן גם תכונות פיזיקליות טהורות כמו אובדן אחיזה, זוית רכינה ובטח עוד דבר או שניים להם חשיבות מסיבית בכל הקשור למהירות בה ניתן לעבור בסיבוב. ובאמת, כבר לא נוח לי להדגיש את האבסורד שבנסיון להשליך מאוטו אחד לאוטו אחר לגמרי רק בשל כך שהם חולקים מנוע דומה וחברת האם של יצרניהם היא זהה. לפי אותו הגיון אפשר להסיק איך תתנהג לנצ'יה דלתא אחרי שבחנת אלפא 159 עם אותו מנוע. וסליחה כמעט שכחתי, גם באיזו מהירות תסיים כל אחת מהן את הסיבוב.

פורסם

להלן דעתי הצנועה:

בתור מי שנוהג על ה-500 ביומיום ומי שנהג בעבר משך למעלה מחודש על הקופר S (באנגליה....) - הקופר מרגישה הרבה יותר "נטועה" בנתיב, בעיקר בסיבובים, והמנוע של הקופר מרגיש מעט יותר חזק בנסיעה אתגרית. יחד עם זאת, ה-500 מרגישה יותר תזזיתית, בועטת, משוגעת מהקופר - וזה לא פחות חשוב בנהיגה מהסוג הזה.

בשורה התחתונה - אף אחת מהשתיים לא "משפילה" את השנייה ומדובר ב- 2 רכבים דומים למדי, כאשר ההעדפות האישיות של כל נהג הן שמכריעות.

500 ABARTH

THE BEST ITALIAN EVER

• תוכן חדש...