Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

500 אבארת-להחליף או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, אני בעל איי3 2010, מעוניין להחליף את הרכב שלי אחרי שנה וחמישה חודשים ביחד, רשמתי ת'רד לפני כמה ימים אך לא קיבלתי תשובות, לכן עשיתי בדיקה בעצמי.

מעוניין אך ורק ביד שניה, לכן פולו GTI נפסלה, מיטו לא רעה בעיניי, שירוקו לא יצא לי לבדוק אבל רוצה לנסות משהו קצת שונה אחרי 5 ואגיות ב5 שנים האחרונות.

עשיתי נסיעת מבחן על האבארט והתאהבתי.

יש לי אפשרות להחליף עם חבר על סקורפיונה, ההתלבטות שלי היא האם ללכת על זה למרות שהסקורפיונה מגיעה יחסית ערומה מהאיבזור היחסית מפואר שיש ללוסו, כאילו הן לא רחוקות אחת מהשניה במחיר ואני מפחד להתבאס על ההחלפה בגלל שאני מוותר פה על שלושת הדברים שהופכים אותה להרבה הרבה יותר מגניבה שזה הסאנרוף, הקסנון והריפודי עור.

בוא נניח שקסנון אוכל לשים, למרות שזה בעייתי מבחינה חוקית, רוב הסיכויים שלא תהיה בעיה.

אבל על הסאנרוף וריפודי העור?

משהו בי לא שלם ואמרתי אולי עדיף שבמקום ההחלפה עדיף שאמכור לבד ואחפש אחר כך יד שניה לוסו.

הייתי שמח לשמוע את דעתכם.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איזו עיצה אתה בדיוק מחפש?!

שמישהו יסתכל לתוך נפשך וינסה לנחש כמה התוספות הללו באמת חשובות לך?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לי יש אבארט 500 סקורפיונה וגם אני התלבטתי בינה לבין הלוסו בזמנו.

מבחינת הגג שמש, לדעתי הוא מיותר, לא הייתי לוקח אותו גם אם הייתי מזמין לוסו.

מבחינת המושבי עור, הם נראים מצויין אבל בטמפרטורות המקומיות יש סיכוי שתתחרט על זה, הריפוד בסקורפיונה אגב

הוא מבד מיוחד שנראה טוב, נעים למגע וקל לניקוי.

מבחינת החישוקים, ה-17 נראים יותר טוב על הרכב אבל יש להם מחיר בנוחות הנסיעה, אתה גם יכול לקנות חישוקי 17 אחרים

וקלים יותר מהמקוריים ולהרכיב על סקורפיונה אם זה חסר לך.

לסיכומו של דבר אם הגג שמש, הקסנון והעור חשובים לך, לך על הלוסו, אם הפער במחיר קטן אז זה שווה את זה.

קח בחשבון שהמימון באבארט מאוד נוח ויכול להיות שעדיף לך בכלל לקנות חדשה.

פורסם

הגג שמש גוזל מקום מהראש, הכיסוי שלו לא מספיק אטום בימים החמים של הקיץ, ובאופן כללי גג שמש זה לא להיט גדול.

מושבי עור ב-99% מהמקרים בארץ הם מיותרים - סתם מתחממים בצורה קיצונית בקיץ, תורמים להזעה ומתלכלכים מהר.

קסנון - אם אתה באמת רוצה, אתה יכול לעשות אפטרמרקט...

בקיצור - עזוב שטויות, קנה ממנו את האוטו ותהנה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הגג שמש גוזל מקום מהראש, הכיסוי שלו לא מספיק אטום בימים החמים של הקיץ, ובאופן כללי גג שמש זה לא להיט גדול.

מושבי עור ב-99% מהמקרים בארץ הם מיותרים - סתם מתחממים בצורה קיצונית בקיץ, תורמים להזעה ומתלכלכים מהר.

קסנון - אם אתה באמת רוצה, אתה יכול לעשות אפטרמרקט...

בקיצור - עזוב שטויות, קנה ממנו את האוטו ותהנה.

כן הא , תסביר את זה למאות אלפי בעלי רכב סינגפורים ששם לראות רכב עם ריפודי בד קורה כמו שבארץ אתה רואה רכב עם ריפודי עור. סינגפור מדינה ה-ר-ב-ה יותר חמה מישראל והם מסדרים יופי בלי לוותר על האיבזור.

פשוט היה תענוג לראות מכוניות שבענינו נראות הכי פשוטות כמו טיוטה קורולה \ פולקסווגן פולו \ מאזדה 3 עם ריפודי עור ואיבזור מלא.

אם תוספת לריפודי עור הייתה נורמלית בארץ והייתה מוצעת בכל רכב אני מוכן להבטיח לך שהיינו רואים פה לא מעט אלטו עם ריפודי עור. רק בארץ אנחנו משקרים לעצמנו שאנחנו אומרים שעדיף בד.

ריפודי עור גם נוחים יותר.

אסי אתה צריך להחליט אם אתה קונה את ה500 האבארט בגלל שאתה מחפש רכב מאובזר שנותן הרגשה יוקרתית או שאתה מחפש רכב נהיגה להתגרזן איתו בסופש"ים או סתם בדרך לקיוסק :D

פורסם

מחפש את השילוב, מתלבט בטירוף אם ללכת על זה או אולי על מיני קופר שאולי תוביל להוזלה משמעותית גם בשוק היד שניה, בעקבות ההוזלה של קמור.

בכל מקרה תמיד קניתי מהלב לא מהראש לכן המיטו והשירוקו נפסלות, אני מת עליהן אבל משהו בהן עושה לי את זה פחות מהאבארט או המיני.

פורסם

אני לא יודע מה כולם מתלוננים על ריפודי עור, כיום יש לי רכב שני בהיסטוריה המוטורית שלי (עשר שנים) עם ריפודי עור ואני לא הרגשתי אף פעם כשאני נכנס לרכב שהמושבים "רותחים". אולי זה בגלל שהריפודי עור ברכב הנוכחי בצבע חום (ובקודם בצבע בז') הם פחות מתחממים מריפודים שחורים אבל כבר נסעתי כמה פעמים ברכב של חבר עם ריפודי עור שחורים וגם שם לא הרגשתי משהו מעבר לנורמה.

ד"א, אני מסכים שהאחיזה במושבי עור פחות טובה ושהם דורשים הרבה יותר טיפול ושמירה מאשר ריפודי בד.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
כן הא , תסביר את זה למאות אלפי בעלי רכב סינגפורים ששם לראות רכב עם ריפודי בד קורה כמו שבארץ אתה רואה רכב עם ריפודי עור. סינגפור מדינה ה-ר-ב-ה יותר חמה מישראל והם מסדרים יופי בלי לוותר על האיבזור.

פשוט היה תענוג לראות מכוניות שבענינו נראות הכי פשוטות כמו טיוטה קורולה \ פולקסווגן פולו \ מאזדה 3 עם ריפודי עור ואיבזור מלא.

אם תוספת לריפודי עור הייתה נורמלית בארץ והייתה מוצעת בכל רכב אני מוכן להבטיח לך שהיינו רואים פה לא מעט אלטו עם ריפודי עור. רק בארץ אנחנו משקרים לעצמנו שאנחנו אומרים שעדיף בד.

ריפודי עור גם נוחים יותר.

אסי אתה צריך להחליט אם אתה קונה את ה500 האבארט בגלל שאתה מחפש רכב מאובזר שנותן הרגשה יוקרתית או שאתה מחפש רכב נהיגה להתגרזן איתו בסופש"ים או סתם בדרך לקיוסק :D

מאיפה לי מה השריטה של הסינגפורים. אולי שם זה נורא זול. אולי שם זה נחשב סמל סטטוס מטורף וכולם רוצים שיהיה להם.

השורה התחתונה שלי (ואין לי בעיה אם מישהו טועה וחושב אחרת :wink: ) היא שנהגתי על המון מכוניות בחיי, רבות מהן עם ריפודי עור, חלקן יוקרתיות וחלקן לא, וכמעט תמיד ריפודי העור היו הרבה פחות נעימים בימים חמים, גרמו ליותר הזעה בנהיגה אגרסיבית (ולא רק) ולא מעט פעמים גם היו פחות נוחים מסיבה כזו או אחרת. זו בפירוש תוספת שאין לי בעיה לוותר עליה, ואם היא סטנדרט - אז אני רוצה גם קירור למושבים כמו בלקסוס.

מה שכן - באבארת' ריפודי העור פשוט יפיפיים!

מחפש את השילוב, מתלבט בטירוף אם ללכת על זה או אולי על מיני קופר שאולי תוביל להוזלה משמעותית גם בשוק היד שניה, בעקבות ההוזלה של קמור.

בכל מקרה תמיד קניתי מהלב לא מהראש לכן המיטו והשירוקו נפסלות, אני מת עליהן אבל משהו בהן עושה לי את זה פחות מהאבארט או המיני.

מיני קופר ידנית היא מכונית טובה יותר מה-500 אבארת' במגוון מובנים, למעט העובדה שהיא חלשה יותר. (אם כי אני מוכן להתערב עם כל אחד שבכביש מפותל היא תשמור ל-500 על הזנב בלי בעיה, גם עם צמיגי ה-175)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

.

סתם להשכלה כללית, בסינגפור שלכל הדעות חמה לא פחות מישראל. 99% מכלי הרכב עם ריפודי עור (זה סטנדרט פה), אז כנראה שזה לא נורא מתחמם.

דווקא מושבים בצבע כהה לא מתלכלכים בקלות ונוחים מאוד לניקוי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

מושבי עור .... ומתלכלכים מהר.

:shock:

אתה רציני?

לי יש מושבי עור, לאשתי יש מושבי בד.

את המושבים שלי אני מנקה בקלות, עם חתיכת נייר\ בד.

כל פעם שלוקחים את הכלב לפארק (מס' פעמים בשבוע בד"כ) לוקחים את הרכב שלי.

מגיעים הבייתה, וכל הבוץ, הדשא, השיערות, הריר (בוקסר) ושאר הלכלוכים יורדים עם מטלית לחה.

אחרי פעמים שלקחנו את הכלב עם הרכב של אשתי נאלצנו לשלם 80$ לניקוי מקצועי ע"מ להפטר מהלכלוך (שיער, ריר ובוץ שעברו דרך הסדין שהנחנו על המושב.)

למושבי עור (לא מאוררים\מחוממים כמו באינפיניטי\ לקסוס\ שאר הרכבים שבשביל לקנות אותם בישראל צריך למכור כלייה ולמשכן ביצה) יש המון חסרונות.

הם מתחממים בשמש ועושים כוויות בגב ובת^ת, הם קופאים בחורף ומקפיאים את כדורי דור העתיד והם עושים רעשים מצחיקים כשיושבים עליהם.

יש להם גם לא מעט יתרונות, כמובן.

הם עמידים יותר לשחיקה, המאוררים שבניהם מספקים נוחות טרמית טובה יותר ממושבי בד והם נראים, לדעתי, יותר טוב.

והם מתנקים בקלות.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם
:shock:

יש להם גם לא מעט יתרונות, כמובן.

הם עמידים יותר לשחיקה, המאוררים שבניהם מספקים נוחות טרמית טובה יותר ממושבי בד והם נראים, לדעתי, יותר טוב.

והם מתנקים בקלות.

נראים יותר טוב, אני מסכים - אבל כנראה שלא הסברתי את עצמי כראוי ב"מתלכלכים במהירות". הכוונה שלי הייתה לאורך זמן, לא במקרים נקודתיים. שמת לב שמרבית מושבי העור מלאים במין סדקים כאלה אחרי שנים בודדות של שימוש? והבהירים שבהם מקבלים גם סימנים שחורים ופשוט נראים מלוכלכים. נכון, אפשר לטפל בהם ולשפר את מצבם, אבל זה הרבה עבודה לשמור עליהם נקיים אחרי כמה שנות שימוש - כמה אנשים באמת עושים את זה?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שלום לכולם!

לאחר נסיעה על מושבי עור, למעט העובדה שהם אכן מתנקים טוב יותר ומתנקים בקלות, לא מצאתי להם יתרון נוסף.

נשים בצד את העובדה שהם חמים יותר וזו לא הרגשה נעימה - בעיקר בקיץ של ארצינו הקטנטונת.

והדבר שהכי הפריע לי, היא העובדה שיכולת ספיגת הזיעה מאוד לקויה.

מושבי בד, למרות שצריך לשמור עליהם מפני כתמים ולהיות כמו שוטר כשהנוסעים אוכלים או שותים קפה, אני עדיין חושב הם הרבה יותר פרקטיים.

הם אוחזים יותר את הנהג, סופחים זיעה וטווח הטמפ' שלהם לא משתגע בהתאם למזג האויר.

אני לא רואה את עצמי קונה רכב עם מושבי עור.

• תוכן חדש...