Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DRIVING- THE NEXT LEVEL

madriver
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעיקר בגלל שאני לא רוצה שזה יהפוך לפרסום ויהיה יותר המצלה

זה פשוט שמו :]

אם תרצה אני ישלח לך את הפרטים בפרטי

שמעתי המלצות חמות על הדוקטור במקומות אחרים ברשת.

אשמח אם תשלח לי פרטים עליו/דרכי יצירת קשר.

הוא מבצע קורסים לנהגים בעלי ותק מסוים? או שגם נער שרק נגמר לו המלווה יכול לבצע אצלו קורס?

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איינני נציג של הד"ר אבל לטעמי מומלץ ואף רצוי שאם הינך נהג חדש תעבור עמו קורס.

ישנם אנשים שאינם אוהבים לפרסם את שמם על דפי האינטרנט ואנו מכבדים זאת.

הכינוי הד"ר נובע מד"ר עקב ומר אצבעות שזו בעצם טכניקת הheel and toe הידועה מעולם הספורט המוטורי.

פורסם

חיים,

גם אני דוגל בגישה שצריך לשפר את כישוריי הנהיגה שלך ולא את האוטו.

נהג טוב יותר, יוציא מהאוטו הרבה יותר מנהג ללא יכולת שליטה ברכב אך עם אוטו משופר.

כמובן, שאת הכישורים אתה לוקח איתך להמשך החיים ואת האוטו לא תמיד.

אי לכך ובהתאם לזאת, אני מתכוון להשקיע בקיץ/סתיו הקרוב, לאחר תום תקופת המבחנים, בלימוד ותירגול של השליטה ברכב.

יש לי רקע תיאורטי שקראתי וראיתי, בדפי האינטרנט, אך בחיים האמיתיים הוא לא שווה הרבה.

תכננתי לעבור קורס בסיסי באחד מבתי הספר בארץ, ולאחר מכן לקחת קורס מתמשך אחד על אחד לתקופה מסויימת.

כל פרק זמן מסויים לקחת שיעור ובין השיעורים לתרגל ולהטמיע את הידע הנרכש.

אם תוכל אתה או כל חבר בפורום, אשמח אם תפרט:

*אילו קורסים לקחת ואיפה?

*מה למדת בכל קורס?

*כמה נמשך כל קורס?

*האם תמליץ עליו במתכונת הנוכחית או שהיית משנה משהו?

*מי היה המדריך?

*מה היא העלות של כל קורס?

(אם אתה לא רוצה לפרסם/לפגוע באחד מהמדריכים ו/או לפרסם בפרהסיה, אז אשמח לקבל את התשובות בה"פ)

נ.ב.- מה אם נעליים שנוחות לנהיגה? :wink:

פורסם

הד"ר הזה עושה רק ניתוחים מורכבים או גם קורסים לנהיגה מתקדמת לנהגים חדשים יחסית?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אם תוכל אתה או כל חבר בפורום, אשמח אם תפרט:

אני לא עברתי קורס אצל הדר' (אם כי אני יודע במי מדובר, ושמעתי שבחים עליו גם ממדריכים אחרים), אבל אני יכול לתרום

לשאלות שלך: אני עברתי קורס באלטרנתיבי (רמת הכובש). הקורס הקיף את כל הבסיס לנהיגה מתקדמת: בסיס שאותו אתה לוקח עמך גם לנהיגת כביש בטוחה, אבל גם לנהיגה ספורטיבית. הקורס היה קבוצתי ומאוד אינטנסיבי: כעשר שעות של אימון והוא כולל גם היבטים של נהיגה נכונה בכביש (מראות, מבט, אחיזת הגה, תפעול זורם של הרכב) אבל גם המון בהיבטים דינמיים (החלקות, בלימות, מעגל האצה ומין ג'ימקאנה בסופו). כקורס קבוצתי, היתה קבוצה של מדריכים (שכולם היו טובים מאוד) אבל ניהלו אותם שני מדריכים בכירים יותר: רוני לדו וערן אביבי, שניהם ממש טובים והשני גם נהג מירוצים עם עבר תחרותי. אם יתמזל מזלך, ייתכן ותיפול על הדרכה שמעביר אותה מנכ"ל אלטרנתיבי איתי אלון בעצמו. הוא נחשב לנהג מירוצים מהמעלה הראשונה ולמדריך מהטובים שיש.

הקורס עולה 930 שקל, אך הוא מאוד משתלם בתמורה ביחס לחלופות שנמצאות בשוק (קורסים מקבילים בחברות אחרות הם לעתים יקרים יותר וגם בעלי תמורה נמוכה יותר, וגם הצד הלוגיסטי שלהם מאורגן פחות טוב) והוא מאפשר לך להמשיך את דרכך בעוד קורסים בחברה, בין אם מדובר בקורס מגרש ספורטיבי ובין אם מדובר באימון אישי עם מדריך (שאותו אתה יכול לבחור) ויש גם קורס ג'ימקאנה שדומה לקורס הספורטיבי. אם אתה עובר דרך סדרה של הקורסים השונים, אתה תגיע ממש לרמת מיומנות מעשית. למעשה, מי שעובר את הקורס הבסיסי + הספורטיבי + קורס הג'ימקאנה\קורס אישי (עם הפוגות באמצע כדי להפנים) אמור לעשות משהו דומה למה שישראלים עשו פעם בקורסים ב-GET בצרפת.

אני אישית הגעתי לקורס כחובב(ן) הגה שכבר הכיר מראש את הנושאים תאורטית, וגם השכלתי מאוד מכתבותיו של איתי במגזין הגה (אפשר לומר שהוא לימד אותי לנהוג) ויישמתי את עצותיו בכל הנוגע לתנוחת נהיגה, מבט, עבודת הגה ועוד, והגעתי לקורס עם הבסיס הזה מוכן מראש, מה שאפשר לי לנצל את הקורס בצורה טובה יותר מאחרים ולהגיע לרמת מיומנות. אני מבין שגם אתה עשית "דרך" דומה, ואני גם מבין שאתה רוצה לחדד דווקא את מיומנות השליטה ברכב. כאשר נכנס מישהו ושואל על קורס נהיגה מתקדמת, אני לרוב נוטה לסברה שקורס אישי בכביש (בחברה אחרת) יועיל לו יותר, אבל אני מבין שאתה רוצה את הזוית של השליטה ברכב, ולצורך הזה דווקא הקורס באלטרנתיבי יותר מתאים.

בשביל להגיע לניצול טוב של הקורסים צריך קודם כל להפנים תאוריה וגם את הבסיס לנהיגה נכונה וליישם במשך שנה-שנתיים (תלוי כמה אתה נוהג). רצוי גם למצוא מגרש נטוש וקצת "ללחוץ" על הרכב כדי להתרגל לתחושה של נהיגה "חזקה" וגם להרגיש החלקות קלות על משטח כורכר נטוש. אחרי כל קורס כדאי לתת זמן להפנים את הדברים וגם למצוא דרכים לתרגל את עיקרי הדברים באופן מסודר: אני לדוגמה מתרגל החלקות על משטחי כורכר ריקים, ובלימות חירום על משטחי אספלט נטושים כאשר הם רטובים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

במקרה שלא הייתי ברור, כן מדובר על קורסים במגרש. קורסי המגרש האחרים הם של מסלולים, טריגו, טופדרייב והמרכז לנהיגה בטיחותית (של רשת סקיד-קאר). אני עשיתי "סקר שוק" מאוד מקיף לפני הקורס שעברתי והגעתי למסקנה שבנתח השוק הזה, הקורס באלטרנתיבי הוא העדיף. אגב, גונבו לאוזני שמועות שאיתי אלון בודק אפשרויות לערוך קורסים ארוכים במסלולי מירוצים בחו"ל (נוסח ההדרכות שהיו פעם בג'ט ובלוהאק) ובמקרה הזה אני לא חושב שתהיינה חלופות ברמה דומה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לדעתי יש הבדל בין לעשות את הקורס על מסלול מירוצים סגור, לבין לעבור את הקורס בכבישי הארץ.

קורס שמועבר במסלול הוא מקצועי מתמקד באלמנטים הקשורים נטו למסלול וישימים לרוב רק במסלול ולא בכביש, ועל מנת לתרגל ולעבוד על הנלמד בקורס יש צורך במסלול, שלצערנו אין לנו אחד כזה.

קורס כזה הוא הרבה יותר חווייתי ופחות רלוונטי ..וכמובן שגם המחיר של קורס כזה בהתאם, הוצאות של טיסה, לינה, רכבים..

קורסים שנערכים בכבישי הארץ מתחשבים הרבה יותר בשינויי הגובה, באספלט המשובח שיש לנו, בתנועה.. והרבה יותר רלוונטיים.

אני בהחלט רוצה לעבור קורס על מסלול מירוצים, אך זה יקרה בשלב מאוחר יותר, כשאני אהיה הרבה יותר מוכן מבחינת היכולת המעשית והכספית.

פורסם
אני לא עברתי קורס אצל הדר' (אם כי אני יודע במי מדובר, ושמעתי שבחים עליו גם ממדריכים אחרים)

מדובר במשתמש Dr. Heel & Mr. Toe אשר בין היתר, מנהל את פורום www.scirocco.co.il, והוא מודה לך ולכולם על המילים החמות.

בהמשך לדיון שנוצר פה, אני דווקא ממליץ על קורסים אישיים מההתחלה, בהיבט של Value for money זה יוצא תמיד יותר משתלם.

הד"ר הזה עושה רק ניתוחים מורכבים או גם קורסים לנהיגה מתקדמת לנהגים חדשים יחסית?

מן הסתם, מי שיודע להדריך ברמה גבוהה, יודע גם ללמד את הבסיס.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

נהדר, עוד שרשור של ילדה בת 8 שמתלהבת מקורס נהיגה שעשתה. אה רגע, זה בעצם אדם בוגר שכותב בפורום מקצועי? סליחה, פשוט נשמע ככה...

ובכן, באופן אוטומטי אני נוטה לסלוד מטיפוסים שמתחבאים מאחורי כינויים למיניהם, וכשאני רואה אותם מפרסמים את עצמם בדרכים כאלה אז אני מתעצבן ויוצא לחיפושים. בגוגל.

נפלאות האינטרנט מניבות גישה חופשית לכל מיני פורומים, פרופילים בפייסבוק וכיו"ב. אני יודע, בגלל זה אם מישהו רוצה "לחשוף" אותי אני חוסך לו את העבודה, מזדהה בשמי האמיתי ולמעשה חיי הם ספר פתוח לכל מי שיודע לגלוש באינטרנט. לא כך הדבר עם הגיבור שלנו פה.

להלן כמה משפטים מתוך הודעה מפורום שירוקו, בה מסביר הדוקטור הזה מיהו למעשה:

לי אין שירוקו. וכנראה שגם לא תהיה לי. אבל כן יש לי מיאטה.
אני עובד כבר מס' שנים כמדריך נהיגה מתקדמת בחברת "Drive Art" תחת און יעקובסון וליאור לוי.
...לימודי ה- M.A שלי, בתקשורת ציבורית ומדעי המדינה.
אני מאמן כושר אישי ומדריך יציבה.
את שאר חוסר הזמן שלי אני מעביר על Commencal Supreme mini dh
אני אשאיר לכם את מלאכת חיבור הנקודות, בין היתר משום שאני לא נמצא פה בשביל לפגוע לאף אחד בפרנסה או בפרטיות, אבל חשוב לי להוציא את העניין הזה לאור. לא מדובר פה בשום חידוש, אלא באותו טיפוס שאנחנו מכירים כבר שנים פה ובפורומים מקבילים, ונראה שפשוט החליט לעשות לעצמו שינוי תדמית.

אז אם לא נפלתם מהכיסא אחרי שגיליתם ש"השרוף" הוא למעשה חיים צינוביץ', אין סיבה גם שתתרגשו מ"הדוקטור". סה"כ מדריך נהיגה מוכר למדי בתחום, שעושה אמנם עבודת קודש בהדרכותיו, אך מחלקת הפרסום שלו נסחפה קלות.

בברכת גילוי נאות והמשך שבוע טוב.

פורסם

סלח לי אבל הודעה מיותרת

עברתי כל כך הרבה הדרכות ב3 שנים האחרונות

בכל מיני בתי ספר עם קבוצות או בהדרכה פרטית בכל מיני מקומות עם מספר מדריכים

לא שמעת אותי ממיץ גם עליהם נכון???

זה רק מראה שיש פה משהו יוצא דופן!

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם
מדובר במשתמש Dr. Heel & Mr. Toe אשר בין היתר, מנהל את פורום www.scirocco.co.il, והוא מודה לך ולכולם על המילים החמות.

אולי נפסיק עם המשחקים, הקרדיט הרבה והאגו בשמיים?

אתה "Dr. Heel & Mr. Toe". אתה ה"דוקטור".

אז הפעם - בניגוד למקרי עבר, אני נאלץ להסכים עם Derish. אתה עפת על עצמך.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אני מבין שכואב לך הלב, אבל אף אחד לא המליץ על עצמו בשרשור.

סחטיין על ההשקעה. אנשים מהשורה שלא לקחו קורסים\ימי מסלול פשוט לא מבינים כמה אין להם מושג ירוק בנהיגה\רכיבה בתיאוריה, ובפרקטיקה - איזה הבדל עצום יש בין מה שהרכב יכול לבצע ובין מה שהם יכולים לעשות איתו.

הלוואי שעשירית מהנהגים\רוכבים בארץ היו לוקחים נהיגה ברצינות כמוך.

הלוואי באמת.

נהיגה מתקדמת ספורטיבית בטוחה-דריפטים אלו רק קצה המזלג מהידע של הדוקטור.

הוא מלמד בהתאם לרמת ההתקדמות האישית שלך ובהתאם למה שאתה רוצה וצריך.

היו כמה שינויים מהותיים אחרי היום הראשון שחשבתי שיהיה לי קשה לחיות איתם -אבל אחרי ניסיון של יומיים לחזור למצב הרגיל לא היה בא בחשבון.

אחרי יום שלם כבר הרגשתי יותר בטוח ובטיחותי .

ורואים את זה!

לדעת למה אתה לא מסוגל זה הכל! לא חצי נחמה

לי יש קצת יותר מחמישה קורסים ברקורד

והפעם באמת ההדרכה היתה אחרת, פשוט הLEVEL הבא כמו שרמתי

כמובן שעבדו הרבה על HELL AND TOE ובלימה נכונה בעיקר.

וכל פעם מדהים אותי כמה הרכב מסוגל ליותר :]

תודה על המחמאות.

בכל מקרה - יפה שאתה משקיע באימוני נהיגה ספורטיבית. יותר מדי אנשים חושבים שהם יכולים ללמד את עצמם לבד, או יותר גרוע - שהם יודעים מצוין ולא צריכים ללמוד כלום.

נהגתי עם מספיק נהגים שחושבים שהם נוסעים מאוד מהר, אבל בפועל הם סתם מתאמצים יותר מדי, ובסוף לא באמת נוהגים הכי טוב שאפשר. זה בדיוק כמו שאמרת - לא תמיד צריך להיות על 7000 סל"ד בהילוך שני, ולא תמיד צריך להעיף את הידיים מצד לצד באגרסיביות. בעצם - לרוב עדיף ההפך...

רוני

אכן כך, הרכב "מתגמל" נהגים שעובדים איתו בעדינות, משהו שאנשים לא יודעים ליישם לצערנו...

שמעתי המלצות חמות על הדוקטור במקומות אחרים ברשת.

שוב תודה.

אני לא עברתי קורס אצל הדר' (אם כי אני יודע במי מדובר, ושמעתי שבחים עליו גם ממדריכים אחרים)

כנ"ל לגבי התודות, גם בחזרה למדריכים האחרים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

קונדסון, בניגוד לדעתך - ממש לא "כואב" על כך. אפשר להיות מעט יותר כנה וצנוע. אתה בהחלט איש בעל יכולות נהיגה וכל מי שנסע איתך יוכל לומר זאת - לפחות לי אין שום בעיה לציין זאת, ואפילו בשמחה רבה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...