Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5488 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

יש לי כמה בעיות מטרידות ברכב, הרכב מדגם Mazda 323 שנת 99 אוט'.

כאשר אני מתניע, הרכב יכול לעשות רוורס אבל כשאני מעביר ל-D' ולוחץ גז הטורים עולים והרכב רועד ולא זז ונורית ה-HOLD מהבהבת באופן לא רציף ולפעמים קבועה כשהגז יורד.

בפעמים נדירות כשיש לרכב מצב רוח הוא זז ממש ממש לאט ועוצר לסירוגין עד

שהוא סוג של "משתחרר" ומתחיל לנסוע כאילו לא קרה כלום.

בדרך כלל אם אני מכבה את האוטו לשעה אז אין את הבעיה הזו והרכב מתנהג כמו חדש,

אבל אם זה יותר משעה אז שוב המקרה חוזר.

שוב, בהילוך R' אין שום בעיה הרכב נוסע אחורה, זה רק ב-D' הוא מתנהג כאילו הוא על ניוטרל,

הרכב לא מגיב ללחיצות הגז חוץ מהבהובים של נורית ה-HOLD עד שהוא "ניזכר" לנסוע.

עוד בעיה, לפעמים כשאני עוצר ברמזור אני מרגיש את האוטו רועד, לא משהו קריטי אבל קצת מטריד.

חבר שמבין אמר לי לשלב ל-N וללחוץ גז ואכן זה מה שעשיתי והאוטו הפסיק את הרעידות גם אחרי שהחזרתי ל-D.

בעיה אחרונה, מבטיח :wink:

בהשוואה לרכבים אחרים שנהגתי בהם ההגה של הרכב שלי נורא קשה,

אפשר להגיד שאני התרגלתי אילו אבל כל מי שנהג ברכב שלי התלונן על ההגה.

אשמח לדעת מה הבעיה או לפחות מה הכיוון, ואת המחיר הממוצע של התיקונים,

תודה לעוזרים.

פורסם

לחבר שלי יש מזדה כזאת מנוע 1800 עם אותם הבעיות בדיוק.

לגסי הגיר, כנראה תקלה בגיר. כנס למכון גירים אוטומתיים והם יגידו לך מה הבעיה בדיוק.

לגבי הרעידות בסרק. יכול להיות מנוע צעדים או מצערת מלוכלכת. אפשר לנקות לבד עם עזרה מאחד מהמדריכים בפורום או במוסך ששם המחיר לא אמור לעבור את ה300 שקל לניקוי יסודי.

לגבי ההגה, ככה זה במזדה הזאת. נהגתי על כמה מזדות כאלה ובכולם הוא כל כך קשה.

Renault clio RT 1994

פורסם

תודה על התשובה,

טוב לדעת שההגה הקשה זה לא בעיה שדורשת תיקון.

אמרו לי לבדוק שמן גיר אולי חסר ובגלל זה נובע הבעיה, או בעיה באחד הסולנואידים שאין שמץ של מושג מה זה..

ושוב חוזרים לגיר, "חבר שמבין קצת" הסביר לי שרוב הסיכויים שאני גם צריך להחליף את תושבת הגיר + 2 תושבות עליונות בחדשות תוצרת NOK אם אני לא טועה ביצרן.

רציתי לדעת עם יש אמת מאחורי הדברים וכמה יעלה לי תיקון שכזה,

אני מעדיף לא להיות מופתע במוסך\מכון גירים, שוב תודה.

פורסם

תתחיל מהקל לכבד. שמן גיר מתי הוחלף אם ביכלל?

את הבעיות לא תפתור דרך התכתבות. צריך לחבר את הרכב לסורק תקלות ולבדוק האם הגיר מוציא תקלות.

אבל קודם כל מצב השמן והחלפתו!!!

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם

לנטיס שלא נוסעת קדימה בבוקר - בעיה בגיר שדורשת שיפוץ. סביר להניח שקוד התקלה שתראה יהיה 730-731 - יחס העברה לא תקין, יחס העברה הילוך ראשון לא תקין.

לגבי תושבות - אם הן קרועות או ישנות ומרוטות - כדאי להחליף. NOK או מקוריות של היצרן יקרות בצורה סופר משמעותית (למיטב זיכרוני) מתחליפיות. אם אכן כך וזיכרוני אינו מטעה אותי לגבי פער המחירים, אין כל הצדקה למקוריות - אלא אם אתה פדנט סופר ויש לך עודפים של כסף. אבל אז סביר שלא היית נוסע בלנטיס 99 ? יכול להיות שהחלופיות יעבירו קצת ויברציות אבל זה לא מצדיק הוצאה כפולה ויותר על מקוריות (שוב, אם זיכרוני אינו מטעה אותי לגבי המחירים).

• תוכן חדש...