Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, הפאביה היא לא כזאת חסכונית כמו שנראה לכם.

אגב, אפשר לדעת באיזה מוסך היית ומה ז"א אווירה לא נעימה?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגלל האוירה במוסך? סלח לי אבל ההחלטה שלך עקומה מאוד

פביה TSI חסכונית יותר מהסוויפט 1500, ובקשר ל-1200, אני היתי מתרחק מהדבר הזה.

וכשאומרים שהסוזוקי יותר בטוחה, האם ההשוואה היא בין דגמים מקבילים או שלקחת מבחנים בלי לבדוק איזה רכב השתתף במבחן בטיחות?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אגב, אפשר לדעת באיזה מוסך היית ומה ז"א אווירה לא נעימה?

אפשר לדעת למה אתה מתכוון? מדובר במנוע 1.2 שמתהדר בצריכה נמוכה...

פורסם

הפביה של STIO מצויידת ב-1.6 המיושן.

עם מנוע 1.2TSI הפביה מאד חסכונית בתנאים של נסיעות מנהלתיות אפשר להשיג בפביה תצרוכת דלק נמוכה מ-16 ק"מ/ל' די בקלות (אני עם רומסטר שכבדה ב-200 ק"ג מגיע לצריכה דומה).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

הייתי במוסך הראשי בעיר מגוריי שצמוד לסוכנות. כשאני אומר אווירה אני מדבר על תחושות הלקוחות שבאו לטפל ברכב שלהם, גם דיברתי עם חלקם.

יש לי גם ניסיון לא מי יודע מה עם מוסך אחר של אותו יבואן, עם AUDI A6, אבל אני דווקא לא משווה כאן.

לגבי הסוויפט, בוודאי שבדקתי דגם מול דגם. הסוויפט היא אחת הבטוחות בקטגוריה שלה, הפאביה אחת מהפחות בטוחות. מן הסתם, העובדה שזה רכב די ישן עושה את שלה.

כמובן שאני מדבר על סוויפט החדשה עם מנוע 1250, שבנסיעת מבחן שעשיתי תיפקד מעולה.

לגבי צריכת דלק, הפאביה בהחלט מאוד חסכונית יחסית לביצועים שלה. כמובן שפחות חסכונית מהסוויפט, אבל שוב, מפצה על זה בביצועים.

רכב נוסף שכדאי לשקול זה הפיאסטה החדשה. אני אישית לא אהבתי את עיצוב הפנים שלה, והיא הרגישה לי זולה, אבל אני בדעת מיעוט בהקשר הזה, והוא בהחלט רכב ששווה בדיקה.

פורסם
הפביה של STIO מצויידת ב-1.6 המיושן.

עם מנוע 1.2TSI הפביה מאד חסכונית בתנאים של נסיעות מנהלתיות אפשר להשיג בפביה תצרוכת דלק נמוכה מ-16 ק"מ/ל' די בקלות (אני עם רומסטר שכבדה ב-200 ק"ג מגיע לצריכה דומה).

סליחה על החפירה אבל מה זה נסיעה מנהלתית ואיך מודדים צריכת דלק? האם לוקחים בחשבון נסיעה עירונית? בינעירונית?

פורסם

כמה עוד תחפרו ותקדחו על "רק שנתיים אחריות". לא נמאס לכם? דלגו הלאה. קדחתם. מצאתם נפט כבר.

הידעתם שבאירופה (למעט קיה) כל הרכבים נמכרים עם שנתיים אחריות? כנראה שלא. היצרן נותן שנתיים אחריות - בכל העולם, את כל השאר היבואן נותן - במקרה שלנו.

אותו הדבר לגבי הסעיף הבטיחותי - עשיתם ממנה מסוכנת ליושבים בה. מכונת הרג של ממש.

אז כן, אין לה 5 כוכבים והיא פחות בטוחה מחלק ניכר של מתחרותיה, אבל היא רחוקה מלהיות מסוכנת לנהיגה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אף אחד לא דיבר על מכונת הרג. אתה הראשון שהתייחס לזה. אמרנו - פחות בטיחותית מהמתחרים.

לגבי שנתיים אחריות - לא משנה כמה כבר חפרו על זה. עובדתית, זה שנה פחות מכל המתחרים. עובדתית, זה עלול לעלות הרבה כסף. אם היבואן בעצמו "מתקמצן" על שנת האחריות הנוספת, אולי יש לו סיבה לעשות זאת? אולי הוא מאמין שהשנה הזו תעלה לו לא מעט כסף (יותר כסף מאשר תוספת המכירות שתתקבל מעצם השוואת הפערים מול המתחרים) ואני בתור לקוח לא ארוץ לספוג את זה במקומו.

שני הדברים האלו, חייבים להכנס למערכת השיקולים של כל מי שקונה רכב חדש. במקרה שלה, גם עושה רושם שאין לה יותר מדי כסף לבזבז וגם כך הולכת על תוכנית מימון ולכן שנת האחריות עשויה להיות אפילו חשובה יותר לעומת אדם עם יותר כסף נזיל.

פורסם
אבל רק שנתיים אחריות ואווירה מאוד לא נעימה במוסך גרמו לי להבין שאמינות זה כנראה לא החד החזק של הרכב. אם היבואן בעצמו לא סומך על הרכבים שלו מספיק בכדי לתת 3 שנים, מי אני שאתווכח איתו?

אז לפי התאוריה שלך, רק הפיקנטו זה רכב באמת שקיה עומדת מאחוריו, כי הם נותנים 7 שנים. כל השאר ... (כולל הסוויפט :))

למה הכוונה בחסכונית ? יש לנו בבית 2 מכוניות סופר מיני (פביה ו 207) בבין עירוני פביה עושה 1:15.5 ו 207 עושה 1:13 בעירוני פביה עושה 1:13 ו 207 עושה 1:11.

זה אומר שפביה לא כזאת חסכונית ?

ה207 היא 1.6 והפביה 1.2, כל הנסיעות מתבצעות עם מזגן

פורסם

יגאל, הוא מתכוון ל-1.6, וגם זה לא מדוייק. בידנית היא בהחלט חסכונית - בעיקר מחוץ לעיר. האוט' לא מבריקה בעיר ובבבינעירוני היא בסדר גמור.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אז לפי התאוריה שלך, רק הפיקנטו זה רכב באמת שקיה עומדת מאחוריו, כי הם נותנים 7 שנים. כל השאר ... (כולל הסוויפט :))

ה-7 שנים של קיה, זה לא באמת 7 שנים מלאות.. ומה לעשות, התדמית של קיה כזאת, שהיבואן עשה חישוב וצריך לספוג עלויות על מנת לשפר תדמית.

3 שנים זה הסטנדרט בישראל. יבואן מסויים מתעקש על שנתיים בלבד, כשברור שהוא מפסיד כמות מכירות מסויימת בשל העובדה הזו, קטנה ככל שתהיה. היבואן עושה חשבון לעצמו שעלות התיקונים בשנה השלישית גדולה יותר מהפסד הרווח בכמות המסויימת הזו.

לי כצרכן, עלות התיקונים אפילו גדולה יותר (שכן אני צריך לשלם גם עבור התיווך של המוסך), אז בהנחה שהיבואן הוא איש עסקים מוצלח ממני, ויודע לעשות חשבון כספי, לי נשאר רק לסמוך עליו ולהבין שמאוד יתכן שהשנה הזו תעלה לי כסף.

פורסם
יגאל, הוא מתכוון ל-1.6, וגם זה לא מדוייק. בידנית היא בהחלט חסכונית - בעיקר מחוץ לעיר. האוט' לא מבריקה בעיר ובבבינעירוני היא בסדר גמור.

אתה נתכוון לפביה הרובוטית שהיא לא חסכונית?לחדשה?

פורסם
אתה נתכוון לפביה הרובוטית שהיא לא חסכונית?לחדשה?

יש קושי בהבנה?

פביה 1.6 אוט', לפני מתיחת הפנים / החלפת מנוע ל-1.2TSI...

שיתנו שנתיים. שיתנו שלוש. אותי זה לא מעניין - ולאו דווקא מהסיבה שאצלנו הן לא מחזיקות יותר משנה / שנה וחצי עד להחלפה. גם אלה שגלשו מהאחריות (אצלנו / בעלים חדשים) לא עשו בעיות כאלה ואחרות.

יתרה מכך, בסוזוקי (לצורך העניין) לא מסכימים להחליף בלמים בתקופת אחריות, גם כשידעו (ודיווחו - בסופו של דבר) על בעיות הבלמים שסובלות מהן הסוויפט וה-SX4. הגעת למצב שאתה נכנס למוסך המרכזי ורב המוסך נכנס על אותה התקלה - וכולם נענים בשלילה. לכולם נאמר שהאחריות אינה מכסה על בלמים וזאת למרות שהרכבים באחריות יצרן / יבואן / Whatever. בפעם הראשונה הם מספרים שמדובר על לכלוך ברפידות - ומנקים, בפעם השנייה הסכימו להחליף רפידות (וגם זה עלה בעצבים רבים) ובפעם השלישית שולחים אותך לעזאזל. ואם תרצה - יש כאן שני בעלי סוויפט (לשעבר) שיסבירו לך את כל הסאגה המתמשכת מאוד הזאת. סלח לי, זאת חוצפה חוצפתית. היבואן ידע היטב כי יש בעיה ובשלב מסויים גם דיווח על זה - מדוע אינו מסוגל לקבל החלטה ולהחליף לכולם? גם אם זה קורה שוב ושוב. זו תקלה ידועה מבחינתו...

בפביה השנייה שלנו (2006) קרה ואחד הדיסקים הקידמיים קיבל עיוות קל. כמובן שהיה הצורך להחליפו - הוא גרם לרעידות מורגשות בבלימה ופגע ביכולת העצירה.

הרכב הוכנס למוסך המרכזי (בימים שעוד היתה הגנות ומקצועיות לעובדים בו), נמצאה הבעיה ומיד הוזמן סט בילום קידמי מלא, כולל רפידות חדשות, על חשבון האחריות - מבלי לנסות ולהתחמק בכלל. הודו, התנצלו והחליפו.

בקיצור של דבר - קח שנת אחריות נוספת במקרה הזה, ומה בדיוק תעשה בה? תנגב איתה את התחת. וסלחו לי על הבוטות... זה בדיוק מה שעשו "מכשירי תנועה" בבעיות הבלמים ברכבים הספציפיים.

אז כן, צ'מפיון חראות לרוב ונותנים שנת אחריות אחת פחות, אבל במקרה שלנו - הם עמדו באחריות הניתנת על ידם והחליפו את החלק הפגום, ללא שום הערה או ניסיון התחמקות כזה או אחר. בלי שום תירוץ. בלי ניסיון לחרטט.

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...