Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סופר מיני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח לפני החפירה. מקווה שנהניתם בחג.

טרם קיבלתי החלטה לגבי המכונית שאני עומדת לקנות. ליבי עם הסקודה פביה, אבל בגלל שאני לא כזו מבינה במכוניות הגיר הרובוטי מאוד מרתיע אותי. אם זה היה גיר אוטומטי רגיל, לא הייתי מהססת והייתי כבר מזמינה לי אחת.

עכשיו, החיים בלי מכונית (כבר חודש וחצי) לא מאוד נעימים לי ויחד עם זה, פוחדת לעשות צעד לא נכון.

כתב פה מישהו, שאוטו הוא לא חתונה קתולית והוא צודק, אבל מצד שני, לא בא לי לקנות אוטו ולא להיות מרוצה.

הסיבה שאני לא ממהרת לקנות אוטו היא שאין לי הרבה כסף נזיל ואם אני רוצה משהו טוב, אני גם מתחייבת בעיסקת מימון.

זו התחייבות ואני גם יודעת שצריך להשאיר כסף בצד לביטוח דלק ואם זה אוטו יד 2 גם תיקונים.

לא יודעת מה לעשות:oops::roll:

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום לך,

אם ביצעת כבר נסיעת מבחן על הידנית וגם ה-DSG אז לכי לפי הנוחות שלך ומה שהיא מתאים לך בהתניידות יום יומית.

אם לא ביצעת זאת עדיין אל תוותרי על הנסיעה הזאת החצי שעה נסיעה הזאת באזור שלך יתנו לך אינדיקציה טובה לגבי נסיעה ברכב הספציפי הזה יום יום.

בהצלחה שוב,

גיא.

פורסם

מה מטריד אותך בגיר ה-DSG?

הוא כבר קיים בשוק כבר כמה שנים טובות, והאמת שזזהו הדור השני שלו.

העובדה שהוא מצוי בשרות המוניות מבית קבוצת VAG מרמז שהוא לא ממש בעייתי - מונית עושה בממוצע 80K ק"מ בשנה.

כמו כן את קונה מכונית חדשה והיא מגיעה עם אחריות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

תודה לכם בנים,

ה DSG מפחיד אותי, כי אני אמורה לעשות לאוטו עדכון תוכנת מנוע (?) ואלוהים יודע כמה לא בא לי על הדברים האלה..

כמה בא לי לנסוע על אוטו חדש בלי כל מיני תקלות ועיניינים..

וההתעסקות עם זה נראית לי מפחידה, היות ואני עד היום נהגתי רק על אוטומט. חוץ מהטסט כמובן.

עכשיו אין סיכוי אפילו לנסוע על ידני. אין. לא מוכנה לזה בשום אופן.

פורסם

ה DSG מפחיד אותי, כי אני אמורה לעשות לאוטו עדכון תוכנת מנוע (?) ואלוהים יודע כמה לא בא לי על הדברים האלה..

מי אמר לך שאת צריכה לעשות עדכון תוכנה? מאיפה הבאת את זה? (עוד לא הזמנת בכלל מכונית וכבר את יודעת שאת צריכה לעשות עדכון תוכנה...)

רב סרן שמועתי עובד אצלך שעות נוספות :-)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
מי אמר לך שאת צריכה לעשות עדכון תוכנה? מאיפה הבאת את זה? (עוד לא הזמנת בכלל מכונית וכבר את יודעת שאת צריכה לעשות עדכון תוכנה...)

רב סרן שמועתי עובד אצלך שעות נוספות :-)

המצב קשה הא??? :shock::shock::shock:

אני עומדת להתחרפן. בוודאות.

פורסם

מני, יש עדכון תוכנה ל-DSG, וזה עובד :wink:

בכל מקרה - לכי על זה. אין ממה לפחד. אחרי עדכון התוכנה כל תופעות הלוואי של הגיר הזה (DSG7 ספציפי) נעלמות כמעט לחלוטין, והוא מתפקד יופי טופי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

למה להסתלבט על בחורהנחמדה כמוני? :-o

דווקא מישהו מאוד נחמד סיפר לי על זה ואני די מאמינה.... או שאני עדיין בתהליך חירפון? :shock: :shock:

פורסם
למה להסתלבט על בחורהנחמדה כמוני? :-o

דווקא מישהו מאוד נחמד סיפר לי על זה ואני די מאמינה.... או שאני עדיין בתהליך חירפון? :shock: :shock:

עידכון תוכנה ?

מי סיפר לך על זה ?

נסעתי על ה DSG של סקודה, וזה לא נראה שיש איתו בעיות כאלו ואחרות.

פורסם

הדגמים ה"ישנים" של הפאביה היו עם גיר אוטומט 6 הילוכים (מודה באשמה, יש לי כזאת). בפאביות החדשות יש אומנם גיר רובוטי אבל הוא עם 2 מצמדים, כלומר לא הגיר המעצבן שנמכר בפיאט/טויוטה בזמנו - אין בו בעיות תפעוליות מיוחדות.

מצד שני, לא נראה לי שניתן להשוות אותו מבחינת אמינות לגיר האוטומטי, הרגיל, הטוב והותיק של פעם.

פורסם

הפאביה רכב נהדר (חוץ מזה שהוא לא בטיחותי לעומת המתחרים), אבל אם את מותחת את עצמך מבחינה כלכלית, זו כנראה לא בחירה מאוד מוצלחת - את מוותרת על שנת אחריות שעשויה להיות מאוד חשובה.

פורסם

1. בנסיעה על D ביציאה מהמקום יש השהייה קטנה עד שהרכב מתחיל לזוז

2. לקראת עצירה על D ישנו מצב של ויברציות וזה מורגש בעיקר בזחילת פקקים

לדעתי המקרים נובעים מתזמון של עבודת המצמד, בפעם הראשונה עד שיש חיבור של המצמד ואז הכוח יורד לגלגלים, ובפעם השניה עד שהמצמד מופרד ובמהירות נמוכה כביכול מגיע למצב של כיבוי (כמו בגיר רגיל).

לאחר העדכון המצב שונה, הגיר הופך להיות החלטי יותר ובעצם הנסיעה עם D מבחינת שחרור המצמד הופך להיות כמו במצב S, חלק ונעים הרבה יותר למשתמש.

אני מניח שרכב חדש יקבל את העדכון לפני המסירה ללקוח ככה שהלקוח לא ידע בכלל על העדכון הזה. בנוסף, העדכון לא מבוצע בתור ריקול, אלא על הדרך כשהרכב נכנס לטיפול וגם אז אני בספק אם מיידעים את הלקוח.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
הפאביה רכב נהדר (חוץ מזה שהוא לא בטיחותי לעומת המתחרים), אבל אם את מותחת את עצמך מבחינה כלכלית, זו כנראה לא בחירה מאוד מוצלחת - את מוותרת על שנת אחריות שעשויה להיות מאוד חשובה.

על איזה סופר מיני היית ממליץ?

פורסם
1. בנסיעה על D ביציאה מהמקום יש השהייה קטנה עד שהרכב מתחיל לזוז

2. לקראת עצירה על D ישנו מצב של ויברציות וזה מורגש בעיקר בזחילת פקקים

לדעתי המקרים נובעים מתזמון של עבודת המצמד, בפעם הראשונה עד שיש חיבור של המצמד ואז הכוח יורד לגלגלים, ובפעם השניה עד שהמצמד מופרד ובמהירות נמוכה כביכול מגיע למצב של כיבוי (כמו בגיר רגיל).

לאחר העדכון המצב שונה, הגיר הופך להיות החלטי יותר ובעצם הנסיעה עם D מבחינת שחרור המצמד הופך להיות כמו במצב S, חלק ונעים הרבה יותר למשתמש.

אני מניח שרכב חדש יקבל את העדכון לפני המסירה ללקוח ככה שהלקוח לא ידע בכלל על העדכון הזה. בנוסף, העדכון לא מבוצע בתור ריקול, אלא על הדרך כשהרכב נכנס לטיפול וגם אז אני בספק אם מיידעים את הלקוח.

תודה לך תומר על שהארת את עיניי בנושא.

פורסם
על איזה סופר מיני היית ממליץ?

כל אחד והשיקולים שלו בבחירת הרכב.

לי היו חשובים בטיחות, אבזור, חסכון בדלק ואמינות ולכן בחרתי בסוויפט.

לפני שפסלתי את הפאביה על בטיחות, עשיתי עליה סיבוב מבחן וביקרתי במוסך שירות.

כפי שאמרתי, הרכב נחמד מאוד, אבל רק שנתיים אחריות ואווירה מאוד לא נעימה במוסך גרמו לי להבין שאמינות זה כנראה לא החד החזק של הרכב. אם היבואן בעצמו לא סומך על הרכבים שלו מספיק בכדי לתת 3 שנים, מי אני שאתווכח איתו? תגובות הלקוחות במוסך השירות והאווירה הכללית שם גרמו לי לחשוב פעמיים על איך אני ארגיש עם הרכב לאחר הקנייה.

אם ביצועים חשובים לך יותר מבטיחות ואחריות, כנראה שהפאביה היא בחירה די מוצלחת. אני לא חשוב שיש רכב אחר בקטגוריה עם יחס של ביצועים לעומת חסכון בדלק כמו הפאביה.

• תוכן חדש...