Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5498 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מה היה לנו?

1. מודל 2001 (ליסינג), דור ראשון, שקיבלתי ב 2005 לכמה חודשים, עד שיגיע הרכב החדש, מודל 2006.

2. מודל 2006 (ליסינג), דור שני, שקיבלתי חדש בסוף 2005 וששימש אותי שנתיים וחצי, עד אמצע 2008, כשעברתי מקום עבודה.

3. מודל 2003 (שלי), דור ראשון, האצ'בק ידנית (שהחזקתי במקביל לרכב הליסינג), שקניתי ב 2008 ושנמכרה למנהל בכיר בקארספורום לאחר שנתיים, כשקניתי את השירוקו.

4. מודל 2008 (ליסינג), אחרי מתיחת פנים, שקיבלתי במאי 2008 במקום העבודה הנוכחי, ושנפרדתי ממנה לפני שבוע בצער, לאחר שלוש שנים, עקב סיום תקופת הליסינג.

לא אלאה בתיאורים, אבל אתייחס לשתי נקודות עיקריות אמינות וביצועים:

1. הפוקוס מאוד מאוד מאוד אמינה. אני אולי לא דוגמה טובה, כי רכבי הליסינג נוסעים אצלי 18K בשנה והרכבים הפרטיים 6K בשנה, אבל גם מקולגות לעבודה אני קיבלתי את אותו רושם. לא מכיר מישהו שנתקע עם פוקוס עד כדי הזדקקות לחילוץ.

העניין הרציני היחיד שהלך הוא הקלאץ' בידנית שנשחק ושנזקק להחלפה, אבל אין סיכוי שתמצאו כזו אז זה לא רלוונטי.

מה כן קורה? שריפה של נורה ראשית לעיתים קרובות, מה שמזכיר לפעמים מדוע יש לי רכב חברה, למרות שזה לא משתלם כלכלית.

2. ביצועי הפוקוס הרבה יותר טובים מהתדמית. האבסורד הוא שנתקלתי בעובדים שהעדיפו להישאר, למשל, עם יונדאי אקסנט ולא לקבל פוקוס ללא תוספת מחיר, כי הבן דוד של הגיס שלהם אמר "שהפוקוס היא עגלה".

מעולם לא הרגשתי שהפוקוס חלשה באופן שסיכן סיום עקיפה. אם נוסיף לזה שהרכב השני שלי הוא שירוקו 160 ואני לא מרגיש שהפוקוס חלשה מאוד, אז בוודאי שבשביל מחזיק הליסינג הישראלי הממוצע היא מספיקה.

בכבישים מפותלים מהירים, כדאי לשחק עם ההילוכים השני והשלישי כדי להפיק יותר מהמנוע. הרביעי גבוה מידי וחבל שאין יותר הילוכים, אבל הפוקוס עדיין מהנה בכביש המפותל.

לסיכום, כמו שכתוב במדריכים למיניהם "עדיין מהטובות בקבוצה".

לדעתי כמשומשת היא קנייה מצויינת, במיוחד כפרטית, אבל מי שמחפש בכל זאת מליסינג, הייתי ממליץ בחום על אחת כמו שהייתה לי עם קילומטרז' נמוך יחסית.

הייתי גם ממליץ על הרץ, חברת הליסינג של מקום העבודה הנוכחי שלי, על פני ני-קופל, שהיו במקום הקודם, כי התחזוקה בהרץ רצינית יותר מהתרשמותי.

אני מניח שאם הייתי קונה היום משפחתית חדשה הייתי מתלבט קשות ובוחר בסוף בגולף 1.6 ידנית, בגלל שהיא ידנית ונמכרת ב 109 אלף ש"ח ואין בארץ פוקוס ידנית חדשה, אבל אם הייתי מעדיף אוטומטית אין ספק שזו הייתה פוקוס, כשההתלבטות היחידה היא סטיישן או האצ'בק.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבי מכר פוקוס האצבק ידנית שנת 2002 מצב מצוין ומקורי,

הייתי בטוח שפרסמתי בקארספורום שאחד החברים יקנה,

אך אפילו לא הייתה התעניינות מחברי הפורום.

לבסוף נמכרה לאחר כשלושה ימים באלף ש"ח מעל המחירון דרך יד 2.

פורסם

אתה מתכוון סדאן או האצ'בק

או שאתה באמת מתכוון סטיישן?

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

תשמע, הפוקוס עגלה. אתה אולי התרגלת אבל באמת שהיא עגלה.

פשוט לא נעים לנהוג ככה.

המצב במזדה 3 לדוגמא הרבה יותר כיפי, נעים וזורם.

אני חושב שלמרות שהיו לך 2 פוקוסים (הראשונה החילופית והפרטית לא נחשבות - כי זה דגם אחר לגמרי) - אתה לא לגמרי רואה את התמונה השלמה.

הפוקוס בפני עצמו הוא רכב טוב.

אבל שמכניסים אותו לזירה עם כל שאר המתמודדות, הוא לא לוקח מקום ראשון. גם לא בטוח שב-5 הראשונה. כמעט כל הרכבים לדעתי פשוט טובים ממנו, מזדה 3, קורולה, סיוויק. I30, גולף, אוקטביה.

פורסם

יצא לי לנהוג בפוקוס סטיישין דור האחרון עם מנוע 2000. הרכב שנהגתי בו היה חדש לגמרי - מאוד נעים לנהיגה ונוח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הפוקוס המקורית שהוצגה ב 99' החליפה את האסקורט שהוצגה ב 90', עברה אין ספור מתיחות פנים וללא ספק היתה אחת המכוניות הגרועות ביותר שהוצגו בעת המודרנית.

עבור פורד הפוקוס היתה מכונית של להיות או לחדול, אם לא בהיבט הכלכלי אזי בהיבט התדמיתי.

כלקח ממקרה האסקורט, הוחלט בפורד על פיתוח שלדה חדשה לחלוטין עם מיתלים אחוריים נפרדים ושימוש בגיר אוטומטי "נורמאלי" לאחר הניסיון הכושל עם הגיר הרציף.

רק המנועים נלקחו מהאסקורט לאחר שעברו שיפור ועידון.

הפוקוס זכתה להצלחה עצומה למן היום בו הוצגה וזכתה לתשבוחות מכל עבר, בעיקר בכל מה שנגע ליכולת הכביש שלה ולמזיגה בין התנהגות כביש מעולה ומהנה לנוחות נסיעה מצויינת.

רק עיצוב הפנים ואיכות החומרים לא עמדו ברמה הגבוהה של המכונית, ובתחום הזה פיגרה הפוקוס אחר הגולף MK4 שהוצגה שנה לפניה, בעיקר בשל הסיבה שפורד לא שיערו שפולקסווגן תמשיך את הקו האיכותי והמושקע של הפאסאט שהוצגה שנה קודם.

המכירות היו מצויינות בכל רחבי העולם, כולל לבשוק האמריקאי שקיבל את הפוקוס כמות שהיא ללא תוספות ניקלים שהיו הופכים אותה למוטציה של עצמה ובלא שמיתליה רוככו עד מוות.

הדור השני של הפוקוס היווה, לדעתי, נסיגה מהדור הראשון ברוב התחומים, למעט איכות תא הנוסעים, ואם נוסיף לכך שלל קומפקטיות חדשות, הן אירופאיות והן יפניות וקוראניות, היא החלה לאבד גובה.

מסקרן לראות האם הפוקוס החדשה תצליח לשחזר את הצלחת הפוקוס המקורית או שיקרה עוד מקרה אסקורט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אתמול נהגתי בפוקוס 2011 חדשה עם 16 אלף ק''מ

ההגה שלה הרבה יותר כיפי ומרגיש נהדר לעומת ההגה של הטיוטה קרולה 2005 שלפי דעתי הוא חלש מידי ולא מרגיש אמיתי בסיבובים

אבל הרכב באמת איטי וגורם לך "ללחוץ" כל פעם.

בברכה, שי

Clio B 1.4 manual בציר 99

פורסם

אני שותף לתחושה שפוקוס הוא רכב מצויין, אבל חולק במה שקשור לאמינות וכוח.

אני אישית פעמיים חזרתי על גרר והיו מלא תקלות שלא דרשו גרר.

כמו כן הנסיעה לירושלים הייתה תרגיל טכני של נסיון לשמור על רצועת הכוח. דבר לא פשוט בגיר מלא חורים כמו של פוקוס II.

אבל מבחינת התנהגות כביש, תקשורת והגה היא באמת אחת הטובות ביותר שיש.

לסיכום: רכב כיפי לנסיעות ערוכות במישור.

פורסם

פוקוס דור ראשון זה אחת המשפחתיות האהובות עלי ביותר.

היה לנו את הדגם שאחרי המתיחת פנים במשך כ5 שנים ואין לי כמעט דברים רעים לומר עליו.

נכון, קצת חלש. אבל לא ברמה שאנשים מתארים... אני כל יום הייתי עולה ויורד לי-ם וחזרה וזה היה בסדר גמור.

אמינות הייתה מצוינת, תא הנוסעים מעוצב יפה,וגם נוח ונעים לנסיעה.

חלום חיי זה לקנות פוקוס דור ראשון האצ' 2.0 GHIA (טוב נו, לא חלום חיי :roll: אבל סוג של שאיפה)

V5

פורסם

מסכים לגבי האמינות (חמסה חמסה...) וגם לגבי הביצועים, המנוע לחלוטין מספק את הסחורה (ולפני זה היתה לי סיוויק 140 כ"ס).

עוד נקודה חיובית, זה רכב שיחסית למתחרים באותו סיגמנט קל לתחזק לבד.

2005 דור I.

פורסם

כל מי שלא מבין עדיין.

הדור הראשון הציג שילוב מנוע גיר טובים מאוד וניהוג כיפי.

הדור השני זאת הבעיה.

למעשה אפילו זה לא הדור השני, אלא השילוב מנוע 1.6 + התיבה האוטומטית.

אני לא יודע מי אשם בזה ואם המנוע מסורס על ידי התיבה או שסתם מדובר במנוע עצלן, אבל עדיין - זה לא זה.

זאת לא סכנת נפשות, לא רכב איטי להחריד - פשוט כל הנהיגה נותנת תחושה לא נעימה לעומת רכבים אחרים בסגמנט.

• אחראי פורום
פורסם

מניסיון על פוקוס דור ראשון ו-08', ההבדל מורגש מאוד, כמובן לטובת הישנה.

המנוע נמרץ יותר, ההיגוי טוב מאוד, איכותית.

החדשה לא איטית, אבל זקוקה לעבודת גיר וטורים גבוהים כדי להתקדם בצורה סבירה,

ועושה זאת תוך כדי רעש די נוראי מהמנוע. חוץ מזה היה גם גלגל הגה מהזוועתיים שיצא לי לאחוז -

חומר לא נעים עם סימנים בולטים וחדים של שאריות פלסטיק (פלאשים) בגלל תבנית הזרקה גרועה. פשוט איכות יצור נמוכה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
הפוקוס בפני עצמו הוא רכב טוב.

אבל שמכניסים אותו לזירה עם כל שאר המתמודדות, הוא לא לוקח מקום ראשון. גם לא בטוח שב-5 הראשונה. כמעט כל הרכבים לדעתי פשוט טובים ממנו, מזדה 3, קורולה, סיוויק. I30, גולף, אוקטביה.

מודה, לא מכיר לעומק את אף אחת המכוניות שהזכרת, חוץ מהגולף (וכשאני מתכוון "לעומק", זה לא נקרא שנסעתי כמה פעמים על האוטו, אלא שחרשתי איתו כמה אלפי ק"מ, כולל כבישים מפותלים).

בתקופה שהייתה לי פוקוס דור שני, נסעתי לחמישה שבועות להולנד וקיבלתי מהעבודה גולף 5 ידנית.

בסופי שבוע חרשתי עם הגולף כבישים הרריים בבלגיה וגרמניה ואפילו נכנסתי איתה לנורבורגרינג.

ההיגוי והתנהגות הכביש אכזבו אותי ולטעמי היו פחות טובים מהפוקוס.

מזה שבוע יש לי קרוז, בגירסה החדשה של 124 כ"ס ושישה הילוכים.

בהזדמנות אפרסם התרשמות ארוכת טווח. אין ספק שהשילוב מנוע-הילוכים נמרץ יותר מהפוקוס.

האם זה מפצה על היגוי והתנהגות טובים פחות?

אצל 95% מהנהגים הישראלים כן (בעצם לא אכפת להם, הם יעדיפו את הקרוז כי גם בגירסת הליסינג יש מערכת עם MP3, שליטה במערכת מההגה, חיישני רוורס ועוד צעצועים).

אני עוד צריך לקחת אותה לכבישים מפותלים כדי לקבל החלטה, אבל רוב הסיכויים שההשוואה תחמיא לפוקוס.

ממש אי אפשר להגיד שאני רגיל לעגלות כשבבית יש לי מכונית של 8 שניות ל 100.

לי לא הייתה הפעם בחירה של מכונית.

לגבי מי שכן יכול לבחור, אני לא מבין בעלי משפחות בעלי עד 3 ילדים שמקריבים חלק גדול מהנטו שלהם בשביל מזדה 5 או גרנדיס, אם הם יכולים לבחור פוקוס סטיישן שעולה כמו רגילה.

פורסם

לי היה עכשיו שבוע וחצי ו1200 קילומטר עם הקרוז.

הפוקוס קופצנית ולא הכי נוחה. הקרוז מזעזעת כמעט בכל מובן.

(לאחותי יש פוקוס דור ראשון והיא רכב הרבה יותר טוב מהדור השני)

• תוכן חדש...