Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בהמשך לשרשורים קודמים לגבי הילדים בפ"ת והחינוך החרדי בעמנואל - אשמח להסבר קצר בנושא שביתת הרופאים בארץ.

על מה הם מוחים? מיהן הנפשות הפועלות? מי הטובים ומי הרעים בסיפור הזה? ומהן ההשלכות מבחינת הציבור, בטווח המיידי ובטווח הרחוק?

כשאני קורא את הדיווחים מחו"ל, המצב נראה די פרדוקסלי. כאילו, בהתחלה מעמידים תנאי קבלה בלתי אפשריים ללימודי רפואה באוניברסיטאות,

אח"כ מתלוננים שאין מספיק רופאים... משהו פה מוזר, ולא ברור לי אם זאת בעיה אמיתית או סתם קבוצה של בעלי עניין / ועדי עובדים שמנסים

לעורר מהומות ולהוציא עוד כסף מהממשלה.

אנא האירו את עיניי ושפכו קצת אור על מה שהולך שם. בתודה מראש.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא עקבתי ממש אחרי כל ההתרחשויות

אבל אחת הבעיות הוא שכר המתמחים ושעות העבודה שלהם, לפעמים עושים משמרות של 36 שעות לדוגמא

פורסם

אחת מטענות הרופאים היא שרופא מומחה במשרה מלאה מרוויח פחות מהשכר הממוצע במשק.

אבסורד.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

כשאני קורא את הדיווחים מחו"ל, המצב נראה די פרדוקסלי. כאילו, בהתחלה מעמידים תנאי קבלה בלתי אפשריים ללימודי רפואה באוניברסיטאות,

אח"כ מתלוננים שאין מספיק רופאים...

אנא האירו את עיניי ושפכו קצת אור על מה שהולך שם. בתודה מראש.

אשמח להעיר את עינייך לפחות בכל הנוגע ללימודי הרפואה.

תנאי הקבלה הבלתי אפשריים הם תולדה של המחסור בפקולטות ללימודי רפואה בישראל. נכון להיום יש רק ארבעה בתי ספר לרפואה בישראל - אוניברסיטת בן גוריון, טכניון, תל אביב וירושלים. בסך הכל מדובר על משהו בין 400 ל-500 רופאים שמסיימים את המסלול הזה בכל שנה. כשהמספרים נמוכים וכמות המועמדים גדולה פי כמה וכמה, גם תנאי הקבלה עולים ובתי הספר לרפואה מרשים לעצמם להציב עוד ועוד דרישות קבלה כדי להגדיל את הסיכויים שמועמד שהתקבל ללימודים באמת יסיים את התואר. ביינתים "מייבאים" בוגרי רפואה שלמדו במדינות אחרות ומדברים על בית ספר חדש לרפואה שיוקם אי"ה בגליל.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

סיבה נוספת למחאה היא שהשכר הממוצע של רופא הוא 24 שקלים לשעה. פשוט ביזיון

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

את ההסבר הארוך, ניתן לקבל כאן:

http://www.ima.org.il/wagenew/Default.aspx

התקציר:

1. תקני הרופאים לא עודכנו מהותית מאז 1977. כתוצאה מכך, היקף שעות העבודה החודשי של כל רופא בממוצע הוא כמעט כמו שתי משרות, כי אין מי שיחלוק את העבודה. זה בעיקר נכון לרופאים הצעירים שעושים את התורנויות בבית החולים, אבל נכון גם לגבי הבכירים.

2. ערך שעת עבודה של רופא מתחיל הוא כ 26 ש"ח לשעה, ובממוצע 42 ש"ח לשעה. כשמכפילים ב 300-350 שעות עבודה בחודש, כולל שבתות וחגים, מגיעים בסוף לשכר ברוטו סביר - אבל זה כאמור עבור עבודה של שני בני אדם.

3.עד חוק בריאות ממלכתי, שילמנו לקופת חולים , וקיבלנו שירות בחינם כשהיינו צריכים. זה כלל את כל הטיפולים. מאז החוק, ביטוח לאומי גובה מס בריאות, המדינה משלימה מתקציבה, ואנחנו מקבלים את מה שכלול בסל השירותים. כל היתר זה אקסטרה - בתשלום נוסף. משרד האוצר, באופן מגמתי, "מייבש" את הכיסוי החינמי ברפואה הציבורית, והתוצאה היא שכיום 43% מההוצאה הלאומית לבריאות באה ישירות מכיסי האזרחים והולכת לרפואה הפרטית שמשגשגת.

4. מה שקשה באזור המרכז, הופך לקטסטרופה בפריפריה, שם יש כמחצית מהרופאים שבאזור המרכז, ואין כמעט תחליפים ברפואה פרטית. התוצאה היא שתוחלת החיים של תושב הפריפריה קצרה בשש שנים בממוצע מתושב רעננה.

5. בשנת 2000 יצאנו לשביתה בדיוק מסיבות אלו. כדי לסיים את השביתה, הוקמה ועדה ציבורית (ועדת אמוראי) שתפקידה היה להמליץ איך לתקן את המצב. אנחנו הסכמנו עם המלצות הועדה, אבל האוצר סירב וגרר אותנו משך כעשר שנים בהליך ארוך של בוררות ממנו לא יצא בסוף כלום כמעט.

אז עכשיו אנחנו שובתים. כדי שרופא יעבוד היקף שעות נורמלי פחות או יותר, וירוויח שכר נורמלי. שכל אזרח יקבל בלי טובות ובלי ביטוחים משלימים על משלימים שירות סביר ברפואה הציבורית. כדי שרופאים לא יברחו לחו"ל בסיום הלימודים או ימנעו ממקצועות מסויימים שהם קשי-שירות במיוחד.

בקיצור - להציל את הרפואה הציבורית.

נמרוד

פורסם

אנחנו הסכמנו עם המלצות הועדה, אבל האוצר סירב וגרר אותנו משך כעשר שנים בהליך ארוך של בוררות ממנו לא יצא בסוף כלום כמעט.

אתה כמובן שטועה ולו בשל כך שההגדרות שלך ושל האוצר לתהליך "ממנו לא יצא דבר" הן שונות.

אני מאמין שהרופאים מעבר לרצונם (המוצדק) להשתכר בכבוד רואים במיקצועם יעוד ושליחות, כזה שתכליתו לשפר את איכות החיים ולהאריך אותם.

ברור שלפי ההגדרה הזו לא יצא כמעט דבר מהבוררות.

האוצר רואה את העולם (רק) דרך החור שבגרוש, אזרח שעבר את גיל הפרישה והוא עדיין בחיים מהווה נטל: צריך לשלם לו ביטוח לאומי (קצבת זקנה) והאיש דורש יותר ויותר שירותי בריאות שגם הם עולים כסף רב לאוצר (וזה כמובן לא טוב).

אתה יודע כמה אנשים הפסיקו להעמיס - בטרם עת - על קופת האוצר ב- 10 השנים האלה שלא נעשה בהם דבר?

פורסם

אני מסכים ולא מסכים עם השביתה הזו.

אין ספק ששכר המתמחים והרופאים המתחילים הוא בושה למקצוע, וזה עוד כלום לעומת השעות הרבות

והמשמרות הלא הגיוניות שהם נאלצים לתפקד בהן.

אבל לעומת זאת הרופאים הבכירים כמעט ואינם נמצאים בשירות הציבורי, ורוב עיסוקם הוא ברפואה פרטית

על כל נגזרותיה.

נראה מישהו קובע תור לרופא מומחה בכיר דרך קופ"ח? יגידו לו שיש תור עוד חצי שנה. אבל אם תתקשר

אחרי דקה ותגיד שאתה מבוטח של חברת "אבגד" יש לך תור בעוד יומיים או מקסימום שבוע.

לדעתי צריך לחלק לשניים את המאבק הזה, והא אחד שיתמוך ברופאים הצעירים והמתמחים, ומצד שני יגביל

את הבכירים בעיסוקם ברפואה הפרטית, וידרוש מהם חלוקה גדולה יותר בנטל בשירות הציבורי.

לגבי ההתנגדות להחתמת כרטיס, אני מניח שזו מובלת בעיקר ע"י הבכירים, כדי שלא ידעו כמה זמן הם נמצאים

באסותא או במדיקל סנטר.

פורסם

למיטב הבנתי, ההתנגדות לשעון הנוכחות נובעת בין היתר מהעובדה שאת השעות הנוספות אף אחד לא מתכנן לשלם,

לכן מדובר למעשה באמצעי חינוכי או משמעתי בלבד. במצב כזה ,גם אני הייתי מתנגד.

לגבי הנושא של רפואה פרטית - שוב, למיטב הבנתי, הבעיה היא לא בכך שהרופאים בורחים להם למרפאות, אלא בכך

שבכל מקרה אין מספיק תקנים לרופאים חדשים. בעקרון, כמות המשרות נשארה דומה מזה כמה עשורים, אבל האוכלוסיה

גדלה. כמו כן, לפי מה שכתבו במניפסט של הרופאים - הזקנים נהיו זקנים יותר והפגים צעירים יותר, וכך הפציינט הממוצע

דורש כיום טיפול לאורך זמן רב יותר מאשר לפני עשרים שנה.

פורסם

אני לא מתנגד למאבק הזה, וכמו שכתבתי אני מצדיק מאוד את כל אלה שעבורם המאבק הזה ישנה

את התנאים המחפירים בהם הם עובדים ומתפקדים.

אני רק נגד הכללה של כלל הרופאים בכך, ואני בטוח שאם יעשו בדק בית רציני ברפואה הציבורית,

תראה כמה "חוגגים" הבכירים על חשבונם של הצעירים שכורעים תחת הנטל הבלתי אפשרי.

וכרגיל זה לא המקום והתחום היחידי במדינה שזה קורה.

פורסם

אני בעד שהרופאים שמטפלים בי יהיו מרוצים, אני רק לא מבין את נושא התקנים. הרי משלמים לפי מספר השעות שהרופא/מתמחה נמצא בבית החולים - ועל שעות נוספות יותר מעל שעה רגילה - אז מה קשור נושא התקנים? אם כבר צריך יותר תקנים כדי להוריד את העלות למערכת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

דעתי בנושא גם חלוקה. כתור אחד שחי (תרתי משמע) בבית חולים מכיוון שבת זוגתו היא אחות יש לי קצת מידע פנימי:

א) אני מסכים עם רוב דבריו של נמרוד (למרות שהסעיפים שהוא פרסם הם מעט מאוד מדרישות הרופאים), בעיקר שיש להעלות באופן משמעותי את התקנים (של הרופאים ושל המיטות) בבית החולים מכיוון שהמערכת כיום מדרדרת כמו כדור שלג וזו רק שאלה של זמן מתי זה יתפוצץ לנו בפנים (ועל זה הערכתי לרופאים).

בנוסף השכר של רופא מתחיל נמוך מדיי אבל ממש לא מביש. אתם שוכחים שרופא עובד במשמרות ומקבל הרבה כסף על שעות נוספות. גם המשכורת של חברה שלי מורכבת משכר בסיס של כ-4K ש"ח שזו משכורת בדיחה יחסית ל"חרא" שאחות ממוצעת מקבלת במהלך העבודה שלה. אבל על זה צריך להוסיף עוד אלפי שקלים תוספות למי שעובד במשמרות. אז מי נדפק מכל הסיפור? אחיות שמכורח המציאות (משפחה) נאלצות לעבוד רק משמרות בוקר ואז אין תוספות והמשכורת נמוכה.

ב) לצערי המהלך הנוכחי של הרופאים, למרות שהוא מוצדק הוא קצת אגרסיבי ויומרני. לבוא ולדרוש 50% תוספת שכר זה קצת מוגזם. יש אחיות בבתי החולים שעובדות לא פחות קשה מרופאים וגם המגזר הזה סובל ממחסור בתקנים אבל בשביתה האחרונה שלהם לפני כמה חודשים איזה תוספת הם דרשו? 12%. וכמה הם קיבלו? 6.5% על טווח של 3 שנים + בונוס מיידי של 2K ש"ח. אני חושב שאם הדרישה של הרופאים הייתה יותר צנועה (נגיד דורשים 30% ולבסוף מתפשרים על איזור ה-15%) היו לוקחים אותם יותר ברצינות והסיפור היה נגמר מבלי שביתה בכלל (כמו שקרה במקרה של האחיות).

ג) הדבר שהכי מרתיח אותי הוא הדרישה של הרופאים להחזיר את השר"פ, מה שיצור הבדל אדיר באיכות הטיפול בין אנשים שיש להם כסף לאנשים שאין להם. אני מסכים שגם היום קיים הפער הזה אבל עדיין ניתן לקבל טיפול מרופאים איכותיים במסגרת הבית חולים למי שהפרוטה אינה מצויה בכיסו. לאחר כניסת השר"פ כל הרופאים האיכותיים לא יסתכלו על האנשים הפשוטים מכיוון שיהיה להם עוד אלפים בתור שמוכנים לשלם להם הרבה מאוד כסף כדי שיטפלו בהם. כבר היום אני שומע על רופאים שחוצים את הגבולות עם הדרישות שלהם (לשלם על הניתוח לקרן מסויימת, תשלום במזומן בלבד וכו') ולכן אני חושב שכאשר יפתחו בפניהם את הדלתות ישתולל פה כאוס.

ד) הרופאים הם לא תלית שכולה תכלת, הם הביאו על עצמם את המצב שבו רופא עומד על הרגליים יותר מ-24 שעות. אני לא מבין מה הבעיה להתחלק במשמרות של 8 שעות, 12 שעות וכו' כמו כל עבודה נורמלית (או כמו לדוגמא האחיות). התירוצים של "אין מספיק אנשים" לצערי לא יעבדו עליי מכיוון שאני יודע שהסיבה האמיתית היא שהרופאים הבכירים לא מעוניינים להיות בבית החולים בשעות לא שעות (משמרות לילה/ערב) ובנוסף סידור עבודה לא קבוע יגרום לכך שהם לא יוכלו לאייש את המרפאות הפרטיות שלהם בשעות קבועות. ניגוד אינטרסים??? אני חייב לציין שכל הסעיף הזה לא תקף על רופאים מנתחים אשר נמצאים בכוננות 24 שעות ויכולים להיות מוקפצים גם באמצע הלילה לניתוח דחוף.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...