Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים האחרונים כותבים על פתרון לשביתה שבמסגרתו מעלים שכר ומשפרים תנאים למתמחים, לרופאים במחלקות לא פופולריות ולפריפריה. בתקוה שההסדר באמת יהיה כזה, נראה שאני הולך להודות בטעותי כשחשבתי שמי שיהנה יהיו בעיקר הבכירים ובמרכז הארץ.

מקוה שההסדר הסופי יפורסם במלואו

יהודה

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היום ב ynet :

מנהלי בתי החולים וראשי ועדי הרופאים בפריפריה שלחו היום (ה') מכתב לבנימין נתניהו, ובו הם מביעים שביעות רצון משורת ההטבות שאמורות היו להינתן לרפואה הציבורית בפריפריה לפי ההסכם שהתגבש בין ההסתדרות הרפואית לאוצר, אך נזנח בסופו של דבר...

על פי המתווה, מתמחה במקצועות במצוקה מהפריפריה שקיבל עד כה שכר חודשי של 21,332 שקלים יקבל בעקבות ההסכם המתגבש 31,522 שקלים. לעומתו, מתמחה במרכז הארץ יקבל 28,598 שקלים בלבד. בנוסף, מנהלי מחלקות בפריפריה שקיבלו עד כה 34,136 שקלים יקבלו בעקבות המתווה תוספת של כ-11 אלף שקלים. לעומתם, עמיתיהם במרכז הארץ ייאלצו להסתפק בתוספת של 7,000 שקלים בלבד.

אחד החותמים על המכתב אמר ל-ynet כי "מערכת הבריאות בישראל לא שוויונית וברור לנו שההסכם המתגבש עורר זעם רב בקרב מנהלי בתי החולים במרכז הארץ שמתנגדים לכך שעיקר התוספות יהיו בפריפריה. זה נכון שגם במרכז ישנם קשיים, אבל בראש ובראשונה חייבים לחזק את הפריפריה כי המצוקה גדולה ויש מחסור גדול ברופאים".

יהודה

פורסם

נו, הגיע הזמן שיגידו את זה.

הרופאים במרכז פשוט מתנגדים שהכסף יפוזר לפריפריה, כי ברור שהם יקבלו פחות משאבים.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

היום בדה-מארקר:

"רופאי הפריפריה חוששים מקיפוחם בהסכם החדש

ההסכם שכמעט נחתם בין הרופאים למדינה היטיב עם הרפואה בפריפריה. מנהלי בתי חולים ורופאים מהפריפריה, ובהם שניים מבכירי ההסתדרות הרפואית, שיגרו לראש הממשלה מכתב שבו הביעו חשש מהתפוררות ההסכם ומפגיעה בהסכמות שהושגו... על המכתב חתומים גם שניים מארבעת סגניו של יו"ר ההסתדרות הרפואית - ד"ר ישראל אייליג מסורוקה (באר שבע) וד"ר נמרוד רחמימוב מנהריה."

אני (כמובן) עם רופאי הפריפריה.

יהודה

פורסם
דעה של רופא מתמחה. מזדהה עימו לגמרי בגלל שאני מכיר את המערכת מקרוב.

המאמר מאוד מענין.

נכון שצריך לשפר את תנאי המתמחים בגדול, אבל המאמר נוקב בעובדות מוטות לצד התחתון, בדומה לאוצר שאצלו ההטיה היא לצד העליון. חבל כי כך הוא רק מוסיף לערפל.

סביר שהשכר גבוה יותר ממה שמשתמע משכר לשעה. אם שילמו 17.5 ש"ח לשעה , עברו על החוק (לא הגיוני), או ששילמו תוספות שאותם המאמר מסתיר.

האוצר מספר על 18 אלף ברוטו למתמחה עם תורנויות, שזו לא משכורת כל כך רעה . אם המתמחה היה מקבל משכורת כזו על מעט תורנויות, מצבו היה סביר (אם כי כמובן תמיד ניתן ורצוי לשפר).

איפה האמת בין 18000 ש"ח לחודש (האוצר) ובין 29 ש"ח לשעה (המאמר) ? ההבדל ביניהם גדול ולא ברור.

משמרת של יותר מ 24 שעות אינה אנושית, אבל אומרים שהמתמחים מבקשים פחות משמרות (צודקים) ולא פחות שעות במשמרת?. מוזר .

המתמחים גם דורשים שלא יהיו תורנויות למומחים, וזו פשוט חוצפה. תורנויות מומחים הם ברכה לחולים.

התפוסה של 150% זו דמגוגיה . באופן עונתי מחלקות פנימיות נמצאות בתפוסה כזו, כשלידם מחלקה אורתופדית חצי ריקה. כל מנהל מחלקה הוא קיסר אבסולוטי עם מינוי לכל החיים ! , ולא מענין אותו שבפנימית חולים שוכבים במסדרון. צריך להגדיל את מס' הרופאים בפנימית, אבל לא בטוח שצריך מיטות נוספות.

משום מה המאמר מתעלם מהבעיות הקשות של מחלקות לא פופולריות שבהם חוסר הרופאים אקוטי ומבתי החולים בפריפריה. אולי מכיון שא יתנו יותר לרופאים בפריפריה, ההעלאה לרופאים במרכז תהיה קטנה יותר.

יהודה

פורסם

אתה ניזון מהתקשורת ולכן דעתך כזו.

רוב המשכורת של המתמחה מגיעה מתורנויות. משמרת של מעל 24 שעות היא דבר שקיים לא מאתמול ומקובל בארץ שנים רבות כבר.

אי אפשר לשחק עם החולים ולתקוע אותם במחלקה פנויה. לא סתם קיימות מחלקות. זה כמו שתשלח נציג שירות לקוחות של חברה לתקן מקרר בבית הלקוח במקום טכנאי. זה לא עובד ככה.

יש עוד הרבה מעבר למה שאתה שומע וקורא בתקשורת.

המאבק של הרופאים תקוע כל כך הרבה זמן בגלל היותם רופאים. אלה לא עובדי נמלים / נתב"ג שיכולים לסגור את הבסטה וללכת. מעצבן ומקומם שזה גם מה שפועל לרעתם בשל כך.

Veni Vidi Vici

פורסם

מאמר נוסף שמנסה להסביר למה "עובדים עלינו בעיניים":

http://news.walla.co.il/?w=%2F2971%2F1849999

בינינו, אני עייפתי כבר ממלחמת ההתשה של הנתונים והטבלאות בין באוצר והרופאים.

הייתי שמח לראות צעד יח"צני דרמטי, משהו שתופס את תשומת הלב ומעביר את המסר.

מעניין איך ומתי זה יסתיים...

פורסם

אין פה ספינים של הרופאים אלא רק של האוצר. אני ראיתי במחלקות איך שרופאים מתחלקים על תקנים, אז כשהאוצר אומר שרופא מרויח 28000 הוא לא אומר כמה רופאים מתחלקים במשכורת הזאת, וכמה שעות נוספות הם עובדים.

רק מהבקשה ההזויה של שעון נוכחות שיוכלו להוריד על שעות שלא היית אבל לא יוסיפו על שעות שנשארת מעבר, אפשר להבין כמה שאין עם מי לדבר. איפה עוד נשמע כזה דבר?

בעוד 20 יום, כאשר כל המתמחים יתפטרו ולא יישאר אף אחד בבתי החולים, האוצר יסכים בתור 2 דקות לכל הדרישות, רק חבל שזה יהיה מאוחר מידי.

כשעובדי הנמל רוצים סטייק לארוחת צהריים עונים להם על הדרישות תוך כמה דקות, כי כל ספינה שעומדת יום בנמל עולה הון, אבל כנראה שהבריאות של כולנו לא מעניינת את ביבי ואת נציגי האוצר.

פורסם

בקשר לרופאים שאיימו להתפטר - אני בכלל לא בטוח שהם יתפטרו.

1. אם זה ככה, אני חושב שהם יוכלו למצוא עבודה שתתגמל אותם כמו שצריך - בהתאם לכשרון שלהם. ובאמת, מגיע להם משכורת ותנאי עבודה נאותים.

2. המדינה תיאלץ להתמודד עם המצב של מחסור ברופאים.

3. מה נסגר עם עוגת התקציב? הפריפריה...תקבל כמו במרכז?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

ביזיון של ממש.

זה לא שהם החליטו לא להתייצב יום אחד, הם התפטרו חודש שלם מראש, כנהוג במדינה.

משרד הבריאות, בתי החולים והממשלה יכלו להיערך לזה כמו שצריך בחודש הזה, יכלו להעסיק רופאים מסין כמו באוסטרליה, או לחילופין לחלק את התקציב בצורה טובה יותר. אם הקציבו 2.5 מיליארד לעניין (ואני יודע שמר רחמימוב הוא מתומכי ההסכם הנלהבים אז לא אגיד שגם זה לא נכון) אז אולי לא צריך לתת 4400 שקל ללילה למומחה שיש לו רפואה "פרטית" אחה"צ אלא למתמחה שאין לו שום דבר פרט לעבודה בבית החולים (אלא אם הוא החליט להמשיך להדריך פסיכומטרי או משהו מכניס אחר, וכן, יש גם כאלה)

באמת שאין לי מילה אחרת לתאר את מה שהולך במדינה הזאת, החל מההסכם המבזה וכלה בעבדות שבית המשפט אישר היום. כולי תקווה שבג"צ יבין שאנחנו בשנת 2011 ויבטל את ההחלטה המטופשת הזאת.

פורסם

הסיפור הולך להסתבך עוד יותר:

1. לא מעט נושאים טרם נסגרו - אלא הועברו לועדות. בינתיים לא ידוע כיצד הן ישפיעו על התנאים הסופיים.

2. יש לא מעט התמרמרות בקרב עוד סקטורים בתוך ההסתדרות הרפואית - גם אלה עשויים להצטרף למרד.

3. בעיתונות הובאה דוגמא למקרה דומה שבו קבוצה חשובה של עובדים פרשו מאיגוד מקצועי לאחר חתימה על הסכם עבודה - בית הדין לעבודה אסר עליהם לנקוט בפעולות משך שנה.

4. הרופאים בעלי הפרקטיקות המשגשגות אינם רבים, ואלה גם לא הרופאים שימשיכו לעשות תורנויות עד גיל 47. הפרקטיקות המכניסות באמת הן של רופאים ותיקים ובעלי מעמד גבוה. המומחים הצעירים ממשיכים להתפרנס מעבודה בביה"ח בלבד, או, במקרה הטוב, מתברגים לרפואה קהילתית במסגרת קופות החולים, שהיא עבודה קשה ולא מי יודע מה מכניסה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

http://www.themarker.com/consumer/health/1.1797825

שנה להסכם הרופאים:

יותר מתמחים,

פחות תורנויות ו

ירידה חדה בתורנויות מומחים

סיכום ראשוני שנעשה במשרד הבריאות על יישום הסכם הרופאים מגלה:

ההצלחה - הקלה בעומס של המתמחים,

הכישלון - המומחים עושים הרבה פחות תורנויות

יהודה

• תוכן חדש...