Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני ממש לא יודע על מה אתה מבסס את הקביעה הזאת. יתכן ויש לך מידע טוב משלי, אבל אני חושב שאני שולט לא רע בחומר. אתן כמה דוגמאות:

...

אחרי שאמרתי את כל זה, אוסיף שגם לבכירים מגיע. השכר ברפואה כמו בכל מקום אחר הוא דיפרנציאלי. הבכירים מרוויחים יותר מהצעירים, וכך זה גם ישאר. אתה לא מצפה שרופא מומחה עם ותק של 20 שנה ירוויח כמו מתמחה עם ותק של שנתיים? זה חלק מכללי המשחק שחלים על כולם - גם על הרופאים.

יש גם עיוותים במערכת הקימת. מדוע מנהל מחלקה בבית חולים זה ג'וב לכל החים? מדוע כשהתפוסה במחלקה פנימית היא 150% , באותו הזמן התפוסה באורתופדית רק 50% , אבל למנהל האורתופדית לא מפריע שחולי הפנימית ישכבו במסדרון ואי אפשר לפטר אותו? למה מטרטרים כל כך את המתמחים? למה בצהריים נעלמים רופאים בכירים למרות שמקבלים שכר על משרה מלאה?

אתה חוזר ומפרט עוד את הבעיות הצודקות שכולנו רואים את ההגיון בהם. אני מקווה שהשביתה תיגמר במימון שיפתור את הבעיות האלה. לכשתגמר - נראה מה באמת יתוקצב. לפי הנסיון חלק גדול מהתיקצוב יצ'פר בכירים, כי:

א. זה יהיה יותר זול לאוצר מאשר לפתור את בעיות האמת שהעלית

ב. יהיה משתלם יותר למנהיגי השביתה.

אשמח להמשיך את השרשור הזה ולראות מה יקרה בסופו של דבר. (וסלח לי על הציניות)

בשביתת העו"סים האיגוד דרש תוספת דיפרנציאלית, וכזו גם התקבלה בסוף. כל עובד קיבל 1000 ש"ח תוספת ברוטו, שתתקבל על פני 4 שנים - השנה 200, שנה הבאה 300 וכן הלאה.

אז נכון שמי שמרוויח 3000 ש"ח, קיבל תוספת יפה באחוזים אבל בכסף - לא משהו.

ציטוט : "על פי הצעת האוצר, בעלי שכר נמוך כגון 5,000 שקלים בחודש יקבלו תוספת של כ-20 אחוזים לשכרם, כלומר כ-1,000 שקלים, בעוד בעלי שכר של כ-15 אלף שקלים יקבלו את התוספת שניתנה לכלל הסקטור הציבורי בשיעור של 7.25 אחוזים - גם כן יותר מ-1,000 שקלים בחודש...

באוצר אף דחו את הטענה כאילו כל העובדים הסוציאליים משתכרים שכר נמוך, והציגו נתונים שלפיהם אלפי העובדים הסוציאליים ברשויות מקומיות ובקופות חולים משתכרים בממוצע 10,500 שקלים בחודש, ואילו מאות העובדים הסוציאליים בביטוח הלאומי משתכרים בממוצע 18,600 שקלים בחודש."

עיתון הארץ: "על פי נתוני הממונה על השכר באוצר, שכרם הממוצע של עובדים סוציאליים שהם עובדי מדינה עמד לפני השביתה על 10,800 שקל, כאשר עובד מתחיל הסתפק ב-6,400 שקל"

טענת שהאוצר משקר, אנא הראה זאת.

גם לפי טענתך, הכסף הולך גם לבעלי השכר הגבוה, במקום שכולו ילך לבעלי השכר הנמוך. אני מאחל לכולנו לקבל שכר פי 10, אבל מה לעשות שהמשאבים מוגבלים וצריך לחלק אותם בצורה הוגנת.

פעם בשוק הפרטי שילמו יותר אבל יכלו לפטר אותם , אבל בשנים האחרונות זינקו המשכורות לחצי העליון של העובדים במשק הציבורי (שמקום העבודה מובטח להם) . האם זה נראה לך?

האם פנית פעם למשרד ממשלתי? האם ראית איזה שרות גרוע מקבלים? האם שמעת פעם מעובד ממשלתי שהרבה מעמיתיו לא עושים כלום כל היום?

הדרך שבה המדינה נשלטת ע"י פקידי האוצר, שעושים קדנציה ונקלטים מייד בשוק הפרטי המרופד (רמז - בדוק מי היה שיאן השכר השנה בחברות הציבוריות), היא דרך של ניתוק מהעם ובושה למדינה.

צביקי.

כולנו מתעצבנים על שיאני השכר, אבל מה הקשר בינם ובין פקידי האוצר? האם ניסית לבדוק כמה בכירים פורשים כל שנה מהאוצר וכמה מהם מקבלים ג'ובים פנטסטים? וכמה מהם לא ממש מסתדרים?

פקידי האוצר הם אלה שמחזיקים את המדינה בשיניים, שלא תתפורר להם. העיתונאים משמיצים אותם, הפוליטיקאים כל הזמן דורשים מהם לבזבז עוד והם מנסים לשמור כמו הילד ההולנדי שסתם את החור בסכר עם אצבעו. חוק ההסדרים המבוזה הוא הכלי העיקרי שבעזרתו עברו הרפורמות החשובות. הם לא צדיקים וגם הם עושים מסחרה אבל בזכותם המדינה מצליחה לשרוד.

כולנו צריכים להתפלל יום יום להצלחת פקידי האוצר.

יהודה

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קיבלתי הודעה פרטית שאביא אותה פה ואתיחס אליה.

"כמה הערות:L

1. מה עניין מחלקה פנימית למחלקה אורתופדית - אמנם שתיהן נמצאות באותו בית חולים, אבל הפנימאים לא יודעים לטפל בשבר בירך והאורתופדים לא יודעים לטפל בדלקת ריאות. בהרבה בתי חולים מבצעים העברות כפי שאתה מתאר, אבל:

1. בד"כ יש תפוסה גבוהה בכל המחלקות.

2. הצוות באותן מחלקות, למשל האחריות, אינו מומחה בטיפול בחולים השייכים למחלקות אחרות. הרי לא תרצה שאחות שמומחית בטיפול בחולה המגובס אבל לא בחולה הלב תהיה זו שתשגיח על המוניטור שלך כשאתה סובל מהתקף לב.

3. הרופא הפנימאי יצטרך לנטוש את החולים במחלקתו על מנת לטפל באותו חולה לב השוכב במחלקה האורתופדית, הרב פעמים בקומה או אפילו בניין אחר. בקיצור - צריך לתקנן עוד רופאים (ובעצם לא רק רופאים - אא גם מתקנים ושאר אנשי צוות) גדי שיהיה מספיק מקום אשפוז ייעודי.

לגבי שכר הבכירים - אם אתה רוצה לשמר אותם במערכת הציבורית אתה חייב לתגמל אותם, אחרת למתמחה לא יהיה אופק להתקדמות, והוא יוותר על ההתמחות, או שבסיומה יפנה למערכת הפרטית - והמערכת הציבורית תצא קרחת ורק החלשים יישארו בה. לא זו כוונתך. כמו בכל מערכת - לבכירים חייב להיות תגמול הולם שיגרום להם להשאר במערכת, בדיוק כשם שאתה מצפה שמהנדס בכיר ירויח יותר מהמהנדס הזוטר. אי אפשר להפוך את הפירמידה, כי היא תתמוטט.

לגבי הרופאים המסתלקים באמצע היום - מתוך היכרות עם המערכת שנים רבות איני מכיר כאלה ושמעתי על בודדים. בד"כ ה"אמצע היום" הוא בסביבות 5-6 בערב, כלומר לאחר שסיימו את שעות העבודה שלהם ואולי עוד כמה שעות ללא תגמול. ומתוך אלה רבים יוצאים לעבוד במרפאות קופות החולים, כלומר בענפים אחרים של המערכת הציבורית. רק אתמול ביקרתי אצל רופא הילדים של ילדי - רופא בכיר מאוד שעל מנת להתפרנס יושב במרפאת קופת חולים בין 18:00-21:00. לא עוסק בפרקטיקה פרטית יוקרתית של $200 לביקור, אלא רואה את הילדים המצוננים של השכונה. אלה שיוצאים באמצע יום העבודה לצרכי עבודה פרטית מעטים מאוד, והאוצר מנפנף בהם על מנת להכפיש ציבור שרובו עובד הרבה מעבר לשעות אליהן הוא מחוייב, לעתים בתמורה קטנה ולעתים כלל ללא תמורה.

ולעניין פקידי האוצר - כאן אני לא כל כך מכיר את הדברים, אבל ברור לי דבר אחד - הם רואים את הכל דרך החור בגרוש של ה-31 בבדצמבר הקרוב. אין מעוף, אין תכנון ארוך טווח. אנחנו רואים זאת היטב במערכת החינוך, וגם במערכות אחרות כגון מערכת התחבורה. ההשקעות שתמורתן רחוקה וקשה לכימות נדחות או לא מבוצעות. קשה מאוד לכמת את ערכו הכלכלי של המורה ובהמשך הפרופסור שיכשיר את דור המנהנדסים הבא, התפוקה שלו תתבטא בעוד 25-30 שנה, שלא לדבר על הכשרת הרופא או העובד הסוציאלי שתפוקתו הכספית שלילית (מערכות בריאות ורווחה אוכלות תקציבים, לא מיצרות תפוקה הניתנת למדידה - אבל שהשפעתם על איכות החיים של כולנו חיונית ביותר. במדינות אירופה אתה רואה הקמה של מערכות עם תכנון לטווח שיכול להגיע ל-30-40 שנה ויותר, אצלנו לא מסוגלים לתקצב את הקמת הרכבת הקלה\תחתית בת"א כיון שלא רואים את הרווחים התפעוליים, וקשה לכמת את ההפסד הנגרם מחסרונה. וזו רק דוגמה אחת."

ההתיחסות שלי:

העברת חולים מפנימית לאורתופדית- ברור שבמקרה כזה הפנימאי יבוא לביקור רופאים באורתופדית. מקרה כזה ראיתי בעצמי כשבן משפחה היה מאושפז בפנימית שהיתה מלאה מדי (אמרו לי שכך זה בעונות מעבר) בזמן שבהמשך המסדרון האורתופדית היתה חצי ריקה.

לגבי תקנים לעוד רופאים - קטונתי מלדעת, ואם הרופאים אומרים שצריך, אז צריך.

לגבי שכר הרופאים הבכירים- ברור שמגיעה להם משכורת טובה , אבל לא ברור אם מגיעה להם משכורת מאוד גבוהה. אם מסתכלים בדו"ח השכר השנתי של משרד האוצר מוצאים רופאים שעלות שכרם 100000 ש"ח בחודש, רובם ממרכז הארץ, עם הכנסות נוספות. כך שאני לא בטוח שצריך לתת להם תוספת שכר.

לגבי פקידי האוצר - אם הם לא יסתכלו על החור שבגרוש לא תישאר לנו מדינה. הלא כל אחד משוכנע שמגיע לו שכר יותר גבוה למשל: מורים, מהנדסים, משפטנים, מנהלי כספים , צבא קבע ובפי כולם נימוקים הגיונים. אם נעלה לכולם מה ישאר לתת לש"ס ? :-)

לגבי מערכת החינוך - האם ידעת שבמערכת החינוך הטובה של סינגפור , יושבים 40 ילד בכיתה? זה מה שראתה שרת החינוך (אז - יולי תמיר).

לגבי הרכבת התחתית - מי אמר שצריך? קרא על חיימה לרנר ומה שעשה בעירו - קוריטיבה בברזיל.

בזבוזים יש אצלנו בלי סוף ואנשי האוצר יכולים רק לעצור חלק מהם. לדוגמא - הקימו טייסת לכיבוי אש. האם לא ברור שהמטוסים שם יחלידו מחוסר תעסוקה? ביבי כפה זאת על האוצר ללא שום הצדקה. אסון השריפה בכרמל לא קשור בכלל למטוסי כיבוי, אבל ככה הם הפוליטיקאים.

יהודה

פורסם

כמו שבוודאי כבר הבנת, הנושאים רבים ומורכבים.

לווינים (כך נקראים חולים ששוכבים במחלקה שונה ממה שמחלתם דורשת) מקבלים תנאי מלונאות טובים יותר, אבל רפואה פחות טובה. "מחלקה פנימית" זה לא שלט על הדלת, אלא צוות שלם שיודע לטפל בחולים כאלה. רופא בפנימית שיש לו מחלקה בתפוסה של מעל 100% (כי אחרת לא היו לו לווינים), אין לו את הזמן לרוץ למחלקה אחרת ולטפל ביעילות. עדיף לחולה לשכב במסדרון או בחדר האוכל של המחלקה הנכונה, כי כך סיכוייו לשרוד גבוהים יותר.

כמות הרופאים הבכירים שמרוויחים 100K לחודש הוא אפסי. הם חתומים על חוזים אישיים, והמאבק הזה הוא על ההסכם הקיבוצי שלא חל עליהם. גם רופאים שעובדים באופן פרטי הם לא חלק מהמאבק הזה. רופא מומחה ברפואה הציבורית בישראל מרוויח בממוצע 42 ש"ח לשעה. זה סכום נמוך שאיננו משקף את ההשקעה והאחריות שנדרשים ממנו, ועל זה אנחנו נאבקים.

עם השנים, קרה דבר מוזר בישראל. ממדינה עם ערכים וחזון, הפכנו למדינה בה הכסף הוא העיקר, ולכן שולטים במדינה האנשים שיושבים על השיבר הכספי. נערי האוצר לא מצילים את המדינה. הרטוריקה הזאת נועדה להצדיק את מעשיהם, שתכליתם שיפור מעמדנו בעיתונות הכלכלית בעולם, השגת יחס חוב תוצר של 60%, וכיוצ"ב מטרות נאצלות.

פורסם
כמו שבוודאי כבר הבנת, הנושאים רבים ומורכבים.

רופא בפנימית שיש לו מחלקה בתפוסה של מעל 100% (כי אחרת לא היו לו לווינים), אין לו את הזמן לרוץ למחלקה אחרת ולטפל ביעילות. עדיף לחולה לשכב במסדרון או בחדר האוכל של המחלקה הנכונה, כי כך סיכוייו לשרוד גבוהים יותר.

סלח לי שאני מתוכח איתך, למרות שאתה איש המקצוע. כפי שכתבתי אין לי יומרה לקבוע תקני רופאים, וברור שבפנימית עם 150% תפוסה צריך עוד רופאים. אבל סביר שה 50% מחולי הפנימית שישלחו למיטות באורתופדית, הם אלה שמצבם קל יותר ולא נורא אם רופא הפנימית ילך עוד 100 מ' כדי להגיע אליהם. נראה לי שהחולים הפחות קשים כמעט שלא רואים רופא פרט לביקור רופאים.

מפריע לי שמנהל האורתופדית לא ירשה לחולים אחרים לשכב אצלו, מאחר שהוא הקיסר בטריטוריה שלו, ללא אפשרות להזזתו עד גיל הפנסיה. כל בעל תפקיד מובטח, אם זה מנהל מחלקה בבי"ח או יו"ר ועד הרכבת, מושפע מזה בהכרח ולא לטובה.

כמות הרופאים הבכירים שמרוויחים 100K לחודש הוא אפסי. הם חתומים על חוזים אישיים, והמאבק הזה הוא על ההסכם הקיבוצי שלא חל עליהם. גם רופאים שעובדים באופן פרטי הם לא חלק מהמאבק הזה. רופא מומחה ברפואה הציבורית בישראל מרוויח בממוצע 42 ש"ח לשעה. זה סכום נמוך שאיננו משקף את ההשקעה והאחריות שנדרשים ממנו, ועל זה אנחנו נאבקים.

.

אם התוספת שתושג בשביתה לא תגיע לכיסי בעלי המשכורות הגבוהות האלה אלא לשכר הזעום של המתמחים- אישית אני מברך על כך.

לגבי 42 ש"ח לשעה, זה כמובן שכר מגוחך, אבל בהכירנו את המבנה המסובך של משכורות בשירות הציבורי, יהיה יותר רלבנטי אם נדע את השכר החציוני ( לא הממוצע) של המומחים.

נראה לי שהציבור יאהד יותר את השובתים אם ידרשו תוספות לרופאים בפריפריה, לרופאים במקצועות שאין להם מספיק מתמחים, למתמחים ולא לרופאים בכירים במרכז הארץ.

עם השנים, קרה דבר מוזר בישראל. ממדינה עם ערכים וחזון, הפכנו למדינה בה הכסף הוא העיקר, ולכן שולטים במדינה האנשים שיושבים על השיבר הכספי. נערי האוצר לא מצילים את המדינה. הרטוריקה הזאת נועדה להצדיק את מעשיהם, שתכליתם שיפור מעמדנו בעיתונות הכלכלית בעולם, השגת יחס חוב תוצר של 60%, וכיוצ"ב מטרות נאצלות.

הנוסטלגיה לערכים של פעם , אינה מבוססת על עובדות. תמיד הכסף היה העיקר אלא שהשיח הציבורי היה צבוע (בנוסח העיתון פרבדה) והתקשורת היתה מצומצמת ושטופה במליצות (ללא טלויזיה ועם מעט מאוד רדיו) .

לגבי אנשי האוצר , המצב הפוך ולמזלנו. זה לא שהם קדושים ולא טועים, אבל במצטבר הם שעשו אותנו לחזקים מבחינה כלכלית ולמשגשגים, ועוד ארוכה הדרך. זאת למרות פוליטיקאים שמעדיפים להיות "טובים" ולשפוך כסף למטרות קרובות לליבם ולא נחוצות \ מזיקות למדינה. ראה איזה דרך עשינו מלפני 25 שנה: היתה אינפלציה של כ 1000% לשנה, מוצרי הצריכה היו מאוד יקרים יחסית לשכר, הרופאים שבתו בזמן שר האוצר ארידור והוא פשוט התעלם מהם, ועוד.

הלואי ששביתת הרופאים תשיג את המטרות הצודקות (מבין המטרות שהצבתם)

יהודה

פורסם

ציטוט : "על פי הצעת האוצר, בעלי שכר נמוך כגון 5,000 שקלים בחודש יקבלו תוספת של כ-20 אחוזים לשכרם, כלומר כ-1,000 שקלים, בעוד בעלי שכר של כ-15 אלף שקלים יקבלו את התוספת שניתנה לכלל הסקטור הציבורי בשיעור של 7.25 אחוזים - גם כן יותר מ-1,000 שקלים בחודש...

באוצר אף דחו את הטענה כאילו כל העובדים הסוציאליים משתכרים שכר נמוך, והציגו נתונים שלפיהם אלפי העובדים הסוציאליים ברשויות מקומיות ובקופות חולים משתכרים בממוצע 10,500 שקלים בחודש, ואילו מאות העובדים הסוציאליים בביטוח הלאומי משתכרים בממוצע 18,600 שקלים בחודש."

עיתון הארץ: "על פי נתוני הממונה על השכר באוצר, שכרם הממוצע של עובדים סוציאליים שהם עובדי מדינה עמד לפני השביתה על 10,800 שקל, כאשר עובד מתחיל הסתפק ב-6,400 שקל"

טענת שהאוצר משקר, אנא הראה זאת.

האוצר הרבה מעבר למשקר. אני מכיר (לאחר המאבק, בו היה לי תפקיד מרכזי) מאות עובדים סוציאלים. איש מהם לא משתכר 10000 ש"ח גם לא 8000. אתה מוזמן לראות עובדים עם 20 שנות וותק, עם תואר שני ומומחים בתחומם, שמרוויחים 6000 ש"ח ברוטו ואיש אינו פוצה פה ומצפצף. לאוצר היו שתי קבוצות חריגות אליהן הוא יכל להתייחס - עו"סים בביטוח הלאומי ובמשרד הביטחון, המהווים פחות מ-3 אחוזים מציבור העו"סים ומרוויחים טוב. השימוש הנלוז שהוא עשה בהן היה מניפולטיבי והעלה בי קבס.

אתה מוזמן לבוא היום ולראות, כבר חלפו מס' שבועות מהשביתה - קרוב לחודשיים, עדיין לא קיבלו העובדים את התוספות שהובטחו להם. לעומת זאת את ימי השביתה ניכו מייד.

אם מעניין אותך לראות מה קורה בפועל, אתה מוזמן להיכנס ולשאול את שאלותיך בדף הפייסבוק של המאבק - תקבל תשובות מהשטח, כולל צילומי תלושי שכר אם תרצה.

זוכר את הבטחת האוצר, על כך שעו"סים בעמותות יקבלו שכר מינימום של 7000 ש"ח? תחת כל עץ רענן נישאו הדברים. אנו 5 עו"סים בעמותה - לא היו דברים מעולם. לצערי בית הדין לעבודה, יחד עם ההסתדרות והאוצר שילבו ידיים כדי להכשיל את מאבקנו,

אך אני מאמין שבמאבק הבא נהיה חכמים יותר ונאיביים פחות.

/COLOR]

גם לפי טענתך, הכסף הולך גם לבעלי השכר הגבוה, במקום שכולו ילך לבעלי השכר הנמוך. אני מאחל לכולנו לקבל שכר פי 10, אבל מה לעשות שהמשאבים מוגבלים וצריך לחלק אותם בצורה הוגנת.

פעם בשוק הפרטי שילמו יותר אבל יכלו לפטר אותם , אבל בשנים האחרונות זינקו המשכורות לחצי העליון של העובדים במשק הציבורי (שמקום העבודה מובטח להם) . האם זה נראה לך?

השטחת השכר היא שיטה גרוע מאוד לעידוד המקצועיות וההתקדמות במקומות עבודה. אין שום סיבה שעובד מקצועי וותיק יקבל את אותו השכר כמו של עובד מתחיל. הריני להבטיחך שגם במשרד האוצר זה לא עובד כך. המשכורות במגזר הציבורי נשחקות שנה אחרי שנה, וממש לא מזנקות. אנא בסס את דבריך.

האם פנית פעם למשרד ממשלתי? האם ראית איזה שרות גרוע מקבלים? האם שמעת פעם מעובד ממשלתי שהרבה מעמיתיו לא עושים כלום כל היום?

אני עובד רבות עם משרד הרווחה. עובדים שם אנשים מסורים שבחרו להקדיש את חייהם לשיפור החברה במדינה. הכי קל להתלונן, אבל רצוי לעגן את הדברים במציאות.

כולנו מתעצבנים על שיאני השכר, אבל מה הקשר בינם ובין פקידי האוצר? האם ניסית לבדוק כמה בכירים פורשים כל שנה מהאוצר וכמה מהם מקבלים ג'ובים פנטסטים? וכמה מהם לא ממש מסתדרים?

לא בדקתי סטטיסטיקות. אתה מוזמן לראות את הסרט המאלף שיטת השקשוקה, ולהתרשם בעצמך מהדרך בה עובדים הדברים. כוכב הסרט הוא ניר גלעד, שבמקרה או לא - השנה היה שיאן השכר. אותי מגעיל לראות אנשים המשתכרים מאות אלפי שקלים בחודש, ונלחמים בכל כוחם שאחרים לא יקבלו חלילה יותר מ-5000 ש"ח - כי זה מה שימוטט את המדינה.

פקידי האוצר הם אלה שמחזיקים את המדינה בשיניים, שלא תתפורר להם. העיתונאים משמיצים אותם, הפוליטיקאים כל הזמן דורשים מהם לבזבז עוד והם מנסים לשמור כמו הילד ההולנדי שסתם את החור בסכר עם אצבעו. חוק ההסדרים המבוזה הוא הכלי העיקרי שבעזרתו עברו הרפורמות החשובות. הם לא צדיקים וגם הם עושים מסחרה אבל בזכותם המדינה מצליחה לשרוד.

כולנו צריכים להתפלל יום יום להצלחת פקידי האוצר.

יהודה

את תפילותי אשמור למעמד הביניים המתרסק, לנכים, לקשישים ולאוכלוסיות המוחלשות בהן אני מטפל מדי יום.

פורסם
האוצר הרבה מעבר למשקר. אני מכיר (לאחר המאבק, בו היה לי תפקיד מרכזי) מאות עובדים סוציאלים. איש מהם לא משתכר 10000 ש"ח גם לא 8000. אתה מוזמן לראות עובדים עם 20 שנות וותק, עם תואר שני ומומחים בתחומם, שמרוויחים 6000 ש"ח ברוטו

... בדף הפייסבוק של המאבק - תקבל תשובות מהשטח, כולל צילומי תלושי שכר אם תרצה.

בפייסבוק לא מצאתי תלושי שכר. האם אתה יכול לתת קישורית?

אני האחרון שאגיד ששכר של 6400 ש"ח (לפי האוצר שכר של מתחיל) הוא נאות. יחד עם זאת, אם תשאל מורים, רופאים מתמחים, אנשי צבא קבע (לא הותיקים) וכו' כולם יגידו ובצדק שהשכר נמוך ובלתי מספיק. אני לא יודע מה המוצא מזה כי בסה"כ גודל הכנסות המדינה קבוע וצריך לחלק אותו איכשהו ( וקודם כל לש"ס כמובן).

בכל זאת קח בחשבון שבמשק הפרטי אין קביעות ולא מעט מוצאים עצמם חסרי פרנסה לאחר גיל 40 , לעמים אפילו מאלה שהרויחו מצוין בצעירותם.

ומה שמקומם שמעט הכסף שהאוצר כן נותן, מגיע גם לבעלי השכר הגבוה מבין העובדים הסוציאלים \ הרופאים וכו'. הכסף הזה צריך להיות מחולק רק לזוטרים, לפריפריה וכו'.

השטחת השכר היא שיטה גרוע מאוד לעידוד המקצועיות וההתקדמות במקומות עבודה. אין שום סיבה שעובד מקצועי וותיק יקבל את אותו השכר כמו של עובד מתחיל.

נכון אבל שים לב שבמשק הפרטי עובד מקבל לפי שויו. אם אחרי 3 , 5 או 10 שנות נסיון הגיע לשיא כושרו (מבחינת התפוקה) אז אין סיבה להעלות את השכר אח"כ רק בגלל צבירת ותק. את הכסף שיתפנה צריך לחלק בין כולם.

אני עובד רבות עם משרד הרווחה. עובדים שם אנשים מסורים שבחרו להקדיש את חייהם לשיפור החברה במדינה. הכי קל להתלונן, אבל רצוי לעגן את הדברים במציאות.

הנסיון שלי הוא שירות רע של פקידים בממשלה , ולא רק שלי. תסתכל בפורום צרכנות

ותמצא תלונות . אמנם אין הרבה כי אף אחד לא מצפה לשרות סביר בממשלה וכבר לא מתלוננים.

סלח לי על הציניות אבל "להקדיש את חייהם" ? זה לא מוגזם? בן אדם נורמלי בוחר מקצוע בגלל שילוב של כל מיני סיבות ואינטרסים, אבל בודאי לא מקדיש את חייו ולא נעשה הנזירה תרזה.

אתה מוזמן לראות את הסרט המאלף שיטת השקשוקה, ולהתרשם בעצמך מהדרך בה עובדים הדברים

הסרט הזה הוא דוגמא טובה לדמגוגיה , הסתה ובכיינות. במקום לטפל בבעיות אמת של הון ושלטון (ולא חסר) הבמאי נוקט בשיטות פסולות (כדי להשיג רייטינג) ובכך לא עוזר להתרכז במאבקי אמת.

את תפילותי אשמור למעמד הביניים המתרסק, לנכים, לקשישים ולאוכלוסיות המוחלשות בהן אני מטפל מדי יום

מעמד הביניים המתרסק? באמת? על סמך מה אתה קובע את זה?

לנכים ולקשישים וכו' באמת מגיע.

יהודה

פורסם

כמו תמיד האמת היא באמצע.

צביקי צודק שהאוצר רוצה, הוא מעוות ומשתמש במניפולציות שלא מהעולם הזה כדי להציג דברים לא

כמו שהם באמת. זו חלק מדרכי המלחמה שלו. לא תמיד הוא צודק במה שהוא אומר, ובד"כ לצערי

הכספים מחולקים בדרך לא טובה ולא יעילה.

יהודה צודק בזה שהתוספות עליהן נלחמים, כאמור, מחולקות בסופו של יום בצורה לא הוגנת, ושמטיבה מעט עם החלשים,

והרבה עם החזקים. ככה זה בכלל במשק שלנו. ההסתדרות לדוגמא, נלחמת הרבה יותר עבור החזקים שזה

עובדי הבנקים, חברת חשמל, מקורות, וכל אותם ועדים חזקים, שהעובדים שם לא ממש מתים מרעב...

אבל עבור איזה מפעל קטן, שכולם מרויחים שכר מינימום הם יסגרו את זה ישר בפשרה מול ההנהלה

אם הם בכלל יתערבו במאבק.

לגבי האוצר, לפעמים הם מנסים להתנות את התוספת בהתיעלות של המערכות, מה שנתקל בסרוב תקיף

ומעצבן מצד אותם גופים, כי זו טבעה של מערכת, היא אינה רוצה שינויים.

אני יכול לתת לכם דוגמא ממערכת החינוך, שראיתי את אמא שלי, שהיתה עם כל תוספת ותואר

אפשרי ואחרי 35 שנה שהיא מורה היתה מביאה תלוש של 7800 ש"ח. זה ראוי?

נכון, תקפצו, יש לה חודשיים חופש, בלה בלה בלה, תאמינו לי, אני ראיתי אותה עובדת, לא אתם,

והחודשיים האלה הם ממש לא חודשיים, ואיפה שעות על גבי שעות של שיחות בערב עם ההורים,

ישיבות, שעות נוספות ומה לא, והכל כמובן ללא תוספת תשלום. ומעזוב את זה שהייתם בורחים

אחרי שעה בתור מורים בבית ספר ;-) אבל מה, במשרד החינוך יושבים

עשרות ומאוד מפקחים ופקידים, שלא עושים כלום, וספק אם הם יודעים מה הם אמורים לעשות.

ושלא לדבר על זה שאם יושב לך מורה שלא עושה כלום, אתה לא יכול לגעת בו.

המורים אומרים שמעמדם בקרקעית, שהם לא מרוויחים כלום ובצדק, והאוצר אומר שתקציב החינוך

גבוה מאוד ולא מוכן להעלות את שכרם, ומציג אותם כאוכלי חינם.

מצד שני יושב לך מנגנון מנופח ולא יעיל, שאם היו מזיזים בו קצת דברים, היו מפנים את כל אותו כסף

לשיפור המערכת, וכולם היו נהנים. אבל מה? יש התנגדות נחרצת לעניין מצד משרד החינוך!

וככה זה בד"כ בכל מאבק, ובכל מערכת, רק העטיפה משתנה.

פורסם
אם באמת יש פה נציגים של הרופאים, תדעו שאני מאחל לכם שלא תקבלו כלום.

לאימא שלי נקבע תור לרופא עיניים ל 05/05/2011 (זכור לכם יום השביתה). לתור הזה היא חיכתה יותר משלושה חודשים!!!

כמובן שלבסוף לא טיפלו בה.

עכשיו עשו לה טובה ונתנו לה תור רק לעוד חודשיים (חמישה חודשי המתנה סך הכל), תודה רבה...

לפחות תגלגלו את התורים שבוע/ים קדימה, למה להתעלל בחולים.

ליבי עם אימך, לחכות לתור כלכך הרבה זמן זו שערוריה !

חייבים להגדיל תקנים !

הצטרף למאבק ...

פורסם

הכספים מחולקים בדרך לא טובה ולא יעילה.

יהודה צודק בזה שהתוספות עליהן נלחמים, כאמור, מחולקות בסופו של יום בצורה לא הוגנת, ושמטיבה מעט עם החלשים,

והרבה עם החזקים. ככה זה בכלל במשק שלנו. ההסתדרות לדוגמא, נלחמת הרבה יותר עבור החזקים.

כמובן שמסכים לכל מילה.

ראיון בכלכליסט עם אדלר, הנשיא בדימוס של בית הדין הארצי לעבודה:

"את פרטי שביתת הרופאים למשל, הוא אינו מכיר, אבל הוא כן יודע דבר אחד: "לא צריך להקשיב לעמדות שהצדדים משדרים בתקשורת. מניסיוני הבעיות האמיתיות של הסכסוך הן אחרות, לא אלה שמשתמשים בהן ליחסי ציבור".

ומהן הבעיות האמיתיות? מעמד הרופא, הצעירים מול הוותיקים, הפריפריה, שעון הנוכחות? ממש לא. אדלר מוכן להסתכן ולהצביע על הבעיה האמיתית - כסף. הוא גם מניח שהקוראים לא יופתעו. "פריפריה זה נשמע טוב לציבור. הנושא המרכזי ברוב הסכסוכים הוא הכספי. האוצר עושה שיקול מה עלות ההסכם, ומנגד את הרופאים מעניין כמה יקבלו ואיך יחלקו ביניהם. ואת זה צריך לפתור במשא ומתן."

הוא זה שאמרנו, האוצר מנסה לתת פחות, וועד הרופאים יחלק את הכסף כך שלחלשים (מתמחים, בפריפריה, רופאים בנושאים שאין פרקטיקה פרטית) יתן מעט והרוב ילך לחזקים (רופאים בכירים ממרכז הארץ שיש להם גם פרקטיקה פרטית).

חבל.

יהודה

פורסם

אני לא קראתי האמת כלום מכל העמודים פה.

אבל רציתי לדעת מתי אמורה השביתה להסתיים?

יש אנשים שזקוקים לטיפול/ לבדיקות והם לא מקבלים זאת.

קובי

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מאמר ב"הארץ" היום:

" שלמרות העובדה שכלפי חוץ מציגים הרופאים את השכר הנמוך של המתמחים, הרי שבתוך חדרי המשא ומתן המתמחים כלל אינם מיוצגים. ..., ואין תביעה אחת המיועדת לשיפור שכרם. המאמץ הגדול מופנה לכיוון אחר: לשיפור שכר המומחים והבכירים. ...

עם זאת, יש בעיות במערכת. לכן נכון להגדיל את מספר בוגרי הפקולטות לרפואה - כדי להקטין את המחסור ברופאים. מן הראוי לתגמל רופאים באופן נדיב - כדי שיעברו לפריפריה. ראוי גם לתת תגמול מיוחד לרופאים הבוחרים במקצועות שבהם יש מחסור ברופאים.

יש לפעול גם לשיפור תנאי העבודה של המתמחים; להקטין את מספר התורנויות ולצמצם את מספר השעות בתורנות. כמו כן ראוי לתת תמריצים לרופאים מומחים כדי שיעשו תורנויות. הרי היום אדם עלול להגיע לבית החולים אחר הצהריים ולקבל טיפול מידי מתמחה שרק אתמול סיים את הסטאז', כשבסביבה אין כל רופא מומחה.

האוצר הלך עד כה כברת דרך ארוכה לקראת הרופאים. היום הוא מוכן לחתום על הסכם לשמונה שנים, הנותן לרופאים תוספת שכר של 20%, ועוד 8% אם יסכימו להחתים שעון נוכחות ולעבור לחמישה ימי עבודה בשבוע. אבל אין מדובר בתוספת שכר שווה לכל הרופאים. האוצר רוצה, שעיקר הכסף יופנה לפתרון בעיית המתמחים, לפריפריה ולמקצועות שבמחסור, אך הרופאים רוצים שעיקר הכסף יופנה למומחים ולבכירים. בנקודה הזאת האוצר צודק. "

כל מילה נוספת מיותרת

יהודה

פורסם

קובי האמן לי שסיום השביתה ממש לא תלוי ברופאים אלא באוצר.

הדרישות של הרופאים הרבה יותר ממוצדקות, ומדובר פה באנשים ברמה האנושית הגבוהה ביותר אשר גם בזמן שביתה כאשר איש מהם אינו מקבל שכר עושים מעל ומעבר למען החולים שלהם.

פורסם

אדווארד, במקרה שכנה שלי מעורבת במו"מ מטעם אחת מקופות החולים. התמונה שמצייר נחמיה שטרסלר היא מאוד מדוייקת. וכמו שהוא כותב שם, הרופאים הבכירים גם מקבלים אחה"צ בפרקטיקה הפרטית 1000 ש"ח לשעה. סליחה, לבדיקה של 10 עד 20 דקות. אגב, אני בעד זה. אני רק גם בעד העלאת תקנים ושכר יחסית הגיוניות ביחס לכלל ציבור הרופאים, וזה כנראה לא ממש מטרת המו"מ.

עוד התפרסם שם, שמתמחה מרוויח (כולל תורניות) 18,000 ש"ח לחודש. נכון, עובדים קשה. אבל יודע מה? לא שכר נוראי כל כך. וכמו ששטרסלר עוד כותב - פרקליט או מהנדס בכיר בשירות המדינה אינו מורשה לפתח פרקטיקה פרטית...

אז כמו שכתבתי - אני בעד עולם יחסית קפיטליסטי, שבו רופאים טובים מקבלים גם שכר בפרקטיקה שלהם, כל עוד הם לא שוכחים איך הם הגיעו לשם...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
, הרופאים הבכירים גם מקבלים אחה"צ בפרקטיקה הפרטית 1000 ש"ח לשעה. סליחה, לבדיקה של 10 עד 20 דקות. .

לא משנה אם אנו חושבים שזה מוצדק כי עובדה שאנשים מוכנים לשלם, ושוכחים שבשר"פ בהדסה ישלמו משמעותית פחות (אמנם כרוך בנסיעה לירושליים).

חבל שזאת לא דוגמא יחידה שאנשים משלמים יותר מדי.

יהודה

פורסם

קצרה ידי מלשכנע את המשוכנעים, אבל אנסה בכ"ז.

נחמיה שטרסלר לא יושב סביב שולחן המשא ומתן. הוא שייך לקבוצת ציפורי האוצר. הם אומרים, והוא מדקלם. סוג של תוכי כזה.

מאחר ובניגוד לשטרסלר, אני כן נמצא סביב שלחן המו"מ, אומר בבטחון שהסיבה האמיתית להתמשכות השביתה, היא השיטה של האוצר לטפל בבעיה. במקום לנסות ולהבין את הבעיות והדרישות, הם מנסים לייצר תקשורת שלילית ודה-לגיטימציה של המאבק.למזלנו, גם מבקר המדינה מצביע על אותן בעיות וגם הציבור לא טבמל ומבין היטב שאנו נלחמים על בעיות שחשובות גם לו.

אנו מייצגים את כל הרופאים, ואין מסביב לשולחן יצוג אישי לסקטור כזה או אחר. אין נציג מתמחים כמו שאין נציג מומחים כמו שאין נציגת רופאות או מנהלים בכירים. לגופו של עניין, למתחים חשוב להקל על העומס. הקלת העומס תבוא רק אם יהיו יותר רופאים לצידם = תוספת תקנים. לצערי, רק לאחר פסיקת בית הדין לעבודה ביום ד' שעבר, נאות האוצר סוף-סוף לשמוע את הדרישות בנושא תקינה, שזה לב הסכסוך.

ולסיום, כרופא בכיר שמשתכר היטב, אני לא משקיע את כל הזמן הזה במאבק כדי לקבל עוד קצת כסף במערכת הציבורית. עוד קצת עבודה פרטית - וארוויח הרבה הרבה יותר. הסיבה היא תחושת שליחות אמיתית, ורצון לשפר את עולמי - עולם הרפואה. רפואה ציבורית חזקה וטובה חיונית לחברה בריאה - וזאת המטרה.

• תוכן חדש...