Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורולה רובוטית 2008 מול 2009

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יכול לאמר לך מהנסיון שלנו עם קורולה 2008 מה התרחש עם הרכב הזה

היה אצלנו קרוב לשלוש שנים - שנתיים ועשרה חודשים כאשר נמכר.

לאחר עדכון התוכנה הרכב הגיב הרבה יותר טוב והרגיש חזק יותר כבר ממהירות הסחף שלו (שחרור הבלם על הילוך ראשון) והחלפת ההילוכים היתה הרבה יותר עדינה ונעימה (חלקה במילים אחרות) אבל הבעיה נשארה לא בהאצה דווקא אלא בעצירה.

בעצירת הרכב, לא משנה אם אתה על ידני או אוטומט - אתה לא שולט בהורדת ההילוכים (אלא אם כן אתה עובד באמת בצורה ידנית לגמרי עם הידית או ההגה תוך כדי העצירה) וזה היה סיוט בפקקים.

התקלות שהיו לנו היו בכלל קשורות לקליטת הרדיו והתברר שהאנטנה בשמשה האחורית היתה פגומה ולכן הוחלפה ברכב שמשה אחורית. (אני מקווה שזו האחורית - לא זוכר בוודאות)

מעבר לכך כאשר אבא שלי סוף סוף מכר את הרכב זה היה אחרי שחודשיים הוא ניסה למכור אותו בשוק הפרטי - היו טלפונים מעטים מאוד וכמעט כל אלה ששאלו אם זה גיר רובוטי - באותו הרגע ניתקו את השיחה או הציעו מחיר לא הגיוני בכלל (אני מדבר על 15K פחות ואף יותר חצופים).

בסופו של דבר נשברנו והלכנו לטויוטה לנסות לעשות טרייד אין לקורולה 2010 - גם עם טויוטה עצמם המשא ומתן על מחיר העסקה היה מאוד חריף ובסוף התפוצץ, סובארו, נתנו לנו הצעת מחיר יותר טובה מבחינת יחס תמורה על B4 מאשר טויוטה הכסימו להתגמש עבורנו על קורולה חדשה יותר (יכול להיות שאם המשא ומתן היה מראש על אוונסיס הם היו מוכנים להתגמש את הטיפה הנוספת הזו שביקשנו)

הרכב נמכר לסובארו ב74K בסופו של דבר כאשר המחירון עמד על כ84K והרכב היה סה"כ עם 35 אלף קילומטר ושמור בקנאות.

--- עד כדי כך עגום.

אם אתה נסעת ברכב הזה שלוש שנים ודווקא אין לך בעיה עם הגיר הרובוטי (וזה לא חדש לי, יש לי שלושה אנשים בעבודה שמאוד אוהבים את הרכב ואני אהבתי את הרכב הזה גם כן למרות הגיר) אז הקניה מבחינתך תהיה מאוד משתלמת.

אבל תמיד תדע ותיקח בחשבון - שברגע שאתה קונה את הרכב הזה, אתה תפסיד עליו במעמד המכירה בצורה חסרת פרופורציות ולכן אתה צריך לקחת בחשבון שזו עלולה להיות חתונה קטולית עד ליום בו הפסד הערך על הרכב הזה יהיה מינורי - וטויוטות מאבדות את הערך שלהן לאט יותר אז זה יקח כמה שנים טובות...

מעבר לצרה של מכירת הרכב - לא חושב שיש דברים אחרים שצריכים להטריד אותך.

אמינות כמצופה מטויוטה, צריכת דלק היתה בממוצע 1:12 והרכב היה מרווח ונוח בשבילנו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי,

אין הבדל בין הגיר הרובוטי שנעשה ב 2008 ל 2009.

ברכבים בהם ישנה תופעה של בעיות גיר כמו שצויין (קפיצות מהילוך להילוך, משיכה של הגיר, או כיבוי של הרכב בעת נסיעה איטית) מבוצע עידכון גירסא ולעיתים החלפת מכלולים נוספים.

יש לבדוק היטב את היסטוריית הרכב ואת המכלולים בתוכו.

לא אוכל להתייחס למחיר מבלי לקבל עוד פרטים על הרכב.

ממליץ לבדוק ולהשוות במקומות נוספים.

כל טוב,

גיל מאוויס

שלום גיל ותודה על תגובתך.

כמי שכנראה גילגל לא מעט רכבים מסוג זה, אתה יכול אולי לסגור את השאלה הראשונית האם יש דגמים שונים או רק דגם גיר רובוטי אחד שהגיע לארץ (של קורולה כמובן)?

מעבר לכך, מה זאת אומרת "ברכבים מסויימים"? יש איזו אינדיקציה שלפיה היית ממליץ לאנשים לגשת לבצע עדכון תוכנה או פעולה אחרת? איך בעצם אתה יודע האם הגיר פועל תקין או לא?

אתה יכול להיות קצת יותר ספציפי לגבי המחיר, בפרט ביחס למחירון Yad2 (או לוי-יצחק אם זה יותר נוח)?

בעצם אני לא יודע אם השאלה הוגנת כלפיך, כיוון שאתה נציג רשמי של אוויס, שיש לה אינטרס ברור שמחירי רכב יד שניה יהיו גבוהים, אז אם זה בעייתי אבין אם לא תענה או תענה בצורה לא מאוד ספציפית.

פורסם

התקלות שהיו לנו היו בכלל קשורות לקליטת הרדיו והתברר שהאנטנה בשמשה האחורית היתה פגומה ולכן הוחלפה ברכב שמשה אחורית. (אני מקווה שזו האחורית - לא זוכר בוודאות)

גם אצלנו קרה בדיוק אותו דבר , כאשר הפעלנו את המפשיר אדים לחלון האחורי היה שיבוש בקליטה ברדיו, ואכן החלפנו את השמשה האחורית.

מזל שעוד יש אחריות.

בכל מקרה , אנ יכבר כמה חודשים טובים עם הקורולה ואכן זה רכב מצוין! אל הגיר התרגלתי מאוד מהר ואני דווקא נהנה מההרגשה של הידני(אבל זה רק אני כנראה :) ),אוטו מרווח מאוד, חזק מאוד , קצת לא מאובזר , אבל יחסית בסדר.

פורסם

"MULTIMODE" זה השם של טויוטה לתיבה הרובוטית.

במצב אוטומט התיבה בעייתית, אפשר להתרגל אבל לא מציאה. במצב ידני הרבה יותר טוב, והתפעול מההגה קל ונוח. אם תצא מה"חשיבה האוטומטית" תגלה שהרכב ממש בסדר, גם בעליות.

לגבי המחיר, בגלל שהשוק רוצה אוטומט והרכב הזה לא כל כך מתפקד כאוטומט, אז הסחירות שלו גרועה, מה שמבחינתך כקונה זה מצוין - אתה מרוויח בקניה, ואמנם תפסיד מתי שהוא במכירה אבל הרבה פחות.

דני

פורסם
היי,

ברכבים בהם ישנה תופעה של בעיות גיר כמו שצויין (קפיצות מהילוך להילוך, משיכה של הגיר, או כיבוי של הרכב בעת נסיעה איטית) מבוצע עידכון גירסא ולעיתים החלפת מכלולים נוספים.

לא אוכל להתייחס למחיר מבלי לקבל עוד פרטים על הרכב.

ממליץ לבדוק ולהשוות במקומות נוספים.

כל טוב,

גיל מאוויס

סתם לידע כללי - בקורולה אין דבר כזה 'עדכון גרסה' בכלל. במכוניות שהגיעו בחודשים הראשונים החליפו בטיפול את המחשב גיר - שזה בעצם העדכון תוכנה היחיד שיש. אי אפשר לעשות עדכון בלי להחליף את המחשב. משלב מסויים כל הרכבים הגיעו עם המחשב המעודכן. הדבר היחידי שעושים זה איפוס של הקלאץ' כדי לשפר את ההתנהגות, וזה עוזר עד רמה מסויימת, שזה כבר התוכנה והאופי של הגיר.

לדעתי האישית טויוטה יכלו לעשות קצת יותר מזה, ברמת התוכנה. ידוע הרי שכדי למנוע טלטול בהעלאת הילוך צריך לתזמן עזיבת גז.

אז למה שהמחשב לא יעשה את זה במקום הנהג ? בהנחה שהמחשב של הגיר מדבר עם מחשב ניהול המנוע, אפשר לעשות את זה די בקלות.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

תודה גיל!

דרך אגב לגבי הרכב אני חושב שנתתי פחות או יותר את כל הפרטים הרלוונטיים - קורולה רובוטית GLI, מרץ 2009, יד ראשונה פרטית, כ-50K ק"מ וללא בעיות מיוחדות.

הרכב נמכר לסובארו ב74K בסופו של דבר כאשר המחירון עמד על כ84K והרכב היה סה"כ עם 35 אלף קילומטר ושמור בקנאות.

תודה על העדכון והסיפור המעניין. אם אני מפרש נכון את דבריך, הרכב נסחר בערך 10K תחת המחירון. לא כך?

זה קצת מעמיד את המושג "מחירון" באור מגוחך, אם רוב הרכבים נסחרים מתחת למחירון, לא?

תודה גם כמובן לשאר המגיבים 8)

פורסם

לא שווה לקחת אותם בדגמי 2008/2009 דגם לא מוצלח ..

לעומת זאת תוכל לקחת I30 2009/2008 באותו טווח מחירים (אם אתה רוצה משפחתית קח דגם CW סטיישן)

או את השברולט קרוז 2008/2009 גם רכב נוח

ואם בכל זאת טיוטה אז הדגם אוטו' ..

8)
פורסם

כן

רכבים היום באופן די גורף נסחרים מתחת למחירון שלהם למעט רכבים אקזוטיים יותר ורכבי ספורט.

אבל רכב חדש דנדש בתכלס שהיה עדיין עם שני חודשי אחריות, מלוקק ומאובזר מכף רגל ועד ראש (חיישני רוורס, ריפודים, ריפוד לדשבורד - את מערכת ההגברה עצמה הוצאנו, מערכת ראש משודרגת למולטימדיה וכו') והרכב עדיין נמכר 10K מתחת למחירון כאשר כל מה שהרכב הספיק לגמוע זה פחות מ40K קילומטר.

במילים אחרות עגום ביותר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לעומת זאת תוכל לקחת I30 2009/2008 באותו טווח מחירים (אם אתה רוצה משפחתית קח דגם CW סטיישן)

תודה על הרעיונות

• "דגם לא מוצלח" - זה תלוי בנקודת ההתייחסות; זו בהחלט לא קביעה אובייקטיבית
  • I30 - לא ממש בכיוון של הצ'בק. הסטיישן זה דווקא רעיון שווה בדיקה, לא בהכרח של יונדאי. נחשוב על כך.
  • דייהו (אה סליחה "שברולט קרוז", ושהרכב הטוב יותר ינצח) - נו באמת...
  • טיוטה - רכב אוטומטי מ-2007 פחות בטיחותי, אלו מ-2009 יותר יקר. הרובוטיות של 2008 ותחילת 2009 נמצאות כרגע במקום טוב מבחינת איזון בין השיקולים השונים ולכן התמקדתי בדגמים אלו.

פורסם

כפי שכבר אמרת - הגיר הרובוטי לא מהווה בעיה מבחינתך.

הבעיה היחידה תהיה ברגע שתנסה למכור את הרכב, אבל, אם התכנית שלך היא להחזיק את הרכב הזה לפרק זמן ארוך - בוא נאמר 5 שנים צפונה, זה כבר לא צריך להטריד אותך.

Pioneer TS-X150

פורסם

לא הייתי אומר שלא מהווה בעיה, אבל אני חושב שמבחינתי הבעיה היא יותר בסחירות מבכל דבר אחר.

כרגע אני מנסה למצוא במהירות רכב שבעליו מבין את מה שאתם הבנתם אחרי הרבה זמן, וייתן מחיר שיהפוך את העסקה למשתלמת באופן סביר לשני הצדדים.

פורסם

...
  • I30 - לא ממש בכיוון של הצ'בק. הסטיישן זה דווקא רעיון שווה בדיקה, לא בהכרח של יונדאי. נחשוב על כך.

טוב אז בדקתי קצת את נושא הסטיישן, בין השאר קראתי קצת בקישורים:

http://www.yad2.co.il/Cars/Article.php?ArticleID=215

http://www.auto.co.il/view.aspx?article=24765

ורחרחתי אחרי רכבי יד שניה ב-Yad2. מסתבר שההיצע פשוט אפסי, לפחות לגבי שתי המועמדות המובילות כרגע בישראל: הפורד פוקוס סטיישן והיונדאי I30cw. הרעיון של רכב סטיישן דווקא מאוד מצא חן בעיני. בעבר יצא לי להשתמש ברכבים כאלו גם בישראל וגם בארה"ב בעת טיול, והיכולת לפתוח דלת גדולה לתא המטען ולדחוף שם ציוד בכמויות ואפילו דברים בגודל של מכונת כביסה די מוצא חן בעיני. בתקופה שנסענו לנסיעות ארוכות עם עגלת תינוק, גם תא המטען המרווח של הקורולה היה צר מלהכיל ונאלצתי לדחוף ציוד בכל מיני מקומות בחלק הפנימי של הרכב. כיוון שעגלת התינוק עוד צפויה לחזור לרכב, זו נקודה משמעותית למחשבה. לצערי מסיבה לא ברורה אין לזה כנראה שוק משמעותי בארץ, ולכן נכון לעכשיו אני כנראה יורד מהרעיון וחוזר לחפש קורולה.

פורסם

קנינו! :-)

קורולה רובוטית 2008 לבנה GLI עם כ-23.5 אלף ק"מ אחרי כמעט ארבע שנים על הכביש. הבוחן ב-מ.מ.מ. די הדהים אותי כשפשוט לא היה לו שום דבר מעניין לומר על הרכב. מלבד כמה שריטות שטחיות ופגם מוזר בחלונית של צג הרדיו הכל תקין.

תודה לכל המשיבים והמסייעים!

פורסם

תתחדשו ! נראה לי שעשית בחירה טובה.

כמה שילמת אם אפשר לשאול וכמה המחירון ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

תודה!

טוב, היה ברור שהשאלה הזו תישאל. אם תסלחו לי אני מעדיף לא לכתוב זאת מסיבה שאני מעריך שתבינו.

מה שכן, בוא נאמר שמי שיקרא את השרשור לא יופתע מעלות הרכישה ביחס למחירון.

דרך אגב, עכשיו לאחר שתחקרתי את הנושא קצת יותר, כולל שיחות בנושא עם שני יועצי שירות בשני מוסכי חברה של טויוטה, מסתבר שלכל לקוח שמתלונן על הגיר שלו מבצעים במסגרת הטיפול השוטף "עדכון גרסה" או כמו שהוא קרא לזה "איפוס הגדרות", וזה מביא את הגיר למצב עבודה הרבה יותר חלק ונוח. הם לא עושים את זה אם הלקוח לא מתלונן, וכנראה שהרבה מאוד פשוט לא מתלוננים כי הם חושבים שכל הקפיצות והקרקושים של הגיר הרובוטי זה המצב הטבעי שלו. כשתיארתי לאחד מהם את מה שהיה עם הגיר הרובוטי בקורולה ליסינג שהיתה לנו, הוא אמר שזה מבחינתו בפירוש מצב של תקלה, וצריך היה לבצע את אותה פעולת תיקון (הגיר שלנו, אחרי כמה עשרות אלפי ק"מ, היה נוטה להשתגע בכל ירידה גדולה של הכרמל ולא להעלות מהלכים. היית צריך להעביר לידני וכעבור שניה להחזיר לרובוטי כדי שהוא יתאפס על עצמו).

לדעתי העובדה שהם לא ממליצים לכולם לבוא ולבדוק ובמידת הצורך לבצע איפוס זה שטות שאין כדוגמתה שפוגעת קשות בשם של טויוטה. כיוון שכנראה שהגירים יוצאים מאיפוס באופן הדרגתי במשך השנים, יש לי הערכה שבשנים הקרובות כל הקורולות הרובוטיות האלו "יעודכנו" בהתאם (כי אנשים יתלוננו יותר), אנשים ילמדו לתחזק אותן (זה בעצם צריך להיות חלק מהטיפול השוטף פעם בכמה עשרות אלפי ק"מ) ולנהוג עליהם ללא בעיות. כתוצאה, כשהנהגים יבינו עד כמה הרכב הזה גם חסכוני בנוסף לכל שאר האיכויות הידועות של הקורולה, הפער במחירים ילך וייסגר.

לגבי שאלת המחיר - אם למישהו זה מאוד חשוב ספציפית - יכול לפנות אלי בפרטי.

• תוכן חדש...