Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעייה עם אחד המכשירים הביתיים - חשמל סטטי. אני מניח שלשקע יש הארקה (כיצד לבדוק את זה?).

לאותו שקע מחובר גם מחשב ולדעתי אין אליו חשמל סטטי.

שמעתי שיש שקעים מיוחדים המנטרלים חשמל סטטי. ניתן להשיג דבר כזה בארץ? איך זה ניקרא?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אולי כדאי שתסביר את עצמך. למה בדיוק אתה מתכוון כשאתה כותב "חשמלי סטטי"?

כי אם מדובר על מכשיר עם גוף מתכתי שמחובר לחיבור חשמל תקין אין שום סיבה שיצברו בו מטענים חשמליים ויווצר חשמל סטטי, למעט תקלה במוליך ההארקה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

יש לי מכשיר מדידה שמחובר למחשב. למכשיר יש סליל, חשמל סטטי מפריע למכשיר הזה לעבוד (המכשיר נכבה כתוצאה מזה).

היצרן אומר שבאופן ודאי זה חשמל סטטי.

המחשב הוא מחשב מותג תוצרת גרמניה צעיר למדי ועומד בכל הסטנדרטים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כנראה שבקומה מתחתיך גרים אתיופים, שמשפשפים בלונים על השיער שלהם כל היום, ומייצרים חשמל סטטי בכוונה לפגוע לך במכשיר מדידת הקרינה, שאותה דרך אגב, משדרים לכיוונך - אותם אתיופים בדיוק.

Stay Dirty

פורסם

הידע שלי באלקטרוניקה הוא די בסיסי, אבל נראה לי שאתה מדבר על השראות.

את זה פותרים למיטב זכרוני (משנות התיכון הרחוקות) באמצעות סיכוך, למשל קופסת פלסטיק שבה תמקם את מכשיר המדידה.

לחילופין, בתחום הדפוס ממליצים להתגבר על חשמל סטטי ע"י העלאת רמת הלחות בחדר ויצירת סביבה מבוקרת. יש לא מעט

מכשירים בשוק שיכולים לעזור לך במשימה הזאת, ואם תוכל לשמור על רמת לחות קבועה בסמוך למיקום המכשיר, אין סיבה

שהוא לא יעבוד כראוי (בהנחה וחשמל סטטי הוא באמת הגורם לבעיה).

Air-O-Swiss%207135%20humidifier.jpg

פורסם

יש שקעים מיוחדים כדי להתגבר על התופעה. השאלה אם אפשר להשיג דבר כזה בארץ? בחו"ל - יש.

פורסם

סיכוך מונע תופעות של השראות הדדית או crosstalk. זה משהו אחר...

אם ההארקה של הבית תקינה, כל המטענים הסטטיים ש"נתקעו" על מארז המחשב אמורים לעבור דרך מוליך ההארקה לאדמה ולא יהיה חשמל סטטי. העלאת רמת הלחות בחדר, סרטי בידוד, יוניזטורים ושאר פטנטים שמכירים כל אלו שעובדים בתעשיית האלקטרוניקה נועדו למקרים בהם בני אדם (שעלולים להיות טעונים במטען סטטי) נוגעים בכרטיסים או רכיבים שאינם מחוברים לרשת החשמל.

צביפר - על איזה שקעים אתה מדבר? תן קישור.

פורסם

אני לא בטוח שבדקתי את השקעים הנכונים. יצרתי קשר עם יצרן הציוד לבירור ולהבין מה יש להם במלאי להציע לי.

יעדכן ברגע שתיהיה לי תשובה.

פורסם
יש שקעים מיוחדים כדי להתגבר על התופעה.

ויש אנשים דוגמטיים שימשיכו לדפוק את הראש בקיר בציפיה לפתרון הספציפי שהם עצמם הציעו.

במקומך הייתי מאמץ גישה קצת יותר פתוחה וליברלית לנושא, יש פה אנשים עם נסיון בתחומים שונים שעשויים לפתור לך את הבעיה בדרכים שלא חשבת עליהן.

העלאת רמת הלחות בחדר, סרטי בידוד, יוניזטורים ושאר פטנטים שמכירים כל אלו שעובדים בתעשיית האלקטרוניקה נועדו למקרים בהם בני אדם (שעלולים להיות טעונים במטען סטטי) נוגעים בכרטיסים או רכיבים שאינם מחוברים לרשת החשמל.

אם בעניין האלקטרוניקה אני מסתייג ואומר שהידע שלי מוגבל, אז בתחום הזה אני חושב שתורך להצניע לכת.

אני לא דיברתי על ESD ותעשיית האלקטרוניקה, דיברתי על תעשיית הדפוס. בתעשיית הדפוס יש מצעים פלסטיים קשיחים וגמישים שנעים ע"ג חגורות, גלילים והתקני שינוע, ואם המטען שלהם לא מנוטרל זה פוגע לא רק במפעיל המדפסת אלא גם באיכות ההדפסה. לפתרון הבעיה, ניתן להשתמש במוט יוניזטור או להביא את הסביבה לרמת לחות גבוהה מספיק ע"מ שהמטען יתפרק באוויר. היות ואני לא יודע מה בדיוק מנסה ידידנו למדוד הפעם, הצעתי את זה בתור כיוון מחשבה נוסף.

פורסם

Derish, הפתרונות שלך לא בכיוון. אבל תודה בכל אופן. בקשר לאנשים דוגמטיים וכד', אתה צודק, תתגמש קצת בגישה שלך ותוסיף לשיקולים שלך אפשרות שיצרן זה שהציע לי בתור פתרון הבעייה שקע מסוג כזה (אולי הוא לא היה מדוייק בניסוח, דבר שהוביל אותי בדרך חיפוש של פתרון לא מתאים).

פורסם

הפתרון שלי לא רלוונטי פה, סבבה, אבל אני מדבר על העקרון. ואם היצרן המליץ לך על פתרון אחר, אז הייתי מצפה ממנו שיפנה אותך לספק ספציפי באזור שלך ולא סתם יזרוק ספקולציות באוויר. ככה לפחות אני עושה עם הלקוחות שלי.

פורסם

עדכון, הדבר הזה ניקרא: ESD power plug.

מסתבר שזה נדיר למדי, ליצרן יש להציע אחד כזה ב-100 יורו (לפני מכס, מע"מ ומשלוח).

מעניין אם אפשר להשיג כזה דבר בארץ/אינטרנט במחיר זול יותר ובאיכות סבירה?

פורסם

חיפוש זריז בגוגל העלה את התוצאות האלו:

http://pcvalet.co.uk/Buy/Anti-Static-ESD-Grounding-UK-Plug-1x10mm-Stud

http://www.alibaba.com/product-gs/448855771/ESD_Extended_GND_ac_plug_and.html

http://www.alibaba.com/product-free/114872783/EBP_Plug.html

אם זאת אכן כוונת היצרן, אז 100 יורו בשביל מתאם משקע ישראלי לשקע בננה נשמע לי כמו מחיר מוגזם.

פורסם

Tzvika-Pick, תודה רבה! עזרת לי מאוד.

• תוכן חדש...