Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיק דאון באוטומט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפני מספר שבועות הוצאתי רישיון נהיגה ואני כרגע במסגרת המלווה.

אבא שלי סיפר לי שמכונית ניתן לעשות משהו שנקרא קיק דאון שזה מיועד לעקיפה מהירה או משהו כזה. אני יודע איך עושים את זה בידני אבל אני לא יודע איך עושים את זה באוטומט.

יותר מזה הייתי רוצה לדעת איך זה עובד ולמה זה משמש?

תודה :)

פורסם

קיק דאון זאת לחיצה חזקה על הגז (לפעמים "עד הרצפה"), שגורמת לגיר להוריד הילוך.

זה משמש להורדת הילוך, כאשר רוצים לקבל כח זמין יותר (רכב לא סוחב בעליה, רוצים לצאת לעקיפה ועוד..)

אני לא מכיר את המושג ברכב ידני.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אין דבר כזה ברכב ידני.

כשאתה רוצה להוריד הילוך לצורך עקיפה או האצה חזקה שים לב.... אתה פשוט מוריד הילוך :-P

Kawasaki Versys !!!

פורסם

קיק דאון ברכב ידני = קלאצ', הורדת הילוך, קלאצ', פול גז.

המתקדמים נוהגים לשלב גם גז ביניים או דאבל קלאצ'.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כן, אבל לא נהוג להשתמש במונח הזה בהקשר לתיבה ידנית.

אתה יודע בדיוק למה מתכוונים כשאומרים "קיקדאון", מה שתיארת לגבי תיבה ידנית שווה לשילוב בורור של גיר אוטומטי מדרריב ל 3 או ל 2 ולחיצה על המצערת עד הסוף, ולא לזה הכוונה.

פורסם
אין דבר כזה ברכב ידני.

כשאתה רוצה להוריד הילוך לצורך עקיפה או האצה חזקה שים לב.... אתה פשוט מוריד הילוך :-P

אז יש,

ברכבים ישנים עם גיר ידני שהיה להם אוברדרייב חשמלי ( אוברדרייב הוא מנגנון של "חצי" הילוך נוסף" הנצא אחרי הגיר ושניתן לשלב אותו במהלך שני או במהלך שלישי (בד"כ ברכבים שהיה מותקן אוברדרייב לא היה מהלך רביעי)) ועל ידי כך לקבל יחס העברה נמוך יותר. ברכבים כאלה היה גם קיק דאון לחצי הילוך, דהיינו הקיק דאון היה מנתק את האוברדרייב ומחזיר את היחס של ההילוך בו נמצא הרכב, מהלך שני או שלישי ועל ידי כך נותן כח זמין ומידי ללא צורך בשימוש בקלץ'. לפעמים הקיק דאון היה בדוושת הדלק ולפעמים בכפתור על ידית ההילוכים.

שלמה דן גדרון

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אני מקווה שמותר לי להגיב עכשיו לאחר הרבה זמן, לא יצא לי להכנס לפורום פשוט ואני לא חושב שיש טעם לפתוח נושא חדש..

בכל זאת, איך עושים קיק דאון במכונית אוטומטית?

פורסם
לוחצים את דוושת הגז לריצפה.

כאשר הרכב נמצא בכל הילוך, חוץ מראשון.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לוחצים את דוושת הגז לריצפה.

עד לרצפה? זה די הרבה. מניסיוני הקצר ברכב, ומצפייה בנהגים אחרים, גם אם לוחצים רגיל באופן מסוים יש קיק דאון, לא מאוד רציני אבל מורגש.

פורסם

ברכב אוטומטי, קיים כפתור בתחתית דוושת הגז. כשאתה "מדביק" את הדוושה לרצפה, הכפתור נלחץ, והתיבה מורידה הילוך. ברכב עם תיבה ידנית, הדרך להוריד הילוך היא עם קלאץ' (כאילו דהה). המושג קיק-דאון מתייחס להורדת הילוך ברכב אוטומטי.

פורסם

תיבות הילוכים אוטותטיות מורידות הילוך גם בלחיצה חלקית על הגז, לעיתים אפילו בלחיצה קלה, כשיש צורך להאיץ ומשולב כרגע הילוך גבוה.

זה לא נקרא קיקדאון.

קיקדאון זה מונח כללי, שמתאר לחיצה מלאה ומהירה על הגז, שגוררת הורדה של הילוך או מספר הילוכים, ומשיגה תאוצה מקסימלית.

פורסם

לפי השרשור הזה, אני מדמיין לעצמי את הנוער של היום מקבל את הרישיון הנכסף ביד ומשאלה אחת בליבו - לעשות קיקדאון. הוא רץ למחשב לבדוק באינטרנט הכיצד, הו הכיצד! מבצעים את הקיקדאון הפלאי. נרגש הוא מקליד את השאלה בפורום האינטרנטי ויושב על הריפרש בציפיה דרוכה לקבל את התשובה החמקמקה. היכן נחבא לו אותו מעשה קסמים מלהיב, אותה תחושה נהדרת הנחווית במלוא הדרה בעת ביצוע הפעולה הכה נחשקת!?!

...

ואז הוא מגלה שכולה צריך ללחוץ טיפה יותר חזק על הגז. יא-אללה, איזה טאמבל הוא יצא :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פשוט תלחץ על דוושת הגז עד שירד הילוך. זה הכל...

גיר אוטומטי זה דבר שנמאס ממנו בערך אחרי כמה חודשים, אל תדאג אתה תתרגל:roll:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בכל זאת, איך עושים קיק דאון במכונית אוטומטית?

Well son, you just kick down the throttle

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...