Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לי היה את הרובוטית

הידנית באה עירומה כמעט בלי כלום ואם אני לא טועה רק 2 כריות אויר

אבל מה הסיבה שלא היית מרוצה? אם אפשר לשאול

הידנית אכן באה עם 2 כריות אוויר בלבד. אני לא כ"כ מבינה בזה, זה רע מאוד? הרכב בעיקרון מיועד רק עבורי.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איפה בדיוק החוצפה פה? תנסחי את הכותרת בבקשה מחדש...

את לא יכולה לבוא עם המכונית שלך למגרש טרייד אין או לסוכנות שמציעה טרייד אין ולהכריח אותם לקנות את הרכב שלך במחירון.

לכל אחת (סוכנות/חברה) יש את התנאים שלה, את לא באמת מצפה שאם פיאט נתנו לך מחירון גם טויוטה יתנו לך מחירון

הם לא מוכרים את אותו רכב, ולכן אין כלל סיבה שגם התנאים יהיו אותו הדבר.

לגבי 2 כריות אוויר, תבדקי מבחני ריסוק, היום הרבה רכבים מציעים רמת בטיחות של 4 כוכבי ריסוק ומעלה שזה כבר מאוד בטיחותי (עדיף לשאוף ל5) עם 2 כריות אוויר נראה לי לא מגיע ל3 כוכבים אפילו.

Confidence In Motion

פורסם

אתה ברצינות שואל איפה החוצפה פה? שאני ניגשת לסוכנות טויוטה מציגים לי מחירון, אומרים לי אנחנו לא יכולים לרדת שקל ממחירון, אבל כשאני מבקשת לעשות טרייד אין אז אוטומטית אומרים לי ניקח בשמחה הרכב שלך אבל ב-30% מתחת למחירון...? (במקום 39 מציעים 30)

אני מבינה שזה נראה לך מסחר הוגן.

אז בעיני ממש לא. זה ניצול של החולשה של הקונים.

ועובדה שבסיאט לא רק הציעו מחירון תמורת מחירון, אלא מציעים הנחה מאוד מכובדת על החדש ולוקחים הישן במחירון מלא.

פורסם

זו מדיניות טויוטה. לפני חצי שנה בחנתי רכישת יאריס (בסופו של דבר נפסלה כיון שאשתי לא סבלה את ההילוכים הרובוטיים). המחירון של הטויוטה הישנה שלי היה כ-27.5K, בטרייד אין הציעו 19K. המכונית נמכרה תוך שעה על ידי מודעת חלון, תמורת 26.5K (ולפני השקעה של עוד כ-2-3K בתחזוקה נדרשת).

גם מבחינת מחיר המכירה טויוטה היו קשוחים מאוד, לא הנחות ולא הטבות (היו מוכנים לתת הטבות קטנות על מכונית מתצוגה - שלא הייתי נוגע בה עם מקל ארוך).

יש עוד הרבה יבואנים בשוק. צאי לסיור באזור הסוכנויות בעירך. אצלי סיור כזה נגמר ברכישת סוזוקי, אבל היה קרוב מאוד לרכישת ניסאן והיו עוד אי אלו דגמים שדי מצאו חן עיני. ד"א - דווקא רכבי VAG היו או יקרים מדי או לא מתאימים לצרכי, אבל אלה צרכי משפחה, לא צרכי נהג בודד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מציע לך לוותר בכלל על היאריס בלי קשר לעיסקת הטרייד אין. מדובר ברכב על גבול המיושן שמחליפתו כבר נמצאת באופק (למעשה הוצגה כבר כרכב תצוגה עם יחידת כוח היברידית).

התנהגותו של הגיר הרובוטי מחפירה לדעתי וקשה מאוד להתרגל אליו והאיבזור בשני הדגמים נמצא על גבול המעליב.

היחס באולמות התצוגה של טויוטה רק מחזק את ההמלצה לוותר, הם משום מה בטוחים שהם עושים טובה כשהם מוכרים רכב דל באיבזור עם יחידת כוח בעייתית ובמחיר קרוב למתחרות למרות הנחיתות.

קיימות כל כך הרבה אופציות אחרות ועדיפות כמו האיביזה שמגיעה מאובזרת יותר וחמושה ביחידת כוח מודרנית, חסכונית וזריזה. התנאים שם עדיפים וגם הרכב עצמו אז איפה בעצם ההתלבטות?

בוודאי שבטויוטה ישמיצו את סיאט משום שכך הם יגדילו את הסיכוי שתרכשי רכב מהם.

אני מציע לך לפנות קצת זמן לסיבוב בכמה סוכנויות שמציעות דגמים רלוונטיים. לא ציינת מסגרת תקציב אבל מההתלבטות הנחתי שסביב מאה וקצת אלף שקלים. הדרישות להבנתי הן רכב לנוסעת אחת אבל לא ציינת באיזה תוואי דרך, מספר קילומטרים שנתי או מה הדרישות שלך מהרכב.

לתקציבך נכנסים בעיקר רכבי סופר מיני ובקטגוריה הזאת התחרות ערה ויש לא מעט אופציות.

ביונדאי תמצאי את I20 עם מנוע 1.4 או 1.6 ועם איבזור טוב בדגמי הביניים.

בטויוטה עצמם תמצאי את הספייס ורסו שחולקת רכיבים רבים עם היאריס החדשה שתוצג בקרוב ומציעה יחידת כוח טובה יותר וגם מרווח גדול יותר.

בסקודה נמצאת הפביה החביבה שמצויידת ביחידת כוח זהה לשל האיביזה ועטופה בעיצוב סולידי יותר.

בפיג'ו נמצאת 207 המעט ותיקה אך עדיין נאה ומרווחת ומרגישה כמעט משפחתית מבחינת מימדים.

אחותה החורגת של הפיג'ו היא סיטרואן C3 שחמושה בעיצוב נאה מאוד לטעמי וגם בתא נוסעים מעוצב ומיוחד.

לסוזוקי יש את הסוויפט החדשה והנאה שויתרה על המנוע הגדול והחזק לטובת מנוע צנוע, חסכוני וידידותי יותר לסביבה. נראה כי תא הנוסעים עבר שיפור משמעותי מהדגם הקודם.

עוד בסוזוקי נמצאת ה-SX4 המעט ותיקה אך גדולה ומרווחת יותר ונמצאת על הגבול בין סופר מיני למשפחתית קטנה. היא מוצעת כרגע במבצע להסתרות המורים במחיר אטרקטיבי ואולי תצליח גם את לתפוס טרמפ על המבצע.

בפורד תמצאי את הפיאסטה המאסיבית והאיכותית שמציעה יחידת כוח לא מאוד חזקה אבל איכות והרגשה של רכב גדול ומוצק.

במאזדה יש את ה-2 הנמרצת והזריזה, תא הנוסעים הוא לא נקודה חזקה אצלה אבל היא כיפית לנהיגה ומציעה ביצועים טובים.

הפיאט הוזכרה כאן כבר, לדעתי היא מומלצת רק בדגם הידני. הגיר הרובוטי כפי שציינתי בהתחלה מרגיז ולא נוח לשימוש בשום מצב. חבל לקנות רכב שהשימוש בו מצריך שינוי הרגלים קיצוני ותפעולו לא נוח. למרות שהמחיר יכול להיות אטרקטיבי את עלולה להצטער על הרכישה. הגיר הרובוטי מצריך נסיעת מבחן ארוכה וממצה ככל האפשר במגוון תנאים וסיטואציות.

מקווה שהאופציות שציינתי יועילו לך באיזשהי צורה ואולי תמצאי כמה דגמים אטרקטיביים לטעמך ותערכי סיור באולמות התצוגה.

בהצלחה וסופ"ש נעים.

פורסם
מוכרת גולף שנת 2001, יד ראשונה, ללא תאונות.

בטויוטה עוד לפני שדיברתי איתם לגבי הטרייד אין - לא הסכימו לתת שקל הנחה.

גולף רכב מאוד מבוקש בשוק...עדיף לך למכור אותו בשוק הפרטי בייחוד שהוא יד ראשונה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

האם זה מקובל העושק הזה? שהלקוח קונה במחירון מלא, אבל אם מבקש טרייד אין אז לא נותנים לו משהו אפילו קרוב למחירון?

רק שבטויוטה גם הפחידו אותי עכשיו לגבי האיביזה, שזה אוטו חזק במשך 8-9 חודשים ואחכ צריכת הדלק תעלה משמעותית ותהיה קטלנית, אבלה במוסכים, ועוד ועוד. אמרו שהיבואן נתקע עם כמויות אדירות ולכן חותך ככה במחיר ושאם אקח את הטויוטה אני לא אראה מוסך שנים והיא בכלל לא ברת השוואה.

זה לא עושק, זו מדיניות. מותר להם.

בנוגע להפחדה בטויוטה - עשי לעצמך מנהג לא להאמין לשום דבר שסוכני מכירות אומרים לגבי הרכב שהם מוכרים. את יכולה להסיק מזה כמה אפשר להאמין להם בנוגע למכוניות של המתחרים...

אהבתי את הטענה שצריכת הדלק תעלה משמעותית אחרי 8-9 חודשים. את יכולה להגיד לסוכן שאמר לך את זה שבסיאט אמרו לך שיאריס זה אוטו חזק ל-6-7 חודשים, ואח"כ צריכת הדלק מוכפלת פי 8 :lol:

היבואן גם לא נתקע עם כמויות אלא פשוט מקבל דגמים זולים יותר בהנחה. אגב, יש סיכוי שזה נכון שעם הטויוטה לא תראי מוסך שנים - זה (כמעט) מה שהיה לאמא שלי עם היאריס בת ה-9 שלה.

אבל מה הסיבה שלא היית מרוצה? אם אפשר לשאול

הידנית אכן באה עם 2 כריות אוויר בלבד. אני לא כ"כ מבינה בזה, זה רע מאוד? הרכב בעיקרון מיועד רק עבורי.

היאריס גם מיושנת וגם מגיעה עם אבזור בטיחותי לקוי ביחס למתחרים (וגם שאר האבזור לא משהו). את מוזמנת להגיד את זה לסוכן המכירות, נראה מה הוא יגמגם.

קפצי גם לסוכנות יונדאי ובדקי את ה-i20. אם אין לך בעיה עם ידני, נסי את הפיאט 500 הידנית. גם פורד פיאסטה אופציה נהדרת, והסוויפט החדשה אמורה להיות לא רעה. בקיצור - יש מספיק אופציות עדיפות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ענת, יש לי בעיה קטנה בשרשור שלך.

העלית נושא מעניין - נושא תמחור הרכב בטרייד אין, אבל השרשור גלש להצעות לכלי רכב אחרים. כל זאת בלי לדעת כלל מה צרכייך. מייק העלה שורה ארוכה של הצעות, אבל מדובר בכלי רכב שונים בתכלית. אני מציע שתגדירי את צרכייך (מבחינת תקציב, נסועה, אופי הדרכים בהן תנהגי, מספר נוסעים, כמות מטען דרושה ושאר תכונות החשובות לך, ואז יהיה אפשר לצמצם את ההצעות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
גולף רכב מאוד מבוקש בשוק...עדיף לך למכור אותו בשוק הפרטי בייחוד שהוא יד ראשונה.

זה לא gti , אתה תקנה רכב 2001 ב40 אלף שקל ?

פורסם
זה לא gti , אתה תקנה רכב 2001 ב40 אלף שקל ?

עד כמה שאין לי ממש חיבה לפולקסווגן ישנות, הם די שומרות על המחירון שלהם, ואני לא חושב שהיא תמכור אותו בפחות מ-36.(שזה יותר טוב מה-30 שהציעו לה בטויוטה)

פורסם

מי שמחפש אוטו במחיר זול של 40 אלף לא בטוח שייקח גולף ישנה , ככה שאי אפשר לדעת מה הסחירות שלו במחיר כזה

פורסם

אגב - אתמול ראיתי פרסום של פיאט שהם מתחייבים על טרייד אין עתידי במחיר מחירון.

לטעמי זה שווה ביותר והיה חוסך מפותחת השרשור את כל הבלגאן הנ"ל.

פורסם

תודה למייק על התגובה המפורטת וגם לכל יתר המגיבים.

מייק לשאלתך, אני מחפשת רכב עבורי בלבד, בעיקר לנסיעות בין עירוניות אבל אני לא עושה המון קילומטראז כל שנה (כ-10,000 קמ לשנה בלבד). הכי חשוב לי ברכב זה שלא יראה מוסך וכאן הבנתי שיש עדיפות ליאריס של טויוטה, לכן ככל הנראה אני אלך עליה (למעשה כבר פתחתי היום הזמנה, אבל יש 14 יום להתחרט).

בגלל הביקורת על הגרסה הרובוטית ונסיעת מבחן שהראתה שאכן מדובר בגרסה די מסובכת לתפעול ונהיגה, אני לוקחת את הגרסה הידנית. היא מגיעה ללא אבזור, זה די מעצבן, צריך להוסיף כסף אפילו על שלט לרכב. לפחות מסתבר שיש לה 4 כריות אוויר ולא 2 בלבד.

לגבי הרכב שלי, אני אמכור אותו בכוחות עצמי. לא מצפה לקבל 39 אלף שקל, אבל מאמינה שאוכל לקבל בשקט 35 אלף שקל. אני עדיין לא משוכנעת שאני לא עושה טעות לשלם כ"כ הרבה כסף בשביל לשדרג לרכב חדש, כשהישן עדיין עושה את העבודה מצויין.

מה דעתכם אגב על קניית רכב ידני, למי שרגיל לידני וזה לא מפריע לו? האם זה אכן עדיף או שבעוד 5 שנים כשארצה למכור ידניות יהיו כמו דינוזאורים בודדים בשוק ולא יהיה לה ביקוש?

• תוכן חדש...