Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רק לידע כללי, פעם הבאה שאתה אצל המאהבת, נייד דולק ונייד מכובה זהים לחלוטין ביכולות האיתור שלהם.

אם אתה רוצה להתחמק מהבלש הפרטי שאשתך שכרה, רק פרוק של הסוללה ממכשיר הטלפון ימנע איכון שלו.

תודה מראש

תיקון קטן - מה שאמרת עכשיו זה מה שאומרים לילדים בני 18 כשהם מגיעים ליחידות מסוימות בצבא, אבל קשה לי להאמין שזה רלוונטי להתגוננות מבלש פרטי. אני מניח שבלש פרטי טוב יכול להשיג (באופן לא חוקי) את רישומי המחשבים של החברות הסלולאריות וכך להגיע למיקומך באמצעות מיכון רשת. כאשר המכשיר כבוי בעיקרון הוא לא שולח סיגנאלי איכון וברשת הסלולארית לא מופיע מיקומו (או מופיע מיקומו האחרון, שיכול להיות לא רלוונטי בעליל). מה שחוששים ממנו בצבא הוא שעם אמצעים רלוונטים (שלדעתי לא יימצאו בידיו של בלש פרטי) ניתן לפרוץ את המכשיר הספציפי שלך מרחוק ולגרום לו לשדר גם כאשר הוא נראה כבוי (כלומר הוא לא באמת נכבה, אלא רק המסך והמקשים "נכבים". שים לב שזהו לא המצב הרגיל של המכשיר, אלא הוא צריך לעבור תכנות מחדש לשם כך). אם האיראנים מאוד מתעניינים בך יש להניח שיהיו להם את האמצעים לעשות את זה. קשה לי מאוד להאמין שלבלש פרטי יש את האמצעים האלה.

• תגובות 304
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ברשותך אני אתן לך קצת תשובות:

1. אתה מוזמן להיכנס לכל סוכנות רכב בעולם, לקנות רכב שעולה פי שניים מרכב רגיל, להיות מוגבל בטווח להגדרת היצרן, לקבל לא רק ירידת ערך על השימוש בסוללות שלך (הסוללה נחשבת מתה לאחר שהגיעה לכ- 80% מערכה המקורי שזה כ- 300,000 ק"מ) אלא גם ירידה טכנולוגית שכן ממש כמו עם מחשבים ואפילו הרבה יותר מכך (תעשיית הרכב היא הגדולה בעולם) פיתוח הסוללות הולך לגדול בצורה ענקית שרק קנית רכב עם טווח של 200 ק"מ וכבר אחרי כמה חודשים הטווח הוא 300 לרכב חדש יותר.

בחירה שלך אם אתה מעדיף את זה לעומת:

רכב במחיר רגיל, הסוללה לא שלך אתה רק שוכר אותה, תמיד תוכל להחליף לסוללה יותר מתקדמת, בעלת טווח גבוהה יותר ותוכל להחליף סוללה כל מתי שרק תרצה כאשר היא לקראת סופה.

כל זה בעלות פחותה מרכב אייס רגיל. שווה? אני חושב שכן (אבל כמובן שזה לא הסיבה האמתית שלנו לפרויקט. הכי חשוב זה זיהום האויר.)

אתה צריך להבין שאתה מנסה לקטול משהו שעדיין לא קיים אך ורק בגלל שאתה חושב שתמיד דופקים אותך.

:)

2. פשוט מאוד:

אנשים ביקשו בכוונה לנסוע דרך תחנת ההחלפה ולהחליף סוללה בכדי לחוות את התהליך. מתועד בכל דרך שתרצה :)

כמו כן הרכבים ששימשו בניסוי בטוקיו בם רכבי קשיקיו מוסבים והטווח שלהם הוא הרבה יותר נמוך.

שלנו? אם אתה עובד בטר-פלייס שבא להחליף או לתגבר את הדס, גילוי נאות היה יכול להיות ראוי.

פורסם

petit nicolas - הוצאת לי את המילים מהפה. שורה תחתונה - מכשיר נייד סטנדרטי, כשהוא כבוי אי אפשר לאכן אותו. נקודה. אחרת צריכת האנרגיה במצב כבוי ובמצב המתנה היתה אותו דבר. מכשיר נייד שעבר "טיפול" ע"י ה-ק.ג.ב או חברים אחרים - בהחלט יכול להיראות כלפי חוץ "כבוי" ועדיין לשלוח את המיקום לגורם כלשהו כל 5 דקות או לאפשר לגורם להאזין למיקרופון או כל תעלול אחר שאפשר להעלות על הדעת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

בגירה - אני מאמין שבטר פלייס יכולים להעביר כל חוק שמשרת את מטרותיהם; תיזכר נא מי עומד מאחורי החברה.

באמת, אני לא מכיר אזרח שבעבור 10 אחוז חסכון בהוצאות התחבורה ישנה את הרגליו באופן דראסטי כל כך כמו שמתואר על ידי דוברי בטר פלייס עצמם, קל וחומר שיש כל כך הרבה חורים בהסברים שלהם.

התסריטים פה הם אינסופיים - דוגמא קטנה: נניח שאני רווק תל אביבי, יש לי רכב אחד ויחיד (קיבלתי בליסינג ZE כי אין ברירה), הגעתי הביתה, שמתי את הרכב בהטענה (בהנחה שמצאתי חניה ליד עמוד טעינה) ולמרות שבחודש האחרון לא יצאתי מהבית בלילה, הפעם מישהי ענתה לי בג'יידייט ואני צריך לסוע לירושלים כדי ל**** (אני נואש).

או שהבחורה גרה לידי ובא לנו ליסוע לנגב לראות ירח מלא (לפחות לא יגנבו את האוטו, זה גם משהו).

מה רבה תהיה אכזבתי לגלות שאין לי אפשרות לסוע יותר מ 15 ק"מ כי המערכת קובעת שאין לי מה לחפש בלילה עם הרכב...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

1. אתה מוזמן להיכנס לכל סוכנות רכב בעולם, לקנות רכב שעולה פי שניים מרכב רגיל, להיות מוגבל בטווח להגדרת היצרן, לקבל לא רק ירידת ערך על השימוש בסוללות שלך (הסוללה נחשבת מתה לאחר שהגיעה לכ- 80% מערכה המקורי שזה כ- 300,000 ק"מ) אלא גם ירידה טכנולוגית שכן ממש כמו עם מחשבים ואפילו הרבה יותר מכך (תעשיית הרכב היא הגדולה בעולם) פיתוח הסוללות הולך לגדול בצורה ענקית שרק קנית רכב עם טווח של 200 ק"מ וכבר אחרי כמה חודשים הטווח הוא 300 לרכב חדש יותר.

בחירה שלך אם אתה מעדיף את זה לעומת:

רכב במחיר רגיל, הסוללה לא שלך אתה רק שוכר אותה, תמיד תוכל להחליף לסוללה יותר מתקדמת, בעלת טווח גבוהה יותר ותוכל להחליף סוללה כל מתי שרק תרצה כאשר היא לקראת סופה.

כל זה בעלות פחותה מרכב אייס רגיל. שווה? אני חושב שכן (אבל כמובן שזה לא הסיבה האמתית שלנו לפרויקט. הכי חשוב זה זיהום האויר.)

אתה צריך להבין שאתה מנסה לקטול משהו שעדיין לא קיים אך ורק בגלל שאתה חושב שתמיד דופקים אותך.

1.אני חושב שדופקים אותי כי כואב לי לשבת!

רוצה לעשות את הפרויקט שלך? תפאדאל, למה לא? תעשה חיים.

אבל תעשה את זה בתנאי שוק חופשי ואל תאסור על יבואנים אחרים ליבא רכבים חשמליים, אל תאסור על יבוא רכבים שנטענים במתח רשת ואל תאסור על טעינה ברשת החשמל.

2. תשווה את עלות הקוט"ש אצלכם מול העלות שלי שאני משלם לחברת חשמל ותגלה שהדיקלום הזה שנתת פה של הברושור שלכם הוא בדיחה.

אני אוציא אצלכם במשך 3 שנים על "דלק חשמלי" כמות כפולה ומכופלת מעלות הרכב!

ובערך פי 100 מהעלות של חשמל בשקע בבית שלי.

2. פשוט מאוד:

אנשים ביקשו בכוונה לנסוע דרך תחנת ההחלפה ולהחליף סוללה בכדי לחוות את התהליך. מתועד בכל דרך שתרצה :)

כמו כן הרכבים ששימשו בניסוי בטוקיו בם רכבי קשיקיו מוסבים והטווח שלהם הוא הרבה יותר נמוך.

אז איזה ערך יש למחקר? מה למדנו על טווח הנסיעה היומי של המוניות על סוללה טעונה?

ממתי בניסוי שעורכים נותנים לגורמים חיצוניים להשפיע על מהלך הניסוי?

תיקון קטן - מה שאמרת עכשיו זה מה שאומרים לילדים בני 18 כשהם מגיעים ליחידות מסוימות בצבא, אבל קשה לי להאמין שזה רלוונטי להתגוננות מבלש פרטי.

אין שום צורך בציוד ביון שיצא מסרטי 007, כל בלש פרטי מכיר או מחזיק במאגר המשכורות שלו איזה טכנאי של חברות הסלולר שמכיר את הקודים המתאימים שע"י הקשה שלהם הוא אומר לך בדיוק היכן נמצא המכשיר ברגע זה, דולק או כבוי.

הראו את זה עשרות פעמים בטלויזיה גם באיכון וגם בציטוט לניידים.

כאמור, הדרך היחידה היא להוציא את הסוללה מהמכשיר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נראה לי שאתה מבלבל בין ניסויים של ניסאן או רנו לבין ניסויים של בטר פלייס.

אני בטוח שניסאן ורנו עשו אלפי נסיעות מבחן אם לא יותר, עם הסוללות (בגרסה הלא-מתחלפת שלהן) כדי לבחון את הביצועים והמגבלות שלהן, וזה היה עוד לפני שהם חתמו על שיתוף פעולה עם בטר פלייס.

כך שאני בטוח שיש די והותר נתונים ליצרנים לגבי מה אפשר לצפות מהטווח של הרכב בתנאים שונים.

פורסם
petit nicolas - הוצאת לי את המילים מהפה. שורה תחתונה - מכשיר נייד סטנדרטי, כשהוא כבוי אי אפשר לאכן אותו. נקודה. אחרת צריכת האנרגיה במצב כבוי ובמצב המתנה היתה אותו דבר. מכשיר נייד שעבר "טיפול" ע"י ה-ק.ג.ב או חברים אחרים - בהחלט יכול להיראות כלפי חוץ "כבוי" ועדיין לשלוח את המיקום לגורם כלשהו כל 5 דקות או לאפשר לגורם להאזין למיקרופון או כל תעלול אחר שאפשר להעלות על הדעת.

תראה 24 או CSI ותבין כמה שמכשיר לא צריך לעבור שום טיפול. כל עוד הסוללה מחוברת ניתן לאתר את המכשיר.

שלנו? אם אתה עובד בטר-פלייס שבא להחליף או לתגבר את הדס, גילוי נאות היה יכול להיות ראוי.

היי,

שמי עופרי מילר,

אני לא עובד חברת בטרפלייס אלא סוג של עובד ללא משכורת, תקרא לזה אוהד גדול...

http://www.facebook.com/ofrim

מה שכן אני בהחלט קשור להדס אך אני לא מקור רשמי. הדס היא הדס :)

בגירה - אני מאמין שבטר פלייס יכולים להעביר כל חוק שמשרת את מטרותיהם; תיזכר נא מי עומד מאחורי החברה.

כבר קיימת הבטחת סודיות מלאה בחברה, כמו שכל חברת סוללאר או ספקית אינטרנט שומרת על המידע שלך ככה מובטח ע"י בטרפלייס וכן ירשם בהסכם בזמן רכישת הרכב.

באמת, אני לא מכיר אזרח שבעבור 10 אחוז חסכון בהוצאות התחבורה ישנה את הרגליו באופן דראסטי כל כך כמו שמתואר על ידי דוברי בטר פלייס עצמם, קל וחומר שיש כל כך הרבה חורים בהסברים שלהם.

אתם חייבים להבין דבר אחד חשוב מאוד מאוד.

רכבי בטרפלייס חייבים להיות משתלמים שהרי למה שאנשים יסכימו להחליף את רכבם?

איך הגעתם ל10% הזה? אין מחירים לרכבים או לעלות המנוי (נסיעים לק"מ) אם אתם מסתמכים על המחירים שפורסמו בדנמרק אז זה טעות שכן שיטת המיסוי שם שונה לגמרי ובישבילהם זה מחיר משתלם. פה לא.

עוד כמה דברים שהם ככה מתנה:

אין תלות בנפט

אין זיהום אוויר

אין זיהום רעש (כן כן אתם מתים על זה :) )

הרבה מקומות עבודה חדשים (מדובר פה על פרוייקט ענקי של הקמת תשתיות הטעינה, 80% מזה זה עבודה נטו, 20 חומרים)

רק תחשבו על העובדה שכל שנה ישארו במדינה מילארדי דולרים ולא ילכו למדינות ערב, איך זה נראה לכם ישפיע כל הכלכלה בארץ? :)

התסריטים פה הם אינסופיים - דוגמא קטנה: נניח שאני רווק תל אביבי, יש לי רכב אחד ויחיד (קיבלתי בליסינג ZE כי אין ברירה), הגעתי הביתה, שמתי את הרכב בהטענה (בהנחה שמצאתי חניה ליד עמוד טעינה) ולמרות שבחודש האחרון לא יצאתי מהבית בלילה, הפעם מישהי ענתה לי בג'יידייט ואני צריך לסוע לירושלים כדי ל**** (אני נואש).

או שהבחורה גרה לידי ובא לנו ליסוע לנגב לראות ירח מלא (לפחות לא יגנבו את האוטו, זה גם משהו).

מה רבה תהיה אכזבתי לגלות שאין לי אפשרות לסוע יותר מ 15 ק"מ כי המערכת קובעת שאין לי מה לחפש בלילה עם הרכב...

תראה זה לא ממש עובד ככה ויש סיבה שבטרפלייס מריצים ניסוים במשך 3 שנים בכדי למצוא פתרונות לכל התסריטים האפשריים.

בגדול בוא נצא מהנחה שאתה לא מגיע לבית עם 0% סוללה נכון? אני משער שאדם שחזר מעבודתו חוזר עם 60-80% סוללה ואם הוא עובד רחוק אז 40%.

בכיף אתה יכול לנסוע לאן שבא לך, בכל רגע נתון יש לך תחנות החלפה בפריסה ארצית של כל בערך 30-40 ק"מ אחד מהשנייה.

בנוסף, תיהיה אפליקציה שבה אתה מודיע למרכז בטרפלייס לבצע טעינה מיידית כי אתה עומד להשתמש ברכב באופן חריג.

פורסם

.

תראה הניסוי הזה היה בשביל ממשלת יפן.

זה עבד ככה,

בטרפלייס בדקו את עמדות הטעינה והסוללות בדנמרק, במזג אויר קיצוני לכיוון הקור כמובן.

לאחר מכן הגיע ניסוי ביפן הבודק את מערכת החלפת הסוללות.

כיום מתבצע ניסוי נרחב ברחבי הארץ שבו נבדקים כל חלקי הפתרון:

עמדות הטעינה, החלפת הסוללה, תוכנת הניווט וה- AutoOs, רכבי הפלאונס, הסוללות ועוד אלפי דברים שאתם יכולים לחשוב עליהם.

הכל בכדי להוציא את כל הבאגים מן המערכת בשביל הלקוח הראשון.

הניסוי ביפן כאמור, מטרתו הייתה לבדוק את טכנולוגיית החלפת הסוללות. בניסוי השתתפו 4 רכבים מוסבים - גירסא דומה לניסאן קשקאי.

3 רכבים שימשו כמוניות, נסעו כל יום 16 שעות, כל אחד מהם צבר יותר מ 10,000 ק"מ במשך זמן הניסוי (3 חודשים) הרכבים נסעו אך ורק על החלפת סוללות, ללא טעינה מעמוד.

ואילו רכב אחד נסע סביב התחנה והחליף סוללות. התחנה נהייתה מוקד עלייה לרגל שכן בנו אותה שקופה וניתן היה לראות כל מה שקורה בפנים.

מטרת הניסוי ביפן לא הייתה לראות כמה הסוללה מחזיקה או איך הרכב מתפקד אלא לבדוק את מערך ההחלפה שדרך אגם תפקד ללא שום תקלה.

נראה לי שאתה מבלבל בין ניסויים של ניסאן או רנו לבין ניסויים של בטר פלייס.

אני בטוח שניסאן ורנו עשו אלפי נסיעות מבחן אם לא יותר, עם הסוללות (בגרסה הלא-מתחלפת שלהן) כדי לבחון את הביצועים והמגבלות שלהן, וזה היה עוד לפני שהם חתמו על שיתוף פעולה עם בטר פלייס.

כך שאני בטוח שיש די והותר נתונים ליצרנים לגבי מה אפשר לצפות מהטווח של הרכב בתנאים שונים.

האמת שכן ולא :)

ניסאן ורנו כן ביצעו בדיקות מקיפות, אפילו בארץ בשיא אוגוסט והתוצאות בהחלט היו חיוביות.

ולא לא לפני שהם הצטרפו לבטרפלייס שכן החזון של רכבים חשמליים להמונים שייך לשי אגסי והוא זה שבעצם גרם לרנו וניסאן (כידוע יש להם אותו מנכ"ל) לייצר את הרכבים ולהגיעי לגישה הזו. סוג של חזון משותף.

פורסם
Balakai:

בנוסף בטר פלייס מעודדת ודוחפת להנעת כל צי הרכב שלה מאנרגיה מתחדשת. בארץ ישנו תהליך הקמה של שדה סולארי בהספק של 600MW בנגד באשלים.

בדנמרק העניין פשוט יותר, שם כבר קיימות חברות המייצרות אנרגיה מן הרוח ובטרפלייס חתמה איתם הסכם להנעה כל הצי בעזרת הרוח.

בטרפלייס מאמינה בעולם טוב יותר עד כדי כך שהיא מוכנה לשלם לחשמל ממקורות מתחדשים פי שניים מאשר מחשמל ממקורות מתכלים.

.

זו הצהרה יפה , אבל האם היא אפשרית? רוח ושמש מאפשרים יצור חשמל רק חלק מהיממה. ומה קורה בשאר שעות היממה? מה המשמעות של "בטר פלייס" מעודדת ודוחפת" . הרי יצור החשמל מרוח \ שמש יקר והממשלה מסבסדת את יצרני החשמל הנקי הזה. בארץ למשל,יצרני חשמל משמש מקבלים עבור החשמל שלהם פי 4 מהמחיר של חשמל רגיל, וכבר מדברים באוצר להעלות את מחיר החשמל הרגיל כדי לכסות את ההפסד מסבסוד החשמל הנקי.

האם כוונתך ש"בטר פלייס" תשפיע על ממשלת דנמרק לסבסד כמות גדולה יותר של יצור חשמל נקי? כלומר משלם המיסים הדני יוציא מכיסו גם ישירות ל"בטר פלייס" ע"י אפליית מס לטובה של הרכבים , וגם לסבסוד החשמל בו משתמשת "בטר פלייס" (ואחרים). האם לזה כוונתך?

:

כל הקטע בטעינה מנוהלת ומניעת הטענה משקע בייתי היא בכדי למנוע את קריסת מערכת החשמל של ישראל.

בכל רגל נתון המערכת שואל את רשת החשמל "כמה רכבים אפשר להטעין כעת?" וע"י כך המערכת מחליטה איזה רכבים להטעין עכשיו ואיזה רכבים יותר מאוחר. הכל לפי ההרגלים שלנו, ז"א אם אדם מסויים מגיע לבית ב 17:00 ולא יוצא עד מחר אז הרכב שלו יטען מאוחר יותר בלילה כאשר יש עודף ייצור חשמל והתעריף זול. אם האדם מגיע ב- 17:00 אוכל משהו ויוצא ב 18:00 הוא יקבל טעינה מידית. הכל לפי החלטת המערכת.

נשמע ממש הזוי. האח הגדול ידע מה התכניות שלנו כאשר אנו בעצמנו עוד לא יודעים.

מה זה "טעינה מידית" ? אם בעוד חצי שעה אני מתכנן לנסוע ברכב, כמה חשמל תספיק המערכת לטעון ? 5% מהמצבר? 50% מהמצבר?

עוד כמה דברים שהם ככה מתנה:

אין תלות בנפט

אין זיהום אוויר

אין זיהום רעש (כן כן אתם מתים על זה :) )

הרבה מקומות עבודה חדשים (מדובר פה על פרוייקט ענקי של הקמת תשתיות הטעינה, 80% מזה זה עבודה נטו, 20 חומרים)

רק תחשבו על העובדה שכל שנה ישארו במדינה מילארדי דולרים ולא ילכו למדינות ערב, איך זה נראה לכם ישפיע כל הכלכלה בארץ? :)

עוד פעם מורחים פה את הלא - אמת ?

"אין תלות בנפט" - באמת? אין קשר בין יצור חשמל נקי ובין צריכת חשמל של רכב . ( אתה מוזמן להוכיח שיש קשר, אם תצליח)

"אין זיהום אויר" - באמת? יש זיהום, אם כי קצת פחות ומיקומו ליד תחנת הכוח ולא דווקא במרכז העיר.

"הרבה מקומות עבודה חדשים"? אנא פרט. זה נראה כמו בלון נפוח.

"כל שנה ישארו במדינה מילארדי דולרים ולא ילכו למדינות ערב" - זה טקסט של יחצ"נים שלא קשור למציאות. האם כוונתך ש"בטר פלייס" תמכור את רוב המכוניות הפרטיות ושאר יבואני הרכב יתחלקו בפירורים שישארו? אפילו אם זה יהיה נכון, מי ייצר חשמל נקי בשווי של מיליארדי דולרים? מי יסבסד את החשמל הנקי בשווי של פי 4 מחשמל רגיל ?

אני מוכן להעניק לך את מדלית הברון מינכהאוזן על ההגזמות הפראיות שלך.

יהודה

פורסם

"כל שנה ישארו במדינה מילארדי דולרים ולא ילכו למדינות ערב" - זה טקסט של יחצ"נים שלא קשור למציאות. האם כוונתך ש"בטר פלייס" תמכור את רוב המכוניות הפרטיות ושאר יבואני הרכב יתחלקו בפירורים שישארו? אפילו אם זה יהיה נכון, מי ייצר חשמל נקי בשווי של מיליארדי דולרים? מי יסבסד את החשמל הנקי בשווי של פי 4 מחשמל רגיל ?

יהודה

יש משהו (קטן) במה שהבחור אומר, אם נניח שבטר פלייס מהווה מוצר תחליפי לחברת ליסינג סטנדרטית, הרי שכל מכונית חשמלית שתוחכר תהייה על חשבון מכונית אחרת שתיגרע ולכן תוספת המשרות של בטר פלייס תקוזז ברובה (למעט תקורה ניהולית) בכך שמשרות אחרות יגרעו מחברות הליסינג הרגילות.

כן תהינה תוספת משרות למחלצים שיצאו לגרור ולפנות את אלה שיתקעו עם סוללה ריקה, תופעה שלהבנתי תהפוך למכת מדינה, תביא לפקקי תנועה ולהרבה עצבים.

פורסם
"כל שנה ישארו במדינה מילארדי דולרים ולא ילכו למדינות ערב"

את זה אפשר להשיג ע"י ניצול פצלי שמן (ע"פ כתבה בערוץ 2, בכ"א)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
זו הצהרה יפה , אבל האם היא אפשרית? רוח ושמש מאפשרים יצור חשמל רק חלק מהיממה. ומה קורה בשאר שעות היממה? מה המשמעות של "בטר פלייס" מעודדת ודוחפת" . הרי יצור החשמל מרוח \ שמש יקר והממשלה מסבסדת את יצרני החשמל הנקי הזה. בארץ למשל,יצרני חשמל משמש מקבלים עבור החשמל שלהם פי 4 מהמחיר של חשמל רגיל, וכבר מדברים באוצר להעלות את מחיר החשמל הרגיל כדי לכסות את ההפסד מסבסוד החשמל הנקי.

האם כוונתך ש"בטר פלייס" תשפיע על ממשלת דנמרק לסבסד כמות גדולה יותר של יצור חשמל נקי? כלומר משלם המיסים הדני יוציא מכיסו גם ישירות ל"בטר פלייס" ע"י אפליית מס לטובה של הרכבים , וגם לסבסוד החשמל בו משתמשת "בטר פלייס" (ואחרים). האם לזה כוונתך?

יהודה

לא רק שהיא אפשרית אלא היא עובדת כבר שנים ברחבי אירופה.

תראה העניין עם אנרגיה מתחדשת כמו שאמרת היא שהאנרגיה לא זמינה ולא יציב ולכן לא ניתן לבצע צריכה ישירה לצרכן. גם מי שיש לו פנלים סולארים על הגג לא יכול להסתדר בלי הזנה מחברת החשמל.

המרכיב שחסר בשילוב עם אנרגיה מתחדשת הוא אמצעי האחסון. מכיוון שרוח היא לא דבר רציף וקבוע ושמש לא זורחת 24 שעות, יש צורך לאכסן את האנרגיה וכאן בדיוק נכנסים הרכבים של בטרפלייס. הם מציעים אמצעי אחסון מעולה. תחשוב על זה ככה: תמלא את כל הרכבים באנרגיה מתחנות רוח בלילה (הרוח הכי חזקה בלילה) וביום בשעות השיא (או בערב) תקח את האנרגיה הזאת ותחזיר אותה לרשת החשמל כנדרש. תקנה בזול ותמכור ביוקר, אחלה השקעה לא?

יש סיבה לממשלות ברחבי העולם להיות בעד אנרגיה נקייה, אחת מהם זה השארת הכסף שמשלמים למדינות ערב בתוך המדינה. בין הייתר איכות הסביבה, זיהום אוויר ועוד. לכל ממשלה סיבות משלה.

בטרפלייס עובדים עם ממשלות ליצירת עתיד טוב יותר ע"י מתן פתרונות לאנרגיה נקייה יותר, עידוד הקמת שדות סולארים ע"י חוזה לרכישת הארגיה למשך שנים ארוכות ועוד ועוד. זה חלק ממהות החברה.

אין לבטרפלייס מה להשפיע בדנמרק. שם קיימות חברות גדול לייצור חשמל נקי ובטרפלייס חתמה חוזה לצריכית חשמל מהכי גדולה שבהם.

נשמע ממש הזוי. האח הגדול ידע מה התכניות שלנו כאשר אנו בעצמנו עוד לא יודעים.

מה זה "טעינה מידית" ? אם בעוד חצי שעה אני מתכנן לנסוע ברכב, כמה חשמל תספיק המערכת לטעון ? 5% מהמצבר? 50% מהמצבר?

פשוט מאוד, רוב האנשים פועלים לפי הרגל מסויים, ע"י למידה של הרגלי הנסיעה של האדם מתאפשרת בניית הפרופיל הכי מתאים בשבילו. בכל אופן תמיד מובטחת לך אנרגיה.

שוב פעם, אתה לא מגיע לבית עם מצבר ריק נכון? אז למה אתה חושב שתצטרך טעינה של 100%?

בוא נעשה רגע תרגיל פשוט של ק"מ ליום נסיעה שלך, תפרט את המסלול היומי שלך.

עוד פעם מורחים פה את הלא - אמת ?

"אין תלות בנפט" - באמת? אין קשר בין יצור חשמל נקי ובין צריכת חשמל של רכב . ( אתה מוזמן להוכיח שיש קשר, אם תצליח)

"אין זיהום אויר" - באמת? יש זיהום, אם כי קצת פחות ומיקומו ליד תחנת הכוח ולא דווקא במרכז העיר.

ברור לי שאתה אוהב שמנצלים אותך ותמיד מנסים לתחמן אותך, זה הגישה שלך לחיים.. זה בסדר....

יש הבדל ענקי בין ייצור חשמל בכמה תחנות כוח לבין ייצור מומנט במליוני כלי רכב קטנים. תחנות הכוח הם פשוט הרבה יותר יעילות. אבל זה לא הפתרון. אנרגיה מתחדשת זו הדרך.

לא מדובר פה על קצת פחות זיהום. מדובר פה על ירידה מטורפת ברמת זיהום האוויר. לא הולכים להקים תחנות חדשות בשביל להסב את המדינה לחשמל והיה וכן הם יעבדו על גז שכידוע רמות הזיהום שלו פחותות במידה רבה.

כמו כן מליוני ארובות קטנות בגובה מערכת הנשימה שלנו שונות לגמרי ממספר ארובות בעלות טכלוגיה מעולה לסילוק זיהום האויר בגובה.

בכדי לתת כיסוי מלא לכל הארץ בטרפלייס תקים כ- 500,000 עמודי טעינה בשלב ראשוני ויותר לאחר מכן. מדובר על פרוייקט של מליוני דולרים לעובדים. זה לא צחוק. הקמת כל מערכת הטעינה של ישראל עומדת על כ- 150 מליון דולר, כ 70-80% מזה על עבודה.

יש לך מושג כמה כסף הולך כל שנה על קניית נפט לצורך הנעת הרכבים שלנו? אני אתן לך רמז, 150 מליון *54 . תעשה חשבון אם זה חיובי או לא.

פורסם
יש משהו (קטן) במה שהבחור אומר, אם נניח שבטר פלייס מהווה מוצר תחליפי לחברת ליסינג סטנדרטית, הרי שכל מכונית חשמלית שתוחכר תהייה על חשבון מכונית אחרת שתיגרע ולכן תוספת המשרות של בטר פלייס תקוזז ברובה (למעט תקורה ניהולית) בכך שמשרות אחרות יגרעו מחברות הליסינג הרגילות.

כן תהינה תוספת משרות למחלצים שיצאו לגרור ולפנות את אלה שיתקעו עם סוללה ריקה, תופעה שלהבנתי תהפוך למכת מדינה, תביא לפקקי תנועה ולהרבה עצבים.

זה עניין מאוד פשוט. כל שנה יוצא ממדינת ישראל 8.1 מיליארד דולר מכספי הציבור. כסף שאנשים קנו בו... דלק. הוא יוצא למדינות ערב. במקום זאת בעלות של כ- 150 מליון דולר בטרפלייס מקימה, מכספה רשת טעינה והחלפת סוללות בכיסוי ארצי מלא.

כל שנה נשארים במדינה 8.1 מילארד דולר ומופנים לטובת דברים אחרים.

80% מעלות הקמת הרשת הם לשעות עבודת טכנאים להקמה. 0.8*150 מליון דולר = 120 מליון דולר משכורת לעובדים, קבלנים, חשמלאים ועוד ועוד. מה עדיף לשלם לערבים או לעובדים שלנו?

פורסם

תיראה, אם התשתית הזו תשמש למשהו אז אחלה, בכל מיקרה אחר מדובר בהשקעה שירדה לטמיון שכלל לא משנה אם היית משלם את שכר הטכנאים תמורת עבודתם או בעבור מאומה גם אם ישבו בבית ויתבטלו.

להפך - לפי האופציה השנייה היית חוסך את עלות חו"ג...

אגב - ראה מה קרה למודו של דוב מודן, כדי להבין שתיתכן השקעה שירדה לטמיון.

נ.ב. טרם ענית לי מה תהיה שיטת החילוץ של כל פרוקי הסוללה שיתקעו בצד הדרך, גרירה, החלפת מצבר במקום, מה?

פורסם
איך הגעתם ל10% הזה?

אני זוכר בוודאות ראיון של אגסי שפורסם ממש לאחרונה שבה הוא מצהיר שעלות כוללת של רכב בבטר פלייס תוזיל את המחיר בכ 10%.

אני ניגש להפוך את גוגל, נראה מה אני אמצע שם...:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...