Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ככה זה, כשמישהו חותך לך ברווחי העתק שאתה עושה, זה כואב...

מקווה שיזרקו אותם מכל המדרגות, למרות שבמדינתנו היקרה

יש הסטוריה של שימור מונופולים וקרטלים ברמה שלא מקובלת באף

מדינה מערבית נורמלית.

פורסם
ככה זה, כשמישהו חותך לך ברווחי העתק שאתה עושה, זה כואב...

מקווה שיזרקו אותם מכל המדרגות, למרות שבמדינתנו היקרה

יש הסטוריה של שימור מונופולים וקרטלים ברמה שלא מקובלת באף

מדינה מערבית נורמלית.

נכון מאוד, אבל גם לא הייתי מגדיר אותנו כמדינה מערבית נורמטיבית :lol:

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

לא צריך להיות כזה איסור בכלל. באותה מידה שאדם מזמין חולצה ומשלם עלייה מכס כן צריך להיות לו מותר לייבא רכב. המדינה לא מפסידה בגרוש במידה ואדם עושה זאת לפי החוקים ולא מזייף שום קבלה. חוץ מזה גם לא ממש קשה לגלות מתי מישהו מזייף קבלה ומתי לא. ברור כשמש שאם מישהו מציג קבלה שהוא קנה רכב במחיר 10 אלף דולר כאשר הוא שווה 50 ויותר יש פה בעייה. אבל אם מישהו מציג קבלה על מחיר פחות 5 אלף דולר לא צריכה להיות שום בעיה. מי שחי או ביקר בארה"ב יכול לראות עד כמה הדילרים או אנשים פרטיים חותכים במחיר הרכב בכדי למכור אותו. בממוצע רכב בארה"ב מאבד אחרי שנתיים קרוב ל 50 אחוז מהמחיר המקורי שבו הוא נקנה. זו יכולה להיות אחת הסיבות אגב מדוע אי אפשר לייבא רכב "זקן" יותר משנתיים.

אגב, הקרטל הזה אם כי לא רק במכוניות נמצא במדינות אחרות. למשל קנדה. כמה שהיא מדינה חופשית על מנת לא לפגוע בשוק המקומי הם הוציאו חוק שאי אפשר לייבא מוצר במידה וישנו ייצור מקומי. למשל, סיגריות. בקנדה (עד נכון לפני שנתיים) לא הייה ניתן לקנות סיגריות מארלבורו וזאת מפני שיש ייצור קנדי של סיגריות. אז כל עוד יש ייצור מקומי או פנימי אי אפשר לקנות סיגריות תוצרת חוץ. נשמע אולי מטומטם אבל זה באמת אמיתי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מדינה מערבית נורמלית.

נא להקפיד על הניקוד.

חושבני שהתכוונת להגיד "מדינה מ.ערבית".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לא צריך להיות כזה איסור בכלל. באותה מידה שאדם מזמין חולצה ומשלם עלייה מכס כן צריך להיות לו מותר לייבא רכב.

צודק. מה קרה לסחר הוגן ? :roll:

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

הידעת שפעם היית יכול לייבא כל רכב מאיזה מדינה שאתה רוצה? מה השתנה? אנשים היו קונים רכבים מארה"ב בשער דולר נמוך בזמן שהיבואן היה מחוייב לקנות את הרכבים רק מאירופה. זכורה לי התופעה של נהירה של ישראלים לייבא רכבים אקסלוסיבים כמו גיפים יקרים וכאלה מארה"ב בגלל שער הדולר הנמוך. היבואנים התעצבנו שהרי אלה שמיבאים רכב עצמאית משלמים שער דולר נמוך ואילו הם משלמים לפי שער היורו שהיה יקר. היבואן עצמו היה מחויב לקנות את הרכבים דרך ספקים אירופאיים ולכן הם שילמו לפי שער יורו. הם פנו לערכאות גבוהות ונוצר מצב שהיום אתה מסוגל לייבא רכב בצורה אישית רק ממדינת הייצור שלו.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

ניתן לראות את הדברים משני הצדדים, הציבור רוצה לרכוש רכב במחירים זולים יותר ממה שהיבואן מוכר, הבעיה היא שמשרד התחבורה מחייב את היבואנים לטפל ברכבים הללו במסגרת האחריות,

אם נניח שיבואן רכב משקלל בתוך עלות הרכב את מערך השירות שלו ניתן להבין שמהיבוא האישי הוא מפסיד ולו רק בתחום של הפעלת מוסכים ונתינת שירות לרכבים הללו מבלי שקיבל ולו אגורה אחת, כך שיש משהו בטענותיהם.

מצד שני כל זה לא היה קורה אם הם לא היו גוזרים קופון שמן על כל רכב ועוד מספקים רכבים עם רמות גימור מבישות במחירים אסטרונומיים.

ולגבי הבטיחות? ממש בדיחה, היבואנים מציפים את השוק עם רכבי ליסינג עם רמת בטיחות של עולם שלישי בעוד רכב שמגיע ביבוא אישי יהיה ברמת גימור גבוה יותר ובטוחה יותר.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אתה מעלה פה נקודה טובה ומעניינת. אבל מצד שני, תסביר לי בבקשה למה כשאני קונה מצלמת סוני למשל בארה"ב בספרון הקטן שמגיע איתה מפורטים תנאי האחריות וגם רשימת מקומות בכל מדינה בעולם שאליהם אני אמור לפנות במקרה של תקלה. אירוני אולי שאפשר לתקן מצלמת סוני שנקנתה בארה"ב גם אם אתה גר בערב הסעודית למשל. ישנם יצרני מחשבים למשל DELL אם אינני טועה שמעניקים אחריות בכל העולם על ידי מתקנים מורשים ולא משנה היכן נקנה המחשב. האחריות הזו אגב כלולה במחיר שלהם. אומנם לא בטוח שיהיה מתקן מורשה בכל עיר אבל לפחות בערים מרכזיות בישראל.

פורסם

לא ניתן להשוות הקמת מערך מוסכים להקמת מעבדה מוסמכת שמתקנת מצלמות, לא בעלויות לא בהיקף העבודה שנעשית על המוצר ולא במחירי התיקון.

אני מניח שכמות המצלמות שנקנות בארץ עדיין גבוה מספיק כדי לא לגרום ליבואן להפסיד, וגם אם לא זה לא אומר שיבואני הרכב צריכים לקבל זאת כי יבואן מצלמות מקבל זאת.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

בסדר גמור, תשובתך מקובלת. אבל לעומת זאת גם יצרן מכוניות שמכבד את עצמו מעניק אחריות למוצר שלו. אני יכול לומר לך בוודאות כשאני קניתי אופנוע סוזוקי חדש מהחנות בארה"ב (אני בכוונה אומר סוזוקי כי אני לא יכול להבטיח זאת לגבי יצרנים אחרים לכן אני אומר לגבי מה שאני בטוח לגביו) שסוזוקי ארה"ב הבטיחה לי שהאופנוע יטופל ויתוקן במסגרת האחריות בכל בעיה כל שהיא גם במדינה אחרת. אומנם זה היה לפני כמה שנים טובות והאופנוע לא עזב את ארה"ב בכלל. את עלות התיקון במסגרת האחריות היבואן בארץ היה מגיש לקונצרן סוזוקי אני מניח וזה היה משלם לו את עלות הטיפול. שום דבר כאן לא בחינם. אז נכון, היבואן מחזיק מוסך והוא היה מטפל באופנוע שלא יובא על ידו אבל הוא לא היה עושה זאת בחינם. הוא היה מקבל תשלום. כך שאני לא יודע אם זה משנה ממש. כי כסף הוא היה מקבל, בחינם הוא לא היה אמור לעשות את זה.

פורסם
ארבע יבואנים : מכשירי תנועה, קמור, חברת המזרח וכלמוביל יצאו כנגד הייבוא האישי. חלק גדול מהטענות שם שיקריות ו/או לא רלוונטיות. מה שכן דובר שם על הקלות. נחיה ונראה

ללקוח רגיל אכן נראה הדבר שקרי ולא רלוונטי אך מתחת לפני השטח יש הרבה דברים נכונים בכתב התביעה הנ"ל

מרבית הפורום מכיר את כדורי ו"המאגר", פה בארץ רכב שעובר אובדן הלכה או לחלופין אובדן מוחלט במידה והוא עולה חזרה לכביש יודעים על כך.

כאשר מביאים רכב מחו"ל ישנן סוכנויות אשר בוחרות לעבוד עם דילר מסויים שקונה רכבים ממקומות כאלו ומתקן אותם בצורה כמעט מושלמת.

הרכב נרכש במחירי רצפה ונמכר ללקוח במחיר הרבה יותר גבוה כאשר הלקוח כלל לא יודע מה עבר עליו.

בסופו של דבר מי שכן מכיר את היסטוריית הרכב הוא משרד הרישוי והסוכנות המייבאת את הרכב.

Confidence In Motion

פורסם

מרבית הפורום מכיר את כדורי ו"המאגר".

אפשר הרחבה בנושא בבקשה?

היה לי רכב שעבר טוטאל, ואני הייתי רוצה לדעת אם עלה חזרה לכביש בשלב כלשהו.

איפה אני מברר את זה?

תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...