Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גפ"מ-גז-מה הקאץ'?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שאין הרבה מכוניות שמונעות על גז אז חשבתי לעצמי שבטח יש לזה כמה סיבות

בטיחות-שכוללת דליפות,סכנה של דליקה ופיצוץ

רעש-אולי זה כמו הדיזל שמייצר הרבה יותר רעש מאשר בנזין ?

אין שוק?-אולי למכוניות גז יש פחות שוק מאשר בנזין ודיזל?

אשמח אם תענו לי על השאלות הללו

פורסם

היי, מערכות גז בטוחות מאוד לשימוש, אין שום בעיה עם זה (לפחות לא משהו שאני מכיר)

אין שום שינוי ברעש, כן יש שינוי לרעה בהספק המנוע (אבל זה זניח, לא משהו בלתי נסבל)

אין קשר לעניין השוק.

הבעיה הגדולה היא כזו:

מערכות גז לרכב מתחילות ב7 אלף שח ונגמרות ב12 אלף שח, אנשים נבהלים מהוצאה גדולה, ושוכחים שאחכ עלויות התדלוק יורדות בחצי.

כמו כן, היום יש פריסה די טובה של תחנות תדלוק.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

א) מחיר יחסית גבוה של הציוד וההתקנה. ז"א אם רכב ממוצע בישראל שווה 40-50 אש"ח, בעיני רבים ההסבה בעלות של כרבע מערך הרכב לא נראית כדאית.

ב) הפריסה של תחנות התדלוק עדיין לא מספיק טובה.

ג) אומרים שזה עושה נזק למנוע בטווח ארוך (לא יודע עד כמה נכון).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

היי, נזק למנוע זה ברכבים ספציפים.

זה כמו שאומרים שזה חרא של דבר ולא אמין.

אני אישית לא סובל מבעיות, מקפיד למלא גז אוטומטיבי בלבד, נוסע גם על בנזין, המערכת שלי הותקנה במקום מאוד מקצועי ללא פשרות, הכל בסדר עד כה.

פורסם

לדעתי הבעיה היא בשילוב בין המחיר הגבוה של המערכת לבין חוסר הוודאות בעניין המס על הגז, או יותר נכון הוודאות של כל מי שחי יותר מכמה חודשים בישראל שגם מזה ממשלת ישראל תדע לגזור קופון בקגע שתהיה מסה קריטית של משתמשים. אף אחד לא רוצה להיות זה ששילם 12K ש"ח על מהערכת ויום למחרת מעלים לו את המס.

פורסם

צורת ההתלקחות של גפ"מ במנוע שונה מבנזין, בעיקר בטמפרטורה הסופית ובזמן ההתלקחות. אם ראש המנוע לא מתוכנן מראש לגפ"מ, יש תופעה של שקיעת שסתומי הפליטה עם הזמן, דבר שמחייב שיפוץ ראש המנוע.

מסיבה זו מי שנוסע הרבה ויודע לעשות את החשבון הכלכלי הנכון, מגיע למסקנה שעדיף בנזין אודיזל חסכוני ולא גפ"מ.

נמרוד

פורסם

ישנם חסרונות להתקנת מערכת גז ברכב -

1. היא גוזלת מקום מתא המטען. ובמכוניות משפחתיות כמעט וגוזלת את רובו.

2. לחניונים תת קרקעיים לא ניתן להיכנס עם רכב המונע בגז.

3. עקב העלות הגבוהה - רק מי שצורך נסועה גבוהה יהנה מיתרון החיסכון של המערכת הנ"ל.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

היי, לגבי המקום בתא מטען, יש רכבים שניתן להתקין את הבלון מתחת לרכב, יש בלונים במקום גלגל ועוד.

לגבי חניה בחניונים תת קרקעים, היום כמעט לכל מערכת יש היתר חניה בחניון תת קרקעי, מצוין ברשיון הרכב.

פורסם

א) מחיר יחסית גבוה של הציוד וההתקנה. ז"א אם רכב ממוצע בישראל שווה 40-50 אש"ח, בעיני רבים ההסבה בעלות של כרבע מערך הרכב לא נראית כדאית.

ב) הפריסה של תחנות התדלוק עדיין לא מספיק טובה.

ג) אומרים שזה עושה נזק למנוע בטווח ארוך (לא יודע עד כמה נכון).

כמו שרשמתי בעבר בשירשור קודם, אני מכיר אישית אדם עם לנד קרוזר ארוך שנאלץ להחליב לפחות 2 ראשי מנוע בגלל ההסבה לגז. כמו כן זה שמתקין את המערכת גז לא ממליץ להתקין אותה בטיוטה ראב 4. למען האמת הוא יסרב להתקין אותה באוטו זה מיכוון שהיו בעיות עם ראב 4 בעבר.

עלות התקנה ממוצעת אצלו נעה באזור ה 8000 ש"ח. נכון להיום מחיר ליטר בנזין הוא 7.43 שח לליטר ואילו לליטר גפ"מ זה 3.91 לליטר. כלומר הפרש של 3.52 ש"ח בין ליטר בנזין לליטר גז. חישוב גס מראה שאדם שמתקין מערכת גז במכונית שלו יצטרך לגמוע קרוב ל 23 אלף ק"מ על מנת להחזיר את ההשקעה של הסבת הרכב לגז. אחרי זה כל ליטר זה פשוט רווח נקי לכיס.

לגבי מיסוי עתידי, כבר דיברו על זה בעבר כאן ולפי איך שזה נראה הטלת מיסוי על הגז תעלה את מחיר הגז לשימוש בתעשייה ובשימוש הביתי. דבר שיגרור לתרעומת פוליטית נרחבת כך שלא נראה שזה יקרה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
היי, לגבי המקום בתא מטען, יש רכבים שניתן להתקין את הבלון מתחת לרכב, יש בלונים במקום גלגל ועוד.

ואם הוצאתי את הגלגל הרזרבי לטובת מיכל הגז, אז אין גלגל רזרבי, נכון שיש ערכות ניפוח אך מה עושים במקרה של נזק גדול מידי לצמיג ולא רק פנצ'ר ממסמר.

לגבי חניה בחניונים תת קרקעים, היום כמעט לכל מערכת יש היתר חניה בחניון תת קרקעי, מצוין ברשיון הרכב.

אפשר סימוכין, שיש מערכות גז שאפשר להכנס איתם לתוך חניונים.

אם נסתכל לדוגמא בשאלות ותשובות כאן נראה שהיתר תלוי במבנה החניון שאליו נכנסים ולא בהיתר לרכב, למרות הטענה של האתר אני נתקל ביותר חניונים תת קרקעים שאסורה הכניסה לאליהם ומחניונים שהכניסה מותרת.

צודקים גם מי שכתבו שהתקנת המערכת שווה רק למי שנוסע מספר רב (יחסית) של ק"מ לשנה.

פורסם
ישנם חסרונות להתקנת מערכת גז ברכב -

1. היא גוזלת מקום מתא המטען. ובמכוניות משפחתיות כמעט וגוזלת את רובו.

2. לחניונים תת קרקעיים לא ניתן להיכנס עם רכב המונע בגז.

3. עקב העלות הגבוהה - רק מי שצורך נסועה גבוהה יהנה מיתרון החיסכון של המערכת הנ"ל.

לגבי סעיף 1 אז יש כמה גדלים שונים למיכלים: 40 ליטר, 50, 60,70, 80.

הכל תלוי מה אתה צריך ורוצה, כשהגודל יורד המחיר יורד.

לא רואה סיבה לקנות מיכל של 80 ליטר כשיש לך אוטו שהמיכל בנזין שלו הוא 45 ליטר, אז הכל תלוי בסוג הרכב.

אבל כל שאר הסעיפים נכונים, אצלי בעבודה למרות שהחניון חצי פתוח (יעני על עמודים) עדיין אין כניסה לרכבי גפ"מ לצערי, וזה די טמטום, כי טמפ' התלקחות של גפ"מ עומדת על למעלה מ-400 מעלות ואילו בנזין מתלקח מעט אחרי 200 מעלות.

הדבר היחיד שאני יכול לקבל כהגיוני זה אפשרות יותר סבירה של דליפת הגז, אבל במידה והחניון הוא פתוח אז לא אמורה להיות בעייה לדעתי.

בנוסף שכחתם לציין למי שלא יודע, שאפשר להעביר את המערכת מרכב לרכב (במידה וקניתם רכב חדש או יש לכם כמה רכבים),

עלות ההסבה של רכב אחר עם המערכת שכבר קניתם נעה באזור כמה מאות שקלים.

ואם אתם תושבי ירושלים, אז אתם תשלמו הכי הרבה כסף על גפ"מ מכל הארץ, כי שמעון ברזילי (הבעלים היחידי של תחנת גפ"מ בירושלים ובעלי מוסך סובארו הראשי) הוא גנב בן גנב!

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
שמתי לב שאין הרבה מכוניות שמונעות על גז אז חשבתי לעצמי שבטח יש לזה כמה סיבות

בטיחות-שכוללת דליפות,סכנה של דליקה ופיצוץ

רעש-אולי זה כמו הדיזל שמייצר הרבה יותר רעש מאשר בנזין ?

אין שוק?-אולי למכוניות גז יש פחות שוק מאשר בנזין ודיזל?

אשמח אם תענו לי על השאלות הללו

הסיבה היחידה זה פחד מהעניין של ההשקעה הראשונית.

כמו שאמרו לפני, אנשים לא יודעים מה יהיה מחר ואם פתאום הממשלה תחליט להטיל אגרה מסויימת על משתמשי הגפ"מ ולכן מעדיפים לא לקחת את הסיכון.

האם זה מוצדק? לפי דעתי לא, כי אם תסתכל על שירשורים מלפני שנתיים, אתה תיראה בדיוק את אותם תירוצים. ובנתיים מי שהתקין את המערכת נהנה.

פורסם

כמו שכתבו כאן, יש כמה סיבות.

הראשונה לדעתי זו עלות המע' הגבוהה יחסית, וחוסר הודאות לגבי מיסוי הגפ"מ.

השניה היא חוסר נוחות, עקב מניעה מחניה בחניונים, ואני לא מכיר דבר כזה של

מע' שמאושרת לחניה בחניונים, אבל אשמח לדעת אם יש דבר כזה.

לדעתי הבלבול הוא מהערה ששמים ברשיון, חניה בחניון מורשה גפ"מ, או משהו בסגנון,

שלמיטב ידיעתי אומר שאתה יכול לחנות בחניון שהוא מורשה גפ"מ, מה שאומר בעך אפס

חניונים בארץ...שוב אשמח לדעת שאני טועה.

יש את איבוד המקום, אבל לדעתי זה יחסית זניח, ואם שמים מיכל מתאים, זה לא משהו שימנע

ממך להתקין מע' גפ"מ.

לגבי הבלאי למנוע, לפי מה שהבנתי, היום יש מספיק נסיון עם המע' האלה, ויודעים לאיזה רכב זה

יתאים ולאיזה לא. כמובן שתמיד יש סיכון מסויים, אבל הוא קטן יחסית.

פורסם

היי, כמו שאושרי ציין, יש מערכות, שבעת ההתקנה, נכתב ברישיון "מורשה חניה בחניון תת קרקעי" או משהו כזה (אצלי זה מופיע ברישיון).

אם נותנים להכנס או לא ?

ב95% מהמקרים, השומרים לא שמים לב בכלל שברכב יש מערכת גז, הבלון אצלי הוא 90 ליטר, מוסתר בתוך ארגז עצ (שבימים אלו עובר הסבה לספה דו מושבית לים, כי משעמם לי)

בעניין המיסוי, מסתבר שישראל חתומה על הסכם ירוק עם שאר העולם.

באיזור המרכז ניתן להשיג גז אוטומטיבי ב3.6/3.7 ש"ח לליטר.

אני אישית קניתי את הרכב עם המערכת, ולכן אני חושב שזה מאוד משתלם.

פורסם

אור, הבעיה היא לא להכנס, אלא אם חס וחלילה יקרה משהו, ואז יש מספיק מקרים שיכניסו אותך לבעיה.

סתם משהו שעולה לי לראש, אם יש שריפה, הלך לך הרכב וחברת הביטוח גילתה שחנית בחניון תת קרקעי,

והופ, יש סיבה למה לא לשלם לך, או לפחות למרר את חייך... שלא לדבר על מקרה שהיתה דליפה מהמע׳ שלך

ובגללה פרצה שריפה, ואז אתה בכלל מסתבך...

• תוכן חדש...