Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה אתם עושים לחסוך בדלק ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שומע הרבה תלונות על מחירי הדלק שעולים. אני מסתכל סביבי כל בוקר בדרך לעבודה ורואה מכוניות "שריריות" דוהרות בירידה

בפול גז, בולמות כל רגע שלא לצורך,נהגים שמשקיעים אנרגיה רבה רק כדי לעקוף ולנסוע אח"כ כל הדרך 10 מטר לפניך בקיצור נהיגה בזבזנית ומטופשת להחריד. האם יש פה בפורום עוד אנשים כמוני. שמסתפקים ברכב חסכוני (פיאט פונטו), ועושים חשבון בזמן הנהיגה ? לצערי, בסביבה שאני גר ( גליל מערבי), עוד לא נתקלתי בכאלו..כולם מתנהגים כאילו הדלק והבלמים לא על חשבונם וזיהום אויר זה רק בתיאוריה.

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם

אני אישית מודע לעניין של צורת הנהיגה וכמה זה משפיע על צריכת הדלק, היה לי חודש שלם שנסעתי כביכול "רגוע" עם המוזיקה שלי וזה התפוגג מהר מאוד וחזרתי לנהוג כמו שאני רגיל וכמו שאני אוהב.

יש אנשים שמעדיפים לבזבז עוד 50ש"ח בתדלוק הבא שלהם בשביל השקט הפנימי שלהם.

:beerchug:

:ok:

פורסם

עשיתי חישוב והוצאות הדלק שלי גדלו בעשרות שקלים בודדים.:-P

שיקפצו לי פקידי האוצר, אני ממשיך לנהוג כמו שאני אוהב.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אני עוד לפני עליית המחירים לרמות מטורפות לא נהגתי כחמור. יש בחתימה שלי קישור למדריך הפורום לחסכון. אני משתדל לעשות הכל: נוסע באופניים לעבודה. אמנם אין לי מכונית קטנה וחסכונית כמו פונטו, אבל ביידיים הנכונות גם הקסנטיה הגדולה גומאת 1:12 (ק"מ לליטר). משתדל להמנע במידת האפשר מנסיעות קצרות ונסיעות למרכזי ערים. בחניונים אני חונה בחניה הראשונה שנקראת בדרכי, גם אם זה שתי שורות רחוק יותר. לא "נלחם" על קרבה לחניית נכה. אם זה בילוי עם החברה, אני משתדל להוריד אותה קרוב לכניסה (אדרבא, שתקנה בינתיים כרטיסים), אני כבר אחנה איפה שפנוי (גם בחזור. אבל כשאני יוצא לפתוח את הדלת המנוע נשאר פועל. בייחוד אם טרם הגיע לטמפרטורת העבודה)

ולמען הסביבה: כשאני נוסע עם חברים או משפחה עם "רכב מהעבודה" אני מכבה להם את המנוע כשהוא לא בשימוש (נניח "קפץ רגע הביתה" עוד בטרם נסגרת הדלת ו... הופ המנוע כבה)

פורסם

אני מתאר לי שרוב המגיבים נוסעים בעיקר בעיר. בעיר קצת קשה לחסוך כי הנסיעה ממילא מוכתבת ע"י הרמזורים והפקקים. מי שחוסך רק 50 ש"ח בנהיגה חסכונית כנראה שלא נוסע הרבה, או שאין הבדל גדול בשני סגנונות הנהיגה שלו. לדעתי החסכון יכול להגיע להרבה יותר. אתן אולי דוגמא: אני לוקח איתי כל יום לעבודה הלוך וחזור שני נוסעים, והנסיעה כוללת הרבה עליות תלולות שזוללות דלק הרבה יותר מהחיסכון בירידה. אני מגיע, לפי המחשב של הרכב, ל 16.39 ק"מ לליטר. אני מודה שצריך בשביל זה הרבה סבלנות וריכוז. אולי גם אני אתייאש בסוף...

מה אתם רוצים מהברקסים האומללים ??

פורסם

אחד הדברים הכי קריטיים שאני עושה כדי לחסוך בדלק-משתדל לא לנסוע בערים בשעות העומס. אני לא אוהב להיכנס בכלל למרכזי ערים. אני משתדל לנסוע בתחבורה הציבורית כמה שיותר-אני עובד בת"א וגר ליד ראשון לציון. אני נוסע עם הרכב עד לחולון, ומחנה אותו באזור שופע חנייה בכניסה לעיר מוקדם על הבוקר, לפני שהפקקים בשדרות קוגל מתחילים להשפיע, ולוקח אוטובוס שמוריד אותי בתחנה מול העבודה. החסכון בדלק מאוד מורגש-אני מתדלק פעמיים בחודש ומשתדל לבצע את כל הנסיעות ה"כבדות" ליעדים מרוחקים ברכב העבודה שלי (אני מקבל רכב במסגרת עבודתי כטכנאי במשך שבועיים בחודש, כרגע). כרטיסיות האוטובוס זולות יחסית ואני מקבל החזר נסיעות מהמעביד כשאין ברשותי את רכב העבודה.

עוד דבר חביב- במידה ואני צריך לתדלק, אני משתמש בכרטיס תדלוק שרכשתי במכללה שלי, נותן 33 אג' הנחה בתחנות "דלק".

והכי חשוב-מקפיד שהרכב יהיה במצב תקין לנסיעה. דהיינו-לחץ אוויר בצמיגים נבדק כל שבועיים, שמן מנוע, נוזל קרור וכמובן-רגל קלילה על הגז. הצלחתי להגיע לצריכה של 16 ק"מ לליטר, ואפילו יותר מזה אם אני מקפיד לנסוע בכבישים מהירים על מהירות יציבה בשעות הפנויות.

אני מתדלק פעמיים בחודש. אני מניח שאם הייתי מוותר בכלל על רכב העבודה, הייתי אולי מוסיף לי עוד תדלוק במהלך החודש.

my 2 cents.

פורסם
... בעיר קצת קשה לחסוך כי הנסיעה ממילא מוכתבת ע"י הרמזורים והפקקים...

דווקא בעיר הרבה האצות ועצירות. נהיגה רצופה במידת האפשר בלי האצות חריפות (מרוץ מרמזור לרמזור) תחסוך המון דלק.

פורסם

מה אני עושה:

1. מוודא לחץ אוויר נכון בצמיגים.

2. לא נוסע כמו אדיוט (האצות חריפות רק כדי לבלום ברגע האחרון לפני רמזור).

3. חלונות סגורים בד"כ.

4. אין ג'אנק מיותר בבגאז'.

5. קאר-פול (נסיעה משותפת לעבודה) כשמסתדר, בממוצע 2-3 פעמים בשבוע.

מה אני לא עושה:

1. מוותר על נסיעות.

2. נוסע יותר לאט.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני כרגע בבדיקה עם הרכב הנוכחי(1.4,206,ידני) איזו דרך חסכונית יותר:

האם הדרך הארוכה אך עם כבישים בינעירוניים ברובה או זו הקצרה עם דרכים עירוניות ברובה?

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

בקשר לחיסכון בדלק בכביש בין עירוני..

איך עדיף להאיץ מ0-90 קמ"ש?

להגיע מהר ל90 קמ"ש ולשייט

או רגל קלה על הדוושה עד שמגיעים ל90 קמ"ש

פורסם

בשבועות האחרונים, אני רואה הרבה רכבים בנתיב הכי ימני, נוסעים על 90 קמ"ש (כמובן, בכביש מהיר). אני חייב לציין שאף פעם לא ראיתי את זה.

אני לא מדבר על מכונית או שתיים, אלא פי כמה וכמה.

תמיד תהיינה מכוניות שנוסעות 110+ בנתיב השמאלי, אבל התופעה של הנתיב הימני, משכה את תשומת ליבי. לפני כמה חודשים, זה פשוט לא היה כך.

פורסם
אני כרגע בבדיקה עם הרכב הנוכחי(1.4,206,ידני) איזו דרך חסכונית יותר:

האם הדרך הארוכה אך עם כבישים בינעירוניים ברובה או זו הקצרה עם דרכים עירוניות ברובה?

כמעט חד משמעית הדרך הארוכה. כמובן, בהתאם להפרש באורכי הדרך, אך מהניסיון שלי בכל מצב בו הייתה לי בחירה - הדרך הארוכה הייתה עדיפה. גם כשהמרחק היה כפול (נניח 20 ק"מ מול 10). החסכון היה לאו דווקא בצריכת הדלק נטו (אם כי זה די קרוב, תלוי בנתוני צריכת הדלק העירוניים מול הבינעירוניים ברכב שלך, שעשויים להגיע גם לכמעט פי 2) אבל בעיקר בזמן הנסיעה ובמידת העצבים שלך בסופה...

בקשר לחיסכון בדלק בכביש בין עירוני..

איך עדיף להאיץ מ0-90 קמ"ש?

להגיע מהר ל90 קמ"ש ולשייט

או רגל קלה על הדוושה עד שמגיעים ל90 קמ"ש

גם לזה עשיתי בדיקה בעבר. גיליתי שיש הפרשים, אך הם קטנים יחסית (כחצי קמ"ל נניח, לטובת ההאצה העדינה כמובן). בפועל אין סיבה להאיץ ממש לאט. אפשר האצה ממוצעת ולהתייצב על 90. הרבה יותר משמעותי, אגב, התייצבות על 110 לעומת 90...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
כמעט חד משמעית הדרך הארוכה. כמובן, בהתאם להפרש באורכי הדרך, אך מהניסיון שלי בכל מצב בו הייתה לי בחירה - הדרך הארוכה הייתה עדיפה. גם כשהמרחק היה כפול (נניח 20 ק"מ מול 10). החסכון היה לאו דווקא בצריכת הדלק נטו (אם כי זה די קרוב, תלוי בנתוני צריכת הדלק העירוניים מול הבינעירוניים ברכב שלך, שעשויים להגיע גם לכמעט פי 2) אבל בעיקר בזמן הנסיעה ובמידת העצבים שלך בסופה...

רוני

אליה וקוץ בה.

האם בתחשיב שלך נלקח גם עלות טיפולים תקופתיים לעיתים קרובות יותר עקב נסועה גבוהה יותר?

האם בתחשיב שלך נלקח גם עלות בלאי(צמיגים, מכניקה) גבוהה יותר עקב נסועה גבוהה יותר?

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לא, מכיוון שהנסועה שלי נמוכה בלאו הכי. באם אצלך מדובר על תנועה יומיומית ולא מעט ק"מ, ככל הנראה תעדיף לנסוע בדרך הקצרה. אם כי חשוב לציין שגם זמן שווה כסף - אם הנסיעה בפקקים העירוניים לוקחת לך משמעותית יותר זמן (כמו שהיה במקרה שלי) אז אולי זה יטה את הכף בחזרה..

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...