Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

האם קיים מסנן אוויר בדגמים החדשים של היאריס (משנתון 2007 ומעלה) שניתן לפרק אותו ולנקות אותו/להחליף בשלמותו?

לא ראיתי בספר הרכב שום אזכור לכך, גם לא בטיפולים שוטפים.

פורסם

ברור שישנו.

מצ"ב צילום מתוך ה SERVICE MANUAL.

איתמר.

AF.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר שלום ותודה על התגובה המהירה.

לא ראיתי את העמוד הזה והוא גם לא מופיע בספר הרכב בעברית ובאנגלית, כנראה שקיבלתי ספר רכב עם פגם.

הסיבה שאני שואל היא ששמתי לב לירידה בצריכת הדלק, שהופיעה אחרי שנסעתי למעלה משבועיים בדרכים עם הרבה אבק. לכן החשד שלי נופל על מסנן סתום.

בכל מקרה, איפה אני מוצא אותו, ואיך מפרקים אותו? האם ידוע לך המק"ט שלו וטווח מחירים?

תודה רבה,

מתן.

פורסם

הצילום שנתתי לך הוא מה service manual, לא ה owners manual שזה מה שיש לך.

טויוטה מצהירה כי מדיניות הטיפולים שונה בין איזורים שונים בעולם ולכן יש owners manual supplement שזה למעשה חוברת שבה מפורטת שגרת הטיפולים לאיזור הספציפי. בעבר טויוטה היו מצרפים את הסופלמנט הזה כחלק מספר הרכב בעברית, תבדוק אם אין שם לקראת סוף הספר פירוט "שגרת טיפולים" או "לוח אחזקה רגילה ומחמירה".

בשנים האחרונות יצרנים נוטים להאריך את מרווחי הטיפולים ואני לא אתפלא אם טויוטה מצהירה על מרווח החלפה של 40-50K ק"מ, אני חושב שזה המצב ביאריס שלי. עם זאת לדעתי החלפה מוקדמת כל 20K למסנן מקורי עושה רק טוב.

פירוק - צלם את תא המנוע ואדריך אותך, זה לא יותר מ 4 קליפסים ובורג או שניים, במקרה הרע.

לגבי מק"ט - בנוהל, שלח לי את מס' השלדה שלך ואבדוק.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

איתמר יא גבר,

בזמנו נעזרתי בך..

בכל אופן,

יש לי טויוטה יאריס- SCP12L-CHMNKW.

אני צריך להחליף את המסנן אוויר, איפה ניתן למצוא מסנן שיתאים לי?

בנוסף-

המזגן של הרכב עובד טוב על קירור, אבל החימום עובד גרוע- יש לך הצעה?

תודה רבה,

יונתן

פורסם

במידה והחימום לא עובד טוב הדבר הראשון שיש לבדוק האם התרמוסטט לא תפוס במצב פתוח ולא את המסנן.

האם במערכת הקירור נמצא אך ורק נוזל מקורי של טויוטה ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...