Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס 350 SL

נדבש
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

ההודעה תהיה טיפה ארוכה כך שאני מתנצל מראש

מזכיר לכם שיש לי SL 350 שנת 72

יש לה בעיה מוזרה והאמת שאני די מיואש ולא יודע מה לעשות

המנוע מעשן נורא וצינורות המים מתנפחים טיפה אחרי נסיעה ארוכה

הרכב מאבד טיפה מיים אבל לא נורא וחום המנוע נע בין 80 ל 90 רוב הזמן.

הייתי במוסך ביפיע (שאגב מאוד מקצועי) והוא בדק וראה שצילינדר אחד עובד פחות טוב

על הפלאג שלו היה בנזין

החלפנו פלאג והמנוע חזר לתפקד יפה אבל אחרי יומיים שלושה שוב חזר לעשן לרעוד מידי פעם

בעל המוסך ניסה להשתמש בנוזל שמשנה את צבעו כאשר גז CO (נדמה לי) מגיע למים אבל לא היתה אינדיקציה

הוא אמר שנראה לו שהראש דפוק וצריך לחרוט או עדיף להחליף.

אני חשבתי כבר להחליף את כל המוע לאחר או אולי ל 350 עם הזרקה מכאנית במקום האלקטרונית הבעייתית.

הבעיה היא שאני לא מוצא לא מנוע ולא ראשים ולא בטוח שכל זה באמת נחוץ

אשמח לשמוע חוות דעתכם המלומדות ולשמוע מה אתם הייתם עושים במקומי.

תודה מראש

פורסם

תשמע

הבעיה שלך נשמעת מורכבת מכמה גורמים.

אם אני מבין נכון המנוע לא עובד עגול, ואחרי החלפת פלאג הוא כן עבד עגול עד שזה הפסיק.

ציינת שהפלאג רטוב בבנזין...אולי התכוונת שמן?????

אם הפלאג רטוב בבנזין זה לא משהו שתוכל ממש להבחין בו. אם הפלאג רטוב בשמן זה יותר מסביר את הענין ואת זה אפשר לראות, וזה גם מסביר את ענין העישון. אם זה המקרה אחת הבוכנות או הרינגים גמורים, ושמן מרטיב את הפלאג. כל עוד הפלאג חדש הוא מצליח איכשהו לשרוף את השמן אבל מהר מאוד השמן "גובר" עליו ואז התופעה חוזרת.

אם הכוונה רטוב בבנזין (לא שברור לי איך הבחנת בזה כי בנזין מתנדף אחרי שניות) אז הבעיה היא במערכת ההזרקה, אחד המזרקים או המחולל (שזה סביר פחות) לא עובד כמו8 שצריך ואז תערובת באחת הבוכנות לא עובדת נכון. אם זה המקרה החלפת מזרק תפתור את הבעיה.

טמפרטורה בין 80 ל 90 היא בעיקרון טמפרטורה סבירה לחלחוטין לדגמים האלו ולא ברור לי מה הכוונה "צינורות מים מתנפחים"

אתה צריך לעשות כמה בדיקות בסיסיות: הראשונה בדיקת co שתגלה לך אם יש בעיה במערת ההזרקה. השניה בדיקת קומפרסיה שתגלה לך עד כמה המנוע בסדר. אם תרצה להוסיף (במקום בדיקת נפילות לחץ) תכניס שמן למנוע דרך הפלאגים, ותבדוק האם בבוכנה המדוברת השמן יווןרד מהר למטה. אם כן זו בעיית רינג או בוכנה או צילינדר.

בכל מקרה, אל תגע במערכות ההזרקה או ההצתה סתם כך עד שלא תבין בדיוק מה הבעיה, זה סתם יסבך את הדיאגנוזה מה עוד שאם זו בעיית מנוע אתה תוציא כסף יקר לריק במקום להחליף את המנוע עצמו וזה לא יעזור לך בכלום.

יש עוד כמה בדיקות לעשות כמו בדיקת גובה ראשים (אולי אחד מהם נמוך מידי וגורום לקומפרסיה גדולה מידי) בכל מקרה אתה צריך מוסך מקצועי אמיתי שמכיר את המנועים האלה כמו שצריך. בקיצור, אתה צריך את ראובן מ"מרכז איילון"

דבר חשוב שלא כתבת הוא מה צבע העשן ובאיזה מצבים הוא מופיע (האצה, עזיבת דוושה במהירות גבוהה, כל הזמן וכו') בלי זה קשה מאוד לתת דיאגנוזה. תפרט יותר ונבין יותר.

העשן עצמו יכול להיות תוצאה של גומיות שסתומים, שזו הבעיה הקטנה ביותר אבל זה לא ישפיע על הפלאג. שוב, תפרט יותר מה היה הסיפור עם הפלאג ואם אפשר אפילו תוציא פלאגים ותעלה כאן תמונות.

בהצלחה

איתן

פורסם

קראתי שוב את ההודעה שלך, ועוד כמה דברים.

ההזרקה האלקטרונית היא k של בוש. אל תחליף אותה, היא אמינה מאוד!!!!! לא זכור לי אם היה דגם עם הזרקה מכאנית לחלוטין ואני חושב שלא, אבל אם כן, למרות שזו הזרקה מדהימה יש לה את הבעייתיות שלה, ויותר קשה לפתור אותה מאשר במערכת k/

פורסם

איתן תודה על התגובה המפורטת

אוסיף כי צבע העשן סוג של שחור ובכל מקרה לא כחול

הרכב כל הזמן מעשן והריח בלתי נסבל

את גומיות השסטומים החלפתי וזה לא עזר

אצל ראובן הייתי די מזמן הוא טען ששריפת הדלק לא טובה, כיוון את הרכב ואחרי שבוע הכל חזר שוב.

האמת שהוא טיפה רחוק לי אבל בשביל למצוא פתרון אני אסע עד לירדן אם צריך

לגבי צנרת המים אני מאבד כחצי ליטר בחודש הצינורות טיפה קשים אבל לא מתנפחים נורא (זאת אומרת לא משנים את העובי)

אשמח לשמוע עוד מהתובנות

את הפלאג אשתדל לצלם ולהעלות את התמונה

אגב בבדיקה הפרימיטיבית של הוצאת כבל ההצתה כל פעם מצילינדר אחר עשיתי ובצילינדר הספציפי ההוא ההשפעה על המנוע בקושי מורגשת

פורסם

טוב, זה עושה את הענין יותר פשוט.

צבע שחור מהאגזוז זה ענין של שריפת דלק, לא שום דבר אחר. כלומר בעיה בהזרקה או בהצתה או שניהם. אם אני מבין נכון זה גם מה שראובן אמר לך גם כשאחרי שהוא כיוון זה היה נראה לכאורה בסדר.

מה שלדעתי צריך לעשות הוא קודם כל לפרק את המזרקים ולבדוק אותם על השולחן. אחר כך לתת להם ניקוי ישיר ולראות אם יש בעיה או לא. אם אין בעיה או שהיא נפתרה בניקוי להחזיר ובתקווה לסיים עם זה, אם לא - להחליף מזרקים. לפי אופי הבעיה הייתי מסתכן ואומר לך להזמין סט מזרקים כבר עכשיו. לא יודע אם יש בארץ, ואם כן לא רוצה לדעת כמה זה עולה.

אם זה עדיין לא פתר..אז יש בעיה במחולל הדלק מה שנראה לי הרבה הרבה פחות סביר. בכל מקרה אין בעיה להשיג כאלה משומשים בחו"ל.

99 אחוז שזה הסיפור. בהצלחה

פורסם

אגב, לפי כל מה שאתה מספר איבוד המים לא נשמע קשור, יותר סביר שזאת בעיה נוספת. הענין עם הצינורות מים המתנפחים לא בדיוק מובן לי אבל איבוד מים יכול להיות ממערכת המים (צינורות, משאבה, רדיאטור, רדיאטור חימום) או מתוך המנוע עצמו כשהמים והשמן מתערבבים. לפי כל מה שאתה מספר אין סימנים של מעבר מים. אם היה מעבר, היית רואה סימנים על הפלאג ובשמן.

אתה יודע מה? במחשבה שניה הבדיקה הכי פשוטה והכי זולה היא להחליף בין שני מזרקים. אם תכניס אחד "בריא" לצילינדר שבו יש בעיה, תדע מיד אם זה מזרק או לא כי אז הבעיה תחליף מקום.

בהצלחה

פורסם

איתן שוב הרבה תודה

אני אנסה בימים הקרובים את החלפת המזרקים האחד באחר חשבתי על זה גם כן

אבל מה שמטריד אותי זו השאלה למה נבנה לחץ במערכת הקירור

גם בבוקר כשאני פותח את המכסה של מיכל העודפים משתחרר לחץ מהמערכת

לכן חשבתי שהדברים קשורים.

לגבי מע' ההזרקה לא יודע היכן ניתן למצוא אותם בארץ אבך בחו"ל זה משהוא כמו 250$ לאחד

מטרף לגמרי

פורסם

למכונית שלך אמורה להיות הזרקה מסוג d-jetronic שהיא מווסתת ואקום מסעפת היניקה. כל דליפה של אויר תשבש את הפעולה של המחשב הפרימיטיבי שלה ותגרום לתערובת עשירה או עניה.

לי היתה בעיה דומה שנבעה מאטמים לקויים בסעפת היניקה. בודקים את זה ע"י ריסוס ספריי קרבורטורים על הסעפת בזמן שהמנוע עובד (רצוי מאוד עם מטף ליד). אם יש יניקת אויר מצידי הסעפת, תהיה נפילה של סיבובי מנוע בזמן ריסוס החומר.

נמרוד

פורסם

אני מציע לבדוק עוד משהו לפני החלפת מזרקים.

בדוק את התנגדות חוטי ההצתה. ז"א, השווה את ההתנגדות של חוטי ההצתה של שלושת הצילינדרים התקינים לזה שעושה לך בעיות (התנגדות אופיינית אמורה להיות בין 5-10Kohm )

חוט הצתה פגום יכול לגרום לאי שריפה מלאה של דלק (דלק על המצת) ורמת CO גבוהה.

בדיקה פשוטה שתשאיר את מערכת ההצתה נקיה מאשמה, או לא ...

בברכה,

דניאל

פורסם

בענין לחץ המים, זה יכול להיות בעיה גדולה או בעיה קטנה. תנסה להחליף את פקק המים ויכול להיות שזה יפתור את הבבעיה.

כל העצות האחרות כאן נכונות מאוד, אבל למה ספריי קרבורטורים????? wd 40 יעשה את העבודה לא פחות טוב ולא יהפוך את האוטו למדורה...

בענין המזרקים, תחפש מספיק טוב ותמצא משהו במחיר סביר. גם סט משומש טוב יעשה את העבודה

פורסם

הי לכולם ותודה על כל התשובות

למדתי הרבה

מה שעשיתי היום זה לנתק הצתה כל פעם לצילינדר אחר ולראות מה זה עושה למנוע.

בחלק מהצילינדרים ההשפעה היץה גדולה ובחלק בינונית.

כאשר עשיתי את זה לכבל ההזרקה

(כזכורההזרקה אלקטרונית) בחלק מהצילינדרים זה לא עשה כמעט כלום.

המשמעות לדעתי היא שההזרקה דפוקה בחלק מהמקומות.

מה אתם אומרים על זה?

פורסם

תראה, זה שחלק מהמזרקים לא תקין זה די סביר אבל יכול להיות שזה משולב גם בבעיית הצתה וציינת בעצמך שאתה גם חושד במנוע כצמו. לעניות דעתי זה מצריך בירור יותר מקיף בשביל לא לעשות טעויות.

אני חושב שהבירור צריך להיעשות בשילוב עם בדיקת לחצים והתנגדויות בהצתה, ואם אני במקומך הייתי הולך לבדוק את זה אצל מישהו אמין שיש לו מכשור מתאים.

אני מכיר בעלי מקצוע מעולים באיזור המרכז אבל אני מבין שאתה בחיפה. אם תרצה אני אוכל לברר לך מי יודע את העבודה באיזור שלך.

פורסם

אני מקיר רק מומחה אחד שמכיר את הרכבים ההלו יותר טוב מאישתו. קוראים לו נתן והוא עובד במוסך ממס בנתניה ,

חיים

מוסך א.נעים

פורסם
איתן שוב הרבה תודה

אני אנסה בימים הקרובים את החלפת המזרקים האחד באחר חשבתי על זה גם כן

אבל מה שמטריד אותי זו השאלה למה נבנה לחץ במערכת הקירור

גם בבוקר כשאני פותח את המכסה של מיכל העודפים משתחרר לחץ מהמערכת

לכן חשבתי שהדברים קשורים.

לגבי מע' ההזרקה לא יודע היכן ניתן למצוא אותם בארץ אבך בחו"ל זה משהוא כמו 250$ לאחד

מטרף לגמרי

80 שקל למזרק של בוש חדש דנדש בחווארה ליד שכם אצל עבד סראווי

ותבדוק את הנשם של המערכת שמתחבר לסעפת מלמטה יש אחד ש לרוב עושה בעיות גם של טורים גבוההים ,ובכללי כל נשם שסדוק או קרוע גורם לזייופים מורגשים במנוע (גם אם אתה חושב שככה הרעש של המנוע וגם אם המכונאי אמר לך שככה .......)

פורסם

האמת ביררתי היום (גם ב 190 שלי יש בעיה...) והתברר שבאמת אפשר למצא אינג'קטורים במחיר שאתה מציין. אגב, אצלי התברר שהבעיה במחולל הדלק עצמו, אם לישהו יש אחד ספייר...

• תוכן חדש...