Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב חברים.

אני כרגע בשלב הפסיכומטרי בחיי ומתכוון להתחיל ב2012, בנתיים אני בודק כיוונים אפשריים (אולי צריך לשפר בגרויות וכו')

אני נורא נמשך לתחום הבנייה, אני אוהב ליצור, מצד שני אני אוהב לשלב בין עבודה משרדית לעבודת שטח דינאמית יותר, ואוהב שינויים. (כלומר - אני לא רוצה ללמוד הנדסת תוכנה וכו' כי אני אתחרפן מישיבה מול המחשב).

בכל אופן - כרגע אני מתעניין בהנדסה אזרחית, בניין, תחבורה וכו', מצד אחד נאמר לי ע"י חבר טוב, שאבא שלו מהנדס בניין, שכדאי לי לרדת מהרעיון כי המשכורות לא גבוהות ואתה כל היום צועק על תאילנדים\ערבים ובכלל חצי מהזמן אתה מבלה בתור סוג של פועל בניין.

מצד שני - אני שומע מבן דוד שלי שמאבטח את הבנייה של גדר ההפרדה בי-ם שהמשכורות של המהנדסים שם הן מעל 200 ש"ח\שעה.

וכאן ההתלבטות, אגב, כרגע - אני לא נעול על הארץ ואפילו ראיתי שבחו"ל משלמים פי 3-4 יותר מבארץ.

אגב, לצייר אני לא יודע, אבל מצד שני אני לא רוצה להיות אדריכל.

כל דבר שתוכלו לשפוך לי פה - אשמח.

לילה טוב, שלעייקס הידוע גם כדני. :)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תואר בהנדסה הוא תואר מאוד שימושי. בניגוד לתארים אחרים ששם לרוב צריך לפחות תואר שני כדי למצוא עבודה, כמהנדס אתה יכול דיי בקלות למצוא עבודה אחרי התואר. המשכורות והקלות למצוא עבודה משתנה בין סוגי ההנדסה (בניין, מכונות, חשמל, ביורפואית וכו').

מצד שני תואר בהנדסה הוא לא טיול בפארק, במיוחד בשנתיים הראשונות. לכן המלצתי אלייך היא לחשוב טוב מה אתה רוצה לעשות בחיים שלך בלי שום קשר לשכר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אם כבר החלטת ללכת על הנדסה אז הייתי ממליץ לך הנדסה אחרת

אם תלמד הנדסה אזרחית כדאי שיהיה לך ויטמין P

סה"כ העבודה קשה.

אם אתה בתפקיד פיקוח או ניהול אז אתה הרבה בשטח וצריך להתעסק עם כל מיני קבלנים,שהם איך נאמר לא תמיד הכי "כייפים" ורק מחפשים איך לעשות כסף ולדפוק את המערכת ואתה זה שצריך לפקח עליהם ולהתעסק איתם.

לחילופין אם תבחר במסלול תכנון אז תעבוד במשרד עם משכורת נמוכה ממשכורת ממוצעת של מהנדסים אחרים ,היתרון הוא שבהמשך לכשתרכוש מיומנות תוכל לפתוח משרד עצמאי ותהיה אדון לעצמך לטובה ולרעה.

הייתי ממליץ לך ללמוד הנדסה אחרת לדוגמה :חשמל, אלקטרוניקה או מחשבים.

בכל מקרה עד שמקבלים את התואר צריך לעבוד קשה (וזה לא משנה באיזה תחום תבחר הנדסה זה הנדסה)

שיהיה בהצלחה

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם
אגב, לצייר אני לא יודע, אבל מצד שני אני לא רוצה להיות אדריכל.

האם לדעתך כשרון ציור הוא מעיד על קיום יצירתיות ויכולות טכנית בתכנון בנין ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אין לי מושג, אבל אני מניח שיש כאן קשר כלשהו, הרי בשניהם ישנה נתייה אומנותית לא? בתור אדריכל - תגיד לי אתה :)

גם אדריכלות עניין אותי, אבל כאן נראה שיש אפילו פחות עבודה, והלימודים הם 5 שנים, לא יודע אם אני בנוי לזה.

בקשר להנדסה אזרחית - מה עם הנדסת תחבורה?

ובלי קשר לשום דבר, מה עם הנדסת תעשייה? (בקיצור אני יורה לכל הכיוונים כדי לראות מה מושך אותי).

מצד אחד כסף זה לא הכל בחיים ומצד שני, צריך למצוא את האיזון בין כמה אני "אוהב את מה שאני עושה" למשכורת גבוהה.

תודה על התשובות עד כה!

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

גם בהנדסת תעשייה וניהול המשכורות נמוכות יחסית.

בוגרי המסלול הזה עובדים בכל מיני עבודות של ניהול מחסנים, תפ"י, פיקוח על תהליכי ייצור וכו'. חלק מאלו שלמדו תעשייה וניהול בהתמחות של מערכות מידע מגיעים בסופו של דבר לעסוק קצת בתחום התכנות.

הנדסת תחבורה - לא מכיר מקצוע כזה בארץ.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עד כמה שאני זוכר לשם לימודי אדריכלות יש צורך ברקע מקדים כלשהו.

אני חושב שחלק מתנאי הקבלה הם תיק עבודות.

אדריכל טוב הוא אמן בייסודו משום שהוא זה שצריך לעצב את המבנה או החלל במקרה של עיצוב פנים.

לעומתו מהנדס אמון על היישום והבטיחות.

לדוגמה אדריכלים לא אוהבים עמודים, מבחינתם האידיאל היה תקרה שתרחף באוויר, אבל מה לעשות שהטבע מושך את התקרות למטה ולכן צריך לשים עמודים.

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

^^ זה בדיוק מה שאני חשבתי ולכן השאלה לרז :).

היום בבוקר קראתי משהו על הנדסת בניין עם התמחות בגורדי שחקים (חבל שאנחנו בישראל) :)

מבאס אותי מה שאתם אומרים, במיוחד לאור העובדה שאני מכור לmegastructures בנשיונל ג'אוגרפיק ואני מוצא את עצמי יותר ויותר רואה בית+.

פשוט חולה על DIY.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אל תתבאס.

תראה בחתימה שלי מה אני לומד.

יכול להיות שאני לא אעשה מזה כסף בכלל (לעומת הנדסת בניין ששם הסיכויים לצרות כאלה יותר נמוכים).

אני פשוט שמח, שאני לומד משהו שאני אוהב ויש לי תקווה לעשות מזה כסף ולהתפרנס בכבוד (לפתוח עסק משלי לדוגמה אבל זה לא בזמן הקרוב).

מה שבטוח הוא שאין סיכוי שבעולם שאני אישית אצליח ללמוד משהו שאני לא מתחבר אלי כולי.

אם זה מה שאתה אוהב, לך על זה ובאותו זמן תכין את עצמך לכך שהחיים הם לא גן של שושנים, ויכול להיות שיהיה קשה למצוא עבודה אחר כך, ואולי הכסף לא יגיע מייד וכו' וכו'.

ככה לא תחייה באשליות ותהיה יותר שלם עם עצמך.

בהצלחה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

זה בדיוק העניין. אני מנסה למנוע מעצמי את המצב הזה כבר עכשיו. ומחפש מקצוע שמצד אחד תהיה לי זיקה אליו ומצד שני הוא יספק לי את רמת החיים שאליה אני שואף.

הנדסת חשמל ואלקטרוניקה למשל, משתלב לי פה יפה אבל נורא מרתיע אותי הלימודים הקשים.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

השורה האחרונה שכתבת בהודעה שלך היא תקפה לכל סוגי ההנדסה באשר הם, שם לב הנדסה, ולא הנדסאי,

בא נגיד שעם הנדסאי אין לך יותר מידי מה לעשות אלא אם כן אתה הנדסאי חשמל, או בניין ,ואז אתה מקבל אישור לחתום על תכנון עבודות חשמל עד זרם מסויים ,וכהנדסאי בניין אתה יכול לחתום ותכנן בניין עד 4 קומות אם אני לא טועה,

מהנדס באשר הוא (מחשבים חשמל ולא משנה מה ) זה אומר שנתיים ראשונות קשות של קורסים מתמטיים, קח את זה בחשבון, הנדסאי יתן לך יותר פרקטיקה ופחות בלבול מוח, אבל זה עדיין לא מהנדס,

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

לא חשבתי על הנדסאי, חשבתי על מהנדס.

בכל מקרה, האם יש כאן מישהו מענף הבנייה (רז?) שיכול לשפוך קצר אור על מה שהולך בשוק הנדסת הבניין ועל אופי העבודה בשנים האחרונות? ואיך כל מחירי הדיור ותנופת הבנייה משפיעים על זה?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

משיחות ותחקירים שביצעתי בזמנו (התלבטתי לגבי לימודי ההנדסה) ואפילו היום, הבנתי שלהנדסת בניין אין ביקוש בארץ.

ההיצע מאוד נמוך וגם אז באמת תזדקק לויטמין P, הרבה אהבה למקצוע והבנה שהמשכורת תהיה סבירה.

אני בטוח שזה תחום נרחב וישים ברחבי העולם, אבל כאן בארץ אני בספק רב.

לגבי שאר ההנדסות- אין כאן עניין של "נרתע" אלא יותר עניין של "מעניין אותי ואני אוהב את התחום או שלא" כי כל מהנדס שילמד משהו שהוא אינו אוהב- כך יראה העתיד המקצועי שלו בתחום (אני למשל לעולם לא הייתי מסתדר עם הנדסה בתחום האלקטרוניקה או התוכנה).

תנסה להתמקד במספר תחומים בהנדסה שאתה כן חושב עליהם, תתייעץ עם כאלו שלומדים את התואר/עובדים כמהנדסים ותעשה לך שיעורי בית ראשונים לפני התואר.

אני לומד שנה ג' הנדסת מכונות ואני מבסוט בכל פעם מהבחירה שעשיתי, כך גם אני יוצא לשוק העבודה בקרוב.

אם יש לך שאלות על התחום הנ"ל, בכבוד.

פורסם

יש לי שאלות על כל תחום :)

אבל אם כבר מכונות - אשמח לשמוע על היישום של זה מבחינה תעסוקתית, זאת אומרת: מה עושה מהנדס מכונות - תאכל'ס?

על שכר ממוצע, על רמת הביקוש למהנדסים בארץ ובעולם.

תודה!

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...