Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שם לב שאתה מתבדר והשיקולים שלך לא הכי נכונים.

אני אולי יזעזע כאן כמה אנשים אבל כסף זה לא הדבר הכי חשוב.

תחשוב כמה היית מוכן לשלם כדי לקום בבוקר בכיף לעבודה.

ולא להרגיש שאתה חייב ללכת לעבודה שלא כייף לך בה ,כי יש לך שכ"ד/משכנתה, משפחה, בית (בקיצר כל מיני חובות) לשלם.

מה שחשוב זה שתמצא מקצוע שאתה אוהב ותהיה בו טוב

ברגע שאלה יתקיימו אתה תעשה מזה כבר כסף, מה שבטוח זה שממשכורת מהנדס אתה לא תהפוך לעשיר...

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

בוא נתחיל מזה שתגדיר מה מעניין אותך ואיך אתה רואה את יום העבודה הטיפוסי שאתה רוצה לעבוד.

בתחום הבנין העבודה יכולה להיות החל מתכנון (עבודה די אפורה ומשרדית), דרך פיקוח (הרבה מלחמות ועבודה סביב השעון), ניהול פרוייקט ועד ייזום אבל הנדסה אזרחית זה לא רק בנין ויכול להיות גם כבישים, תשתיות ועוד.

בתחום המכונות המגוון שוב רחב מאוד. זה מתחיל מתכן זיווד בחברות הי טק ועד לניהול מפעל תעשייתי. חלק לא קטן מאנשי השיווק והמכירות של מוצרים טכניים באים מרקע של הנדסת מכונות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ג'ונסטון, לא בדיוק, אני לא מחפש את הכסף הגדול - אני מחפש את הכסף היותר גדול מבין התחומים שכן מושכים אותי, למה? כי לא זול לחיות בעולם של ימינו, בשביל זה שאלתי אם יש פה מהנדסים אזרחיים ואפילו ראיתי שיש מקצוע שנקרא מהנדס תעבורה\תחבורה שדווקא כן מושך אותי מאד, השאלה היא אם יש לי מה לעשות איתו, לא בא לי לסיים תואר בשביל 5000 שקל בחודש (ברור לי שמשרה ראשונה זה תמיד שכר עבדות עד שאתה מקבל נסיון) ומצד שני, למרות שמחשבים זה תחום שאני מתחבר אליו, אני לא רוצה ללמוד את זה כי זה גם "עבדות" וגם עבודה שבה כל היום יושבים על התחת (לא בשבילי) אפילו שהמשכורות גבוהות יותר.

אני עוד לא מתחיל ללמוד, אבל הגיע הזמן להתחיל לגשש קצת ולראות מי נגד מי בעולם הזה :).

אפילו חשבתי על כלכלה וניהול (בצבא הייתי מפקד מוצב, ולדעתי עשיתי את זה לא רע בכלל) אבל נראה לי זה תואר קצת המוני ושאני לא אמצא בזה עבודה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

מזלך, תראה מה פורסם היום:

סקר השכר הגדול: מי עלה, מי ירד ובאיזה תחום הכי משתלם לעבוד?

אני בטוח שזה יעזור לך

טוב בטוח שזה לא יזיק.

בכל מקרה במהלך השנה הראשונה ללימודים אתה יכול לעבור בין הנדסה להנדסה (בטח "יקנסו" אותך בקורס אחד או שניים אבל המחיר הזה קטן בהתחשב בזה שאתה בוחר מקצוע לחיים) ככה שגם מה שתחליט עכשו הוא הפיך

אני יודע שלפני שהתחלתי ללמוד התלבטתי מאד.

וביזבזתי זמן בלחשוב מה עדיף.

יאללה קפוץ למים תתחיל ללמוד ומקסימום תשנה כיוון בדרך.

בכל אופן שיהיה לך בהצלחה ובכייף

זו אחת התקופות המהנות של החיים....

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

תודה רבה ירון, העניין הוא השהחלטתי לא להתחיל ללמוד השנה (רק השתחררתי) ככה שיש לי זמן לחפש, לך תדע אולי פתאום תקפוץ לי הזדמנות עסקית כזאת או אחרת, או שאחליט לדחות את הלימודים בעוד שנה...

בינתיים אני מחפש כיוון לחקור אותו לעומק, פשוט כי כזה אני, לפני שאני עושה אני מתכנן וגם הסיכונים שאני לוקח הם מחושבים.

נ.ב.

מה אתה לומד\למדת?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בכל מקרה במהלך השנה הראשונה ללימודים אתה יכול לעבור בין הנדסה להנדסה (בטח "יקנסו" אותך בקורס אחד או שניים אבל המחיר הזה קטן בהתחשב בזה שאתה בוחר מקצוע לחיים) ככה שגם מה שתחליט עכשו הוא הפיך

.

זה לא מדויק.

זאת אומרת, כן כדאי להחליף תחום לימודים מיד כשאתה מגלה כשבחרת תחום שלא מעניין אותך בכלל.

אבל הקנס הרבה יותר מקורס אחד או שניים ויכול להסתכם בהרבה יותר מזה.

לדוגמא - מעבר מהנדסת תוכנה להנדסת חשמל בסוף השנה הראשונה יחייב אותך בשני קורסי פיזיקה, קורס מבוא לחשמל וקורס בכימיה. זה "חור" שיקח לך לפחות סיסמטר להשלים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
יש לי שאלות על כל תחום :)

אבל אם כבר מכונות - אשמח לשמוע על היישום של זה מבחינה תעסוקתית, זאת אומרת: מה עושה מהנדס מכונות - תאכל'ס?

על שכר ממוצע, על רמת הביקוש למהנדסים בארץ ובעולם.

תודה!

אני אתן לך מעט נקודות מהדברים שאני מכיר:

מהדנס מכונות יכול להיות חלק ממערך טכני שאחראי על עבודה שוטפת של מערכות- בחברת חשמל (טורבינות קיטור,דודים, מחזור עבודה לייצור חשמל, טורבינות גז שנכנסות חזק לעולם וכדומה) ישנה אחריות על פעולה שותפת של המערכות בזמן אמת ובקבלת החלטות שתוצאותין קריטיות לסקטור האזרחי, תכנון והטמעה של מערכות ייצור כוח וכו.

זה יכול להיות בכל תעשייה אחרת...

מקורות- תכנון מלא של קווי מים וצנרות לסוגיהם בכל רחבי הארץ.

בתי זיקוק- על שלל המערכות הטכניות הנדרשות לזיקוק דלקים.

תחום החומרים- תעשיות שלמות המייצרות חלקים תעופתיים ותעשייתים, כולל חומרים מורכבים מיוחדים כמו חלקי מנוע סילון (מפעל בית שמש למשל ובשיתוף מלא עם הנדסת חומרים).

תעשייה ביטחונית- החל ממערכות הנעה בטנקים,מערכות כוח, דרך פיתוח כלי נשק שונים (טיל גיל למשל), מערכות הגנה אקטיביות ועד למנועים רקטיים לטילים קונבנציונאלים.

כמובן שישנם עבודות תעשייה מוכרות כגון ניהול קווי יצור (למשל מרכבים בארץ של האוטובסים) וכו'.

אלו רק הדברים שאני מכיר/מתכנן לעשות/ שמעתי ואני בטוח שזה לא נגמר בזה.

עד כמה שאני יודע קיים ביקוש למהנדסי מכונות (במיוחד בשנים האחרונות שלאחר המשבר) גם בארץ ובוודאי שבעולם.

על שכר אני לא יכול לשפוך מידע כי עדיין לא הייתי במעמד הזה של מהנדס מתחיל בחברה כלשהי.

מציע לך לפנות גם ל שי.ז מהפורום, הוא בעל ניסיון בתחום.

שיהיה בהצלחה.

• תוכן חדש...