Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5607 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לידידה שלי נדפק הלפטופ. היא חזרה יום אחד הביתה, הדליקה אותו ומאז ככה נראה המסך.

מדובר במחשב בן שנתיים וחצי בדיוק, נרכש מאייבורי (דההה) וכמובן שכבר אין אחריות. דגם: MS-16362.

היא בינתיים התייאשה אחרי שכולם אמרו לה שתיקון הוא לא רלוונטי ובינתיים רכשה לפטופ חדש, אני תוהה האם בכל זאת יש דרך זולה יותר לתקן אותו ולהשמיש אותו עבורי.

כרגיל בלפטופים, אני משער שהבעייה היא בלוח האם, האם ניתן להציל אותו איכשהו? האם יש מעבדה שבאמת מתקנת לוחות אם? טווח מחירים?

תודה,

איתמר.

DDD 001.jpg

DDD 002.jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אם באמת מדובר בקבל, אז ברמת העיקרון, גם אתה יכול להחליף.

צריך לפתוח את המארז, ולחפש קבלים נפוחים/דולפים ולהחליפם בתקינים.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

למה אתה חושב שזה קבל דווקא?

עוד לא פתחתי את המחשב (ולמען האמת אף פעם לא חיטטתי בקרביים של לפטופ), אבל אני בספק שגודל הקבלים שבלוח האם הם קבלים סטנדרטיים. אני טועה?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה לא טועה.

אני לא מכיר מישהו בארץ שמסוגל באמת לתקן את לוח האם - ובספק רב אם זה היה כלכלי.

אני מכרתי לפטופ מקולקל ביד2. הוא יכול לשמש מישהו שנשבר לו מסך, התקלקלה סוללה, כונן נשלף וכו'. בחלקים / לחלקים הוא יכול להיות שווה לא מעט.

אני מוכן לקנות את ההרד דיסק :lol:

עוד רעיון: מכיוון שיש לו מפרט לא רע, הוא יכול גם לשמש בבית כדסקטופ - מחובר למסך חיצוני.

:turn-l:
פורסם

זה נראה כאילו הבעיה דווקא או במסך או בכרטיס תצוגה(שלרוב הוא מובנה).

נסה לחבר את המחשב למסך חיצוני, תראה אם יש שינוי.

פורסם

אני עובד כטכנאי מחשבים בחברה גדולה שמספקת שרותי מחשוב לגופים ומוסדות. בבירור מולם-בארץ לא ניתן לתקן במעבדה פרטית ובד"כ קונים לוחות יד שנייה שעלותם יותר זולה מתיקון במעבדה פרטית. ייתכן שתוכל לפנות לאייבורי בשביל לוח חליפי ללפטופ הזה. המחיר לא אמור להיות גבוה.

לבדיקה מדוקדקת יותר, חבר את המחשב דרך חיבור הVGA בצד הפנל למסך חיצוני וראה אם אתה מקבל תצוגה לקויה. אם כן- כרטיס המסך הלך ויש סיכוי להתקנת לוח חליפי כי בדרך כלל הם משולבים על אותו צ'יפסט. אם לא, הבעיה ב LCD עצמו ולא שווה לך לתקן את המסך אך תוכל להשתמש בלפטופ על מסך אחר.

פורסם

ניסיתי לחבר את הלפטופ למסך חיצוני, אך הוא סירב לעבור. Fn+F2 לא שינו דבר, גם אחרי שה WINDOWS עלה.

איתמר.

פורסם

אלון, תודה על ההמלצה אך לצערי ממבט מרחוק ולפי מה שאיתמר כתב לגבי כך שבחיבור מסך משני הוא גם לא מוציא תצוגה רוב הסיכויים שמדובר אכן במעבד גרפי תקול, זה עניין לא פשוט בכלל לתיקון ובטח שלא זול.

זה נגרם לרוב מהתחממות של המעבד הגרפי יתר על המידה ובצורה ממושכת, לכן אני תמיד ממליץ על רכישת משטח קירור לנייד אשר משמש אותכם לרוב בבית.

איתמר, אם אתה קופץ לחיפה מתישהוא אוכל להעיף מבט יותר מקרוב על התופעה.

אגב אלון, דברת עם חנן לאחרונה?!

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
ניסיתי לחבר את הלפטופ למסך חיצוני, אך הוא סירב לעבור. Fn+F2 לא שינו דבר, גם אחרי שה WINDOWS עלה.

איתמר.

נסה להכניס את המחשב לביוס (לא זוכר איזה כפתור בMSI) כשהוא מחובר למסך חיצוני וסגור את המסך של הלפטופ.

אפשר לנסות גם במהלך העליה של הווינדוס, אחרי העליה הוא כבר יכול להכנס לסליפ אז תשים לב.

בכל אופן אם אתה מחבר את המסך החיצוני כשמחשב כבוי שניהם אמורים להדלק בתצוגת CLONE.

לא יודע אם ניסית, אפשר גם לבצע פריקת מתח, הוצאת חשמל וסוללה ולחיצה של 10 שניות על הכפתור, אחד למליון זה עוזר.:lol:

פורסם

+1 לארז.

איתמר אפשר לתקן את זה בארץ בחנויות מקומיות אך התיקון יקר וללא אחריות, את התהליך שעושים בארץ אפשר לבצע לבד עלידי חימום קיצוני של הבקר הגרפי בעזרת פן או בכול שיטה אחרת.

פשוט לפרק את הלוח, למצוא את הבקר, לעטוף הכול מסביב בנייר כסף ואז לחמם ל270~ מעלות בעזרת פן או מכשיר אחר.

אודי A4

דימה.

פורסם

פן לא יגיע ל270 מעלות, הוא צריך אקדח חום. אבל זה לא מבטיח לו כלום, לא תמיד הבעיה היא בהלחמות שבורות.

למרות שבמצב שלו שווה לנסות.

גם לא בטוח שהבעיה היא במעבד הגרפי ב100%.

איתמר אני מציע שתנסה להוריד את המסך במצב ביוס או תוך כדי עליית המחשב כדי "להכריח" את המחשב להוציא תצוגה.

בנוסף תפוס את המסך בשתי ידיים ובאיטיות הזז אותו קדימה ואחורה כדי לראות אם יש שינוי במצב או אפילו תיקון.

תבדוק גם האם הפסים והקשקושים זזים או שהם סטטיים. מעבד גרפי תקול בדרך כלל יציג ארטיפקטים ועיוותים משתנים.

פורסם

את המשחקים עם המסך כבר ניסיתי, לשלול ריבון תקול. הפס השחור והחלוקה למלבנים המופיעים על המסך לא זזים בזמן המשחקים, הם קבועים.

עוד מעט אנסה את שיטת ה BIOS ואדווח.

תודה,

איתמר.

• תוכן חדש...