Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האנטישמיות באירופה (או בכל מקום אחר) היא במידה רבה בעיני המתבונן.

לדוגמה, אני גר בספרד ומסתובב באירופה כבר שנתיים וחצי. נכון להיום, טרם נתקלתי בגילויי אנטישמיות

או התנהגות שמסיתה בכיוון הזה. חוץ מהניאו-נאצי המזדמן בגרמניה, אינני יכול לומר שהנושא הזה מטריד

אותי דרך קבע. לעומת זאת, חבר שלי שעבר לאחרונה לגור פה, בקושי חודשיים בעיר, כבר סיפר לי שהוא

ראה "אנטישמיות" באיזה משחק כדורסל שנכח בו לאחרונה, כי מישהו שם נופף בדגלי פלסטין בזמן שקבוצה

ישראלית שיחקה עם אחת הקבוצות המקומיות. מדובר בבחור לא טיפש, קצין קרבי במיל', ישראלי ב-100%

שכנראה גדל על הסיפורים האלה בבית ולכן גם מיהר להסיק מסקנות ברפלקס מותנה.

כשאני רואה מישהו מקומי מנופף בדגל פלסטין, אני בד"כ מנסה לשאול או להבין מה הוא בכלל יודע על הדגל הזה.

ברוב המקרים מדובר בבני נוער אידיאליסטים ודי טמבלים, שניזונים מהטלוויזיה ויוצאים למחאה בעקבות מה ששמעו.

זה לא שונה בהרבה מבני נוער ישראלים, או מכל קבוצה שמאלנית מצפון תל אביב, שבהיעדר בעיות אמיתיות בחיים,

יוצאת להגנה על החי והצומח בשם הצדק והשוויון העולמי.

בקיצור, עניין של השקפה, מה גם שלא מעט ישראלים בעולם בכלל לא מציגים את עצמם כ"ישראלים". הם פשוט אנשים

שגרים במקום מסויים, מקסימום מהגרים. מי שרוצה מדליק נרות בבית או שומר שבת, אבל לא צריך לעשות מזה פסטיבל.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש עדיין אנשים שחיים בסרט הזה?

פתאטי בעיניי איך תמיד הישראלים צועקים אנטישמיות ללא קשר לכלום באירופה.

הם גרים שם כל חייהם והם לא ילדים, כך שלא הייתי מכנה אותם "פתאטים".

אני מסכים שלפעמים צועקים מהר מדי "אנטישמיות", אבל אסור לחלום ולחשוב שכולם אוהבים אותנו.

בכל מקרה, אני לא מפחד מגילויי אנטישמיות וזה לא יעצור אותי, במידה וארצה לבקר במדינה כלשהי.

פשוט עלה פה כל העניין של גרמניה וזה מה שעלה לי לראש, אותם מכרים שאני מכיר.

פורסם

אמרת הרבה ולא אמרת כלום.

בשבילך הרמת דגל פלסטין זה אנטישמיות?

כמוך גם אני לא נתקלתי באנטישמיות בשנה וחצי, למרות שאני תמיד מזדהה כישראלי.

טוב אולי חוץ מהדביל שעומד בימי שישי בתחנת הרכבת המרכזית עם צלב בגודל זהה לזה שעליו נצלב ישו וצורח דברים לא מאוד ברורים על היהדות ועל איך שהצעירים מתרחקים מהנצרות, אבל אף אחד לא לוקח אותו ברצינות. לרוב, האנשים נעמדים מולו לכמה דקות, צוחקים על השטויות שהוא פולט וממשיכים הלאה.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

עצה שלי: תבדוק כמה אתה צריך בפסיכומטרי לפני שאתה עושה אותו.

כלומר לך למספר מוסדות לימוד שבאים מבחינתך בחשבון ותברר איתם כמה אתה צריך להוציא.

פורסם
אמרת הרבה ולא אמרת כלום.

בשבילך הרמת דגל פלסטין זה אנטישמיות?

שירימו את דגל ניקרגואה מצדי, זה לא הפואנטה.

פשוט הנפה שלו במהלך משחק של קבוצה ישראלית בחו"ל יכול להתפרש כ"ציונים - לכו הביתה". או שלא.

אני מעדיף לרדת לשורש התופעה במקום להתבצר בעמדה שלי ולצעוק "אנטישמיות". כשעושים את זה, אז

לפעמים מגלים שהסיבות להתנהגות הזאת שונות. אנטישמיות, או אנטי-כל-דבר-אחר, זה חתיכת מחוייבות

אידאולוגית, ובמקרים רבים בכלל לא מה שמניע את אותם אנשים. פשוט לישראלים תמיד קל יותר להתחבא

מאחורי המונח הזה, מבלי לחשוב יותר מדי. למען האמת, זה לא כ"כ שונה ממה שעושים האפרו-אמריקאים

בארה"ב, או אפילו עדות מסויימות בחברה הישראלית.

פורסם

אני מאוד אדיש.

אם אני אשמע קללות על יהודים לידי, אני ממש לא אשים לב ואמשיך הלאה. המקרה היחידי שיגרום לי לעצור הוא אם אני אראה אנשים נטפלים ליהודי, כמוני. זהו המקרה היחידי.

דגל פלסטין ממש לא מרגש אותי.

פורסם

דבר הרבה יותר קל, זול אך לוקח זמן זה לשפר בגרויות (ברמה היסטרית לממוצע מעל 110). ואח"כ אפשר לקבל 580-600 בפסיכו' (שאת זה אפשר עם איזה ספר ושבוע בבית).

יותר זול ?

כל בגרות עולה בסביבות 4000-5000 ש"ח, לא?

ולמה זה יותר קל ? מי קבע שאם תתאמץ תשפר את כל מה שאתה צריך ותגיע ל 110?

פורסם
יותר זול ?

ולמה זה יותר קל ? מי קבע שאם תתאמץ תשפר את כל מה שאתה צריך ותגיע ל 110?

אני מכיר שכל בגרות עולה 25 ש"ח, אבל אם אתה מכיר משהו שונה...

זה יותר קל כי זה חומר יותר קל מפסיכומטרי, שבתכל'ס קיבלת בו ציון של מפגר זה רק כי היית בן 16 ולהבריז וללכת לים היה יותר חשוב מלקבל ציון גבוה.

משכנתא זה קל

פורסם
יותר זול ?

אני מניח שהכותב דיבר על לעשות בגרויות לבד, בלי קורס.

בזמני (כמעט 4 שנים) היו שתי אפשרויות:

1. חודשיים - שלושה שיעורים בשבוע.

2. שלושה חודשים - פעמיים בשבוע.

אני בחרתי באפשרות הראשונה וזו הייתה אחת ההחלטות הכי גרועות שקיבלתי בחיים.

אין לי הרבה טיפים לחלק, אבל מה שכן, בלי לחץ. שלושה שיעורים בשבוע הרגו אותי.

אני מניח שיש קצת שוני בין חברות, אבל בלחמן חודשיים-חודשיים וחצי לקורס של שני מפגשים בשבוע, ושלושה-שלושה וחצי למפגש אחד בשבוע.

למישהו יש המלצה לקרוס\מכון מסויים בחיפה, או שכולם אותו דבר ?

לכל קורס יש את השיטות שלו, המערכים שלו, המדריכים שלו והדרישות שלו. זה מאוד אינדיבידואלי, אבל מהכרות די מעמיקה עם לחמן (חברה וחברים שמדריכים שם), אני רואה שיש השקעה בכל מדריך ע"מ להפוך אותו למדריך ראוי, ושהמדריכים מקפידים לתת יחס אישי לכל אחד. חוץ מזה, שאחרי שהייתי שפן נסיונות במשך חודשיים, אני יכול להגיד שהשיטות שלהם מחלחלות :)

האם אפשר לשלב עבודה עם הקורס והלמידה או שעדיף להקדיש את התקופה רק להכנה למבחן

עקרונית אתה נדרש להרבה עבודה בבית. כאן כבר יכולת אישית מקבלת ביטוי. אם אתה תופס מהר, יקח לך פחות זמן בבית. ההמלצה היא להקדיש את הזמן לקורס. (אני יודע שמה שאומרים לתלמידים זה שהם אמורים להשקיע בערך 6 שעות ביום בלימודים, מעבר לשעות הקורס - אבל אני מניח שזה רק נועד לדרבן אותם.

בסופו של דבר המכונים האלו נוצרו בכדי לעשות כסף.

אפשר גם להתכונן לבד זה דורש מחויבות ומשמעת עצמית עצומה

נכון. בהתחלה, מבחני הפסיכומטרי תוכננו בהתאם לאנשים שנגשים אליהם לא הכנה מוקדמת ועל בסיס ידע אישי והבנה בלבד. היום, בערך 90% מכלל הנבחנים עושים קורס לפני זה, עוד כ7% לומדים בבית, ומעטים ביותר ניגשים על עיוור. התוצאה היא שרמת המבחן הועלתה משמעותית מאז שהחלו איתו (הציון שאתה מקבל הוא יחסי, בהשוואה לאדם עם מספר התשובות הגבוה ביותר באותו מועד, וההתפלגות "מולבשת" על עקומת גאוס כדי לתת חלוקה אחידה ככל האפשר של ציונים).

התוצאה היא שהיום רצוי ללמוד בקורס, אלא אם אתה מתכוון להשקיע מאוד וסומך על היכולות שלך בצורה רצינית.

מתי אנשים ישכילו להבין שהרמה הנלמדת בקורס פסיכומטרי תלויה אך ורק על איזה מדריך, אתה נופל ?

נכון, למעט העובדה שכל מכון בוחר את המדריכים שלו, כדי שיתאימו לדרישות מסוימות, ומלמד אותם שיטות לימוד שונות.

והערה אחרונה, לרוב אוניברסיטאות לא מתחשבות בציוני פסיכו' שנערך אחרי מועד אפריל.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
אני מכיר שכל בגרות עולה 25 ש"ח, אבל אם אתה מכיר משהו שונה...

זה יותר קל כי זה חומר יותר קל מפסיכומטרי, שבתכל'ס קיבלת בו ציון של מפגר זה רק כי היית בן 16 ולהבריז וללכת לים היה יותר חשוב מלקבל ציון גבוה.

25 ש"ח ליחידה אחת בלבד :).

פורסם

אני התחלתי עכשיו ביואל גבע, למועד אפריל - המדריך מעולה בינתיים ואין לי תלונות, מה שכן המחיר המלא של הקורס הוא כ8000 ש"ח וחיילים משוחררים משלמים כ6600. מלחמן הייתי מתרחק כמו מאש וכך גם מקידום ותיכון ת"א. כל השאר בסדר, אגב, לכל העלויות האלו צריך להוסיך עוד 485 שקל דמי רישום לבחינה.

:\

ולא - אין מצב לעבוד תוך כדי, כל מי שאיתי בקורס ועובד מצטער על זה כבר עכשיו (ושיעורי הבית בנתיים הם לא רבים) - לשם ההבנה, לשיעור אתה מגיע עם ספר אחד קטן, בבית יש לי 5 ספרים שמנים במיחד לשיעורי הבית.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

ואני לוקח חתיכת סיכון אם אני חוזר ולא מקבלים אותי למשפטים בחיפה, כי ממש לא בא לי ללמוד במקום אחר בארץ. חיפה שולטתתתתת!!1

מצד שני אני תמיד יכול לחזור לכאן אם לא התקבלתי, אבל יוצא שסתם "בזבזתי" חצי שנה.

אגב, 8000 ש"ח לקורס ?!? :shock: :shock:

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אתה יכול גם לעשות את המבחן פסיכומטרי בשגרירות...ד.א

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

אוסיף המלצה לגבי החבר'ה ב-HIGH Q , אני למדתי בסניף בקריון בקרית-ביאליק (לפני 4 וחצי - 5 שנים), ניגשתי למועד דצמבר אם אני זוכר נכון.

אכן, גם אני חושב (כפי שנרשם לפני) שהאתר שלהם ברשת מצויין ומלא שטויות ומשחקי מילים ומתמטיקה ואנגלית שמתאימים לכולם ועושים עבודה מצויינת.

נקודה אחת לחובתם וגם היא חצי נקודה בהתחשב בשיטת הניקוד בפסיכומטרי, הבחינות שלהם (סימולציות?) היו לי קלות מהמבחן עצמו (ולא הרגשתי בבחינה שמדובר על לחץ וכד'), בשתי הסימולציות האחרונות שלי אצלם הייתי באיזור ה710-720 ואילו במבחן קיבלתי 660 (מה שהספיק לי לחלוטין כדי להתקבל ולסיים תואר ראשון עם ממוצע 96.05). אולי זה קשור לכתה שבה למדתי ושאר ירקות..

בכל מקרה - אחלה מכון ומומלץ בחום, החוויה היתה חיובית ועשתה את מה שהיתה צריכה לעשות.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• תוכן חדש...