Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע בדוק למה אבל כל פעם שמביאים תמונות של מכוניות מאירופה , הם נראות שמורות וחדשות .

אפילו מכוניות בנות 10 שנים נראות כחדשות.

אולי זה מזג האויר המעונן שלא מדגיש פגמים כמו בשמש , או שאנשים מצאו שיטה לא לגרו בלאי למכוניות ולא לעשות תאונות.

האם יש להם שיטה לא להיפגע מדלת של נהג שחנה לידך בסופר ?

האם יש להם שיטה לא להיות מעורב בתאונות קטנות ?

נראה בכל מקרה שכול שריטה או לחיצה קטנה בפח זוכה לטיפול מהיר , מדוע , האם זה כל כך זול שם?

בארה"ב המצב שונה , תמונת של מכוניות למכירה בEBAY מראות שהמצב שם בדיוק כמו בארץ.

מה הם יודעים שאנחנו לא יודעים ? האם כל שריטה קטנה של דלת הם הולכים לצבוע את כל הדלת ?

לפחות בשנים האחרונות אנשים בארץ כן מטפלים ומתקנים את מכוניתם , תמיד אני זוכר שההורים שלי אמרו חבל לתקן ואני ההייתי רץ לתקן כל מכה קטנה , האם זה עניין של מנטליות של חבל על הכסף ?

בלי שום קשר האם יש דרך לתקן לחיצות קטנות או יותר גדולות בפח באופן עצמאי , קראתי מזמן על כל מני שיטות כאלה באינטרנט , האם מישהו ניסה ויכול להמליץ ?

האם יש פיתרון לשריטות הקטנות והמעצבנות מהדלתות של הרכבים לידך ? האם יש דרך לתקן ?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סיפור...

היינו במינכן, בחגיגות האוקטוברפסט (שזה חגיגות שבהן כל הנשים לובשות חצאיות קצרות, גרביים ארוכים, ומחוך עם פושאפ המאיים לחנוק, וכל הגברים עם מכנסי 3/4 ושלייקס... והעיקר בחגיגות זה לשתות כמה שיותר בירה). ברחוב שוק של כל הבא ליד. ובסוף היום, מגיעות המסחריות ומפנות את השוק. מכוניות מסחריות ממש כמו כאן - גדולות ולבנות. מובילות סחורה מהשוק לחנויות וחזרה. אצלנו זה גם אומר מכונות דפוקות ושרוטות מכל הצדדים, פנסים ומראות מודבקים במסקנטייפ... אבל לא אצלם.

ליד דוכן פרחים, ממש צמוד למדרגות הירידה לרכבת התחתית, מתמקמת מסחרית לבנה וגדולה, בת שנתיים-שלוש, והנהג מתחיל להעמיס עליה את דוכן הפרחים יחד עם זוגתו העובדת בדוכן. אנחנו ממהרים לתחתית, וזוגתי עוברת עם העגלה של הילדה צמוד-צמוד בין המסחרית לשער הכניסה למדרגות. היא אמנם לא נגעה במסחרית, אבל שני הגרמנים קופצים, נזעקים, והאישה מתחילה לצעוק עליה בגרמנית ש "אוטו- קפוט!" הם מתכופפים, מסתכלים ממרחק אפס על הפח של המסחרית, תופסים את הראש, צועקים, עושים פרצופים עצובים אחד לשני, ובעיקר בעיקר צועקים על התיירים החוצפנים (אנחנו) שהרסנו להם את האוטו. ותבינו - עם זכוכית מגדלת של שען חרש לא הייתם מוצאים שריטה. וזו לא הייתה הצגה, הם באמת באמת היו בלחץ.

אז ככה הם שומרים על המכוניות שלהם. הם לא מתמודדים עם שריטות של פתיחת דלתות או של עגלות סופר. כי זה לא מקובל וזה לא קורה.

אסף.

פורסם

בעיקרון זה שילוב של מזג אוויר הרבה יותר סלחן, נהגים פחות אגריסיביים ואכפיות לרכוש.

בקשר לתיקונים אני לא יכול לענות לך, אבל יש לי דוגמה קטנה:

חבר גרמני עשה עם האודי A4 שלו תאונה קטנה שהצריכה החלפת דלת וכנף. כבר באותו שבוע האוטו היה מתוקן.

מקרה מאוד דומה קרה לאבא שלי עם המרצדס שהייתה לו (שעלתה הרבה יותר מהאודי המוזכרת לעיל), במשך חודשים שלמים הוא סירב לתקן את הפגיעה בטענה שממילא הרכב יעבור עוד חבטות.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

כנראה שאתה לא מבין עד הסוף מה asafk ניסה להסביר.

זה לא עניין התיקונים הקטנים - זאת העובדה שאף אחד לא ידפוק לך את הדלת כשאתה חונה בסופר. למה? כי ככה הם חונכו.

התרבות שונה (במיוחד המוטורית).

Bimmer

פורסם

כמה מהם נוסעים על מכוניות בנות 15-20 שנה? הרכב שלי 16 שנה על הכביש, באמת שאני לא יכול לומר איזה שריטה חדשה ואיזו היתה, להזכירך מחיר התיקון מגיע לקצת מעל חצי מהמחירון.

רכבים ישנים שכבר לא חבל עליהם, מנטליות שונה, והכי חשוב מצב כלכלי!!! היתי שמח לצבוע את הרכב אבל לא במחירים של הארץ.

אודי A4

דימה.

פורסם

היום כשמישו פותח לך דלת על הרכב.

ואתה אומר לו אההה תיזהר האוטו שלי והאוטו שלך מאוד חשוב לך.

אתה יודע מה התשובה שלו תיהיה

בחייאת ראבק זה כולה פח.

זאת התשובה למה זה ככה פה

אנשים יוצאים מהחניות מגלחים לך את כול האוטו ואפילו לא מודעים לזה ופשוט נוסעים.

מכולה פח. זה מה שקורה!

פורסם

תרבות, אקלים נח ומחירים סבירים לתיקונים. סה טו.

בצרפת או ספרד תראה יותר מכוניות מלוכלכות או עם פגושים דפוקים. "חניה אקוסטית" זה נוהל מקובל פה,

ולא כולם שומרים על המכוניות. ככל שתעבור מזרחה ביבשת, תראה יותר ויותר יחס ואכפתיות כלפי הרכוש,

עד שתגיע לגרמניה ואוסטריה. משם לכיוון רוסיה שוב פעם מתחילה הדרדרות.

בספרד, תאונה עם 3 מכוניות מעוכות יכולה להסתיים ב-100 יורו לנהג ושלום על ברצלונה. בגרמניה יערבו

משטרה גם על מראה שהתקפלה בטעות. באנגליה, הנהג יתנצל בפניך על זה שנכנסת בו מאחורה, ויציע

לסגור עסקה על כוס תה, במהלכה תגיעו להסכם כספי וגם תקבל המלצה על B&B איכותי בכפר הסמוך.

בישראל עדיף לנסוע באוטובוס, הוא יותר גדול.

פורסם

להדגיש את מה שכתב Derish: החוק הגרמני מחייב דיווח למשטרה על כל "נשיקה", כך שנזהרים יותר. אבל העיקר הוא החינוך לכבד את האחר. כל ההתייחסות לחוק ולנהג האחר על הכביש שונה מאשר אצלנו, והתוצאות בהתאם, וכפי שנאמר - הדבר בולט במיוחד במדינות כמו גרמניה, הולנד, שויצריה ואוסטריה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המניע היחידי שהמכוניות באירופה נשמרות הרבה יותר טוב מאשר בארץ שלנו זה השמש !

ולא החינוך הקפדני באירופה:lol:

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם

מה שנאמר פה על גרמניה נכון מאוד. לפני כמה חודשים הייתי שם וקיבלתי הסעה ע"י נהגת. כשהתפעלתי בפניה על העובדה שכל המכוניות נראות טיפ-טופ היא אמרה לי שזה בדיוק בגלל זה - אנשים שומרים מאוד על הרכוש של אחרים, והם תובעים או מזמינים משטרה על כל מכה הכי קטנה. עם המנטליות שלנו זה בחיים לא היה עובד...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

זה שילוב של כמה דברים, שבראשם חינוך, ולכבד את רכושו של האחר.

שם אין דבר כזה לפתוח דלת על רכב אחר, או לפגוע ברכב ולהמלט בלי פרטים.

מזג האוויר גם הוא תורם לנקיון הרכבים ושמירה על הצבע, ולבסוף יש את הצד

של החוק, שמשתנה ממדינה למדינה, אבל עדיין ככל הנראה קפדני יותר ורציני

יותר לגבי פגיעה ברכוש.

באנגליה לדוג', אאל"ט, מונית לא יכולה לנוע עם פגיעות פח, וחובה על הנהג לתקן

מיידית את הפגיעה. ומה קורה בגלל זה? נהגי מוניות זהירים הרבה יותר, לא לפגוע,

ועוד יותר שלא להפגע, כי יום תיקונים במוסך, זה גם כסף, וגם זמן עבודה שהלך לו.

בגרמניה כמו שהוזכר הם לקחו את זה ממש לקצה, וכמו שחבר שלי שגר שם אומר,

אין מה לעשות, זה עם של מלשנים, כל דבר הם רצים לדווח... ;-)

• תוכן חדש...