Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שהייתי בצפון איטליה נשארתי עם פה פעור אחרי שראיתי שם רכבים שכבר הרבה מאוד זמן על הכביש ונראות במצב תצוגה...שלא לדבר על פרארי ולמבורגיני שאתה רואה כל עשר דקות. 

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם נושא התשתיות לא מיטיב אם המכוניות בארץ - חניות קטנות מדי והמון חנייה בצידי הכביש

באירופה פחות חונים ברחוב ויותר חונים בחניון מסודר. בנוסף החנייה באמת בגודל מתאים, אפשר (נשבע לכם) לחנות, לפתוח את הדלת, ולצאת מהאוטו. בלי לדפוק את האוטו ליד, בלי להסתכן שרכב אחר יוריד אותך כשאתה יוצא מהאוטו וכו.

פורסם

אני לא חושב שיש לזה קשר לאנשים , חוץ מלגרמנים שהם באמת פדנטים מאוד.

אני אישית יכול להעיד שבביקור של קרובת משפחה שחיה באנגליה , היא החנתה את הרכב במקום חנייה מישהו דפק לה את הרכב וברח בלי להשאיר פרטים .

בכלל באירופה יש הרבה אנשים מוזנחים ועניים שזרוקים ברחובות , וגם הרבה מאוד שיכורים וחולגנים , כך שקשה לי להאמין שאותם אנשים לא עושים נזקים.

ברור שזה עניין של תרבות , ברור שאם היתה לי פאררי אז ההייתי מתקן כל שריטה קטנה של 1 ס"מ , השאלה היא מה קורה עם המכוניות העממיות.

מבחינת מחירים יש מדינות כמון הולנד המיסוי מאוד גבוהה , ויש מדינות כמו גרמניה ואיטליה שיחסית המיסוי נמוך , אבל בכל זאת לא מדובר על רמת מחירים נמוכה כמו בארצות הברית.

הכל עניין של תרבות , בצרפת ובספרד ניתן לראות המון מכוניות עממיות עם מכות ותאונות , כך גם בארצות הברית ( שם המצב בכלל זוועה , חפשו רכב בEBAY ותראו ).

לעומת זאת בגרמניה כמו שקודמיי העידו , אתה במוסך על כל שריטה כבר אחריי יום.

עלניו אפשר לאמר שאנחנו די קמצנים וחבל לנו על הכסף לכן יש הרבה מכוניות מוכות, מי שמתקן נחשב לפארייר .

חוץ מזה שרק מזמן גילנו את התרבות המוטרית , ורק לאחרונה ניתן לראות על כבישי ארצנו מכוניות ראויות.

היום גם אצלנו אדם שנוסע ברכב יוקרתי מקפיד לתקן כל שריטה.

הדור של ההורים שלנו לא כל כך היה מעורב בתרבות המוטורית , היה עסוק בעיקר בפולטיקה ובבעיה הביטחונית , ולכן באמת שהיה מזניח את החיצוניות של הרכב , וחיפש בעיקר מכוניות שיקחו אותו מX לY במינימום כסף.

מזל שזה משתנה פשוט כיף לראות רכבים מעניינים ופחות מאזדות.

אני חושב שרוב האנשים שבפורום הזה שותפים לדעה הזאת וזה מראה על התחלתה של תרבות מוטורית בארץ.

רק שיחליפו כבר את מקבליי ההחלטות הזקנים מהדור ישן שחושבים שרכב זה מותרות וכלי תחבורה בלבד.

העתיד נראה ורוד יותר .

בנוסף כנראה שהשמש מצליחה להבליט את המכות והשריטות.

בפעם הבאה שאני נוסע לחול אני יצלם בעיקר מכוניות שרוטות ומוכות כדי לאשרר את הטענה.

פורסם

אני חושב שאתם מגזימים, בכל מקום דופקים רכבים, לדעתי מדובר בהבדלי מזג אוויר ובאוויר נקי יותר.

אם כבר, המנהג המגעיל בארץ של הדבקת מליון מדבקות על רכבים גורם להם להראות מגעיל.

מה שנאמר פה על גרמניה נכון מאוד. לפני כמה חודשים הייתי שם וקיבלתי הסעה ע"י נהגת. כשהתפעלתי בפניה על העובדה שכל המכוניות נראות טיפ-טופ היא אמרה לי שזה בדיוק בגלל זה - אנשים שומרים מאוד על הרכוש של אחרים, והם תובעים או מזמינים משטרה על כל מכה הכי קטנה. עם המנטליות שלנו זה בחיים לא היה עובד...

עם המנטליות שלנו, שום דבר לא עובד :lol:

חוץ מזה שרק מזמן גילנו את התרבות המוטרית , ורק לאחרונה ניתן לראות על כבישי ארצנו מכוניות ראויות.

מה זה בדיוק מכונית ראויה ? ראויה שישמרו אליה ? למי שיש כסף לקנות רכב ב 500 אלף שקל יהיה כסף לתקן שריטה גם אם יעלה לו עשרת אלפים שקלים לתקן אותה, זה לא בגלל שהרכב ראוי יותר.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אני אישית מתנהג כמו חולה נפש לכל הקשור לרכב שלי. לדוגמא, אין מצב בעולם שאני יחנה את הרכב שלי בין שני מכוניות, אני תמיד יחפש חניה אידיאלית שיש מצד אחד עמוד או קיר והצד השני כבר מכונית או שעדיף בכלל לחנות בין 2 עמודים או קירות ואני מוכן לחנות רחוק יותר וללכת קצת אבל לא לחזור לרכב ולגלות שישנה שריטה חדשה מאיזה מישהו שממש ממש לא איכפת לו מהרכב שלו ובטח משלי.. אבל עדיין לפני יומיים בערך נסעתי בתל אביב ועמדתי ברמזור ולפתע רוכבת אופניים עברה לידי ועיקמה לי את כל המראה ואפילו לא טרחה לעצור לשניה ולבקש סליחה !!:evil:

אז לא משנה כמה אנחנו משתדלים לשמור על הרכב זה לא יעזור אם לא תהיה פה תרבות של שימרת מרחק מהרכב השני ברמזור, ו"לחתוך" אחד את השני בכבישים ובכלל כבוד הדדי..

יום טוב לכולם, דוד.

1.8TSI

פורסם
אני אישית מתנהג כמו חולה נפש לכל הקשור לרכב שלי. לדוגמא, אין מצב בעולם שאני יחנה את הרכב שלי בין שני מכוניות, אני תמיד יחפש חניה אידיאלית שיש מצד אחד עמוד או קיר והצד השני כבר מכונית או שעדיף בכלל לחנות בין 2 עמודים או קירות ואני מוכן לחנות רחוק יותר וללכת קצת אבל לא לחזור לרכב ולגלות שישנה שריטה חדשה מאיזה מישהו שממש ממש לא איכפת לו מהרכב שלו ובטח משלי.. אבל עדיין לפני יומיים בערך נסעתי בתל אביב ועמדתי ברמזור ולפתע רוכבת אופניים עברה לידי ועיקמה לי את כל המראה ואפילו לא טרחה לעצור לשניה ולבקש סליחה !!:evil:

אז לא משנה כמה אנחנו משתדלים לשמור על הרכב זה לא יעזור אם לא תהיה פה תרבות של שימרת מרחק מהרכב השני ברמזור, ו"לחתוך" אחד את השני בכבישים ובכלל כבוד הדדי..

יום טוב לכולם, דוד.

גם אני כמוך כל מכת דלת קטנה על הרכב שלי אני מכיר ומנסה להסיר.

אך מה לעשות מדובר בכלי רכב שנוסע ממקום למקום ופוגש לפעמים חברים ( מכוניות אחרות) במקום החנייה או בכביש.

העניין הוא שאנשים בארץ לא מתחזקים את הרכב שלהם פשוט ממשיכים לנסוע עם התאונה כי חבל להם על הכסף.

עוד לא מצאתי את הדרך לקחת את הכסף איתי אחריי המוות ,כמו גם לחזור בזמן .

לכן אני מתקן ולא חוסך , בטח שלא נותן לעצמי לאכול את הלב.

פורסם

טיול בקיץ שעבר בצרפת הדהים אותי ה 205 GTI 1.9 המיתולוגית שם במצב חדששש אפילו בדשבורד אין פיצוצים ושברים וזה אומר שהמזג האויר הוא גורם משפיע ביותר

לא רציתי להזכיר את הנושא של הצבע נראה כמו חדש אדום בוהק

106 ראלי -VR-6 - V-5 -- קינג קצר-- MGVVC-נמכרו

wv-v6 גולף + WRX- GTI306 *GTI -נמכרו

נמכרה ---Sti

clio sport כיום

פורסם
סיפור...

היינו במינכן, בחגיגות האוקטוברפסט (שזה חגיגות שבהן כל הנשים לובשות חצאיות קצרות, גרביים ארוכים, ומחוך עם פושאפ המאיים לחנוק, וכל הגברים עם מכנסי 3/4 ושלייקס... והעיקר בחגיגות זה לשתות כמה שיותר בירה). ברחוב שוק של כל הבא ליד. ובסוף היום, מגיעות המסחריות ומפנות את השוק. מכוניות מסחריות ממש כמו כאן - גדולות ולבנות. מובילות סחורה מהשוק לחנויות וחזרה. אצלנו זה גם אומר מכונות דפוקות ושרוטות מכל הצדדים, פנסים ומראות מודבקים במסקנטייפ... אבל לא אצלם.

ליד דוכן פרחים, ממש צמוד למדרגות הירידה לרכבת התחתית, מתמקמת מסחרית לבנה וגדולה, בת שנתיים-שלוש, והנהג מתחיל להעמיס עליה את דוכן הפרחים יחד עם זוגתו העובדת בדוכן. אנחנו ממהרים לתחתית, וזוגתי עוברת עם העגלה של הילדה צמוד-צמוד בין המסחרית לשער הכניסה למדרגות. היא אמנם לא נגעה במסחרית, אבל שני הגרמנים קופצים, נזעקים, והאישה מתחילה לצעוק עליה בגרמנית ש "אוטו- קפוט!" הם מתכופפים, מסתכלים ממרחק אפס על הפח של המסחרית, תופסים את הראש, צועקים, עושים פרצופים עצובים אחד לשני, ובעיקר בעיקר צועקים על התיירים החוצפנים (אנחנו) שהרסנו להם את האוטו. ותבינו - עם זכוכית מגדלת של שען חרש לא הייתם מוצאים שריטה. וזו לא הייתה הצגה, הם באמת באמת היו בלחץ.

אז ככה הם שומרים על המכוניות שלהם. הם לא מתמודדים עם שריטות של פתיחת דלתות או של עגלות סופר. כי זה לא מקובל וזה לא קורה.

אסף.

סיפור דומה קרה לי ולמשפחתי בגרמניה. חנינו באיזה חניון ואחותי הקטנה פתחה את הדלת של האוטו כדיי לצאת- ותוך כדיי הדלת שפשפה קצת את הרכב שחנה בצמוד אלינו. כשאנחנו חוזרים לאוטו אחרי כמה שעות אנחנו רואים אדם ממתין לנו ליד הרכב, ומתחיל להתלונן על השריטה שגרמנו לאוטו שלו (אודי A4 סטיישן מודל 2003 בערך), ואיים שאם נעזוב עכשיו הוא יזמין משטרה. שתבינו, את השריטה עצמה אנחנו לא מצאנו בכלל. זה פשוט לא הגיוני שהוא לא היה באיזור כשעשינו את השריטה וכשהוא חזר הוא פתאום שם לב שיש לו שריטה חדשה, שכאמור אנחנו בעצמנו בכלל לא ראינו אותה. בכל מקרה, החלפנו פרטים וטפסים והכל עבר בשלום בסוף, אחרי איזה חצי שעה של הידברויות.

אם תשאלו אותי, זה מוגזם בטירוף. לא שבארץ התרבות טובה, אבל צריך למצוא את האיזון בינינו לבין הגרמנים היקים.

פורסם
אם תשאלו אותי, זה מוגזם בטירוף.

לדעתי לא מוגזם בכלל. הפקרות כלפי הרכוש של הזולת וכל שכן חינוך ילדים בדרך זו הינה רועה לב תרתי משמע. בא לך שרכבך יראה כאילו זה עתה נלקח מפירוקיה - עשה זאת זאת לעצמך, אך למה להזיק לאחרים?

אני באופן אישי לא הצלחתי להתרגל לרוע לב המדובר אפילו בעשור השלישי במדינה זו. למה לכל הרוחות כל כך קשה לפתוח דלת בעדינות או לקחת שנייה מחשבה לצאת מחניה מבלי לשפשף רכב סמוך?

פורסם
לדעתי לא מוגזם בכלל. הפקרות כלפי הרכוש של הזולת וכל שכן חינוך ילדים בדרך זו הינה רועה לב תרתי משמע. בא לך שרכבך יראה כאילו זה עתה נלקח מפירוקיה - עשה זאת זאת לעצמך, אך למה להזיק לאחרים?

אני באופן אישי לא הצלחתי להתאקלם ולהתרגל לרוע לב המדובר אפילו בעשור השלישי במדינה זו.

אם להיכנס לחכות לי עד שאחזור לאוטו, להיכנס להיסטריה ולאיים עליי והכל בגלל שריטה שגם עם זכוכית מגדלת קשה לראותה זה לא מוגזם, אז אני חושב שאתה טועה.

פורסם

מה כל כך קשה בלפתוח את הדלת בלי לגעת ברכב שליד?מה? אתה חונה קרוב מדי אז תזיז את האוטו או תמצא מקום חניה אחר!

לא מוגזם ולא נעליים. נשבר ה*** מהמצב בארץ. אני נוסע פעם בשבועים באוטו ועדיין הצליחו לתת לי כמה מכות בפח עם הדלתות הארורות האלה. כניראה זה שילוב של תרבות של קופים ועצבנות וחוסר סבלנות בגלל כל המצב שיש בארץ. דוגמה טובה לזה זה מקום החניה במכללה שבה למדתי...50 מטר מהמכללה יש בערך 200 מקומות פנויים אבל ליד המכללה אנשים עוד שניה רבים מכות על חניה שמיני בקושי נכנסת שם, נכנסים לחניה הזאת אחרי 10 דקות של תימרונים ותוך כדי התהליך דופקים אוטו או שתיים, העיקר לא ללכת את ה50 מטר.

פורסם
סיפור...

היינו במינכן, בחגיגות האוקטוברפסט (שזה חגיגות שבהן כל הנשים לובשות חצאיות קצרות, גרביים ארוכים, ומחוך עם פושאפ המאיים לחנוק, וכל הגברים עם מכנסי 3/4 ושלייקס... והעיקר בחגיגות זה לשתות כמה שיותר בירה). ברחוב שוק של כל הבא ליד. ובסוף היום, מגיעות המסחריות ומפנות את השוק. מכוניות מסחריות ממש כמו כאן - גדולות ולבנות. מובילות סחורה מהשוק לחנויות וחזרה. אצלנו זה גם אומר מכונות דפוקות ושרוטות מכל הצדדים, פנסים ומראות מודבקים במסקנטייפ... אבל לא אצלם.

ליד דוכן פרחים, ממש צמוד למדרגות הירידה לרכבת התחתית, מתמקמת מסחרית לבנה וגדולה, בת שנתיים-שלוש, והנהג מתחיל להעמיס עליה את דוכן הפרחים יחד עם זוגתו העובדת בדוכן. אנחנו ממהרים לתחתית, וזוגתי עוברת עם העגלה של הילדה צמוד-צמוד בין המסחרית לשער הכניסה למדרגות. היא אמנם לא נגעה במסחרית, אבל שני הגרמנים קופצים, נזעקים, והאישה מתחילה לצעוק עליה בגרמנית ש "אוטו- קפוט!" הם מתכופפים, מסתכלים ממרחק אפס על הפח של המסחרית, תופסים את הראש, צועקים, עושים פרצופים עצובים אחד לשני, ובעיקר בעיקר צועקים על התיירים החוצפנים (אנחנו) שהרסנו להם את האוטו. ותבינו - עם זכוכית מגדלת של שען חרש לא הייתם מוצאים שריטה. וזו לא הייתה הצגה, הם באמת באמת היו בלחץ.

אז ככה הם שומרים על המכוניות שלהם. הם לא מתמודדים עם שריטות של פתיחת דלתות או של עגלות סופר. כי זה לא מקובל וזה לא קורה.

אסף.

זה ידוע שהגרמנים פרפקציוניסטים. אני לא רוצה להזכיר מה היה, אבל הגרמנים זה עם דפוק.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם
מה כל כך קשה בלפתוח את הדלת בלי לגעת ברכב שליד? מה? אתה חונה קרוב מדי אז תזיז את האוטו או תמצא מקום חניה אחר!

ילדה בת 6, פתחה בטעות את הדלת עד הסוף. אני מציע לך להוריד את הטונים שלך.

האירוניה כאן היא שבסוף אתה הוא זה שיוצא הישראלי המצוי עם כל ההתלהמות שלך.

פורסם
ילדה בת 6, פתחה בטעות את הדלת עד הסוף. אני מציע לך להוריד את הטונים שלך.

האירוניה כאן היא שבסוף אתה הוא זה שיוצא הישראלי המצוי עם כל ההתלהמות שלך.

אם אתה רואה שאתה נכנס לחניה צפופה אפשר להגיד לילדה "חכי חמודה, אבא יפתח לך את הדלת" או משהו כזה:wink: . בכל מקרה זה עובד לטובת שתי הצדדים, אתה לא גורם למכות הקטנות האלה לרכב ליד ואם מישהו כזה חונה לידך הוא לא גורם לך, בסופו של דבר הרכב שלך יהיה שמור גם בגלל התנהגות כזאת.

* עובדה שאני לא יוצא ישראלי כי נתקלת בהתנהגות כזאת מצד תושב זר:idea: .

• תוכן חדש...