Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני שבועיים הגעתי עם הרכב שלי ושל אבי לטיפול במוסך.

במהלך הטיפול התקשר אלי הבוחן והודיע שיש צורך להחליף צלחות בלם ברכב (מאזדה 3 מודל 2005), שאלתי אם ניתן לחרוט ונאמר ש"לא כדאי והם לא מתעסקים בזה" ולכן אישרתי את ביצוע ההחלפה וביקשתי שאת הצלחות הישנות ישאירו בתא המטען.

כשאבי התבונן הצלחות נראה שלא היה צורך בהחלפתן. לאחר מספר ימים אבי התייעץ עם חבר שלו, מכונאי, שבדק וראה שלפי הוראות היצרן להחלפת הצלחות (על הצלחות מוטבע עובי הצלחות שמתחתיו יש צורך בהחלפה) לא היה צורך להחליפן. הם ניגשו למוסך ולאחר בדיקה התברר שאכן הייתה "טעות", לא היה צורך להחליף ונקבע מועד להחזרה של הצלחות הישנות לאחר חריטה בחדשות המותקנות על הרכב.

לאחר מכן, ביקשתי לשוחח עם אחד ממנהלי המוסך כדי לדרוש פיצוי כל הטעות / מרמה (כל אחד מכם יחליט אם מדובר בטעות או מרמה, צריך לזכור שמדובר במוסך גדול שביצע את הטיפול מאות או אלפי פעמים), אבל כשניסיתי לעלות את טענותיי נתקלתי ביחס מזלזל ודברי הסיכום מפיו היו: "תסתום את הפה לפני שאני זורק אותך מפה".

סוכם שיתקבל החזר עבור ההפרש שבין החלפת צלחות חדשות לחריטת ישנות.

לדעתי מה שנוסה היא השיטה המוכרת, "שיטת מצליח" מאחר וזה לא הצליח דרשתי פיצוי.

מוסך שילובים מוטורס מתהדר בשירות ומקצועיות.

לפי המקרה המתואר, יכולות להיות 2 אפשרויות:

1. המוסך לא מקצועי ולא מכיר את נהלי ההחלפה למכלולים ברכב
  2. המוסך מנצל היותו מוסך מורשה ואת האמינות הנגזרת מכך ומבצע תיקונים גם כשאין צורך.

שבת שלום!

תודה מראש.

פורסם

"לפי המקרה המתואר, יכולות להיות 2 אפשרויות:

1. המוסך לא מקצועי ולא מכיר את נהלי ההחלפה למכלולים ברכב
  2. המוסך מנצל היותו מוסך מורשה ואת האמינות הנגזרת מכך ומבצע תיקונים גם כשאין צורך.

שבת שלום!"

אני הייתי מוסיף אפשרות שלישית:

3. תשובות 2+1 נכונות.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

תוריד את האפשרות הראשונה, כי כל מכונאי מתחיל יודע שיש מידת מינימום של צלחת בילום.

תוסיף אפשרות שלישית של טעות אנוש במדידת הצלחת או בקביעת הצוות המקצועי של המוסך בפסילתה.

לגבי הפיצוי, מכוון שהמוסך לא הראה נכונות לפיצוי או לפחות בהידברות מכובדת, תנצל את העובדה שטיפלת במוסך שהוא מורשה מטעם יבואן רכב גדול ומכובד ופנה ישירות לשירות לקוחות של היבואן.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אנחנו בעלי מאזדה 5 יד 1 שנת 2007.

אחת מהטעויות הגדולות ביותר שעשינו כבעלי מאזדה היא להיות לקוח של שילובים מוטורס.

אנחנו חברי מועדון במוסך וככאלו, אנחנו זכאים לגרירה למוסך במקרה הצורך.

רצה המזל ונתקענו עם הרכב. הזמנו את הגרר ומפה החלה ההתעללות וניצול חוסר הידע שלנו.

תיאור התקלה שלהם היה שהלך האלטרנטור וגם המצבר, דבר שהיה תמוה איך שני החברה קבעו ביחד להתקלקל.

הצעת המחיר לאלטרנטור משופץ לא אחרה להגיע-1800 ש"ח. לכל המעוניין, שיפוץ אלטרנטור במקרה הגרוע עולה 800 שקל ברוטו.

וכמובן מצבר שעולה כ 900 ש"ח. ביקשי להחליף רק אלטרנטור, כי לדעתי המצבר רק ניפרק ולא התקלקל, אז אמרו לי אין בעיה רק שתדע, מצבר לוקח יומיים להטעין ולא יהיה לך רכב יומיים. אלמנט הפחדה ואילוץ לקנות מצבר כי הרי אני שבוי שלהם כרגע הם גררו לי את הרכב.

אחרי מספר שעות( שזה הרבה פחות מיומיים), הודיעו לי שהמצבר נטען מעט וכבר אפשר להטעין את הרכב. ביקשתי שיביאו לי אותו הבייתה מכיוון שזה ההסכם של חבר מועדון. אמרו לי שאין בעיה, ולאחר שעתיים רגע לפני הסגירה הודיעו לי שבעצם הם לא מוכנים להסתכן ולהסיע רכב עם מצבר מקולקל!!!

נאלצתי לחכות למחרת ולהחליץ מצבר הרכב הגיע מלוכלך, מזוהם, כל התחנות ברדיו שונו.

מיכל הדלק משום מה צנח בחצי מכמות הדלק, בקיצור סיוט של מוסך!!!!

המלצה שנובעת מנסיון מר: לא חייבים לטפל במוסך מורשה על מנת לשמור על ביטוח הרכב, יש חוק שמאפשר לטפל בכל מוסך שרוצים ומסתבר שיש כאלו.

יאיר

פורסם
לגבי הפיצוי, מכוון שהמוסך לא הראה נכונות לפיצוי או לפחות בהידברות מכובדת, תנצל את העובדה שטיפלת במוסך שהוא מורשה מטעם יבואן רכב גדול ומכובד ופנה ישירות לשירות לקוחות של היבואן.

אני באמת מאמין בפניה אל שירות הלקוחות של היבואן. חבר שלי בעבר טיפל במוסך מאזדה בהרצליה וזכה לטיפול לקוי ברכב ויחס מזעזע. הוא כתב מכתב ליבואן וקיבל פיצוי על הטיפול וכו..

פורסם
אבל כשניסיתי לעלות את טענותיי נתקלתי ביחס מזלזל ודברי הסיכום מפיו היו: "תסתום את הפה לפני שאני זורק אותך מפה".

!

אני לא יודע אם אלו היו המילים שהוא הוציא מהפה שלו או שזה מה שאתה הבנת שהשתמע מדבריו,

בכל מקרה אחרי שגם רימו אותך, וגם איימו עלייך,

במקומך הייתי נותן לו "לזרוק אותי מפה" , והייתי שולח מכתב לאיגוד המוסכים, ופונה לעורך דין,

אם יש לך ביטח גרירה אז אל תפחד להשתמש בו , על תגובה כזו מבעל מוסך, אסור להבליג.

הוא כנראה אוהב לתפוס את האנשים מהביצים, וגם יש פה תגובות נוספות שמעידות שאתה לא הראשון שנפל איתו.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אני לא מופתע.

גם אני הייתי לקוח של המוסך המדובר.

הרכב היה אז בן כ3 + שנים , אולי כמעט 4, בטיפול 65,000 ק"מ נאמר לי שעלי להחליף צלחות ורפידות, כאשר שאלתי מדוע לא ניתן לחרוט את הצלחות - נאמר לי פשוט "אי אפשר" - הראו לי את הצלחות והיה ברור לי שכן היה ניתן, אך לא הייתה לי האנרגיה להתחיל להתווכח.

בשלב מסוים, קורא לי הבוחן ואומר לי שצריך להחליף 4 בולמי זעזועים ומסרק הגה בגלל ששני בולמים (אחד קדמי ואחד אחורי נוזלים וכמו כן, יש רטיבות על מסרק ההגה). עיקמתי את האף לחלוטין, הרטיבות/נזילה שהראו לי על הבולמים לא נראתה אמיתית והנחיתי אותם לסיים את הטיפול ללא התוספות.

מכיוון שאינני מזלזל ברכבים שלי, מייד לאחר סיום הטיפול נסעתי למוסך "שאפט" אותו הכרתי היטב וביקשתי מהם לבדוק את בולמי הזעזועים ומסרק ההגה - הפלא ופלא, אף בולם לא נזל ומסרק ההגה יבש ותקין - חסכתי כמה אלפי שקלים טובים באותו היום.

לאחר זמן מה, סבי אשר מחזיק רכב זהה, מבוגר יותר בשנה וחצי מהרכב שהיה בבעולתי, אך עם ק"מ נמוך יותר, הכניס את רכבו למוסך המורשה הקבוע שלו באיזור חיפה/קריות ושם נאמר לו באמצע הטיפול כי עליו להחליף 4 בולמ"ז ומסרק הגה כי אלה נוזלים, למרות היותו בן 80 ומעלה, סבי הריח את ניסיון העוקץ וביקש לחשוב על זה מספר ימים. הוא סיים את הטיפול השגרתי ולקח את הרכב למוסך שהוא מכיר - שם נאמר לו שאכן יש הזעה בבולם קדמי אחד, אך יתר הבולמים ומסרק ההגה תקינים לחלוטין. הוחלפו שני בולמי זעזועים קדמיים בלבד וגם פה נחסכו אלפי שקלים.

פורסם

מצבר גמור יכול לגרום לגסיסתו המוקדם של האלטרנטור - וההיפך.

אינני מכיר את המוסך ולכן לא אחווה עליו דעה, אבל האם הוסבר לך מה היו הממצאים שהובילו את המכונאי לדיאגנוזה הזאת?

לגבי התחנות ברדיו: הגיוני. אם המצבר הלך, לא מן הנמנע שגם הזכרונות של הרדיו נמחקו, מה שיכול להסביר את התופעה שחווית.

בקיצור: אומנם דבריך לכאורה נראים חמורים, אך עד שלא נשמע מה יש לצד השני לומר בעניין, אי אפשר לשפוט אותו.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
מצבר גמור יכול לגרום לגסיסתו המוקדם של האלטרנטור - וההיפך.

אינני מכיר את המוסך ולכן לא אחווה עליו דעה, אבל האם הוסבר לך מה היו הממצאים שהובילו את המכונאי לדיאגנוזה הזאת?

לגבי התחנות ברדיו: הגיוני. אם המצבר הלך, לא מן הנמנע שגם הזכרונות של הרדיו נמחקו, מה שיכול להסביר את התופעה שחווית.

בקיצור: אומנם דבריך לכאורה נראים חמורים, אך עד שלא נשמע מה יש לצד השני לומר בעניין, אי אפשר לשפוט אותו.

הסבר בבקשה איך מצבר גמור הורס אלטרנטור ?

כל חשמלאי שנה ראשונה בסינגלובסקי יודע שכשמחליפים מצבר עושים זאת בעזרת גיבוי של מצבר אחר ואז לא נמחקת אף תחנה .

חובבן ממהר ולכן זה מה שקורה .

פורסם

לצורך דיוק נוסף בפרטים לאור התגובות.

בזמן גרירת הרכב, המצבר לא איפשר התנעה, אבל האורות המהבהבים עבדו ללא בעיה, וכמו כן היה רעש חלש מאוד של סטרטר בזמן שניסיתי להתניע. מסקנה-המצבר לא היה מרוקן לחלוטין.

משום מה התחנות ברדיו שונו לתחנות בשפה הערבית......תופעה מוזרה אם זה קרה בעקבות פריקת המצבר.

יאיר

פורסם

לפי מה שכתב yairlevy66

1. מצבר עם תא מקוצר חלקית עלול להרוס את האלטרנטור (ליתר דיוק, אחת או יותר מדיודות הישור נשרפת) אבל לפי מה שתואר היה היה מספיק מתח להדליק אורות ולניסיון התנעה כך שהמצבר היה תקין (אולי פרוק אך לא מקולקל). בכל מקרה, גם מצבר תקין פרוק לחלוטין לא יהרוס את האלטרנטור (אפשר לחבר אותו במראה חירום אפילו שזה לא מומלץ גם למצבר וגם לאלטרנטור)

2. סביר שאם התקלקל האלטרנטור (או נקרעה רצועת האביזרים) המצבר יתרוקן. אולם ברוב הרכבים החדשים מחשב הרכב מכבה מערכות חשמליות מתחת למתח סף כך שהמצבר לא נפרק לחלוטין (ונהרס כתוצאה מכך). ואפילו אם המצבר נפרק לחלוטין ניתן לעיתים להחזיר אותו לחיים באמצעות חידוש אצל חשמלאי רכב. דרך אגב, מצבר לא קונים במוסך.

הטענה "שהלך האלטרנטור וגם המצבר" נשמעת לא הגיונית לפי תיאור המקרה.

פורסם

הגיוני לגמרי וגם שכיח, כאשר אלטרנטור לא תקין והמצבר אינו חדש, סיכויים רבים כי המצבר נפגע מהפריקה החריגה. סביר להניח שמוסך בדק את המצבר עם מודד אלקטרוני, שציין כי מצבר אינו תקין או בעל אורך חיים נמוך מאוד ולכן הציע ללקוח החלפת מצבר.

לא מכיר חשמלאים שעושים חידוש למצבר, מקסימום ישימו אות לטעינה איטית ללילה, ברוב המקרים יציעו להחליף אותו או ישחררו את הלקוח לטעון את המצבר על הרכב.

תחנות ערביות? לא מאמין שזה נעשה בכוונה, ניתוק מצבר מעביר תחנות של רדיו לברירת מחדל של הרדיו, חלק המתחנות האלו קולטות שידורים בערבית.

פורסם

אני מקווה כי הבנתי אותך נכון דניאל.

-ממה שאני מבין רק קצר של שתי דיודות טוריות יאפשר פריקת מצבר חריגה. ממה שזכור לי בדיודות הספק (לא שוטקי) עומס יתר/חום גורמים לנתק ולא לקצר.

-במקרה של הקצר בין שתי הדיודות הטוריות הנתיך של האלטרנטור היה אמור להשרף כמעט מיידית ולהגן על המצבר.

-אם נגיד שהנתיך של האלטרנטור כשל ולא נשרף אז המצבר היה מתרוקן לחלוטין (ומסריח את כל הסביבה בריח בולט של חומצה גופרתית) אז לא היה מספיק מתח להדליק אורות ולניסיון ההתנעה.

במחשבה שנייה, מה שאולי קרה הוא שהגשר נשרף ו/או הנתיך של האלטרנטור התנתק והמצבר התרוקן עקב הצריכה, אך אני לא חושב שזו פריקת מצבר חריגה.

• תוכן חדש...