Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם ידועים דגמים ספציפיים, זה יהיה הכי טוב.

האם זה הולך במקביל לכמות המכירות של הרכב? ז"א הרכבים שנמכרים הכי הרבה בארץ ישמרו גם על הערך שלהם הכי טוב לאחר מספר שנים?

בכלל, איפה ניתן לראות מידע בנושא ירידת ערך הרכב?

אני מתכוון לרכב חדש.

תודה.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האם זה הולך במקביל לכמות המכירות של הרכב? ז"א הרכבים שנמכרים הכי הרבה בארץ ישמרו גם על הערך שלהם הכי טוב לאחר מספר שנים?

אין כאן נוסחא חד משמעית. יש דוגמאות לכאן ולכאן -

טיוטה יאריס הקודמת לא הייתה מלכת המכירות בתקופה בה שווקה כחדשה, ועדיין כמשומשת היא שומרת מאוד על ערכה.

גם פיאט פנדה לא נמכרה כאן בכמויות, ומחיר המחירון של הדגמים הראשונים נמצא עמוק בריצפה.

בכלל, איפה ניתן לראות מידע בנושא ירידת ערך הרכב?

במחירון הרכב של לוי יצחק או יד2 :roll:

אי אפשר לקבוע היום מה יהיה מחירו של רכב בעוד X שנים. אם הייתה נוסחא קבועה וידועה מראש, לא היה צורך במחירוני רכב. השוק דינאמי, משתנה משנה לשנה. ההעדפות של השוק משתנות בהתאם למדיניות המיסוי של המדינה ולפי מצב הרוח של עורכי המחירונים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ניסיון אישי עם טויוטה שמכרתי לאחרונה - אמינות מצויינת, נמכרה באמצעות מוחדעת חלון תוך שעתיים במחיר מחירון (למעשה 1000 ש"ח מתחת למחירון, אבל היתה זקוקה לטיפול גדול ועוד כמה פיצ'יפקעס, כך שהעסקה היתה טובה).

האם יהיה כך בעתיד? ימים יגידו. שוק הרכב דינאמי מאוד, recall אחד יכול לשנות תדמית של יצרן, מדיניות שירות וחלפים של יבואן יכולה לשפר או לקלקל את השוק של יצרן זה או אחר. כמובן יתכנו גורמים לא צפויים - למשל, ראה את שוק ה-city cars שהיה רדום לחלוטין שנים רבות והתעורר לחיים בזכות האלטו, כאשר מתחילה להערך מאחוריו שורה ארוכה של מתחרות, וסביר שהתעוררות שוק זה פוגעת בשוק היד השניה של דגמים הנמצאים בקטגוריה אחת או שתיים מעליו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני הייתי מוסיף לרשימת רכבים ששומרים על ערכם מרצדס SLR. אולי עם השנים המחיר אפילו יעלה.

אני לא מבין אנשים שקונים רכבים לפי פרמטר כזה. כלומר מוכנים לקנות מכסחת דשא שכל השנים הנסיעה בה עונש וסבל, אבל העיקר שומרת על הערך שלה. אני מעריך תכונות אחרות של מכוניות שלאו דווקא קשורות לערך הרכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
... אני לא מבין אנשים שקונים רכבים לפי פרמטר כזה. כלומר מוכנים לקנות מכסחת דשא שכל השנים הנסיעה בה עונש וסבל, אבל העיקר שומרת על הערך שלה. אני מעריך תכונות אחרות של מכוניות שלאו דווקא קשורות לערך הרכב.

+1 - מסכים עם כל מילה.

לשאלתך, העניין מאוד תלוי בגחמותיו של מחירון לוי יצחק - האם גולף 2001 שווה 10K יותר מרוב הרכבים בקטגוריה שלה בעל שנתון זהה? לא יודע. אבל לוי יצחק כן יודע.

Bimmer

פורסם
אני הייתי מוסיף לרשימת רכבים ששומרים על ערכם מרצדס SLR. אולי עם השנים המחיר אפילו יעלה.

אני לא מבין אנשים שקונים רכבים לפי פרמטר כזה. כלומר מוכנים לקנות מכסחת דשא שכל השנים הנסיעה בה עונש וסבל, אבל העיקר שומרת על הערך שלה. אני מעריך תכונות אחרות של מכוניות שלאו דווקא קשורות לערך הרכב.

+1. אמנם כל אחד עושה את החישובים שלו בנוגע לרכב שהוא רוצה לקנות, אבל לא עדיף לקנות רכב שתהנה ממנו? בכלל, לך תדע מה יהיה מצב השוק בעוד X שנים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אהלן חברים,

בדיוק רציתי לפרסם נושא, אבל ראיתי שהתחיל כאן כבר נושא אז אני אצטרף לשאלות. יש לכם הערכה לגבי ירידת הערך של פיאט בראבו החדשה?

בנוגע למה שציינתם - ירידת ערך הוא לא הפרטמר היחיד, אבל עבור האדם הממוצע זה פקטור - לא נרצה עוד 3 שנים להתעסק חודשים במחירת רכב שהמחיר שלו פחות מחצי המחיר שבו קנינו אותו.

שבוע טוב.

פורסם
אהלן חברים,

בדיוק רציתי לפרסם נושא, אבל ראיתי שהתחיל כאן כבר נושא אז אני אצטרף לשאלות. יש לכם הערכה לגבי ירידת הערך של פיאט בראבו החדשה?

בנוגע למה שציינתם - ירידת ערך הוא לא הפרטמר היחיד, אבל עבור האדם הממוצע זה פקטור - לא נרצה עוד 3 שנים להתעסק חודשים במחירת רכב שהמחיר שלו פחות מחצי המחיר שבו קנינו אותו.

שבוע טוב.

הוסבר הרבה פעמים בעבר וגם בשרשור הזה, חבל שאתה לא טורח לקרוא את כולו לפני שאתה שואל את אותם השאלות:

אף אחד לא ידע להסביר לך מה תהיה ירידת הערך של רכב מסוים חוץ מנביאים מקצועיים עם דיפלומה.

לגבי ה-3 שנים, יש הרבה מאוד אנשים (כמוני) שקונים רכב להרבה יותר מ-3 שנים ולכן ירידת הערך לא חשובה. לי למשל חשובה האמינות של החלקים המרכזיים ברכב: גיר, מנוע וכו'.

Bimmer

פורסם

תראו, ברור שפרמטר ירידת הערך הוא לא היחיד והעיקרי. אבל מי שרוצה להחליף את הרכב אחרי 2-3 שנים זה בהחלט נתון חשוב.

חוץ מזה, אם מדובר בקטגוריה של רכב משפחתי ממוצע, אז כמובן נשקלים עוד פרמטרים כמו נוחות, ביצועים, גודל וכו'. בודקים את הרכב כחבילה. לכן אם אפשר לברר הערכות לגבי ירידת ערך, אז זה יכול לעזור בבחירת הרכב. הרי בכל מקרה יש רכבים שהוכיחו את עצמם לאורך השנים לגבי אמינותם ואיכותם. כמובן שאין 100% בדברים האלה, אבל אולי אפשר להעריך.

פורסם

יש קבוצה גדולה של כלי רכב שערכם אינו יורד: רכבים המיועדים לגריטה. ערכם קבוע על 3000 ש"ח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תראו, ברור שפרמטר ירידת הערך הוא לא היחיד והעיקרי. אבל מי שרוצה להחליף את הרכב אחרי 2-3 שנים זה בהחלט נתון חשוב.

חוץ מזה, אם מדובר בקטגוריה של רכב משפחתי ממוצע, אז כמובן נשקלים עוד פרמטרים כמו נוחות, ביצועים, גודל וכו'. בודקים את הרכב כחבילה. לכן אם אפשר לברר הערכות לגבי ירידת ערך, אז זה יכול לעזור בבחירת הרכב. הרי בכל מקרה יש רכבים שהוכיחו את עצמם לאורך השנים לגבי אמינותם ואיכותם. כמובן שאין 100% בדברים האלה, אבל אולי אפשר להעריך.

נסה לשים ת'יד על מחירון של יד 2 / יצחק לוי ותקבל מושג.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...