Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נסה לשים ת'יד על מחירון של יד 2 / יצחק לוי ותקבל מושג.

בדיוק פתחתי מחירון לוי יצחק ובדקתי - פיאט בראבו, בת שנה (מינואר 2010), ידנית, יד ראשונה המחיר שלה הוא 10000.

פיאט בראבו חדשה, דגם SENSATION עולה 120-125K. הגיוני ירידת ערך של 20% בשנה?

שבוע טוב.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בדיוק פתחתי מחירון לוי יצחק ובדקתי - פיאט בראבו, בת שנה (מינואר 2010), ידנית, יד ראשונה המחיר שלה הוא 10000.

שבוע טוב.

אני מניח שהירידה הגדולה אחרי שנה, היא כי הבעלים הראשונים סופגים את רוב המכס. תבדוק מה קורה משנה שניה ואילך.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

רכב חדש בתקופה של 3 שנים מאבד בין 30-50% מערכו,תלוי בסוג הרכב. יש יוצאים מן הכלל אבל אלו גם רכבים שנמכרים בכמויות קטנות מאוד ולכן אם יש להן ביקוש הן שומרות על ערכן יותר טוב.

לאחר מכן בדר"כ חלה ירידה של 10-15% בשנה, תלוי שוב בסוג הרכב. אלו דברים שאני זוכר ממחקר שעשיתי על מחירון לוי יצחק לפני שנתיים בערך באחת מעבודותיי אצל אחת היבואניות.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

אני לא מבין אנשים שקונים רכבים לפי פרמטר כזה. כלומר מוכנים לקנות מכסחת דשא שכל השנים הנסיעה בה עונש וסבל, אבל העיקר שומרת על הערך שלה. אני מעריך תכונות אחרות של מכוניות שלאו דווקא קשורות לערך הרכב.

חוכמה גדולה... כשמדובר ברכישת רכב ישן ב-60K, אז אתה (אולי) צודק. אולם, כשמדובר ברכישת רכב חדש ב-120-150K ש"ח אז ההפרשים בירידת הערך יכולים להיות שווים כמה עשרות אלפי ש"ח. זה סכום לא מבוטל ואין לזלזל בו.

פורסם

ETAA, אני מסכים איתך בקשר לסכום כסף לא מבוטל שאיו לזלזל בו.

נניח קנית רכב ל-3 שנים: האם הפרש הזה בכסף שווה את העינוי של נסיעה ברכב לא נוח? הנאה גם שווה כסף.

ברכב אחד אתה נוסע ועל כל בור מזכיר במילים גסות את מי שעשה את הכביש, אחרי שעה של נסיעה יוצא מהאוטו עצבני ועייף, מכיוון שהכיסא לא נוח, ויברציה ורעש גמרו אותך.

מאוטו אחר, אחרי שעה של נסיעה אתה יורד ומרגיש שנחת עם חיוך על הפנים.

חיוך הזה לא שווא את ההפרש בכסף? כל אחד והשיקולים שלו, אבל חיים רק פעם אחת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ETAA, אני מסכים איתך בקשר לסכום כסף לא מבוטל שאיו לזלזל בו.

נניח קנית רכב ל-3 שנים: האם הפרש הזה בכסף שווה את העינוי של נסיעה ברכב לא נוח? הנאה גם שווה כסף.

ברכב אחד אתה נוסע ועל כל בור מזכיר במילים גסות את מי שעשה את הכביש, אחרי שעה של נסיעה יוצא מהאוטו עצבני ועייף, מכיוון שהכיסא לא נוח, ויברציה ורעש גמרו אותך.

מאוטו אחר, אחרי שעה של נסיעה אתה יורד ומרגיש שנחת עם חיוך על הפנים.

חיוך הזה לא שווא את ההפרש בכסף? כל אחד והשיקולים שלו, אבל חיים רק פעם אחת.

חחחח עשית מזה כאילו ברכב אחד מגיעה אסייתית נלווה שעושה לך מסאז', וברכב אחר זה כמו לשבת על הרצפה.

יש רכבים נוחים יותר ויש רכבים נוחים פחות, אבל בסה"כ כול רכב יהיה בסדר... ואת זה אני אומר לך בתור מישהו שנסע תקופה על יפנית קטנה של שנת 92.

פורסם

שבוע טוב.

בפועל ירידת הערך גרועה אף יותר.

יש כרגע בערך 10 פיאט בראבו למכירה, יד 1 מהיבואן, בסוכנות אוטו דיל. בטח יש גם כאלה בסוכנויות אחרות.

המחיר הוא 100 אלף ש"ח.

תן לי סיבה אחת לקנות אחת חדשה מהחברה ב-120 אלף ש"ח :x או לצורך העניין לקנות את שלך ב-100 אלף ש"ח, כשהיא כבר משומשת עם 10-15 אלף ק"מ. אתה תצטרך להוריד הרבה מהמחירון כדי שאני אסתכל בכלל לכיוון שלך.

==========================================================================

עוד משהו שיש לחשוב עליו:

עד כמה נפוץ הרכב בליסינג?

יבואן יונדאי כמעט ולא מרוויח על הרכבים החדשים שהוא מוכר לליסינג. הם נמכרים במחיר שאינו רחוק ממחיר העלות + עלויות תחזוק החברה עצמה. דבר זה מאפשר לחברות הליסינג מרווח הנחות של כמעט 25% על רכבי יונדאי.

זה אומר דבר מאוד פשוט:

קנית יונדאי I30 חדשה מהחברה בשנת 2010 במחיר של 120 אלף ש"ח.

אם ניקח ירידת ערך של 15% בשנה, נגיע לחישוב הבא:

102 אלף ש"ח בשנת 2011.

87 אלף ש"ח בשנת 2012.

74 אלף ש"ח בשנת 2013.

עכשיו אתה מגיע למכור את רכבך, ב-74 אלף ש"ח - ואז מגלה שחברת AVIS או אלבר או WHATEVER מסוגלת למכור את הרכב במחיר של 56 אלף ש"ח. חלק יצליחו להוציא במחיר הזה אחרי מיקוח, חלק ישלמו יותר. אבל אף אחד לא ישלם את המחיר של הרכב הפרטי.

אז מה מועילה לך העובדה שהרכב שלך פרטי ושמור ומטופל, כשחברת הליסינג מביאה למגרשים רכבים שנראים מלוקקים אחרי תיקוני צבע ופוליש וקס לדשבורד וניקיון כללי - וגם מוסיפה על זה את התשלומים הנוחים?

פורסם

לרכבים שלהם ירידת הערך הכי קטנה אלו רכבים של ידוענים

דוגמא

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
חוכמה גדולה... כשמדובר ברכישת רכב ישן ב-60K, אז אתה (אולי) צודק. אולם, כשמדובר ברכישת רכב חדש ב-120-150K ש"ח אז ההפרשים בירידת הערך יכולים להיות שווים כמה עשרות אלפי ש"ח. זה סכום לא מבוטל ואין לזלזל בו.

לרכב חדש יש יתרון נוסף - תוכל להחזיק בו יותר שנים ולשלם פחות למוסכים, כך שאם תפרוש את ירידת הערך על פני זמן החזקה סביר של 7-10 שנים לרכב חדש סביר שההוצאה תהיה די דומה לזו של רכישת רכב משומש (חתול בשק) , תחזוקתו והחלפתו במשומש נוסף כעבור 4-5 שנים על כל ההוצאות הנגזרות מהחלפה נוספת וטיפול במשומש נוסף.

כמובן שאם אתה מחליף רכגב חדש מדי 3 שנים התחשיב שונה, אני מניח שמצב זה מתרחש אצל מי שיכוללהרשות לעצמו לספוג את ירידת הערך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שבוע טוב.

טעות קטנה. פיאט בראבו ידנית היגיעה בינואר 2010 ( להבנתי גם כיום ) ברמת הגימור DYNAMIC בלבד. זו זולה מה SENSATION בכ 10000 ש"ח, כך שלכאורה הגעת לירידת ערך שכל מכונית אחרת יכולה רק להתקנא בה. רק הרובוטית מגיעה בגימור שציינת ולכן המחיר אצל לוי שציינת פשוט אינו רלבנטי למכונית הזו. אלא שקשה מאוד, ודאי היום, להתייחס ברצינות למחירונים האלו. למשל מבצעי המכירות של סיאט מביאים למצב אבסורדי בו מכונית חדשה תהא זולה יותר מיד שניה בת שנה.

אגב לגבי הודעת הרופא מסובארו כאן, מברור שערך חבר באוטודיל רמת גן, המחיר המבוקש שם גבוה משמעותית, רמת הגימור המצויה שם היא DYNAMIC בלבד, מספר המכוניות קטן יותר וצריך לקחת בחשבון שהמדובר במכוניות בנות כשנה ואני מניח גם ללא חבילת "רילקס" הנתנת ע"י היבואן ואשר ויתור עליה מוריד כמה אלפים מהמחיר אצל היבואן, אגב. בקיצור לא לגמרי בטוח איפה עדיף לקנות. הערכתי לנסיונותיו של הדוקטור להוריד בכח את מחירי הפיאטים, לרבות זו שלו, נשארת בעינה כמובן.

פורסם
חחחח עשית מזה כאילו ברכב אחד מגיעה אסייתית נלווה שעושה לך מסאז', וברכב אחר זה כמו לשבת על הרצפה.

יש רכבים נוחים יותר ויש רכבים נוחים פחות, אבל בסה"כ כול רכב יהיה בסדר... ואת זה אני אומר לך בתור מישהו שנסע תקופה על יפנית קטנה של שנת 92.

הכל יחסי. קשה לי למשל לנסוע שעה במזדה לנטיס או הונדה אינסייט - הרכבים האלו מעייפים אותי ברמות. מזדה 3 דווקא לדעתי מאוד סבירה יחסית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

...עכשיו אתה מגיע למכור את רכבך, ב-74 אלף ש"ח - ואז מגלה שחברת AVIS או אלבר או WHATEVER מסוגלת למכור את הרכב במחיר של 56 אלף ש"ח. חלק יצליחו להוציא במחיר הזה אחרי מיקוח, חלק ישלמו יותר. אבל אף אחד לא ישלם את המחיר של הרכב הפרטי...

זה נכון אם אתה מתכוון להחליף את הרכב לאחר 3 שנים, ומתחרה מול מגרשי הליסינג. אבל מה אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב 5-10 שנים? הסיכוי שלך למכור רכב מיד ראשונה פרטית עולה על הסיכוי למכור רכב מיד שניה עם עבר בליסינג, והמחיר שאתה צפוי לקבל גבוה יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא קראתי את כל המלל בסוגיה הזאת אבל יש לי תשובה חד משמעית

לאילו רכבים יש ירידת ערך הכי קטנה?לרכבים בתצוגה של היבואן :lol:

כי מרגע שהיא יוצאת משם המחיר צונח ולפעמים גם מתאבד :screwy:

פורסם
לרכב חדש יש יתרון נוסף - תוכל להחזיק בו יותר שנים ולשלם פחות למוסכים, כך שאם תפרוש את ירידת הערך על פני זמן החזקה סביר של 7-10 שנים לרכב חדש סביר שההוצאה תהיה די דומה לזו של רכישת רכב משומש (חתול בשק) , תחזוקתו והחלפתו במשומש נוסף כעבור 4-5 שנים על כל ההוצאות הנגזרות מהחלפה נוספת וטיפול במשומש נוסף.

כמובן שאם אתה מחליף רכגב חדש מדי 3 שנים התחשיב שונה, אני מניח שמצב זה מתרחש אצל מי שיכוללהרשות לעצמו לספוג את ירידת הערך.

ממש לא נכון. מניסיוני (שהוא דיי מייצג) עם מאזדה לאנטיס 2001 חדשה שהוחזקה במשך 7 שנים ירידת הערך הייתה יותר מ 10K שנתית. קשה לי להמין שישנן מכוניות בנות 4 שעלות אחזקתן עד שיהיו בנות 11 היא 70K.

כלכלית גריידא, רכישת רכב משומש בן 4 ותחזוקתו והחלפתו במשומש נוסף כעבור 4-5 שנים הוא הפתרון המשתלם ביותר.

פורסם

בגדול, ירידת הערך הקטנה ביותר צפויה לרכבים המככבים בחברות הליסינג. יש כוחות שוק גדולים (חברות ליסינג, בנקים,לוי יצחק) שידאגו שהירידה תהיה מתונה ככל האפשר.

נהג מנוסה
:roll:

• תוכן חדש...