Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ALFA - אמין מספיק לסטודנט ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המצב - סטודנט עם תקציב מוגבל, מעוניין ברכב מיוחד ואיכותי מ2002-2004.

אלפות 147 צצות מדי פעם למכירה.

הדיון -

האם האוטו אמין מספיק, וחלקי החילוף הנפוצים שלו זולים מספיק (ביחס ליפניות) כדי להיות שייך לסטודנט ?

על האוטו אפשר לשלם, אפשר לתדלק אותו ואפשר לבטח אותו, השאלה היא כמה מוטרד אני צריך להיות מנושאים אחרים.

כמובן שבכל רכב יש סיכון - אבל האם הסיכון פה הוא גדול ממכוניות יפניות "ישראליות" אחרות שרצות ב20 אלף שקל ביד 2 כמו סובארו או יונדאי ?

ALFA VS JAPAN ?

תודה !

פורסם

אחי שאתה סטודנט כל שקל חשוב.

תקנה איזה יפנית אמינה ואל תתקרב לארופאיות.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

כאשר הייתי סטודנט, הייתה לי אלפא 164. לא היו בעיות אמינות מיוחדות. פה ושם דברים קטנים עקב בלאי וגיל הרכב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לא משנה אם אתה סטודנט או מנהל בנק, מה החשוב זה הנסועה החודשית ותקציב האחזקה.

אם הנסועה שלך ממוצעת, ויש לך תקציב אחזקת רכב 2,000 ש"ח בחודש אז אין בעיה.

אם הנסועה שלך ממוצעת, ויש לך תקציב אחזקת רכב 500 ש"ח בחודש אז תשכח מזה.

פורסם
כאשר הייתי סטודנט, הייתה לי אלפא 164. לא היו בעיות אמינות מיוחדות. פה ושם דברים קטנים עקב בלאי וגיל הרכב.

אין דין 164 ידנית כדין 147 סלספיד. כל העלויות של ה-147 ללא יוצא מן הכלל תהיינה גבוהות יותר: ביטוח, טסט, תיקונים ועוד.

פותח השרשור: יעזור לנו אם תספר לנו איזה דגם של 147 מעניין אותך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ובמקרה של נסועה מתחת לממוצע?

אני חושב שהפחד הכי גדול (שלי לפחות) זה ליפול על רכב שהוא בור ללא תחתית. מהקריאה בפורום הבנתי שזה לרוב נובע מנפילה על אקזמפלר לא טוב, שהיה בו בעיה ספציפית או שטופל לא טוב אבל עולם הרכב (והאנשים שמדברים עליו) תמיד נוטים להגיד "אל תתקרב לXXX". אז השאלה היא אם יש בזה משהו - ספציפית לגבי אלפא וגם בכלליות?

פורסם

אלעד - אני מסתכל על 147 2002 ידניות עם 1.6 ו105-120 כ"ס.

זה משנה ?

בסה"כ כמו שתואר אין לי הרבה כסף מיותר לשפוך על תיקוני רכב וכו'.

אני נוסע מעט, ורוצה רכב איכותי שישאר איתי הרבה זמן. האלפה יחודית מספיק כדי להיות הרכב הזה.

השאלה אם אני יכול להחזיק 147 ידנית ולהנות משקט נפשי. כמובן שיש כאן סיכון טיפה יותר גדול מלקנות סובארו 98, אבל האם זה שווה את זה ?

פורסם

בהנחה שרכשת 147 עם מנוע 2.0 או 1.6 120 כ"ס, אתה תצטרך לעשות טיימינג אחת ל-3 שנים, גם אם לא הגעת ל-60K ק"מ. הטיימינג במנועים הללו כלל אינו זול, בטח אם משווים את זה ל-164 טווין ספארק, שבה בכלל יש שרשרת שכלל אין צורך להחליפה, וגם אין ווריאטור שלעתים גם הוא מצריך החלפה (לא זול). בנוסף, אומנם הפלאגים מוחלפים רק אחת ל-100K ק"מ, אבל בהתאם לכך מחירם גם גבוה ביחס לפלאגים רגילים. אם במקרה יצא לך ליפול על נקודת הזמן שבה צריך להחליף את הפלאגים, תוסיף להוצאה הכוללת עוד אלפיה.

עוד משהו: המנוע הזה מאוד אוהב שמן סינטטי מלא של אג'יפ 10W60, וכדי להוסיף לשמחה, הוא גם נוהג ללגום ממנו מעט כעניין שבשגרה, מה שאומר שרצוי שתמיד תחזיק בהישג יד לפחות ליטר ממנו להוספות מזדמנות. השמן הזה אינו זול.

שלא תבין לא נכון: מדובר בדגם מעולה שללא ספק יעלה חיוך על פניך בכל נסיעה, אבל תכין את שיעורי הבית שלך היטב: בדוק מה הן ההוצאות הצפויות, מה היא רמת השכר ועד כמה אתה תלוי ברכב בהגעה לעבודה/לימודים.

ובלי קשר, איזה רכב שלא תרכוש בסופו של דבר, זה נכון לעשות את שיעורי הבית האלה.

אינני כותב את הדברים הללו כדי לרפות את ידיך - נהפוך הוא. אני פשוט מציג לך את הדברים כפי שהם ומשאיר את ההחלטה בידיך.

בכל מקרה, אם כן תחליט לרכוש 147, אשמח לסייע לך בבחירת הכלה ככל שאוכל.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...