Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות אם לרכוש אלפא 147

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי 50 אלף לרכישת רכב. יש באפשרותי לקנות אלפא 147 מנוע 2000 מודל 2002 במצב מצויין ב40 אלף. הבעיה שאין לי מושג איך האחזקה של האלפא ואיך הרכב מבחינת נוחות וביצועים.

בעקרון ההתלבטויות שלי הם בין אלפא, אוודי איי3 1800 טורבו, אוודי איי4 1800 טורבו שנייהם 2003. הונדה סיוויק 2005.

אני מחפש רכב שיהיה כיף לנהוג עליו. עדיפות לאוטומט, רכב עם ביצועים טובים שלא יתעייף לי ב130 קמ"ש ושלא ישחט אותי מבחינת אחזקה.

אשמח בעיקר אם מישהו שיש לו אחת מהמכוניות הנ"ל יגיד את הנתונים הנ"ל על הרכב שלו.

תודה לכל העוזרים

פורסם

קודם כל תבדוק את היסטוריית הטיפולים של הרכב,חשוב בכל רכב,באלפא אפילו יותר.

אם מדובר בגיר ידני זה רכב פשוט נפלא,אם אתה מדבר על רובוטי,זה לא מוצלח מבחינת אופן הפעולה של התיבה ועמידותה.

האודי יקרים מאד לאחזקה.

פורסם

סיוויק הכי שורה לרשימה שלו. הוא מחפש רכב חזק ואוטומטי, עם אחזקה זולה וצורה ספורטיבית. את זה הסיוויק תתן לו. היתר יקרות באופן מורגש באחזקה ובהן קשה יותר להתחמק מטיפול חפיף.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
רכב חזק ואוטומטי, עם אחזקה זולה וצורה ספורטיבית. את זה הסיוויק תתן לו.

סיוויק 2005? :shock:

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

אם היא במערך שיקוליו - אז היא חזקה מספיק בשבילו. נראה לי פשוט שהוא יותר מתעניין ברכיב של האי-שחיטה באחזקה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אחדד כמה נקודות שהתייחסתם אליהם פה.

דבר ראשון מדובר באלפא גיר סלספיד (אם מישהו יכול להבהיר האם הגיר יכול לשמש כגיר אוטומט)

דבר שני אני יודע שמדובר ברכב יקר לאחזקה יחסית להונדה. השאלה שלי עד כמה יקר. נגיד אם הולך לי גיר או חלק אחר ברכב האם ניתן להשיג מחלקי חילוף או שצריך חדש וכמה עולה בערך גיר או חלק משמעותי אחר?

תודה לכל המגיבים

פורסם

גיר - אם הולך הרובוט זה מתחיל בסביבות 6K ש"ח. משולשים קדמיים - לא פחות מ-3-4K ש"ח. וריאטור תזמון שסתומים משתנה - קצת יותר מאלפיה. MAF - גם לא זול. אלה הדברים הידועים. לשים לב שמכוניות רבות בפז"ם הזה רוב הדברים כבר טופלו. רצוי להקפיד על שמן 10/60 סינטטי (לא זול) ולא להזניח טיימינג.

הסלספיד הוא גיר רובוטי לכל דבר ועניין. ה-147 2002 הוא מוקדם יחסית ומתפקד קצת יותר מעודן מזה שבקורולה הרובוטית למשל. אם זה מתאים לך? סע ותבין.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
גיר - אם הולך הרובוט זה מתחיל בסביבות 6K ש"ח. משולשים קדמיים - לא פחות מ-3-4K ש"ח. וריאטור תזמון שסתומים משתנה - קצת יותר מאלפיה. MAF - גם לא זול. אלה הדברים הידועים. לשים לב שמכוניות רבות בפז"ם הזה רוב הדברים כבר טופלו. רצוי להקפיד על שמן 10/60 סינטטי (לא זול) ולא להזניח טיימינג.

קצת התערבב הכל בגלל האנגלית אבל הבנתי את המחירים פחות או יותר, אותי הפחידו במחירים של עשרות אלפי שקלים במקרה של גיר או מנוע. השאלה שלי עד כמה החלפים זמינים? כי נגיד למזדה 3 יש הרבה חלפים מרכבים בפרוק אז לאלפא אני מניח שאין. אז זה אומר שאת כל המספרים שציינת קודם הכוונה היא לחלפים חדשים ומקוריים?

אם ככה זה נראה לי משהו שאני יכול לחיות איתו בתקווה שלא יקרה כמובן

הרכב שאני הולך לראות הוא רכב עם מעט ק"מ יחסית...עם טיפולים במרכזי כמו שאמרתי...למה לשים לב ומה לבדוק?

פורסם

לי יש 147 סלספיד 2002.

אחד הרכבים האמינים שהיו לי אם לא האמין ביותר. עכשיו ההסתיגות, הרכב שלי תוחזק מיומו הראשון במרכזי ונשמר בכפפות של משי. יש כאלה שמציגות אמינות כמו של שלי ויש כאלה שאנשים אוכלים מהם מרורים, הכל תלוי באיכות האחזקה שהרכב עבר. אני מאמין שבשנתונים שאתה מתעניין בהם אין דגם אמין יותר או פחות אלא רכב אמין יותר או פחות ולא משנה איזה סוג הוא, הכל תלוי באיכות האחזקה.

לעניין חלפים והמחיר שלהם, האודי וההונדה נמכרו כאן בכמויות יפות, האלפא בכמויות זעומות כך שהחלפים שלה, כמשומשים מפירוקים מקומיים, יהיו מן הסתם יקרים יותר כי יש פחות היצע.

הגיר הרובוטי סביר, כמו שכתבו הוא הרבה יותר טוב מזה שבטויוטה.

באופן כללי אציע לך את מה שאני מציע לכל מי שמתעניין באלפא. קח אותה רק אם ממש התחברת אליה, אם לא תרגיש בה שונה מבאודי או בהונדה עדיף לך לקחת אחת מהן כי בטוח שיהיו לך יותר אפשרויות לאחת שמורה וטובה באמת.

פורסם

אני כיום בעלים של 147 2 ליטר ידנית 2005. לפני כן הייתה לי למשך שנתיים הונדה אקורד.

נכון שאין ממש אפשרות להשוואה בין רכב מנהלים ספורטיבי לרכב 3 דלתות משפחתי יותר,אני יכול להגיד לך שעלויות האחזקה של האלפא גם אם אני אשווה אותם לסיוויק לא יותר יקרות. מחירי החלפים של הונדה כמחירון במוסכים מורשים לא זול בכלל.

מבחינת ביצועים האלפא תהיה שניה רק לאודי A3 וגם זה רק בקו ישר. אני אישית מאוד הופתעתי מנוחות הנסיעה של האלפא,הייתי בטוח שהיא תהיה קשיחה יותר אבל הרכב ממש רך ונוח לנהיגה. ההגה הוא כיף אחד גדול,וסה"כ החוויה מאוד כייפית ונעימה בלי לדרוש יותר מדי פשרות. צריכת דלק תהיה מאוד תלויה איך אתה נוהג. וכמו שאמרו לפני,היסטוריית טיפולים מסודרת חשובה מאוד!

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

• תוכן חדש...