Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם תקרא שוב את מה שכתבתי, תגלה שאין סתירה.

אין רעש של הסטרטר בכלל בגלל שאין מספיק עוצמה בשביל להפעיל את הריליי שמפעיל את הסטרטר.

מצבר יכול להיות בן שמונה ימים ועדיין להיות חלש מדי אם נחשף ל"טראומה", כלומר צריכת זרם ממושכת ללא טעינה.

אני לא יודע אם זה המצב אצלך, אבל זו אפשרות קיימת שאכן קרתה אצלי.

בכל אופן, בהצלחה בפתרון הבעיה.

לא אמרתי שישנה סטירה אלא שנראה לי שלא זאת הבעיה ואני גם אסביר:

נראה לי הגיוני שזה לא המצבר היות וכאשר הבעיה מסתדרת היא נעלמת לגמרי למשך פרק זמן די ארוך באופן יחסי ואם זה אכן היה מצבר חלש אז סביר מאוד להניח שאחרי שהרכב עמד אצלי יומיים בסוף השבוע ללא שום התנעה, לא יהיה לו כוח להתניע בבוקר אבל לא זה המצב אצלי כי אני מעבר לזה גם מרבה להשתמש בו בנסיעות עירוניות קצרות (אני תושב ערד דרך אגב ...) ולבעיה הנ"ל אין חוקים זה פשוט קורה פתאום ואחרי שזה מסתדר זה נעלם.

פורסם

המתג יושב על הגיר ונקרא מתג רב תיפקודי עלות החלפתו כ500 שקלים תבקש ממישהו שישחק בידית ההילוכים ותראה כבל שמחובר למין לשונית מתכת שזזה בהתאם לתנועת ידית ההילוכים החיישן ממש קרוב לבורר הזה אולי אחד החוטים של החישן מקצר וזה משגע את הגיר כי הוא לא יודע אם הוא המצב P או N או D במקרה שזה קורה לך שוב שחק עם ידית ההילוכים בין P לN ונסה להניע אם האוטו מניע יש לך בעיה במאה אחוז בחיישן הזה

פורסם

שלום לך. אנסה לעשות קצת סדר. המפתח הנוסף ה"פשוט" שיש לך הוא גם עם קודנית מובנית. זה רכיב קטן מאוד בתוכו.

הסטרטר אצלך הוא מאחורי המנוע, ואין גישה ישירה כמו בXU. דבר חשוב כי הבדיקה הכי טובה זה לקנות נורת ביקורת (עולה 30 שח) ולבדוק בזמן אמת אם מגיע זרם לסטרטר מהריליי . או שתוודא איזה מהריליים לאורך הכנף השמאלית מפעיל את הסטרטר ותנסה לתת משם זרם ישיר להפעלת הסטרטר. ובהנחה שהריליי תקין אבל הוא לא מקבל פיקוד. תבדוק בורר גיר הוא גם קובע את ההפעלה של הסטרטר. רכיב החשמלי של הבורר יושב בכניסה לגיר בתא המנוע. ואחרון אם הבורר גם לא מקבל פיקוד כנראה שזה קודן לקוי.

פורסם
המתג יושב על הגיר ונקרא מתג רב תיפקודי עלות החלפתו כ500 שקלים תבקש ממישהו שישחק בידית ההילוכים ותראה כבל שמחובר למין לשונית מתכת שזזה בהתאם לתנועת ידית ההילוכים החיישן ממש קרוב לבורר הזה אולי אחד החוטים של החישן מקצר וזה משגע את הגיר כי הוא לא יודע אם הוא המצב P או N או D במקרה שזה קורה לך שוב שחק עם ידית ההילוכים בין P לN ונסה להניע אם האוטו מניע יש לך בעיה במאה אחוז בחיישן הזה

DIVON - אתמול זה קרה לי שוב אחרי שחזרתי מנסיעה של שעה וחצי מרחובות לערד, פשוט הגעתי, החניתי את האוטו לעשר דקות וכשחזרתי הוא שוב לא רצה להניע (זאת הפעם הרביעית כבר בשלושה שבועות האחרונים).

שיחקתי עם הידית וזה לא עזר, מה גם שכאשר אני מכניס ל N או ל P אני שומע זמזום עדין בדיוק כמו שאני פותח את הסויטץ כשאני על P וזה בסדר, זה מצב תקין וזה כנראה הזמזום של המשאבת דלק עד כמה שאני מבין כך שאני לא חושב כבר שהבעיה היא מהחיישן ואני גם אוסיף בהמשך מה מצאתי ומה אני חושב שזה.

שלום לך. אנסה לעשות קצת סדר. המפתח הנוסף ה"פשוט" שיש לך הוא גם עם קודנית מובנית. זה רכיב קטן מאוד בתוכו.

הסטרטר אצלך הוא מאחורי המנוע, ואין גישה ישירה כמו בXU. דבר חשוב כי הבדיקה הכי טובה זה לקנות נורת ביקורת (עולה 30 שח) ולבדוק בזמן אמת אם מגיע זרם לסטרטר מהריליי . או שתוודא איזה מהריליים לאורך הכנף השמאלית מפעיל את הסטרטר ותנסה לתת משם זרם ישיר להפעלת הסטרטר. ובהנחה שהריליי תקין אבל הוא לא מקבל פיקוד. תבדוק בורר גיר הוא גם קובע את ההפעלה של הסטרטר. רכיב החשמלי של הבורר יושב בכניסה לגיר בתא המנוע. ואחרון אם הבורר גם לא מקבל פיקוד כנראה שזה קודן לקוי.

תודה לך גבי ד, נשמע שאתה מבין ממש טוב ואתה באמת צודק לגבי מיקום הסטרטר.

אתמול לאחר שאני כבר נהייתי די מנוסה בבדיקת הבעיה פשוט שיחקתי עם ההילוכים וזה לא עזר ולכן השארתי את הסויטץ דולק במצב שהוא לא מניע לי, הרמתי מכסה מנוע, נשכבתי על המנוע והקשתי קלות בעזרת הראש של המברג על הסטרטר ולאחר מכן הוא הניע כך שאני יכול כמעט להסיק בוודאות שהבעיה היא בסטרטר עצמו.

מוזר לי מאוד שזה קורה רק לפעמים וכשהגעתי לרחובות מערד לא חוויתי בעיה כזו כך שאולי זה לא מהתחממות של הסטרטר וגם היום בבוקר הכל היה בסדר כך שאני די מבולבל כבר ולבינתיים אני פשוט סוחב עם זה עד שיחמיר ואז אחליט מה לעשות.

תודה רבה לכל מי שעזר, בזכותכם החכמתי קצת :)

פורסם

לפי תיאור הסימפוטמים, לדעתי לא מדובר כאן בכשל חשמלי כלשהו, אלא בבעיה בסטרטר עצמו. אם מקור הבעיה היה חשמל, הרי שגם כאשר המנוע היה קר הסימפטומים הללו היו מופיעים, ועובדה שהם לא.

הסטרטר הוא מנוע חשמלי, שעם הזמן הסלילים והפחמים שבו נשחקים. כאשר זה מתרחש, קשה לו לתפקד בסביבה חמה, ומכאן כל הסימפטומים שחווית. בהתנעה הראשונה בבוקר, תא המנוע עדיין קר ולכן הסטרטר מתפקד ללא בעיה, אולם לאחר שהטמפ' שבו עולה, מתחילה החגיגה.

זוהי לדעתי גם הסיבה שהצלחת להניע לאחר שישבת זמן מה ברכב ועיינת בספר הרכב. במשך הזמן הזה תא המנוע התקרר והסטרטר שב לתפקד.

אני די משוכנע שניתן לפתור את הבעיה בשיפוץ הסטרטר, וללא כל צורך לגעת במערכת החשמל של הרכב.

אגב, אותה בעיה עם אותם סימפטומים הופיעה גם במכוניתי הקודמת וגם לאחרונה ברכב של חבר, ובשני המקרים שיפוץ הסטרטר פתר אותה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

היתה לי בעיה כזאתי ב206

עם הסטרטר אף פעם לא החליק לך זה רוב הסיכוים פחמים תעשה שיפוץ לסטרטר תחליף תפחמים יצא לך הרבה יותר זול מלהביא סטרטר משופץ

פורסם

אלעד וניצן, תודה רבה על חוות הדעת וההסברים, בעיקר לך אלעד :)

מאז פתיחת הפוסט כבר הספקתי להבין שכנראה הבעיה אצלי היא באמת הסטרטר עצמו ולא משהו מעבר לכך היות וביצעתי את כל הטיפים שנתנו פה החבר'ה ובודדתי את הבעיה עד כמה שאני יכול.

עוד דבר שמרמז על הבעיה בסטרטר עצמו הינה העובדה שדפיקות קלות על הסטרטר תמיד עוזרות לי להניע על המכה הראשונה.

רק שאלה אחרונה לסיכום:

אם אדחה את שיפוץ הסטרטר והחלפת הפחמים במידה וזאת אכן הבעיה האם זה יכול לגרום לבעיה קשה יותר בסטרטר או שאין לזה קשר ?! ועוד שאלונת: כמה זה אמור לעלות השיפוץ ואיפה כדאי לעשות זאת ? האם אצל חשמלאי, מכונאי במוסך וכו'....

פורסם

מהיכן אתה בארץ?

אני לא מציע לך לדחות זאת יותר מידי משום שיכול להיות מצב שבו תיתקע באמצע שום מקום עם רכב לא מניע(הפעולה של מכה על הסטרטר תעבוד רק למשך זמן מסויים).

יש בפתח תקווה את ד.ש שיווק והם זולים וטובים.

קובי

פורסם

בהתחשב בכך שבמכוניתך מותקנת תיבת הילוכים אוטומטית, יוצא שאינך יכול להניע בדחיפה. משמעות הדבר היא שלצורך ההתנעה אתה נשען באופן מוחלט על הסטרטר. חוק מרפי אומר שהוא ישבוק סופית בדיוק כשתמהר לקחת את אשתך לחדר הלידה או כשתאחר להגיע לדיון חשוב בביהמ"ש. לסטרטר לא יגרם נזק נוסף - לך כנראה שכן.

למיטב זכרוני, שיפוץ אמור לעלות כ-600 ש"ח. אני ביצעתי אותו באמצעות המוסך שבו הרכב טופל דרך קבע.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
גם לי זה קרה הנה התיאור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=343606

זה היה קורה 99 אחוז כשהמנוע היה חם.

הפיתרון אצלי היה החלפת הסטרטר.

ממליץ ללכת למוסך אמין ואיכותי שיעלה על הבעיה על הפעם הראשונה ושלא תחזור אליו עם אותה בעיה אחרי תיקון שלא קשור.

אני לא אוהב לעשות את זה אבל.... אמרתי לך :lol::lol::lol:

צוחק, פשוט זה קרה לי אחד לאחד...

פורסם
אני לא אוהב לעשות את זה אבל.... אמרתי לך :lol::lol::lol:

צוחק, פשוט זה קרה לי אחד לאחד...

אני זוכר שאמרת את זה :)

אני מקבל את הצחוק בהבנה, זה בסדר...

אני שמח מאוד שפתחתי את הפוסט וכך הצלחנו לבודד את הבעיה ולא העליתי השערות שווא לבד.

עכשיו אדע בדיוק מה לעשות וכנראה שאלך על ההצעה להחליף את הפחמים או יותר נכון לשפץ את הסטרטר.

תודה שוב לכל מי שעזר\ניסה לעזור.

אסף.

• תוכן חדש...