Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

חבר שעומד למכור רנו קליאו ישנה לברזל, נותן לי לפרק חלקים שאני רוצה.

אשמח לדעת אם קיים ספר שמסביר איך פרק חלקים מהרכב הזה, או לפחות פירוט ספציפי לגבי פירוק של חלקים כמו פנסים, מראות, הגה, מכסה המנוע (לא הברזל, הפלסטיק שבפנים), מושבים, אנטנה, חלקים מהדשבורד ועוד חלקים קטנים יחסית.

תודה רבה רבה רבה! :)

קקטוסולר ידנית

פורסם

הקליאו זה אחד הרכבים שהכי קל לפרק מהם חלקים כמו שאתה מתאר. ממש כמה ברגים. הדש בורד גם ממש קל לפירוק. פשוט תנסה לבד ואתה תצליח.

מה שקשה לפרק באוטו הזה זה את החלקים התא המנוע.

Renault clio RT 1994

פורסם

אז בעצם ברגע שאני פותח את המכסה מנוע אני פשוט יכול לראות ברגים של הפנסים ?

ואיך מפרקים את ההגה ? או האנטנה ? או המושבים ? או בעיקר המראות ?

קקטוסולר ידנית

פורסם

הגה - תוריד את הפלסטיק שבמרכז גלגלה ההגה, הפלסטיק שמשמש להפעלת צופר במכונות רגילות (ברנו באותם שנים הצופר במקום אחר).

מאחורי הפלסטיק יש אום גדולה, תפתח אותה כמה סיבובים, תמשוך את גלגל ההגה אליך עד שהוא משתחרר, אחר כך תפתח את האום לגמרי ותוציא את גלגל ההגה. אם יש ברכב כרית אוויר - אל תגע בזה ותשאיר את גלגל ההגה במקום.

אנטנה - תפרק את המנורה הפנימית, האום של האנטנה נמצא מאחוריה.

מראות - בפינות החלון הקידמי יש משולשי פלסטיק. תשלוף אותם במשיכה, הברגים של המראות מאחוריהם.

מושבים - מוברגים לרצפת הרכב עם 4 ברגי אלן (כוהב) תפתח את הברגים ותשלוף את המושבים.

בהצלחה.

פורסם

מה אתה צריך ?

אם אין לך רכב זהה שצריך חלקים - את תבנה יותר מידי על המכירה שלהם, רוב הסיכויים שהחלקים ישכבו אצלך בבית, עד שתזרוק אותם.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ושאלה נוספת - איך מפרקים ומחליפים נורה בפנסים האחוריים?

תודה רבה.

[והשאלה מהפוסט הקודם עדיין תקפה]

קקטוסולר ידנית

פורסם

ידידי, אלו דברים שכל אחד שיש לו טיפה חוש טכני יפרק לבד תוך 2 דקות וללא שום הסברים.

ניסית לפרק ולא הלך ?

מה הבעיה ומה בדיוק לא הצליח לך ?

פורסם

פירקתי כמה דברים, אבל לא הבנתי מאיפה מגיעים לפנסים האחוריים (או יותר נכון איך מחליפים להם מנורה כשהם מורכבים), ואיך מפרקים את מוט ההילוכים ואת מסגרת העור שמסביבו.

תודה רבה! :)

קקטוסולר ידנית

פורסם

לא יודע בדיוק איך בנוי פנס אחורי בדגם הזה, אבל בעיקרון יש כמה אפשרויות :

1. גישה לנורות מתוך תא המטען, יש "דלתית" בריפוד, אשר דרכה מגיעים לנורות.

2. כל הפנס מתפרק, ומלחיפים נורות כשהוא מפורק. במקרה זה אמורים להיות 2 ברגים גדולים שמחזיקים את הפנס, גם כן מתוך תא המטען.

3. ברגים חיצוניים מכיוון הבקליט של הפנס, זו היה נפוץ במכוניות של פעם, אולי בקליאו הזו זה עדיין ככה.

שק העור של ידית ההילוכים מולבש על מסגרת מלבנית בחלקו התחתון, המסגרת אמורה לצאת במשיכה קלה כלפי מעלה.

בחלקו העליון הוא תפוס לידית ההילוכים עם קליפס או אזיקון.

איך מפקרים ידית ההילוכים בלי לגרום לה נזק אני לא יודע. ה"כדור" שבראש ידית ההילוכים אמור לצאת במשיכה חזקה כלפי מעלה, אבל נשאר עוד חלק פלסטיק, שאני לא יודע איך מפרקים אותו, יתכן וזו הברגה פשוטה.

• תוכן חדש...