Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו נוסעים כבר 7 שנים ברנו 19 1.4 ידנית ונהנים מכל רגע.

אשתי מבקשת לעבור לרכב עם ABS וכריות אוויר, ידני לא איכפת לה. אחת האפשרויות זה המגאן דור ראשון, שאז בתקציב צנוע אפשר לרכוש רכב מתקדם בשנת ייצור ובטיחות.

בזמנו ראיתי שיש בפורום כמה מומחי רנו, אשמח לשמוע את דעתם, גם לגבי האמינות ודרך ההזדקנות של המגאן II דיזל (1.5 טורבו אינטרקולר) - היתה לי אחת כזו חדשה לשנה שהיתה בסדר גמור...?

תודה

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

היי דב,

שתי המכוניות דומות מאד בהיבט המכני. בנסיבות קצת שונות, לא מן הנמנע שרנו היו מציגים את המגאן כ-19 מתוחת פנים,

במיוחד בגרסת 1400. לאור העובדה שבהיצע היו גם מנועים חדשים ותצורת מרכב שונה, כל הסדרה עברה שינוי שם ותדמית,

אבל תכל'ס מדובר ברכב מאד דומה ל-19 שלכם.

מה שכן, הייתי ממליץ להתמקד במגאן דור ראשון שלאחר מתיחת הפנים (99-03),

שם המנוע הקטן מפיק הספק יותר גבוה (98 כ"ס) ומפגין התנהגות טובה יותר.

למידע נוסף, מומלץ להעיף מבט במדריך הרכב המשומש של הפורום.

בברכה.

פורסם

תודה, תשובה מעודדת, כמו גם החומר הרב בקישור.

באחת התשובות הזכרת מוסך בכרמיאל - אתה מתכוון למוסך רנו (מעלות, אם אני לא טועה)?

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

חבר טוב שלי, שגם מכרתי לו את המגאן שלי כשעזבתי את הארץ, כבר ביקר ברוב המוסכים המורשים של קרסו בצפון

(יש לו הבנה לקויה של המושג "תחזוקה שוטפת"). הבנתי מדבריו שרובם לא מקצועיים במיוחד, ואלה שכן יקרים למדי.

בכל אופן, המוסך אליו התכוונתי לא היה קשור ליבואן, אבל היו שם אנשים שידעו איך לטפל ברנו בכלל ובמגאן בפרט.

למידע נוסף ומפורט, הבט כאן: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=244967

פורסם
שלום,

אנחנו נוסעים כבר 7 שנים ברנו 19 1.4 ידנית ונהנים מכל רגע.

אשתי מבקשת לעבור לרכב עם ABS וכריות אוויר, ידני לא איכפת לה. אחת האפשרויות זה המגאן דור ראשון, שאז בתקציב צנוע אפשר לרכוש רכב מתקדם בשנת ייצור ובטיחות.

בזמנו ראיתי שיש בפורום כמה מומחי רנו, אשמח לשמוע את דעתם, גם לגבי האמינות ודרך ההזדקנות של המגאן II דיזל (1.5 טורבו אינטרקולר) - היתה לי אחת כזו חדשה לשנה שהיתה בסדר גמור...?

תודה

אשתך צודקת. כל רכב יותר מודרני ובמצב סביר יהיה יותר מהנה מה-19, שבגרסת ה-1400 שלו הוא כבד ואיטי. נהגתי לא מעט על אחד ה-19 הראשונות שהגיעו ארצה ב-1999, גם כחדשה לא היתה מסוגלת לסחוב בעליות של הכרמל, בודאי לא עם מזגן פועל. כתושב הגליל, לאחר החלפה לרכב במצב סביר אירופי, או לא, אבל המתאים לגודל המשפחה, תבין כמה ה-19 חלשה עם מנוע ה-1400.

הבעיה שלי עם מכוניות רנו - והיו במשפחה אי אילו מכוניות של יצרן זה, בשלב מסויים ספרתי במשפחה המורחבת לפחות 8 כאלה - היתה עלות האחזקה (תיקונים) ובמכוניות מעל גיל 5-6 גם תכיפות הביקורים במוסך. אמנם חלפו שנים רבות מאז שמכרתי את הרנו האחרונה שהיתה לי אבל הטעם הרע של השירות נשאר לי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דריש, הזכרת כרמיאל, אז דבר על כרמיאל (שם מוסך רנו שם הוע "הנעות" ולא מה שכתבתי). האמת שהיום יותר מוסכים כלליים מצויידים לטפל גם ברנו, כולל המגאן דור II.

לחבר היתה תקלת מנוע וחיים ממוסך "אור וקור" איתר את התקלה והבטיח שהוא יכול לטפל בכל בעיה ברכב הזה, ויש לי נסיון טוב מאוד איתם.

ספריאל (נו, אולי תביאו שמות פרטיים לפחות, אמיתיים?), אכן מכונית מודרנית יותר תהיה בטוחה יותר, אבל שים לב שלא אמרתי מילה על ביצועי ה- 1.4, עם מזגן. לנו הוא מספיק די והותר, גם אחרי כמעט 300.000 ק"מ.

התכוונת בטח ל - 1989 ולא 99, ועד כמה שאני זוכר זה כבר היה מנוע האנרג'י שיש אצלי? לא היתה אמורה להיות לו שום בעיה. את שבע השנים הקודמות בילינו עם רנו 11 1.250 עם מזגן, וזה המנוע הישן יותר של רנו. לא זוכר בעיות בעליות.

אבל זה כמובן גם עניין של למה משווים ולמה מצפים.

מישהו לגבי המגאן II דיזל 1.5? איך היא מזדקנת?

פורסם

Derish זה שם המשפחה שלי, ואדים זה השם הפרטי. אם זה מה שאתה צריך כדי להרגיש בנח, תהנה.

לגבי כרמיאל - בהמלצה על אותו מוסך, שמצאתי במקור בפורום רוסי, כתוב: "המוסך, בניהולו של דמיטרי

חייקין, תושב כרמיאל, נמצא לא רחוק משם, בחצור הגלילית. למוסך מוניטין טובים בקרב תושבי העיר..."

מכאן הבלבול. מקווה שתוכל להתגבר על האכזבה.

ד"א, גם אצלנו במשפחה הייתה רנו 9, מהישנות עם מנוע 1100. אחלה אוטו, רק חבל שהפלסטיקה שלו

לא שרדה את השמש הישראלית בכבוד.

• תוכן חדש...