Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן מנוע מקורי טויוטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

השבוע קניתי שמן מנוע מקורי של טויוטה עם לוגו של טויוטה עבור היאריס שלי.

שמן המנוע הוא 10W30 ולא רשום בכלל אם הוא מינרלי , חצי סינטטי או סינטטי מלא.

איך אני אמור לדעת את הרכב השמן , אם מישהוא מכיר אשמח לתשובה.

פורסם

אם רכשת שמן מקורי במיכל עם סמל של טויוטה אז השמן מתאים בדיוק למפרטי הייצרן או/גם לתקן של מלוכסנאי העיניים ILSAC לכן זה לא ממש צריך לעניין אותך אם השמן סינטטי/מינרלי..

גם לא קיימת דרישה של הייצרן להשתמש בשמן סיננטי או חצי סינטטי.

איזה כייף לי :)

פורסם

אתה יכול להעלות צילום של המיכל? אפשר בבקשה לדעת כמה עולה שמן כזה?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אם רכשת שמן מקורי במיכל עם סמל של טויוטה אז השמן מתאים בדיוק למפרטי הייצרן או/גם לתקן של מלוכסנאי העיניים ILSAC לכן זה לא ממש צריך לעניין אותך אם השמן סינטטי/מינרלי..

שלום רב

כמובן שהשמן מתאים למפרט של טויוטה אבל השאלה הנשאלת לאיזה מפרט ובאיזו שנה .מכיוון שהשמן יכול להיות שמן שיוצר לפני 10 שנים ואז הוא באמת מתאים למפרט של הרכבים הישנים

( אני ראיתי את הגלונים המדוברים ואני זוכר שהתקן היה נמוך והשמן לא סנטטי )

בברכה זיסו יוסי

פורסם

למיטב ידיעתי אין יבוא של שמן מנוע ע"י היבואן יוניון מוטורס. :roll:

פורסם
שלום רב

כמובן שהשמן מתאים למפרט של טויוטה אבל השאלה הנשאלת לאיזה מפרט ובאיזו שנה .מכיוון שהשמן יכול להיות שמן שיוצר לפני 10 שנים ואז הוא באמת מתאים למפרט של הרכבים הישנים

בברכה זיסו יוסי

אינני יודע מהיכן שאבת את המידע שהשמן הקיים במיכלים הוא לפני עשר שנים ?!

על הגלונים שיש אצלינו במוסך קיים ברקוד המעיד שהשמנים מלפני 5 חודשים לכול היותר.

אתה יכול לפרט איזה תקן ראית?

פגשתי אדם עם דולר, החלפנו דולרים ועדיין לכל אחד מאיתנו יש דולר אחד. פגשתי אדם עם רעיון, החלפנו רעיונות ועכשיו לכל אחד מאיתנו יש 2 רעיונות.

פורסם
למיטב ידיעתי אין יבוא של שמן מנוע ע"י היבואן יוניון מוטורס. :roll:

פותח האשכול ציין שהוא רכש שמן מקורי עם לוגו של טויוטה אז למה שאני אפקפק בדבריו ?

ומאיפה אתה יודע שהייבואן לא מייבא שמן מקורי ? יש לך אסמכתא לזה ?

פורסם
שלום רב

בברכה זיסו יוסי

היי זיסו,

האם יש ברשותך מסמך של ייצרן הרכב שמציין שהשמן המומלץ לטויוטה יאריס הוא סינטטי מלא ?

אני בטוח שלא :-)

להזכירך גם שמנים מינרלים עם חבילת תוספים מתאימה עשוייה לשפר את איכות השמן בדירוג בתקן API יותר גבוה מאשר שמן סינטטי.

פורסם
פותח האשכול ציין שהוא רכש שמן מקורי עם לוגו של טויוטה אז למה שאני אפקפק בדבריו ?

ומאיפה אתה יודע שהייבואן לא מייבא שמן מקורי ? יש לך אסמכתא לזה ?

כן , הברקוד שמופיע על גלון שהובא אליי , לא מופיע בנתונים של יוניון.

כפי הנראה מדובר ביבוא מקביל .

פורסם
אינני יודע מהיכן שאבת את המידע שהשמן הקיים במיכלים הוא לפני עשר שנים ?!

על הגלונים שיש אצלינו במוסך קיים ברקוד המעיד שהשמנים מלפני 5 חודשים לכול היותר.

אתה יכול לפרט איזה תקן ראית?

שלום רב

חברה יש לי מספר דברים לומר

דבר ראשון ( הבנת הנקרא ) אני רשמתי מבחינה היפוטטית שהשמן יכול להיות מלפני 10 שנים כלומר נתתי דוגמא ולא פסיקה לזמן יצור השמן .

דבר שני אם יש לך במוסך שמן שכזה אז אני מאמין שאתה בדקת אותו או לפחות ראית את התקן שלו .

לגבי טויוטה יאריס במפרט היצרן (באנגלית ) רשום "סנטטי "

חברה כול אחד שישים איזה שמן שחשקה נפשו .סנטטי .מינרלי .שמן בישול . אני אישית מעדיף לשים שמן הכי איכותי שיש

אני מאמין כי גם מרק משתמש בשמן סנטטי ברכבו (מקווה לפחות)

לסיום מכיוון שיבואני שמן מכירים את אהבתי לשמנים איכותיים הראה לי ספק שיש לו שמן מקורי של טויוטה ואני זוכר שלא התרשמתי מהכתוב עליו אבל זה היה מזמן (דרך אגב פנו אלי לאחרונה מפטרוטק הם הביאו לי גלון שמן יבוא חדש של חברת פיליפס אך לצערי גם שם היה רשום synt" blend

מי שיכול לתת מידע על השמן שיבורך

בברכה זיסו יוסי

פורסם

איפה ראית את זה? יש לי מאגר די מכובד של ספרות יצרן ליאריס ומעולם לא ראיתי את המילה "סינטטי", "מינרלי" או כל תיאור אחר מוזכר במקום כלשהו. כל מה שרשום הוא מגוון צמיגויות ותקן X ומעלה.

גם אני בדעה שכל אחד יכול להשתמש באיזה שמן שהוא רוצה בהתאם לתקציבו, רק להקפיד להחליף אותו בזמן.

חבל שחברנו ZIKO נעלם :-(

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
שלום רב

חברה כול אחד שישים איזה שמן שחשקה נפשו .סנטטי .מינרלי .שמן בישול . אני אישית מעדיף לשים שמן הכי איכותי שיש

אני מאמין כי גם מרק משתמש בשמן סנטטי ברכבו (מקווה לפחות)

זיסו, אני לא מכיר מסמך של הייצרן שמציין במפורש שיש להשתמש בשמן סינטטי מלא בטויוטה יאריס,פריוס,רנקס.

אכן אני משתמש בשמן סינטטי מלא ברכבי החל משנת 2000 וכמובן ברכבים של חברים שאני עוזר להם בטיפולים.(כזכור לך אנחנו למדנו לפני 20-25 שנים את היתרונות של שימוש בשמן סינטטי בחיל האוויר).

להבדיל מטויוטה ועוד מספר ייצרנים קונצרן VAG כן מאשר וממליץ להשתמש בשמן סינטטי מלא בגלל הסגולות שלו :-) וגם פרסם מסמך מפורט בעניין.

פורסם

שלום רב.

מצטער שלא יכולתי להגיב כי פשוט לא הייתי ליד המחשב ביום האחרון.

ולעניינינו, השמן הוא מקורי של טויוטה עם נתונים ולוגו של טויוטה במיכל של 4 ליטר והוא נקנה במקום ( מוסך גדול , לא מורשה יבואן טויוטה)

שאני לא יכול לציין את שמו עקב כך שקיבלתי מחיר עלות( המחסנאי הוא חבר שרשם חשבונית על שמו ) ואני לא רוצה לגרום לו בעיות בעבודתו.

בכל הספרות שקראתי על היאריס שלי ( עברי ואנגלי ) לא מצויין בשום מקום שצריך שמן סינטטי אלא מינימום מאיכות SJ והיבואן הרשמי בישראל ממליץ על 15W 40 .

בשלושת הטיפולים האחרונים שלי השתמשתי בסינטטי מיצרנים שונים והפעם הלכתי על המקורי ( לא בטוח שהוא יותר טוב ).

אשתדל מאוד להעלות תמונה של המקורי בקרוב כדי שתוכלו לחוות דעה.

פורסם

בכלל לא בטוח שהוא יותר טוב, אני מאמין שאפילו להפך.

אני מאוד אשמח לראות תמונה של השמן.

איתמר.

• תוכן חדש...