Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לחברי הפורום.

נניח ויש לי עסק שבוא קיים מחשב אחד שניים שלושה לא משנה.

מחשב אחד משמש להוצאה של חשבוניות מס ללקחות וכו' מחשב שני סתם של אחד העובדים שמשתמש בו לאינטרנט ורדיו והאחרון סתם ללא שימוש.

עכשיו השאלה שלי היא האם חייבת להיות גרסא חוקית של מערכת הפעלה במחשבים הללו?

פורסם

מתעלק על השרשור.

שאלה שמעניינת אותי הרבה זמן.

מחשב שנקנה יד 2 ומותקנת בו מערכת הפעלה אין לי תעודה אבל הבדיקה האינטרנטית מראה שהתוכנה חוקית האם זה מספק?

פורסם

לא, עליו להיות מודבקת על פי חוק (מיקרוסופט) מדבקת מקוריות עם מספר סידורי, או שתהיה לך בהישג יד המדבקה.

בעסק (ובכלל) נדרש שכל מחשב שנמצא בעסק יהיה בעל מערכת הפעלה חוקית!

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
לא, עליו להיות מודבקת על פי חוק (מיקרוסופט) מדבקת מקוריות

לא ידעתי שהכנסת הסמיכה את חברת Microsoft בע"מ לחוקק חוקים. טוב לדעת :roll:

ובנימה מעט יותר רצינית:

כל התוכנות בעסק חייבות להיות חוקיות.

אם קנית לעסק מחשב משומש (למה???) עם מערכת הפעלה, בקש מהמוכר את הקבלה ו/או המדבקה ו/או הרשיון המקורי שלו למערכת ההפעלה הנ"ל, כדי שתהיה לך הוכחה כתובה כלשהי שהתוכנה היא חוקית.

אין שום חובה דווקא במדבקה, קבלה על הרכישה תספיק.

ולשואל המקורי:

לגבי מחשב מספר 1 (בהנחה שהתוכנה הנ"ל עובדת על חלונות בלבד) - קנה מערכת הפעלה חוקית בהקדם. אפשר לקנות רשיון משומש, רק תוודא לקבל מהמוכר הוכחה כתובה כלשהי לחוקיות הרשיון עם המספר המזהה.

לגבי מחשב מספר 2 - בשביל לגלוש באינטרנט ולשמוע רדיו אפשר להשתמש בלינוקס, בחינם ובכיף ובאופן חוקי לגמרי.

לגבי מחשב מספר 3 - תמחק את הדיסק שלו (dd מלינוקס, או format מדיסקט וינדוז 98, או כל דרך אחרת) וחסל.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ידעתי שמישהו יקפוץ, כמובן שלא MICROSOFT אוכפת את הנושא אלא הBSA שמייצג בין השאר את MICROSOFT.

וכן, אלו תנאי החוקיות של מוצר מערכת הפעלה של מיקרוסופט.

לגבי נושא הקבלה כפי שרשמת, זה לא מספיק!

אתה צריך שיהיה לך את המדבקה עם הקוד! קוראים לזה COA,

תקרא על זה קצת כאן:

http://www.microsoft.com/oem/en/licensing/antipiracy/Pages/COA_hologram.aspx

פורסם

תודה רבה חברים על העזרה.

אני אשמח לקבל לינק ללינוקס שהוא ידידותי למשתמש, אני מכיר שיש גרסאות שהם קלות לשימוש ולא מצריכות יותר מידי ידע במחשבים.

* עריכה - קיים אצלי מחשב נייד שמותקנת עליו מערכת חוקית של ווינדוס + מדבקה הכל מסודר.

עכשיו אם למחשב החדש אני לוקח ומתקין את מערכת ההפעלה, זה לא תופס?

פורסם

בפעם האחרונה שה-BSA הגיעו לאיזור ההייטק בו עבדתי, הם החנו את המסחרית שלהם ברחבת כיבוי אש.

ישר התקשרתי למוקד 106 ודיווחתי על המפגע :lol:

לגבי לינוקס ידידותי וקליל - הקדימו אותי כבר.

לגבי המחשב הנייד: אכן, אי אפשר להתקין במחשב נוסף.

למעט מקרים מאוד מסויימים (רשיונות שספציפית כתוב בהם שהם עבור עד 3 מחשבים נניח, ומוגבלים לשימוש ביתי בלבד), כל רשיונות התוכנה הם עבור מחשב אחד בלבד. ניתן בד"כ (גם זה לא תמיד...) להעביר את הרשיון למחשב אחר (אם המקורי הושמד/נמחק) אבל אסור שיהיה מותקן על 2 מחשבים בו זמנית.

לגבי COA - כפי שרשום באתר זו מדבקה שנועדה לעזור לך להבחין בין תוכנה מקורית לפיראטית. זה הכל.

המדבקה מכוערת ואין חובה להדביק אותה. גם אם הודבקה והאח הקטן קישקש עליה עם טושים והרס אותה, זה לא אומר שהלך הרשיון.

פורסם

אגב, לא רק מערכת ההפעלה חייבת להיות חוקית.

כל התוכנות חייבות.

גם אופיס למשל, וכן הלאה.

יש תחליפים חינמיים לכל תוכנה, טובים יותר וטובים פחות. לחלק מהצרכים הם יכולים להתאים.

אבל אם משתמשים ב Microsoft Office, חייבים רשיון מתאים, וזה מאוד לא זול בלשון המעטה. (לא, גרסת Home and Student הזולה לא מתאימה לעסק מבחינת רישוי)

פורסם

ההרשאה היא בסגנון אכיפה של הגנה על זכויות יוצרים מחוק הגנת זכויות יוצרים. אם מתאמצים ומבססים עילה מקבלים מבית משפט צו אנטון פילר או מרווה כדי להבטיח שלא תעשה שימוש ואו למנות כונס נכסים כדי להבטיח שלא תוציא ראיות שימנעו גילוי ההפרה של זכויות יוצרים.

הבעייתיות של הBSA זה שהראיות שלהם מושגות תוך חדירה לפרטיות ושבעצם כדי לבסס את עילת התביעה שלהם הם קודם תופסים לך את המחשב, והרבה יותר קל לתבוע ככה.

חוץ מזה שאגב צו חיפוש במחשב הוא כמו צו חיפוש לבית והוא צריך להיות מתוחם וספציפי לעניין מסויים ולמיקום מסויים במחשב.

חהתפיסה יכולה להיות של כל המחשב או רק של ההרד דיסק או רק העתקה של ההרד דיסק. מבחינת העתקה של הרד דיסק יש 2 סוגים שהאחת נקראת העתקה פיסית של כל המצוי בהרד דיסק (כלומר גם מה שנמחק בעבר, בעצם RIP מלא מה שאומר שאפשר לשחזר מידע וזה תואם את המקורי), ויש גם העתקה של המצב כמות שהוא, כלומר כמו שכרגע רואים, תמונת מצב.

לא מאוד מסובך, ואת תנאי הסף לסעדים זמניים כאלה אפשר לראות בתקנות הסד"א אחרי סעיף 262 שכולל תנאי סף ביחד עם התנאים הספציפים לכל סעד ספציפי.

היגיון פשוט

פורסם

בתור אחד שעבד הרבה על OPEN OFFICE וMS OFFICE תקופה ארוכה, MS OFFICE עדיפה ונוחה יותר.

אני בכלל תומך בשימוש בתוכנות חינמיות אבל באופיס לצרכי העבודה שלי אני חייב את הMS.

• תוכן חדש...