Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חווית הרינג הראשונה שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5066 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקורס של מסלולים הוא של יומיים נהיגה (ברוטו 4 ימים) ועולה 4390 יורו.

אתה מקבל 6 הקפות על כל רכב (מן הסתם במסלול בסדר גודל של 2 ק"מ או משהו בסגנון).

זה שני דברים שונים לגמרי (שניהם מגניבים אבל בצורה שונה).

לרינג אתה לא מגיע בשביל רכב מגניב אלא בגלל החוויה המטורפת של המסלול הזה.

זה גם ממש לא המקום להתפרע עם רכב יקר.

אגב, הרעיון של רכב לא פחות טוב ממה שיש לך ביום יום כדי לא להתבאס זה גם מה שאני חשבתי אבל זה באמת לא העניין.

אתה חווה את המסלול והאדרנלין גם עם הרכב הכי חלש (חלש יחסית. קליאו ספורט זאת לא עגלה) וזה הרבה יותר בטוח (חשוב מאוד כשמדברים על פעם ראשונה) וגם יותר זול.

באמת מיקום מגניב של המצלמה בסרטון הראשון. אותי רק היה משגע אם היו צועקים לי "גז גז גז" או "ימינה, שלישי, רביעי, תוריד לשלישי, שמאלה, יותר הגה..." וכדומה. צעקות של "בלום בלום בלום" אני דווקא מוכן לקבל בברכה במקום הנכון :wink:

המיקום הוא מקרי. זאת מצלמה קטנה ומינימליסטית בלי מסך ועם כפתור אחד וחיווי לד מסכן ועם כמה הגדרות של זווית אז המיקום הוא לא תוצאה של מחשבה עמוקה או ניסיון. סתם הדביק איפה שיצא וקיווה לטוב. אני בכלל חשבתי שזה מכוון לכביש ולא עליי.

לגבי ההוראות, לנוכחות של וידאו יש השפעה מעניינת על אנשים :wink:

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כן, אפשר לקחת קסדות עם ההשכרה של הרכב (את הלבנות חגי ולאון הביאו מהארץ) אבל לא חובה לעלות עם קסדה.

על הדשבורד זה ה-gps החיצוני ששימש לאיסוף נתונים.

צודק. העלית נקודה נכונה מאוד (שגם הועלתה ע"י המדריכים עוד בארץ בהכנה בנס-הרים) אבל מה לעשות שאני לא משתמש בטכניקה הזאת ביום-יום והרינג זה לא המקום להתחיל לתרגל טכניקה כזאת שאתה לא שולט בה ברמה טובה מספיק.

חשבתי שאני אדע לזהות אותך בפנים (כל מיני mdc-ים וכאלה) אבל כנראה שלא. עכשיו אני סקרן מי מה-4 זה אתה :-).

כמו שאמרתי הסוויפט מאוד מפתיעה והיא הרבה יותר אוחזת ובטוחה ומביאה לזמנים מאוד דומים.

היא אמנם חלשה יותר (לא בצורה משמעותית כמו פער הכ"ס כי היא גם הרבה יותר קלה) אבל רוב הזמן זה לא משמעותי.

מתי כן ? כשאתה עושה טעות בקווים/פניה אז היציאה נדפקת ואתה משלם על זה ביוקר. גם בעניין העקיפות, כשאתה כבר מאט מאחורי מישהו ומחכה לרגע המתאים אז היציאה לעקיפה תהיה קשה (ואגב, גם עם הקליאו זה לא קל כי אתה מוצא את עצמך עוקף בישורת רכבים חזקים ששמים איתות וטיפה מפחיתים מהגז ומצפים שתעקוף מהר).

אני חושב שהחוויה שעברת זאת סיבה טובה מאוד למה לא לעלות כנוסע עם כל מיני חבר'ה נחמדים שאתה פוגש ברינג.

אתה לא יודע עם מי אתה עולה, כמה טוב הוא ובעיקר עד כמה הנוכחות שלך תשפיע לרעה על הנהיגה שלו (showoff).

אני במקומם גם לא הייתי לוקח את האחריות הזאת על עצמי (במיוחד שהביטוח שלהם בכלל לא תופס שם). אתה במקרה לא עשית סיפור, נפרדת לשלום וחזרת להקפות אבל באותה מידה הנוסע גם יכל לתבוע או חס וחלילה באמת להפצע.

מכך שהמשכת מיד בהקפות אני מבין שלא הייתה מכה רצינית ויצאת בלי שום נזק ?

אגב, כמה הקפות הספקתם לעשות ? עשיתם רק הקפות מודרכות או גם הקפות עצמאיות ?

נ.ב. סחתן על הזמנים. בסוף כולנו (שלושת החבר'ה אצלנו ואתה לפחות) פחות או יותר התכנסנו לאותו אזור.

אני הפחות אשכנזי מכל ה-4 :wink:

לגבי הסויפט והקווים הנכונים - בגלל שאתה איטי יותר מהרבה מכוניות אתה מוצא את עצמך מאיט יותר כי אתה נעקף ואתה לא בקו הנכון בגלל זה, ואז אתה גם משתהה בהאצה כי המנוע לא מאפשר. לדעתי בעייתי. כמה עולה הסוויפט ? זה מצדיק במחיר לפחות ?

לגבי הסיכון בלתפוס טרמפים - אני חושב שהסיכון לא גדול, בתכל'ס רוב התאונות מסתכמות בנזק לרכב בלבד, יש גדר בטיחות לאורך כל הדרך משני הצדדים, והיא סופגת אנרגיה מצויין כמו שנוכחתי לדעת. לפי המהירות הכנתי את הגוף לאימפקט הרבה יותר חזק, אבל זה היה די עדין יחסית, לא כאב לי כלום. סה"כ מעריכים שיש בין 3 ל-12 הרוגים בשנה ברינג.

לפי הערכות של החבר'ה שהיו במקום הרכב ניזוק בסכום של 10-12 אלף יורו..באסה אבל יכול להיות יותר גרוע.

עשינו את מספר ההקפות שתכננו, סה"כ 7 על הקליאו ועוד 3 על הלוטוס. ביום האחרון בגלל הסגירות של המסלול והעומס אחד החבר'ה עשה הקפה אחת במקום 3 וקיבל החזר על הכסף (הוא גם לא רצה לעשות יותר, פחד ולא התחבר בכלל לעניין).

בנוסף עשינו עוד כמה הקפות עם הAUDI. רוב ההקפות היו מודרכות, בקליאו עשינו 2 הקפות לבד (לא ממש לבד, עם בן זוג), ובAUDI גם היינו בלי מדריך אבל עקבנו מאחור אחרי הקליאו עם המדריך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לגבי הסוויפט, יכול להיות שביום עמוס כזה עם הפרעות זה באמת יותר משמעותי אבל עדיין רוב החבר'ה אהבו מאוד ואפילו העדיפו את הסוויפט.

בכל מקרה היא הרבה יותר זולה (289 יורו ליום).

טוב לשמוע שהגדרות עושות עבודה טובה ורוב התאונות נגמרות רק בנזק כלכלי (אם כי לא קטן).

פורסם

נשמע לי הבדל גדול מדי אז בדקתי, ב-290 יורו אתה מקבל את הרכב נטו, STAGE 1, עם 250 ק"מ הגבלה.

על זה צריך להוסיף דלק והקפות לרינג, שזה בערך 300 יורו סה"כ.

ה ALL INCLUSIVE שלהם שזה כמו בRSR עולה 670 יורו, לעומת 750 לקליאו, שזה כבר הגיוני, ובהפרש הזה אני מעדיף את הקליאו. מה שכן - השתתפות עצמית 2500 לעומת 8000 יורו לקליאו, גם את זה צריך לקחת בחשבון.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
נשמע לי הבדל גדול מדי אז בדקתי, ב-290 יורו אתה מקבל את הרכב נטו, STAGE 1, עם 250 ק"מ הגבלה.

על זה צריך להוסיף דלק והקפות לרינג, שזה בערך 300 יורו סה"כ.

ה ALL INCLUSIVE שלהם שזה כמו בRSR עולה 670 יורו, לעומת 750 לקליאו, שזה כבר הגיוני, ובהפרש הזה אני מעדיף את הקליאו. מה שכן - השתתפות עצמית 2500 לעומת 8000 יורו לקליאו, גם את זה צריך לקחת בחשבון.

אהלן,

לגבי הסוויפט יש לך טעות קטנה כיוון שהall inclusive שלהם כולל 15.5 הקפות ולא עשר כמו בקליאו כך שהפרש המחירים בפועל גדול יותר.

אך הכסף כאן הוא פחות רלוונטי משום שהיתרון הגדול יותר של הסוויפט על פני הקליאו מתחלק לשני חלקים:

1. לסוזוקי כלוב בטיחות (חצי כלוב לסטייג׳ 1 וכלוב מלא לסטייג׳ 2 ו3.

2. סמי סליקס - אומנם הקליאו מכונית מאוד בטוחה אך הסוזוקי פשוט מספרת לך טוב יותר מה קורה בחלק הקידמי של הרכב.

10 מתוך 10 נהגים תחת הדרכה לדעתי יהיו מהירים יותר וינהגו טוב יותר בסוויפט מאשר בקליאו.

אם כל זאת הקליאו מאוד מהנה כשהמסלול יבש והרבה פחות מהנה בגשם.

לבסוף רק אומר שזמני הקפה ברינג בפעם הראשונה הם לא רלוונטים כלל רק בגלל שקשה להגיע למצב בו מכירים את המסלול בצורה מספיק טובה.

חגי

פורסם

המיקום הוא מקרי. זאת מצלמה קטנה ומינימליסטית בלי מסך ועם כפתור אחד וחיווי לד מסכן ועם כמה הגדרות של זווית אז המיקום הוא לא תוצאה של מחשבה עמוקה או ניסיון. סתם הדביק איפה שיצא וקיווה לטוב. אני בכלל חשבתי שזה מכוון לכביש ולא עליי.

לגבי ההוראות, לנוכחות של וידאו יש השפעה מעניינת על אנשים :wink:

מצלמת GOPRO? :)

פורסם

אני נסעתי כמעט אקסלוסיבית על הקליאו ספורט אבל NMP וחברו היו נחמדים ונסעתי גם על הסוויפט. לאמר את האמת הסוויפט מלמדת יותר. השאלה היא מה מטרת הנסיעה. אם הרצון הוא לספר לחבר׳ה שנסעתי בGT3 אז אין בעיה רק תכינו כסף וגם קצת ספייר במקרה שהרסת את האוטו. יש גם למבורגיני שנתן לשכור. רק עיניים של כסף וסיכון שמוכנים לקחת.

לעומת זאת אני אדם פשוט שבא יותר ללמוד מאשר לרושם כך שהסוויפט היתה טובה יותר. בסה״כ ניתן להתחיל הסוויפט סטייג׳1 ואם מכירים את המסלול טוב יותר ניתן לעבור לטייג׳2 ואח״כ 3. כדי לסבר את האוזן בסטייג׳ 1 ניתן לרדת מ-9דקות אם נוהגים בקווים הנכונים וללא האטות מיותרות (שבד״כ הטעויות הן שלך למרות שתמיד ניתן להאשים שהמסלול היה עמוס ואיזה טמבל בפורשה עקף תחת סיכון רב).

בקיצור, אני מעדיף את הסוויפט להתחלה ואפילו לנסיעה הבאה לרינג. אולי אחרי שאני כבר אכיר את המסלול טוב ואחרי 100 הקפות לפחות אעבור לרכב אחר חזק יותר.

דקל אגב אפשר גם לסוע בDBS ולעשות סיבוב מלא כולל מסלול הפורמולה בפחות מ-10 דקות. זה למקצוענים שבינינו או למתאבדים בעלי כיסים עמוקים.

פורסם

אני בטוח שקורס של מסלולים ועוד ספקים אחרים טובים לכשעצמם. אך אחד מהפרמטרים שיש צורך לשכלל הוא כמה ש״ח בסה״כ אתם נוהגים עם הדרכה וכמה סה״כ. 6 הקפות של 5 ק״מ ביום זה בסה״כ 30. 10 הקפות ברומא זה 200ק״מ +.

כלומר זה בהחלט גם תלוי במספר המודרכים למדריך.

נקודה למחשבה.

העיקר שנהנה ונחזור הביתה בשלום.8)  

פורסם

אז בשבילך זה או סוויפט\קליאו בשביל לנהוג או GT3 כדי לספר לחבר'ה? נחמד.

כי בתור אחד שאוהב לנהוג, חשבתי שאתה אולי מסוגל במקרה (רק במקרה) *להנות* מנהיגה על GT3.

אבל כנראה שזה רק כדי לספר לחבר'ה...

אז לספר לחבר'ה זה לא הדבר הראשון שקופץ לי לראש כשאני בא לבחור רכב. קודם כל אני רוצה להנות בצורה שאני לא יכול בארץ.

וכמו שבארץ קשה לי לעבור לרכב נחות ממה שיש לי היום, בטח ששם אני לא רוצה לעשות את זה.

למה שאני אעבור לרכב חלש יותר, שמתנהג פחות טוב, שאוחז פחות טוב - כשאני סוף סוף על מסלול? אין סיבה. (הייתי בכיף לוקח S3, אבל אולי נחמד לגוון)

אז לא, לא צריך לקחת GT3 ולא רכב על. יש לי הפתעה, יש עוד רכבים בין הקליאו לGT3 שקצת יותר זולים ;)

בסוף, זה הכל עניין של כסף.

פורסם
מצלמת GOPRO? :)

אכן.

נראה לי שלא הבנת את Y.O.

הנקודה היא שזה לא הכרחי ואתה ממש לא הולך לנצל את האוטו גם ככה אז חבל על הכסף אלא אם כן עניין הרושם חשוב.

זה עניין של מטרה, אם אתה בא בשביל המסלול ובשביל לנהוג חזק אז הקליאו/סוויפט יותר ממספיקים. אם אתה לא הולך לנהוג חזק ורוצה לקבל גם חוויה של רכב שמסקרן אותך אז סבבה.

אגב, בארץ Y.O נוהג על רכב הרבה יותר חזק מהקליאו/סוויפט.

"למה שאני אעבור לרכב חלש יותר, שמתנהג פחות טוב, שאוחז פחות טוב - כשאני סוף סוף על מסלול?"

הנקודה הנכונה היחידה היא רכב חלש יותר.

בהתנהגות ואחיזה הרכב שלך יקבל מהם בראש (אין מה לעשות, רכב קל, קשיח ומכוייל טוב עם סליקס שמיועד למסלול. ה-S3 רכב מאוד נחמד עם המון כח אבל לא אמת מידה להתנהגות).

פורסם

אני לא אומר שאתה לא צודק לגבי ההתנהגות והאחיזה, כי אני לא מכיר את הרכבים שנהגתם עליהם.

אבל מצד שני, יצא לך לנהוג ב-S3 או אפילו להיות ברכב בזמן שמישהו אחר נוהג? אני מבין שלא.

ו.. לכל רכב אפשר לשים סליקס ;)

אבל שוב, זה לא דיון על רכב ספציפי.

אני בטוח שאם אני אקח שם רכב קצת יותר טוב מהסוויפט הזו, הוא גם יהיה מכוייל מסלול. פשוט יעלה יותר.

מצד שני, יכול להיות שבסופו של דבר אני אבין שזה יקר מידי וגם אותי תראה על סוויפט. הכל אפשרי.

וחבל לטחון מים, העיקר שנהנים!

פורסם

גיל שלום,

כפי שציינתי אני במילואים ומתקשה לעמוד בקצב ההודעות.

אין לנו הכרות קודמת אך מעטים הנהגים שבאמת מפיקים מהמכונית שלהם את מה שהיא מסוגלת לתת.

במיוחד בארץ שאי שום מקום בארץ בו אתה יכול להתקדם בקצב בו נוהגים ברינג.

ניר ועידו שנוהגים במגאן טורבו (nmp וחברו) ויושי (y.o) שנוהג ביום יום בsti חשבו כמוך טרם הנסיעה. לשלושתם זהו אינו קורס ראשון במסלול וגם הם השתכנעו שברינג אין צורך במכונית שהמהירות הסופית שלה היא 260 מפני שגם אז תרגיש שאתה איטי כשתעקוף אותך gt3rs.

האינטנסיביות של המקום היא כזאת שלא ניתן לתאר דרך כתיבה בפורום. עד שלא תהיה שם לא תבין.

להכנס לפנייה ב200 קמ״ש ותוך כדי פנייה לבלום ל60 קמ״ש לפנייה הבאה אינו דומה לשום דבר שתוכל למצא בארץ ושונה מהותית מלנהוג 200+ בקו ישר.

תמיד תוכל לנהוג גם ברכב מהיר יותר אך אני לא הייתי ממליץ לך לעשות זאת בנסיעה הראשונה לרינג - במידה והיית נוסע למסלול אחר בו יש לך מרווח לטעות, שדה ראייה ומסלול ללא יותר מידי שינויי גובה הייתי מצדיק אותך. על כל מסלול אחר מוכר בעולם באמת היית מרגיש איטי במכוניות כמו הסוויפט והקליאו - לא ברינג.

בכל מקרה הדיון מעניין.

חגי

פורסם

שאלה שאולי חלק יגידו שהיא מעט הזויה, אבל לא עדיף כבר לקנות רכב כשמשתתפים כ4 אנשים ולמכור אותו אחרי הנסיעה? העלויות השכרה נשמעות לי גבוהות במיוחד, כל זאת ועוד שאתה משלם לחברת השכרה אלפי אם לא עשרות אלפי יורו במידה וריסקת את הרכב.. אני חושב שאפשר יהיה למצוא בגרמניה איזו M3 סבירה אמנם לא חדשה בסביבות טווח המחירים הנ"ל לא?

אבי.

פורסם
יצא לך לנהוג ב-S3 או אפילו להיות ברכב בזמן שמישהו אחר נוהג? אני מבין שלא.

לא הייתי משווה אם לא היה לי ניסיון בנהיגה על S3. אם לא ברור אז נהגתי ואף במסלול.

אני בטוח שאם אני אקח שם רכב קצת יותר טוב מהסוויפט הזו, הוא גם יהיה מכוייל מסלול. פשוט יעלה יותר.

שים לב שלא כל רכב שמושכר שם עובר התאמות. למשל הקליאו שלקחנו, כמו רוב הרכבים של החברת השכרה הזאת, הם רכבי כביש רגילים ללא שום שינוי מהסטנדרט.

בכל מקרה, כמו שאמרת, חבל לטחון מים, העיקר לעלות על הרינג 8).

• תוכן חדש...