Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חווית הרינג הראשונה שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה, פספסתי את זה.

העלות הכללית של ביקור ברינג זה עסק מאוד יקר כשעיקר ההוצאה מושפע מהרכב שאתה שוכר שם.

טיסה לגרמניה הלוך חזור.

מלון - יש הרבה אפשרויות והם לא יקרות כ"כ.

רכב פשוט להתנייד מהשדה תעופה לרינג.

עד כאן זה מה שאתה חייב והעלויות סבירות ודומות לכל חופשה אחרת באירופה (או פחות כי המלון הרבה יותר זול מערים מרכזיות באירופה).

הקפות זה 22 יורו להקפה בודדת אבל אתה קונה כרטיסיה שזה יוצא איזה 15-16 יורו להקפה.

הקטע הרציני זה הרכב שעולה מאות יורו ליום לרכב פשוט ודי בקלות מגיע ל-4 ספרות (המגאן שרציתי עולה אלף יורו ליום עם 16 הקפות לשנינו (הבסיסי זה רק 10 הקפות) וזה לא איזה רכב אקזוטי קיצוני).

אז אתה כמובן יכול וצריך להתחלק עם חבר אבל שים לב שגם יש הגבלת קילומטראז' וצריך לשלם אקסטרה על נהג נוסף (ושים לב להבדל בין חבילה בסיסית שלא כוללת דלק וכרטיסי הקפות לרינג וחבילה מלאה שכן כוללת).

אנחנו לא חסכנו פה ודאגנו שיהיו לנו שני רכבים עם נהג נוסף וגם טחנו הקפות וניצלנו את הק"מ עד הסוף.

אני חושב ששילמנו בערך כפול מהמינימום שאפשר לארגן את זה (נסיעה ליומיים על רכב זול כמו הסוויפט שמתחלקים עליו ועושים מעט הקפות, עד 10 נניח).

לגבי מחירי ההדרכה אני קצת פחות יכול לפרט כי הם עדיין מגבשים את התמחור אבל לדעתי זה יחסית לכל החבילה תוספת סבירה וכזאת שהתרומה שלה עצומה (גם מבחינת השקט הלוגיסטי, גם מבחינת שיפור הנהיגה וכמובן מבחינת הבטיחות והבטחון).

אתה מוזמן לפנות ישירות לחגי/לאון כדי לקבל את התמחור שלהם.

ניר

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

למי שמתעניין באתרים למצוא תמונות שלו על הרינג:

באתר הזה אתה מכניס מספר לוחית רישוי ותאריך ומקבל את כל התמונות שצילמו את הרכב שלך באותו יום.

http://www.nurburgringphotos.com/

כרגע הוא עדיין לא התעדכן בסופ"ש שלי אז אני עדיין לא יכול להגיד כמה הוא טוב.

כאן אפשר לראות ריכוז של כל האתרי תמונות ומתי הם התעדכנו:

http://www.ringportal.nl/en/photography

או בתצורה טובה יותר של לוח שנה ופשוט לבדוק מי צילם באותו יום ולראות את הגלריות שלו.

http://www.ringportal.nl/calendar

פורסם
לגבי מחירי ההדרכה אני קצת פחות יכול לפרט כי הם עדיין מגבשים את התמחור אבל לדעתי זה יחסית לכל החבילה תוספת סבירה וכזאת שהתרומה שלה עצומה (גם מבחינת השקט הלוגיסטי, גם מבחינת שיפור הנהיגה וכמובן מבחינת הבטיחות והבטחון).

אתה מוזמן לפנות ישירות לחגי/לאון כדי לקבל את התמחור שלהם.

ניר

אכן עסק לא זול וזה ידוע, אבל גם כבר הולכים על זה אז משקיעים. אני מקנא בכם.

דווקא הנקודה המעניינת אותי היא מחיר ההדרכה.

כי כל השאר אלה דברים דיי סטודרטים. החלק הייחודי אצלכם הוא הכרת המסלול בארץ תוך כדי "אימון" וליווי צמוד גם ברינג עצמו שכמובן מזרז את הזמן שלוקח לך להכיר את המסלול עד השלב שבו אתה יכול להביא את יכולת הנהיגה שלך לידי ביטוי.

זה החלק שמעניין אותי ועליו אשמח לשמוע הרבה. אני לא מכיר את חגי או את לאון ואין לי מושג איך לשאול אותם.

אם יהיה אפשר לציין את סדר הגודל של המחיר כאן, אני אשמח לשמוע.

תודה :)

פורסם
היה קטע מצחיק באחת ההקפות שנתקענו מאחורי אופנוע עם סירה שבסירה הייתה ילדה, כנראה הבת שלו.

כל פניה היא נשענת הצידה כשבפניות ימינה היא ממש חצי גוף בחוץ כשהקסדה שלה מגלחת את ה-curb.

לא נראה שהיא קשורה ו-bump קטן והיא יכולה לעוף החוצה.

לאון התחיל להלחץ ולצעוק לי להתרחק מהם ואיזה משוגעים וכו'.

שלף את הפלאפון והתחיל לצלם. בהמשך אני מקווה שהוא יעביר לי את הסרטון.

בינתיים יש תמונה שלנו (עם הסוויפט) מאחוריו ורואים את לאון יושב עם מצלמה ומצלם אותם :lol:

רק להדגיש, לא מדובר בווספה עם סירה מפברגלאס שמישהו יצק בקלקיליה.

הסירה הזו מכונה sidecar ויש ספורט מסודר ומאד מופרע שמצריך מיומנות מדהימה בעיקר מיושב הסירה המכונה sidecar monkey.

כשמסתכלים על העבודה שהם עושים על ה-sidecar קל להבין למה הם מכונים כך.

אגב יש sidecars שבכלל לא כוללים מושב, הם מן בועה עם ידיות אחיזה מכל הכיוונים.

אני מתקשה להאמין שמישהו יכניס ילדה לספורט כ"כ מסוכן.

אולי זו בחורה קומפקטית?:-)

פורסם

יש וידאו 8)

(אפילו ב-HD)

הקפה שלי מהיום הראשון (בערך 10 דקות על רטוב. בהקפה שאחרי כבר ירדתי טיפה מ-10):

jy7LRtmV-4k דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

קטע קצר מהפקק בישורת הארוכה של הרינג:

IFt5mdpRz5M דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

בדרך עוד וידאו של הקפה של חבר שלי.

_TF67488_wm.jpg

untitled3_s.JPG

touri049320101003.jpg

פורסם

ניר,

יופי של סרטון, יופי של מיקום למצלמה. אתה משדר נינוחות יחסית ליד ההגה וזה טוב.

סלח לי על הביקורת, אבל ראיתי שאינך בולם עם 'עקב בצד אגודל'. איפה המדריך שיבהיר את החשיבות של זה? לפני 20 שנה, בג'ים ראסל, אחד השעורים הראשונים שקיבלנו עוד בכיתה(לפני טבילת האש הראשונה על המסלול) היה על חשיבות ההיל אנד טו.

עוד קודם לכן, בגליונות הראשונים של "אוטו", פרסם פרדי פרייהוף מדריך לנהיגה ספורטיבית(כנהג די טרי, למדתי ממנו לא מעט). אחד הפרקים עסק גם הוא בנושא הקריטי הזה.

אם היית עם הנעה אחורית חזקה על רינג רטוב, כל הורדת הלוכים כזו ללא השוואת סל"ד להילוך הנמוך יותר היא פתח לצרות.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
אם היית עם הנעה אחורית חזקה על רינג רטוב, כל הורדת הלוכים כזו ללא השוואת סל"ד להילוך הנמוך יותר היא פתח לצרות.

גם אם הוא היה עולה לרינג עם משאית ידנית בלי לדעת להשתמש בגז ביניים.

איזה מזל שלא השכרת משאית :roll:

פורסם

במקרה לגמרי גם אני הייתי באותו סופ"ש ברינג, פעם ראשונה.

יצאנו 4 חבר'ה עם הדרכה של דני גלטר, כולנו פעם ראשונה ברינג.

אני היחיד שהכיר את המסלול מהאימונים בפלייסטיישן עם הגה G25, לכל השאר הוא היה בלתי מוכר.

גם אנחנו שכרנו רכבים מRSR, יום וחצי על קליאו קאפ ויום אחרון לוטוס אקסיג', רכב מדהים (2000 סמ"ק טורבו, 220 כ"ס, על 800 קילו בערך, בגובה דשא, הנעה אחורית בלי בקרת אחיזה).

ביום הראשון היה רטוב, סיבוב ראשון עם דני, שמכיר את המסלול מעולה - כולנו היינו בשוק גם מהמסלול עצמו שבאמת מרגיש שונה מהפלייסטיישן, וגם מהעניין של העקיפות. בסיבוב הראשון שנהגתי ממש רעדו לי הרגליים מפחד..

אבל לאט לאט הביטחון עלה והזמנים התקצרו בסוף היום השני הגעתי ל9:35 מדוד (לא הייתה לי הקפה 'נקייה' שלא הפריעו לי ולא היו דגלים צהובים וכו'). אני חייב לומר שהקליאו רכב נהדר לפעם ראשונה, על אחת כמה וכמה ברטוב, הESP שלו הציל אותי שלוש פעמים, עשה עבודה מעולה בלי להפריע יותר מדי. לדעתי הסויפט תהיה חלשה מדי למסלול הזה. כשאתה ממש איטי לעומת התנועה זה נהיה יותר מפחיד.

ביום האחרון עברנו ללוטוס, אבל היה יום מתסכל מאד בגלל העומס על המסלול, אי אפשר בכלל היה למדוד זמנים, אבל לפי השיפור בקצב מהיום הקודם אני חושב ש-9 דקות זה ריאלי אם היתה לי הקפה נורמלית בלי פקקים ותאונות בדרך.

אני זכיתי לחוויה מעניינת - בזמן בין ההקפות שלי תפסתי טרמפים עם כל מיני נהגים שהסכימו לקחת אותי, אחד מהם היה בחור אנגלי עם פורש GT3 שחורה שנת 2006. הבחור קנה אותה כמה ימים קודם לכן, הגיע איתה בנסיעה מאנגליה, 7 שעות נסיעה.

הוא אמר לי שזאת הקפה ראשונה שלו ל'חימום', אז הוא ייסע רגוע יחסית. שאלתי אותו מה השיא שלי על המסלול, הוא אמר שעם הRX7 הקודמת שלו הוא עשה 7:44..שזה מאד מכובד. הרכב עם באקטים, חגורות 4 נקודות וכלוב.

התחלנו לנסוע, הבחור נוהג מדהים, אם זה הרגוע שלו..אני יושב במושב השמאלי ומרגיש כאילו אני נוהג :)

בפניי שמאלה שאחרי העלייה עם ה-G הגבוה הוא לוקח קו מבחוץ פנימה, פתאום משום מקום אני קולט משהו אדום בזוית העין מצד שמאל שלי, שנינו צועקים שיטטט ומקבלים נשיקה מפורש אדומה שהנהג האידיוט שלה נדחף לקו הפנימי בלי לבדוק שראו אותו קודם.

החלקנו באובדן שליטה סיבוב 360 ועוד קצת תוך כדי שהבחור צועק פאאאאקקקק, ונכנסים עם החזית בגדר, וחזרה לשפת המסלול.

מיד מגיח משום מקום מרשל עם דגל צהוב ומאיט את התנועה.

הפורש האדומה נעצרה בהמשך והנהג הגיע לבדוק מה קרה, הוא הודה שהוא עשה טעות. הבחור האנגלי בלי ביטוח, הביטוח שלהם לא מכסה את הרינג, הוא מבקש שתגיע משטרה. ממש כאב לי הלב עליו, אין דבר יותר מבאס מזה.

הייתי חייב לחזור להשלים את ההקפות שלי, אז תפסתי טרמפ חזרה עם שני חבר'ה גרמנים עם M5 שעצרו שם, גם נהג מדהים וגם רכב מדהים, חוויה. לדעתי מי שכבר נמצא בגרמניה באזור של הרינג והוא פתוח לקהל, חייב להגיע ולפחות לעשות כמה הקפות כנוסע בכמה מכוניות מעניינות, זה כיף בפני עצמו. וכמובן תצוגת המכוניות הבלתי נתפסת שרואים שם בחנייה..

בקיצור - כמו שכבר הרבה אמרו קודם - מדובר במסלול שמלמד אותך צניעות וכבוד למיתוסים המוצדקים שנבנו סביבו.

חוויה מדהימה ומומלצת לכל חובב הגה, ואני בהחלט ממליץ בחום להתאמן על הפלייסטיישן קודם (יש את המסלול גם בPSP אגב).

זה אולי לא מאפשר לעלות למסלול פעם ראשונה ולקבוע זמני שיא, אבל זה בהחלט נותן מושג, ומאפשר לפחות לזכור את רצף הפניות האינסופי. את הטיונינג של איך כל פניה מרגישה בפועל בפני עצמה על הרכב הספציפי שנוהגים בו צריך לעשות בשטח ובהדרגה.

מי ששאל לגבי עלויות :

טיסה לפרנקפורט, זה משתנה לפי העונה, לנו עלה מאד יקר בתאריך הזה - 700 יורו, אבל הרווחנו 400 יורו חזרה בטיסה לארץ כי היה אובר בוקינג ונשארנו לילה במלון וקיבלנו 400 יורו מזומן. נאמר ממוצע 400 יורו לטיסה נורמלית.

רכב מנהלתי להגיע לרינג - לנו עלתה AUDI A6 ל-3 ימים 215 יורו, אפשר כמובן בפחות רכב יותר פשוט. אנחנו גם לקחנו קצת סיכון ועלינו איתו לכמה הקפות כדי להכיר את המסלול 'בזול'. דלק עוד כ-80 יורו.

מלון - כ-40 יורו ללילה לאדם, היינו 2 לילות סה"כ (היינו במלון יקר של 80 יורו ללילה אבל מיותר).

אוכל - ארוחה טובה במסעדה בערב עולה כ-30 יורו. נשנושים ושתייה ברינג - עוד 15-10 יורו ליום.

רכב לרינג - לפעם ראשונה מספיק לקחת את הקליאו קאפ, 750 יורו ל-10 הקפות, 70 יורו לכל הקפה נוספת. לדעתי 6-7 הקפות ביום זה סביר, לפעמים קשה להספיק יותר מזה בהתחשב בסגירות של המסלול. המחיר כולל דלק ואגרת כניסה לרינג.

הדרכה - ההדרכה של דני גלטר (מדריך מצויין ונהג מעולה), שהייתה חיונית לפעם ראשונה ברינג, עלתה 2300 ש"ח לכל אחד מ-4 אנשים.

כל אחד יכול לעשות את החשבון מכאן..

והעיקר - לא לעשות תאונה, כי אז כל העלויות האלה הופכות לזניחות מול הנזק בכיס (8000 יורו השתתפות עצמית על הקליאו, 35000 על הלוטוס).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

למזלי הרב, הייתי בנורבורגרינג 3 פעמים בשנה האחרונה.

מדובר במקום מדהים שמספק חוויה אדירה לכל חולה הגה וחובב מירוצים.

עליתי על המסלול (בתור נוסע בלבד, בינתיים) בביקור האחרון, בסוף חודש אוגוסט, כאשר טסנו לצפות בגרנד-פרי הבלגי- ירדתי מהאוטו

(סוויפט Phase 3 של רנט4רינג) עם חולשה בברכיים, לב פועם במהירות וחיוך על הפנים.

לדעתי, מאז כניסתו של שומאכר (ונהגים גרמנים אחרים) ל-F1 והצלחותיו שם, המסלול הזה הרוויח לא מעט בזכות קהל האוהדים ששומי סוחף אחריו.

כניסתם של יצרני-רכב גרמנים (וספונסרים גרמנים אחרים) ל-F1, תרמה אף-היא.

בנוסף, אסור לשכוח את ההייפ שנוצר סביב המסלול ברשת (טופ-גיר, YT, סימולטורים).

כל הרווחים הללו הושקעו, בשנה האחרונה, בבניית קומפלקס אדיר מימדים שישלב פעילויות מוטוריות (ואחרות) לכל המשפחה, כל השנה.

צמוד למסלול המודרני (מסלול ה-F1- לא הנורדשלייפה), נבנו טריבונות חדשות ומאחוריהם ישנו מרכז קניות (RING-BOULVARD) עם אטרקציות רבות- החל מחנויות מזכרות רשמיות (Ferrari store, חנויות מזכרות רשמית של ה-רינג, חנויות לציוד מירוצים מקצועי) דרך סוכנויות של סדנאות מירוצים ויצרני רכב שבוחנים ב-רינג (NISSAN, PHEONIX RACING, אסטון-מרטין, רדיקל) ועד לאולם מופעים שממוקם במרכז הקניון (RING-ARENA) ומיועד למופעים מוטוריים, הפקות מוזיקאליות ושימושים אחרים (כדורגל אולמות).

בין-לבין, פזורים במקום מספר קטן של בתי-קפה ומסעדות, בתווך רחב של מחירים ותפריטים.

בחלקו השני של הקומפלקס נמצא ה-RING-WERK, שכולל בתוכו בעיקר את המוזיאון החדש של המסלול, עם שלל הפעלות ופעילויות לכל הגילאים (מומלץ!).

מתחתיו, בקומת הכניסה, נמצא מסלול הקארטינג החדש, שנחנך רק מספר כמה שבועות (מסלול אינדור; KARTBAHN).

מלבד המבנים החדשים, שפורטו למעלה, הוקמו במסלול 2 בתי מלון חדשים, בנוסף למלון לינדנר הותיק, שממוקם ממש על ישורת הזינוק-סיום.

אם מתרחקים מעט מהקומפלקס החדש, אפשר להיכנס לאחד הכפרים שנושקים למסלול- בנורבורג (NURBURG) ניתן לבקר בטירה שמשקיפה על המסלול וממנה הוא קיבל את שמה (מומלץ- נוף נהדר); אפשר להעיף מבט בסוכנות של חטיבת M של ב.מ.וו, שממוקמת בכניסה לכפר, ברחוב הראשי (יש רק רחוב אחד). לעיתים, בחנייה שלהם אפשר לתצפת כל מיני תצפיות מעניינות; הכפר הזה הוא גם מקום הולדתה של סאבין שמיץ, שם הוריה מנהלים בית הארחה ומסעדה (PISTENKLAUSE; חובב לעצור לצהריים שם!).

הכפר השני, מצידו האחר של הנורדשלייפה, הוא אדנאו (ADENAU) וגם שם, כמו ב-נורבורג, יש מגוון של בתי-הארחה ומלונות לטובת מבקרי המסלול.

מעבר לכביש, בכפר מוספאת' (Meuspath), נמצאת סדנת המירוצים של אסטון-מרטין ומספר סדנאות מירוצים אחרות- המראה שלהם מהכביש הראשי, פשוט מהפנט (טרם עצרתי באיזור לביקור מעמיק יותר).

זה הזמן לציין שבכל מקום בסביבת המסלול, בין אם זה בכבישים המובילים אליו, במגרשי החניה שלו או של המלונות ובתי ההארחה שלצידו- תמיד ניתן לראות יצירות מוטוריות מכל מין וסוג שרק תחפצו. אם יתמזל מזלכם, תוכלו לתצפת דגמי אב-טיפוס של אחד היצרנים, שהגיעו למבחנים במסלול, תחת הסוואה כבדה; בביקורי הראשון, לפני שנה בדיוק, ראיתי את המקלארן MP-412C. בביקור האחרון, ראינו קומפקטית בלתי-מזוהה.

ה-מקום לתצפיות הללו הוא כניסת הרכבים הראשית ל-נורדשלייפה (המוכרת מצילומי ה-WEBCAM) והחנייה הצמודה אליה.

אגב, מעטים יודעים שלנורדשלייפה יש כניסה משנית, בעיירה אדנאו עצמה (BREIDSCHEILD); לעיתים, היא עמוסה פחות.

בקיצור- תכינו את המצלמה!

בנוגע לנושא העלויות, שהוזכר פה:

כאמור, זה תלוי באוטו שאתה משכיר כדי לעלות למסלול ובחבילה אותה אתה בוחר אצל אחת הסוכנויות המתמחות בכך (RENT4RING, RSRNURBURG, RENTRACECAR- הן הגדולות והידועות).

בנושא הטיסה- רק כדי להבהיר ואולי לתת חומר למחשבה- לא תמיד צריך לטוס לפרנקפורט ומשם לעשות את הדרך לרינג באוטו-

בפעם האחרונה, טסנו באייר-ברלין לקלן ומשם נסענו לרינג- מדובר בנסיעה קצרה יותר וכרטיס טיסה זול יותר.

לינה- אפשר ללון בזול באחת הכפרים שצמודים לרינג או להתרחק מעט לעיירות שכנות (פרום-PRUM, כוכם-COCHEM) או למלונות הגדולים בערים (קובלנץ, בון, קלן).

אשמח לענות על שאלות נוספות.

מקווה להוסיף קצת תמונות משלי בהמשך,

שבוע טוב,

יגאל.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם
הקסדות מגיעות עם הרכבים?

מה יש על הדש צמוד לשמשה מימין?

כן, אפשר לקחת קסדות עם ההשכרה של הרכב (את הלבנות חגי ולאון הביאו מהארץ) אבל לא חובה לעלות עם קסדה.

על הדשבורד זה ה-gps החיצוני ששימש לאיסוף נתונים.

צודק. העלית נקודה נכונה מאוד (שגם הועלתה ע"י המדריכים עוד בארץ בהכנה בנס-הרים) אבל מה לעשות שאני לא משתמש בטכניקה הזאת ביום-יום והרינג זה לא המקום להתחיל לתרגל טכניקה כזאת שאתה לא שולט בה ברמה טובה מספיק.

במקרה לגמרי גם אני הייתי באותו סופ"ש ברינג, פעם ראשונה.

חשבתי שאני אדע לזהות אותך בפנים (כל מיני mdc-ים וכאלה) אבל כנראה שלא. עכשיו אני סקרן מי מה-4 זה אתה :-).

לדעתי הסויפט תהיה חלשה מדי למסלול הזה. כשאתה ממש איטי לעומת התנועה זה נהיה יותר מפחיד.

כמו שאמרתי הסוויפט מאוד מפתיעה והיא הרבה יותר אוחזת ובטוחה ומביאה לזמנים מאוד דומים.

היא אמנם חלשה יותר (לא בצורה משמעותית כמו פער הכ"ס כי היא גם הרבה יותר קלה) אבל רוב הזמן זה לא משמעותי.

מתי כן ? כשאתה עושה טעות בקווים/פניה אז היציאה נדפקת ואתה משלם על זה ביוקר. גם בעניין העקיפות, כשאתה כבר מאט מאחורי מישהו ומחכה לרגע המתאים אז היציאה לעקיפה תהיה קשה (ואגב, גם עם הקליאו זה לא קל כי אתה מוצא את עצמך עוקף בישורת רכבים חזקים ששמים איתות וטיפה מפחיתים מהגז ומצפים שתעקוף מהר).

לדעתי מי שכבר נמצא בגרמניה באזור של הרינג והוא פתוח לקהל, חייב להגיע ולפחות לעשות כמה הקפות כנוסע בכמה מכוניות מעניינות, זה כיף בפני עצמו.

אני חושב שהחוויה שעברת זאת סיבה טובה מאוד למה לא לעלות כנוסע עם כל מיני חבר'ה נחמדים שאתה פוגש ברינג.

אתה לא יודע עם מי אתה עולה, כמה טוב הוא ובעיקר עד כמה הנוכחות שלך תשפיע לרעה על הנהיגה שלו (showoff).

אני במקומם גם לא הייתי לוקח את האחריות הזאת על עצמי (במיוחד שהביטוח שלהם בכלל לא תופס שם). אתה במקרה לא עשית סיפור, נפרדת לשלום וחזרת להקפות אבל באותה מידה הנוסע גם יכל לתבוע או חס וחלילה באמת להפצע.

מכך שהמשכת מיד בהקפות אני מבין שלא הייתה מכה רצינית ויצאת בלי שום נזק ?

אגב, כמה הקפות הספקתם לעשות ? עשיתם רק הקפות מודרכות או גם הקפות עצמאיות ?

נ.ב. סחתן על הזמנים. בסוף כולנו (שלושת החבר'ה אצלנו ואתה לפחות) פחות או יותר התכנסנו לאותו אזור.

פורסם

באמת מיקום מגניב של המצלמה בסרטון הראשון. אותי רק היה משגע אם היו צועקים לי "גז גז גז" או "ימינה, שלישי, רביעי, תוריד לשלישי, שמאלה, יותר הגה..." וכדומה. צעקות של "בלום בלום בלום" אני דווקא מוכן לקבל בברכה במקום הנכון :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אין ספק שזו חוויה מדהימה שאני אעשה אותה במוקדם או במאוחר.

ואם כבר יצא לי לעשות אותה - אני אדאג שזה יהיה ברכב לא פחות טוב ממה שיש לי ביום יום.

מצד שני, אין ספק שמדובר בעסק יקר כשרק הרכב יעלה באיזור ה1000 יורו ליום.

אני שמעתי שלמסלולים יש קורס נהיגת מרוצים בצרפת על רכבי על שעולה בסביבות ה2300 דולר.

הסיפור הזה אם אני לא טועה הוא ארבעה ימים (ככה אמרו לי). עכשיו חוץ מהעובדה שלא מדובר ברינג, נשמע שזה דיל יותר משתלם.

השאלה היא - למה עדיף הרינג? (אני הייתי אומר לעשות את שניהם... אבל אם לא?)

האם זה רק העובדה שמדובר ברינג או שהקורס של מסלולים לא כמו שהוא נשמע?

• תוכן חדש...