Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חווית הרינג הראשונה שלי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מגיע מגיע 8)

חלק ה' - מאיפה הם ממשיכים להגיע ?

זוכרים את התכנון המקורי ל-R26.R ביום האחרון ? אז לחגי היו כמה הסתייגויות בעניין. זה התחיל כבר בארץ אבל כשהוא ראה את הבלאגן שהולך במסלול ואת כמות התאונות יחד עם אופי הנהיגה הלא ממש פשרני שלנו (שלא לומר מסוכן) הוא נעמד על רגליים אחוריות בניסיון לשכנע אותי (חבר שלי השתכנע בקלות). בין הטיעונים נכנס גם ההגה הימני (הרכב יועד רק לשוק האנגלי) והקיצוניות של הרכב (לא בטוח שאני מסכים עם זה אבל אין ספק שמדובר ברכב הרבה יותר חזק שהיה מביא אותי לכל הפניות במהירות גבוהה ממה שהיה מוכר לי) יחד עם זה שאין באמת צורך אמיתי ברכב הזה (מודה, אפשר להנות יופי גם מהרכבים שלקחנו ועדיין יש המון מה ללמוד על המסלול ועל קווים גם איתם. פשוט מאוד רציתי את הרכב הזה אז היה לי קשה לוותר).

בסוף השתכנעתי ובמקום המגאן שידרגנו את הקליאו לקליאו קאפ 200 החדשות יותר (ובצבע צהוב מדהים).

הבוקר מתחיל קצת לח אבל מהר מאוד השמש יוצאת ליום אביבי מושלם רק שיחד איתה צצים עוד ועוד רכבים עד שכל כבישי הגישה נפקקים וחניוני דשא מרוחקים נפתחים.

כאן המקום להתייחס לנקודה שבולטת בכל תיאורי הרינג ואני קצת התעלמתי ממנה עד עכשיו: אוסף הרכבים הלא יאומן שאנחנו פוגשים בחניונים ועל המסלול.

החל מ-GTR ו-GT3RS וכל תוצרי ה-M למיניהם של באוואריה שרואים בלי סוף יחד עם סקודריות וסקייליינים ועוד כלים שלא הייתי מתנגד לסיבוב בהם, דרך כלים ייחודיים של סדנאות שונות וכלי מסלול מובהקים כמו אריאל אטום או ktm crossbow כמו גם רכבי מרוץ שונים ועד רכבים נדירים יותר כמו carrera gt ואפילו אנזו אחת שפגשנו בתחנת דלק ודאגה להדגים לנו פתיחה חזקה שעד עכשיו מהדהדת בעמקי הסביבה.

חלק מהעניין כמובן זה להיות איתם יחד על המסלול, או יותר מדוייק לתפקד כקונוסים שמפריעים להם, למרות שלא היו חסרים גם כאלה שעקפתי (ולא תמיד קל להם לוותר ולתת לסוויפט מסכנה לעקוף אותם).

חזרה לענייננו. אם חשבנו שיום שישי היה עמוס הגיע היום הזה שהגדיר מחדש מה זה עומס.

כל החניונים בסביבה נפתחו, כל דרכי הגישה היו פקוקות כל פעם שהמסלול נפתח מחדש (כן, הוא נסגר כל רגע לזמן רב כדי לפנות תאונות וכתמי שמן). באחד המקרים שנאלצנו לחנות בחוץ לקח לי יותר מחצי שעה להכניס את האוטו חזרה. מילא זה אבל אפילו על המסלול היה פקק !! על הישורת הגדולה של הסיום שמשמשת לירידה מהמסלול או עליה חוזרת נפתחו ארבעה נתיבים של תור שלא אפשרו אפילו לחצות את הגשר האחרון (בו עוצרים את השעון) במהירות מלאה. תוכלו לראות את זה בתמונות ואולי גם בוידאו שאני אצרף.

בדיעבד התברר שזה גם היה היום העמוס ביותר שהיה להם השנה. היה כנראה סדר גודל של אלפיים (!!) רכבים על המסלול.

למרות קפיצת המדרגה בצפיפות על המסלול (אפשר לראות דוגמאות בכמה תמונות אקראיות שמצאתי מאותו יום) הפעם אני כבר לא מתרגש ולומד לזרום עם התנועה ולעקוף/להעקף בצורה הרבה יותר חלקה. למעשה, אפילו למדתי להנות מזה. האדרנלין גבוה הרבה יותר מאשר במסלול סטרילי.

אני כבר מבין שהיום לא יהיה פשוט להגיע למספר הקפות גבוה עם כל התורים והסגירות התכופות של המסלול, לפעמים לכמה שעות (סה"כ אני חושב שהוא היה סגור קרוב ל-40% מהזמן). באחת הההפסקות, בזמן שאני עומד בחניון אני שומע קול מוכר. כמה מפתיע לפגוש פה את ג'רמי שקפץ לו הבוקר מביתו בהולנד (נסיעה של שעתיים וחצי) עם ה-944 כדי לעשות כמה הקפות ברינג. אנחנו מנצלים את אחת ההפסקות הארוכות לשבת על קפה ולהתעדכן.

על המסלול היה קשה מאוד לפתח קצב כי כל הזמן אתה צריך לשנות קווים בשביל עקיפות (שלך או כדי לאפשר עקיפה) ובשביל להאט בגלל תאונות. עדיין הראנו גרף שיפור ברור והיינו סביב התשע וחצי דקות להקפה.

אחה"צ, עם חידוש העלייה למסלול לאחר עוד הפוגת תאונות, זינקתי לי מהר, רק אני והקליאו, לרצף הקפות שהופרע רק ע"י הצורך בתדלוק הרכב (שהגיע בתזמון טוב כי גם ככה המסלול שוב נסגר אחרי דקה לעוד שעתיים).

הקטע בהקפה לבד זה התמודדות עצמאית עם המסלול. אין מי שיזכיר לך פניות או יזהיר שאתה מהיר מדי או שיש כתם שמן או חול או רכב שמגיח מאיזה צד וכו'.

זה היה סוג של מבחן עד כמה למדתי את המסלול ועד כמה אני כבר מכיר את כל הפניות ויודע מה הולך להגיע ואיך להתכונן אליו לבד והאמת שזה הלך ממש טוב. כיף לא נורמלי.

בדיעבד זה היה הסשן האחרון שלי על המסלול וגם הסשן הכי כיפי עם קצב גבוה ואדרנלין בשמיים.

מערכת המדידה שהשתמשנו בה (תוכנה פשוטה ומעולה שמתאימה לרוב הסמארטפונים בשם RaceChrono) הראתה שלמרות העומס כאן גם היו ההקפות הכי טובות שלי.

אם נקח בחשבון את כל ההפרעות שנאלצתי להתמודד איתן, הגעתי כנראה לקצב של קרוב ל-9 דקות להקפה שזה זמן מעולה לפעם ראשונה עבור הרכבים האלה ובכלל.

הפער בקצבים בין 10 דקות ל-9:40, ל-9:20 או 9:00 הוא פשוט עצום. אני יכול רק לדמיין איך זה להיות ברכב שעושה הקפה של 8 דקות.

פורסם

קצת תמונות אקראיות מהמסלול באותו יום כדי להבין את העומס.

ותמונה אחת של הישורת והתור לירידה/עליה חוזרת. שימו לב בצד התמונה לפקק בכביש החיצוני שמוביל אל הרינג.

IMGP1130.jpg

untitled.jpg

iphone1.jpg

פורסם

תמונות שלנו שמצאתי.

כמה מהצלמים פה ממש מוכשרים. מאוד יקר לקנות את התמונות האלה (בגודל מלא בלי ה-watermark) אבל יש פה כמה ששוות את זה.

03102010_0262.jpg

IMG_2657.jpg

IMG_3632_J_s.JPG

IMGP0077.jpg

k-IMG_4980.jpg

rs28_s.JPG

touri072320101003.jpg

untitled2_s.JPG

פורסם

כל הכבוד לכם.

מי שרוצה ללמוד על כל הסיפור "מרחוק" ולהכין את עצמו - גיליון אחרון של רדליין עוסק בזה בהרחבה רבה מאוד:

http://www.redlinemag.com

ממש טוב.

הדרכה ברינג ניתה ממש תעשיה כאן - גם דניG עושה את זה הרבה, גם אלטרנטיבי עושים הדרכות בחול.

כל הכבוד לכלולם וקצת עצוב שגם הם גם אנחנו נדחקנו לחול לגויים.

ניר - התמכרתם? מתי פעם הבאה שלכם? :wink:

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

העליתם בי זכרונות (הייתי שם רק פעם אחת, ב-2007). חייב לחזור בקרוב...

אני מסכים בנוגע להבדלים העצומים בין הקפות שהסתיימו בהפרשים של 20 שניות. קל להמחיש את זה, במושגים של מהירות ממוצעת:

10:00 דקות ל-21 ק"מ זה 126 קמ"ש בממוצע.

9:40 דקות ל-21 ק"מ זה 130 קמ"ש בממוצע.

9:20 דקות ל-21 ק"מ זה 135 קמ"ש בממוצע.

9:00 דקות ל-21 ק"מ זה 140 קמ"ש בממוצע.

כלומר יש בערך 5 קמ"ש הפרש לאורך כל המסלול בשביל עוד 20 שניות לכל ההקפה. למי שזה נראה לו מעט - שינסה לקחת פנייה כלשהי מהר, ואז שינסה לקחת אותה 5 קמ"ש מהר יותר. עכשיו שינסה לעשות את זה לאורך 70+- פניות בלי הפסקה...

לפחות אצלי, ממה שזכור לי, ההקפות שהניבו לי את הזמנים הכי טובים היו אלו שבהן הייתי חייב לאזור אומץ אדיר בשביל להישאר על הגז בפניות/ישורות עיוורות, ולסמוך על הזכרון שלי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

היה קטע מצחיק באחת ההקפות שנתקענו מאחורי אופנוע עם סירה שבסירה הייתה ילדה, כנראה הבת שלו.

כל פניה היא נשענת הצידה כשבפניות ימינה היא ממש חצי גוף בחוץ כשהקסדה שלה מגלחת את ה-curb.

לא נראה שהיא קשורה ו-bump קטן והיא יכולה לעוף החוצה.

לאון התחיל להלחץ ולצעוק לי להתרחק מהם ואיזה משוגעים וכו'.

שלף את הפלאפון והתחיל לצלם. בהמשך אני מקווה שהוא יעביר לי את הסרטון.

בינתיים יש תמונה שלנו (עם הסוויפט) מאחוריו ורואים את לאון יושב עם מצלמה ומצלם אותם :lol:

DSC_3754[1].JPG

DSC_3756[1].JPG

DSCF1372.JPG

P1030524.JPG

פורסם

אם ההדרכה לא נעשתה בתור טובה לחבר, אני אשמח לשמוע קצת על המחירים של התענוג (הדרכה בארץ ,הדרכה שם וכו').

על המחירים להקפה כבר דובר הרבה, אבל על הדרך אתה מוזמן לציין גם את זה :)

פורסם

חלק ו' ואחרון

אז למה סשן הסולו הזה היה האחרון שלי על הרינג ? קודם כל כי מיד אחריו סגרו את המסלול לעוד איזו שעה אבל עדיין היה זמן אח"כ.

זוכרים את פניית הפוקסרוהר המפחידה שהזכרתי קודם ? אז בהקפה שהפכה להיות האחרונה שלנו, איך שפתחו את המסלול שוב בשעות הערב, חגי נהג והגיע לשם כרגיל במהירות רק כדי לזהות באמצע הפניה שדקה קודם התרסקה שם Z3 והשאירה שלולית שמן באמצע הכביש ואחריה המשיכו כמו לגו עשרה רכבים שהחליקו והתפזרו לכל עבר. חגי עוד הצליח להתחמק מהם ולסיים את ההקפה בשלום לפני ששוב סגרו את המסלול כדי לפנות אבל מכאן כבר היה קל לשכנע אותנו שאפשר לסכם את היום ולוותר על החצי שעה האחרונה שהמסלול היה פתוח.

איך אני מסכם את החוויה ?

במילה אחת: הזוי.

אין דרך אחרת לתאר את מה שהולך שם. זה לא רק המסלול, אני מדבר על כל האווירה, הכלים הייחודיים, הג'ונגל שהולך במסלול (לפחות כשעמוס).

לא נתפס.

אני חושב שזה must לכל חובב רכב לבקר שם ולפחות לעלות להקפה אחת מהירה של נהג מנוסה או יותר טוב, לעלות לכמה הקפות עצמאיות. אם המקום לא עמוס זה לא כ"כ נורא ואתה יכול לשלוט בקצב וברמת הסיכון שלך (כשעמוס זה כבר לא לגמרי בידיים שלך).

אני חושב שזה די הכרחי לעשות הכנה ולעלות עם מדריך מנוסה או לפחות נווט שעשה כמה הקפות ויכול להזהיר מנקודות בעייתיות.

פה המקום להודות לתותחים שליוו אותנו: לאון וחגי עשו עבודה מדהימה לכל אורך הדרך, החל מהמפגשים בארץ והדאגה שיהיה לנו את כל מה שצריך כדי להגיע לרינג כשאנחנו מרגישים מוכנים אליו, דרך כל מיני הפתעות קטנות ועד הנהיגה המרשימה וההשקעה העצומה (!!!) ממושב הנוסע.

אולי כבר הבנתם כמה קשה לעשות הרבה הקפות ברינג, עכשיו תכפילו את זה כי הם התלוו לכל ההקפות שלנו (חוץ מכמה הקפות שאני רציתי לעשות לבד), מה שאומר מעל 20 הקפות כל יום.

וממושב הנוסע זה לא יותר קל, כנראה יותר קשה כשאתה גם חווה את כל העומס, גם נושא באחריות וצריך להקריא הוראות וגם נלחץ מהשטויות שאנחנו עושים כשהם לא בשליטה מלאה של העסק.

מעבר להכל הם גם אנשים נהדרים שהיה כיף גדול לבלות איתם את הסופ"ש הזה.

עכשיו נשאר רק לתכנן את הביקור הבא שם...

פורסם

2000 מכוניות ביום המסלול הזה. טירוף. לי זה נראה מוגזם ומגביל במידה רבה, עם הרבה יותר הסחות דעת.

כשביקרתי ברינג ב-2001, היינו כשמונה רכבים על המסלול. פשוט תענוג כשכל המסלול לרשותך ואתה יכול להתרכז בקוים הנכונים, לזכור את הפניות(חילקתי את המסלול למקטעים וכך זכרתי אותן די טוב), לצפות רחוק ולתכנן את התקדמותך.

מאידך, מאחר וזה ביקורך הראשון ברינג, אין ספק שחווית משהו עילאי; ביקור במכה של חובבי ההגה באשר הם.

שמח שנהניתם. :-)

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

שמחח שיש עוד אנשים שנדבקים בחיידק.

אני כבר איתי 10 פעמיים מעל 100 הקפות ועדיין מתרגש כל פעם מהנסיעה.

חזרתי רק לפני שבועיים והפעם השכרתי M3.

אין ספק שיש פקקים רצינים ברינג בזמן האחרון.

פורסם
אם ההדרכה לא נעשתה בתור טובה לחבר, אני אשמח לשמוע קצת על המחירים של התענוג (הדרכה בארץ ,הדרכה שם וכו').

על המחירים להקפה כבר דובר הרבה, אבל על הדרך אתה מוזמן לציין גם את זה :)

^^ הפרטים האלה סודיים? :roll:

• תוכן חדש...