Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5744 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב וחג שמח,

היום קיבלתי טלפון מאויס שהגיע הזמן לרענן את השורות מכיוון שהיונדאי בקרוב בת שנה.

האוטו אצלי כבר 9 וחצי חודשים ו-45 אלף קילומטרים. נהינתי מאוד מהאוטו והוא בהחלט שירת אותי נאמנה. מלבד מרווח מעט מצומצם וכיול מתלים נוקשה מדי לעיתים אין לרכב הזה נקודות חולשה מובהקות ואני בהחלט מרוצה ממנו.

המחליפות שהוצעו כרגע להחלפה מיידית הן פוקוס חדשה לחלוטין, קרוז גם כן או מאזדה 3 מעט משומשת.

חשבתי לעבור לפוקוס, מרווחת וגדולה יותר אבל הביצועים נחותים משל היונדאי. האם מדובר בהבדל מוחשי כמו שרומזים דפי הנתונים?

חשבתי גם להמתין קצת להגעה של רכבים חדשים או בכלל להגעה של דגמים חדשים ארצה, האם צפוי משהו מיוחד בקרוב?

בגדול, כל צי המשפחתיות של אויס משרת גם בליסינג וגם בהשכרה, כך שעם מעט סבלנות אוכל לקבל כל רכב שבו אחפוץ. במקרה של אי שביעות רצון אוכל גם להחליף אותו בכל מועד.

אני מבלה דיי הרבה באוטו אבל אני לא מאוד בררן, חשוב לי כסא נוח, גלגל הגה קטן ונעים וביצועים נאותים. את אלה מציעות כל המשפחתיות. האם יש אחת שתציע לי ערך מוסף?

תודה מראש לכל העונים ושיהיה חג שמח ושבת שלום!

פורסם

פוקוס תהיה בסדר בשיוטים, אבל יש לה "בורות" מעצבנים בגיר בין 80 ל 100.

מאזדה 3 לא הייתי לוקח לקילומטראז' כמו שלך עקב נוחות בעייתית.

על קרוז כדאי לוותר ערב בעיות אמינות. אתה לא רוצה להקתע בצומת פלוגות.

נראה לי דווקא קורולה יכולה להתאים לך. 

פורסם

אם יש באפשרותך לשים ידיים על הונדה סיויק במצב סביר לך על זה ואל תסתכל אחורה, אני כל כך נהנה מההונדה שלי שזה פשוט מדהים ונהגתי על מספר רב של רכבים לפני כולל כל סוגי המאזדות.

אם אוויס לא מתעסקים עם הונדה לך על הפוקוס.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

אין אופציה ל-I30 לחדשה? אם נהנת ממנה, אז תמשיך איתה. תנסה לבדוק אולי יש מצב לקבל אוקטביה 1.2TSI :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מכיוון שמדובר ברכב חברה שאין לך דאגות מבחינת ירידת ערך,סחירות,ותקלות הייתי שוקל גם את הצרפתיות.

הפיג'ו 308 והסיטרואן C4.

אולי אף את הרנו פלואנס שמעט אפורה ולא נותנת ערך מוסף בנהיגה אך מרווחת.

פורסם

בא לי לגוון קצת לכן I30 היא בעדיפות נמוכה אם לא תימצא אופציה אחרת הולמת.

הפלואנס כבדה לי מדי וגם גדולה באופן מופרז.

סיויק הייתה לי בהרץ אבל היא ממוקמת קבוצה אחת גבוה יותר באויס ובדומה לפלואנס היא גדולה לי מדי.

כנ"ל גם ה-308 עם הגיר המעט מעצבן וה-C4 שעומדת בפני החלפה.

מהקורולה יש לי סלידה עקב איבזור עלוב ותא נוסעים אפור מדי.

האוקטביה לצערי הרב לא נמצאת כרגע ברשימת הקניות של אויס, בטח שלא לצי ההשכרה, האם הג'טה היא תחליף הולם? מציק לי קצת שאין בה רדיו מקורי ואני יודע שזה שולי אבל התרגלתי גם לשליטה מההגה של היונדאי.

מה עם הלאנסר החדשה?

תודה רבה לכולם!

פורסם

בג'טה של אחי יש רדיו מקורי, אבל כמובן בלי שליטה מההגה כי צ'מפיון מוכרים את זה ביותר מ1500 ש"ח.

היא בסדר אבל מעצבנת אותי העובדה שיש לה מנוע שהיה לי בבורה לפני עשור.

שכחתי גם לציין זמן המתנה של 5 חודשים מרגע ההזמנה.

פורסם

אני לא ממש מזמין, מה שיש כרגע אני יכול לקחת או לחכות שיכנס משהו חדש. בגדול אני מקבל רכב חדש לחלוטין או עם קילומטראז' אפסי ממש. האם לאחיך יש את הג'טה מנג'ר?

פורסם

אם אתה מחפש הנאה מנהיגה ואין לך בעיה שהרכב יהיה טיפה צפוף אז כדאי לך ללכת על המאזדה 3.

אני ממליץ לך לעשות סיבוב על הפוקוס לפני שאתה בוחר בה מכיוון שיש אנשים שמתחברים אליה ויש אנשים שלא. הרכב נורא עגלתי וכתוצאה מכך הצריכת דלק שלא לא מרשימה, כל התפעול שלו נורא קשה (דוושת ברקס קשה, הגה "כבד" וכו'), אני לדוגמא אוהב את זה אבל אם תעמיד לי מאזדה אל מול פוקוס אני אקח את המאזדה (בעיקר בדור הישן, פחות בדור החדש) למרות שההתנהגות של הפוקוס טיפה יותר טובה.

אני ממליץ לך להתרחק מהקרוז, הרכב פשוט מזעזע בכל מה שקשור התחום הניהוג.

ממליץ לך לשקול I30CW, היא אומנם נראת זהה מבפנים אבל משום מה מרגישה הרבה יותר מגובשת מה-I30 הרגילה.

הקורולה היא דווקא אופציה יחסית טובה, אני לא יודע איך אתה יכול לרדת על האינטריור של הקורולה כאשר האינטריור של ה-I30 הרבה יותר גרוע (הדבר היחיד שנחמד בו זה התאורה הכחולה, מעבר לזה הכל שחור מזעזע והסידור של הכפתורים גרוע ביותר). אני לא טוען שהקורולה הכי טובה בקבוצה אבל היא מאוד מרווחת, הנוחות טובה מאוד והביצועים מצויינים (החדשות לא מגיעות עם הגיר הרובוטי המזעזע).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

גודל לא חשוב לי ואני לא מתחבר לסטיישנים ככה שהקרוס וואגון בחוץ. היא גם לא ממש קיימת בצי ההשכרה.

אני בהחלט אעשה סיבוב בפוקוס לפני שאחליט מן הסתם.

את ה-3 הישנה אני יכול לקחת אבל זה יהיה לתקופה של חודש ואז שוב להחליף. כרגע עקב ביקוש ער כל ה-3 החדשות באויס נכנסות לליסינג ולא להשכרה.

מהקרוז כבר הסבירו לי להתרחק.

ובקשר לתאי הנוסעים, אני חושב שהיונדאי עדיפה בהרבה על הקורולה. השחור שלה מאוד איכותי וסידור הכפתורים מאוד נוח ונגיש.

המרווח של הקורולה לא ממש נדרש אצלי וכמובן שאת הגיר הרובוטי לא הייתי שוקל. אם תימצא לי אחת חדשה שמיועדת להשכרה אשקול אותה.

מה אתה חושב על ג'טה מנג'ר? מישהו יודע להגיד מה בדיוק האיבזור שמגיע איתה?

פורסם

הג'טה מנג'ר מגיעה אמנם עם אבזור מאוד מינימליסטי, אבל בסה"כ הרכב טוב, ומצליח באופן כלשהו לשדר איכות גם לנהג וגם לנוסע למרות האפרוריות של עיצוב הפנים. יש לי בחברה עובד שירד לג'טה מ-C5, ובסה"כ הוא די מרוצה מהתמורה לכסף (שווי שימוש נמוך משמעותית מה-C5) למרות הירידה המשמעותית באבזור ובנוחות הכללית.

קאיה פורטה משמשת את אחד העובדים והוא מאוד מאוד מרוצה ממנה בכל מובן. בשבילך אולי קאיה סיד הקומפקטית יותר תהיה מתאימה, אם אוויס מציעה, דומה ליונדאי אבל הסט-אפ שלה מעט יותר אירופאי ומיועד לתת קצת יותר הנאה בנהיגה בהשוואה לאחות מבית יונדאי.

אבל בסה"כ למרות שהיא לפני החלפה - יש אצלנו קונצנזוס שה-C4 היא האופציה הטובה ביותר בסגמנט ! גם בהשוואה לחדשות יותר (פלואנס ושות').

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

פוקוסים יש?

אני דיי חזק בכיוון שלי ומעניינת אותי חוות הדעת על האוטו.

תודה לכולם, שבוע טוב וחג שמח!

פורסם
האם לאחיך יש את הג'טה מנג'ר?

לא יודע איך נקראת הגרסה. אבל זאת הגרסה הליסינגית. יש רק שחור ו לבן.

מומלץ בצבע שחור. כך תקבל פנים בצבע בז' שממש משדרג את התחושה.

למרות שאני לא אוהב שחור, אני חייב לציין שהיא גם נראת מרשים עם כל הניקלים.

פורסם

הגירסה הליסינגית זאת המנג'ר, חשבתי שהעניין של שחור ולבן בלבד נפסק.

האם יש עוד חוות דעת על פוקוס? ממתינות לי שניים, אחת לבנה חדשה כמעט לגמרי ואחת אפורה שיש לה כבר כמה אלפי קילומטרים. האם ללכת עליה?

פורסם

הייתי ממליץ לך לבדוק את הלאנסר החדשה, הרכב מאוד מרווח מאחורה, נעים לשבת בו בזכות סביבת נהג ודשבורד איכותיים.

הרכב להפתעתי יחסית מהנה לנהיגה בזכות המנוע 1.5L הדי נמרץ והמטלים, כנראה משהו מהאחות הגדולה הושרש גם לגירסת הליסיניג.

בנוסף הרכב בטיחותי למדי עם 7 כ"א וגם העיצוב מוצלח למדי יחסית לאלטרנטיבות.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

• תוכן חדש...