Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס SEL 3.2 שנת 1992

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בשלבי חיפוש של גולף GTI, ובמקרה ראיתי הודעה היום של הרכב הזה, אני יודע שאלה שני עולמות שונים אבל אני לא פוסל את הרכב הזה בגלל שהוא גדול או ישן מדי, אולי בכל זאת שווה להחליף כיוון ולקנות משהו כזה.

הנה הניתונים שלו:

מרצדס , SE300 3.2 אוטומט שנת 92 יד 3 217000 ק"מ , אני מאמין שזה W140

הבעלים רשם שזה דגם SEL 320 , הבנתי שזה אומר LONG , הרכב נראה שמור מאוד מבחוץ, והבעלים יש לו אותו כבר 10 שנים אז כנראה הוא טיפל בו כמו שצריך (אני לא מקווה שסתם עשה לו ניקיון יסודי והעלה תמונות...)

חיפשי בפורום וראיתי:

יתרונות:

רכב מפנק מאוד עם רמת גימור גבוהה, נוחות נסיעה ,מנוע חזק עם עוצמה רבה.

נראה בטיחותי למרות שלא מצאתי תוצאות מפורטות ממש:

חסרונות:

מערכ' אלקטרוניות שיכולות להתקלקל, ריקבון וחלודה, קשה למצוא חניה ואחזקה יקרה.

השאלה שלי היא האם למישהו יש את הרכב הזה ויוכל לתת לי קצת מספרים של עלויות של טיפולים/תיקונים ובאיזה תדירות דברים מתקלקלים? כמה אתם נוסעים עם זה בממוצע בחודש/בשנה?

אני תמיד שומע את המשפט הבא: "אם אתה מחליף חלק במרצדס אז תשכח ממנו" (כי אם תצטרך להחליף אותו אז זה יהיה רק בעוד הרבה זמן). כמה זה נכון אצל מי שכבר ניסה את זה?

מבחינתי אני מחפש רכב שיהיה לתקופה של כמה שנים, אני נוסע בממוצע 10-12 אלף ק"מ בשנה, אז צריכת דלק של 10 לליטר (משולב) וטיפול 10K שעולה 2-3K בשנה הוא עדיין סביר.

פורסם

אני לא יודע בקשר לחלקי פח וכאלה, אבל אפשר להניח שבגלל שזה מרצדס של שנות ה-90 כבר יש הרבה מיחשוב במנוע, וזה יכול להיות עניין יקר מאוד.

למכר שלי הלך המחשב הראשי במרצדס הישנה שלו, והתיקון עולה יותר ממה שעלה לו הרכב עצמו...

דע מניין באת, לאן אתה הולך וכמה זה יעלה לך

פורסם

ישנם מספר בעיות בקנה.

1. רכב נדיר במקומותנו. הווה אומר, קשה עד בלתי אפשרי להשיג חלפים מפירוק כך שבמקרה של תקלה האופציות העומדות בפניך הן:

-זרוק את הרכב.

-צפה להשבתה של הרכב לתקופה ארוכה עד שתוכל להשיג חלפים מחו"ל.

2. אחזקה מאוד יקרה עקב מחסור בחלפים.

אני תמיד שומע את המשפט הבא: "אם אתה מחליף חלק במרצדס אז תשכח ממנו" (כי אם תצטרך להחליף אותו אז זה יהיה רק בעוד הרבה זמן). כמה זה נכון אצל מי שכבר ניסה את זה?
נכון למדיי, אלא שהחלפת חלק במרצדס היא יקרה מאוד. הבעייה הצפוייה לך היא שברכב בגיל כזה יש להחליף הרבה חלקים מזדקנים (ללא תלות בנסועה) ועלות ההחלפה עלולה להיות יותר משווי הרכב. מניסיוני עם רכב מעט יותר חדש ונפוץ (C240 משנת 98 ) עלות ראדיטור קירור מקורי 3-4K עלות החלפת מעבה (ראדיטור) מזגן כולל פירוק/הרכבה 5K.

נראה לי כי אם אין לך לפחות כ 30-40K בצד לא יהיה לך כדאי לרכוש רכב זה. ראה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=331353

פורסם

-עשיתי חיפוש קטן באינטרנט וראיתי כמה מקומות (בישראל) של חלפים משומשים של מרצדס , זה לא אומר שהמצב לא כזה נורא?

אולי אפשר להשיג חלקים מירדן? שמעתי על הרבה אנשים שעשו את זה ושם החלקים נמצאים בשפע ומאוד זולים (יחסית)

-אם נחשוב קצת בהיגיון :)

1-לבעלים יש לו אותו כבר 10 שנים, ז"א קנה אותו בשנת 2000, כשהיה בן 8 (האוטו), ז"א היה לו כסף לקנות אותו במחיר יקר, ז"א לבעלים יש כסף (מסקנה מס 1)

2-אם החזיק אותו 10 שנים במצב כזה טוב (כמו שנראה בתמונות), אז כנראה שלא חסך עליו טיפולים (הרי לפי מסקנה 1 יש לו כסף לטיפולים :) ) לכן הוא שמור וחלק גדול מהחלפים שלו כבר הוחלפו, ז"א אין הרבה דברים להחליף בקרוב (מסקנה מס 2)

3-המחירון 38K והוא רוצה 30K והוא גמיש, ז"א הוא לא ממש צריך את הכסף של המכירה, ז"א יש לו כסף, שזה מחזק את מסקנה מספר 1 ולכן גם את מסקנה מס 2.

-לא איכפת לי שיהיה מושבת מדי פעם, בכל מקרה אני עדין אשאיר את הגולף הישנה, אז לא נורא.

-אם אני קונה דבר כזה, יש מצב שאני אשאיר אותו הרבה שנים עד שהוא יהיה אספנות, ובינתיים "להשתדרג" מגולף 92 לאיזה פונטו 2002-2003 חיסכונית. ז"א במקום להחזיק GTI אני אחזיק מרצדס שנוסעת מעט ופונטו לנסיעות של יום-יום.

פורסם

אם יש לך את האקסטרא כסף לך על זה!

סך הכל מדובר ברכב מהתקופה הטובה של מרצדס,כך שהרכב תוכנן להחזיק מאות אלפי קילומטרים ללא בעיה.

דבר נוסף,המרצדס הזאת יחסית לא מסובכת בטכנולוגיה דיגיטלית בהשוואה לדור שבא אחריה.

אז נכון פעם ב ישבוק חיים איזה חלק ותאלץ לשלם מחירי פריומיום על אותו חלק,

א-ב-ל,התמורה של הרכב מדהימה,וכל מסע ברכב תרגיש מיוחד ותהנה,אז תשלם על אחזקה יותר,

אבל בהחלט לא מדובר בהתאבדות,

כל זה נאמר ביחס למשפט הראשן,אם יש לך את האקסטרא כסף.

Porsche 944 turbo

פורסם

לפי דעתי 10 לליטר זו צריכה מאט נמוכה מידי לרכב כזה. הייתי אומר יותר בכיוון 1 ל-7 ובסביבות 1ל-4 עם מזגן בעיר.

בכל אופן, אני אישית מאוד אוהב את W140. הייתה לי BMW 730, שהיא רכב קל יותר במשקל וW140 וגם מאט זריז יותר לפי פרוספקט. W140 זה רכב כבד מאוד יחסית למנוע 3.2. משקל הרכב בסביבות 1900ק"ג ללא מטען.

במקרה שלי (BMW), האחזקה הייתה יקרה מאוד. כל חלק קטן, ידית, פלסטיק, צינורית - עלו הרבה מאוד כסף.

אני החלטתי לוותר על הBMW ולהתקדם בשנתון, תוך ירידה רצינית בתנאים וקניתי גולף. המטרה הייתה לחסוך בעלוית אחזקה (אני נוסע מאט אז הרשיתי לעצמי לקחת גולף עם מנוע נחמד 2.3). בממוצע עם ה-BMW כל שנה הוצאתי על תיקונים קרוב ל-20,000ש"ח, לא כולל זמן. במילים אחרות, הייתי משועבד לרכב הזה.

עם גולף בינתיים המצב טוב יותר, מעבר להחלפת שמנים, ביטוחים ותדלוקים המצב טוב.

מעבר לזה, בנות המין היפה לא ידעו להעריך את ה-BMW, על גולף אני מקבל הרבה מחמאות, כאשר על ה-BMW אמרו לי שזה רכב של זקנים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בכל אופן, אני אישית מאוד אוהב את W140. הייתה לי BMW 730, שהיא רכב קל יותר במשקל וW140 וגם מאט זריז יותר לפי פרוספקט. W140 זה רכב כבד מאוד יחסית למנוע 3.2. משקל הרכב בסביבות 1900ק"ג ללא מטען.

זה לא פחות או יותר המשקל של אוקטביה (1800 ק"ג) ושם יש לה מנוע 1.6 פשוט?

לפני כמה חודשים גם חיפשתי אוקטביה ונסעתי על אחת עם מנוע 1.6 אוטומטי, היינו 3 אנשים באוטו והמזגן עבד ונסנעו בעליה חזקה ... והיא עלתה ממש חלק ולא הרגשתי בעיות סחיבה.

אז נראה לי שמנוע 3.2 יעשה את העבודה הרבה יותר טוב, לא?

בכל מקרה, אני נוסע על מנוע 1.3 משנת 92 עם 54 כ"ס בזמנו (היום אולי 30 :) ) אז מבחינתי כל דבר יהיה הרבה יותר חזק ממה שאני רגיל אליו.

פורסם
זה לא פחות או יותר המשקל של אוקטביה (1800 ק"ג) ושם יש לה מנוע 1.6 פשוט?

לא. אוקטבייה 1.6 אוטומט שוקלת 1230ק"ג, גולף עם מנוע V5 אוטומט שוקל 1300ק"ג. BMW E32 שוקלת בערך 1600ק"ג.

הכל יחסי. אם בעיניך אוקטביה 1600 סוחבת בעלייה חזקה עם מזגן, אז כניראה לא תיהיה לך בעייה על כל רכב כבד עם מנוע חלש יחסית. אוקטבייה חלשה מאוד בעלייה. אלא אם כן אתה קורע את המנוע על 5000סל"ד. אבל אם אתה נוסע בעדינות ועולה עלייה על 3000סל"ד - אתה פשוט תיסע לאט והרכב לא יאיץ, 60 זה יהיה טוב עם רכב מלא עם מזגן.

אחרי גולף V5, כאשר נסעתי באוקטבייה, חשבתי שמשהו קרה לאוטו, בעלייה פשוט נוסע לאט ולא סוחב. שאלתי את אבא שלי, הוא אמר הרכב נוסע בסדר, ככה היה תמיד. עם מזגן בעלייה, האוטו נוסע בממוצע על 30~20קמ"ש פחות מגולף שלי. בשני המקרים בלי לקרוע את המנוע, טורים בסביבות 3000סל"ד.

מצד השני, אם אתה מסתדר עם 1300, אולי תרגיש שיש לך פיתאום רכב חזק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הw140 בתצורת המנוע הנל נחשבת למוצלחת בין שאר המנועים שהוצעו

אך תביא בחשבון שברכב עתיר טכנולוגיה שכזה ישנן הוצאות רבות

מערכת פליטה יקרה

מערכת קירור נוטה לדלוף

צמת חשמל עם נטיה להתפוררות הבידוד במיוחד באזור המנוע

מערכות נעילה ואיורור מונעות על ידי משאבת ואקום חשמלית תחת הכסא האחורי 14000 שקלים בחברה,

חלקי בודי יקרים להחריד פגושים בעיקר

חופש בתיבת ההגה

חלודות בחלק האחורי של הגג צמוד לפס קישוט חלון אחורי

חלודה בסמוך לכפתור פתיחת מטען

אך אם כל זאת לא מטריד אותך הרכב אכן מפנק ברמת הבידוד והנסיעה בו היא מהטובות ביותר

לדעתי קח את הרכב לבדיקה באחד המוסכים שיומלצו כאן בדיקת שלדה תערוך המכון

פורסם
-עשיתי חיפוש קטן באינטרנט וראיתי כמה מקומות (בישראל) של חלפים משומשים של מרצדס , זה לא אומר שהמצב לא כזה נורא?

אולי אפשר להשיג חלקים מירדן? שמעתי על הרבה אנשים שעשו את זה ושם החלקים נמצאים בשפע ומאוד זולים (יחסית) גם אני שמעתי על זה מהמוסכניק שלי אלא:

-החלקים אינם מאוד זולים אלא מעט יותר זולים. יבוא (חוקי) מוסיף כ 40% למחיר החלק, "יבוא" (לא חוקי) מוסיף למחיר החלק את רווח המבריח. בכל מקרה, הייתי ממליץ לך להזמין ישירות מחו"ל (הסתכל בפורומים של מרצדס בחו"ל ותוכל לשאול שם על חנויות המוכרות לישראל)

-אל תעשה זאת עם חלקים קריטים בהם לא תוכל לקבל אחריות/החזרה.

-אם נחשוב קצת בהיגיון :)

1-לבעלים יש לו אותו כבר 10 שנים, ז"א קנה אותו בשנת 2000, כשהיה בן 8 (האוטו), ז"א היה לו כסף לקנות אותו במחיר יקר, ז"א לבעלים יש כסף (מסקנה מס 1) נכון חלקית, לבעלים היה כסף בשנת 2000.

2-אם החזיק אותו 10 שנים במצב כזה טוב (כמו שנראה בתמונות), אז כנראה שלא חסך עליו טיפולים (הרי לפי מסקנה 1 יש לו כסף לטיפולים :) ) לכן הוא שמור וחלק גדול מהחלפים שלו כבר הוחלפו, ז"א אין הרבה דברים להחליף בקרוב (מסקנה מס 2) לא בהכרח נכון. האם ישנו תיעוד טיפולים? רכב שנראה בתמונות כמו בונבונירה יכול להתגלות כאוטו סנדוויץ' מתחת למכסה המנוע:-) להזכירך, רכב נוסע שמתקרב לשנתו ה 20 דורש החלפה תכופה של חלקים שונים כתוצאה מהזדקנות.

3-המחירון 38K והוא רוצה 30K והוא גמיש, ז"א הוא לא ממש צריך את הכסף של המכירה, ז"א יש לו כסף, שזה מחזק את מסקנה מספר 1 ולכן גם את מסקנה מס 2. מה זאת אומרת שהוא לא ממש צריך את הכסף של המכירה? אם כך, למה שלא פשוט יתרום אותה8)?

-לא איכפת לי שיהיה מושבת מדי פעם, בכל מקרה אני עדין אשאיר את הגולף הישנה, אז לא נורא.

-אם אני קונה דבר כזה, יש מצב שאני אשאיר אותו הרבה שנים עד שהוא יהיה אספנות, ובינתיים "להשתדרג" מגולף 92 לאיזה פונטו 2002-2003 חיסכונית. ז"א במקום להחזיק GTI אני אחזיק מרצדס שנוסעת מעט ופונטו לנסיעות של יום-יום.

שלא תבין אותי לא נכון, אני תומך בגישה שלך (מרצדס שנוסעת מעט לבילויים ורכב נוסף לנסיעה יום-יומית) והייתי שמח אם הייתי יכול להרשות לעצמי רכב כזה בחצר. אבל, וזה אבל משמעותי, שים לפחות כ 30-40K בצד. זכור, החלפים יקרים, הטיפולים כשלעצמם ידרשו מוסכניק טוב שיוכל ויסכים לטפל ברכב כזה (נדיר).

• תוכן חדש...