Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז הסאב הוא לא אחר מאשר האינפיניטי קאפא פרפקט 12VQ.

המגבר שירים אותו הוא JL Audio 500/1.

הרכב הוא פיג'ו 306 אם זה משנה.

 

אני שומע בעיקר רוק כבד, פרוגרסיב, מטאל, וגם אלקטרוני כמו אינפקטד, ובלוז/ג'אז לפעמים. כלומר תיבה אטומה.

לפי המדריך של אינפיניטי הנפחים המומלצים לשילוב טוב בין עוצמה, flat-response, וlow-frequency extension

הם 0.4 ו-1 ft^3, שהם 11.3 ליטר ו-28.3 ליטר בהתאמה. איזה נפח מתאים למוזיקה שאני שומע?

מצורפת תמונת מסך של המדריך.

 

בנוסף, כמה MDF ובאיזה עובי אני צריך לקנות? אני וחבר נבנה את הסאב ביחד.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

שלום לך אם אתה מתכוון ללכת על תיבה אטומה עדיף כמה שיותר ליטרים לפי הוראות היצרן כדי שתוכל לנצל אותו ביכולת המירבית שלו.

הליטרים שציינת הם ליטרים שהסאב יכול לעבוד בהם:

אין שום קשר בין המוזיקה שאתה שומע לנפח התיבה! אלה לסאב עצמו בלבד. נפח התיבה בה אך ורק על חשבון העוצמה.

אומנם נכון שיהיה שנוי אם תיבה קטנה ואם תיבה גדולה אבל זה יוצר רק השליה, הניגון אותו ניגון רק חלש יותר (הסאב נסתם יותר מהר כשאין לו מספיק נפח בתיבה ולהפך ככל שיש יותר נפח ניתן לנצל אותו יותר).

אז תעשה את החישוב שלך איך אתה רוצה שהסאב ינגן כי הניגון אותו ניגון בסופו של דבר השאלה איך אתה רוצה את העוצמה שלו.

 

בהצלחה :mm_smile:

פורסם
שלום לך אם אתה מתכוון ללכת על תיבה אטומה עדיף כמה שיותר ליטרים לפי הוראות היצרן כדי שתוכל לנצל אותו ביכולת המירבית שלו.

הליטרים שציינת הם ליטרים שהסאב יכול לעבוד בהם:

אין שום קשר בין המוזיקה שאתה שומע לנפח התיבה! אלה לסאב עצמו בלבד. נפח התיבה בה אך ורק על חשבון העוצמה.

אומנם נכון שיהיה שנוי אם תיבה קטנה ואם תיבה גדולה אבל זה יוצר רק השליה, הניגון אותו ניגון רק חלש יותר (הסאב נסתם יותר מהר כשאין לו מספיק נפח בתיבה ולהפך ככל שיש יותר נפח ניתן לנצל אותו יותר).

אז תעשה את החישוב שלך איך אתה רוצה שהסאב ינגן כי הניגון אותו ניגון בסופו של דבר השאלה איך אתה רוצה את העוצמה שלו.

 

בהצלחה :mm_smile:

 

 

yonihawks

 

כתבת כמה דברים לא נכונים ודברים נכונים חלקית. אין לי שום דבר אליך, אני רק מציע שאם אתה לא בקיא בנושא ב- 100% אל תגיב סתם או שתציין זאת.

 

לכל סאב יש טווח מומלץ, אך בתוך הטווח הזה אתה יכול לבנות תיבות שיגרמו לסאב להישמע שונה מאוד ולא רק בעוצמה שלו.

 

תיבה אטומה כמה שיותר גדולה לפי הוראות היצרן לא תביא למיצוי מקסימלי של הסאב. ממש לא, הדבר היחיד שהיא תביא זה תדרים מאוד נמוכים בעוצמה גבוהה. היא לא תישמע איכותית מאוד ככל הנראה, הבאס יהיה מאוד shabby ומאוד edgyness, או במילים אחרות, נמרח. שוב, יהיו גם יתרונות, הנמוכים הכי חזקים כנראה שתצליח להוציא בנפח תיבה סביר, ונפח בלתי נלאה בבאס.

 

ז'אנר המוזיקה גוזר באופן ישיר את נפח התיבה המומלץ ! אם אתה רוצה פאנצ' חזק מאוד, אתה תבנה תיבה קטנה יחסית (בתוך הנפח המומלץ כמובן), אם אתה שומע הרבה מוזיקה שחורה, אתה תרצה תיבה גדולה יחסית כדי לקבל תדרים נמוכים מודגשים, אם אתה שומע מגוון של ז'אנרים אתה תרצה נפח ממוצע כדי לשמוע יחסית טוב בכל סוגי המוזיקה.

 

עם זאת, ניתן להגיד שתיבה גדולה תיתן יותר עוצמה מתיבה קטנה, אבל זה רחוק מאוד מלהיות הכל. רחוק מאוד מאוד.

 

שבוע טוב !

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

בתור בעלים של הסאב הזה, ואחד ששונא תיבות אטומות, אני בעלים גאה של תיבה סלוט פורטד 45 ליטר מרופדת בצמר סלעים,

ואני מאוד אוהב מה שזה עושה לפרפקט שלי.

גם כי אני בעיקר שומע גנגסטה ראפ, קראנק ודומיהם.

אתה תעדיף משהו שונה, לפי דעתי תנסה להשיג שני תיבות, 28 ליטר אטומה ובסביבות ה50 ליטר פורטד,

תשמע את שתיהן על אותו סטאפ עם הסאב שלך ותראה מה אתה אוהב יותר.

 

הסופו של דבר מה שמחליט זה האוזן.

Volvo S40 T4 MT

 

Volvo For Life :-D

פורסם

הקאפה פרפקט הוא סאב סופר טונאלי, רך ועמוק אבל לא הכי מדוייק שבעולם.

 

רמת הדיוק שלו היא כן גבוהה כשמדובר במוסיקה יומיומית, תריץ אותו על דיסק בדיקה של פוקל - מנוע חד בוכנתי של אופנוע - אתה תגלה שהוא קצת פחות מדוייק מסאבים בליגה אחת למעלה.

 

בתיבה אטומה 28 ליטר הוא ישמע לא פחות מנהדר - לי לפחות לא היה חסר ממנו כוח בתיבה אטומה, לא היה חסר לי דיוק ובטח שלא חסרה לי טונאליות ממנו.

 

בתיבה פורטד - אתה תקבל ממנו יותר כוח אבל הוא עלול להיות פחות מדוייק ובסאב הזה זה כבר בא לידי ביטוי בכך שזה כבר יהיה מורגש.

 

אבל איזו קונפיגורציה תתאים לך יותר? אתה צריך לנסות.

 

אני - מעדיף לסאב הזה תיבה אטומה. 1CF

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה מיכה..שנתיים כמעט באמת הגיע הזמן!

אז אני אלך על 1CF.

ניסיתי את התוכנה WinISD, לא היה במאגר שלה את ה12VQ, אז הכנסתי את הנתונים שלו לפי המדריך של הסאב עם שימוש בפרמטרים של הLowQ (הגליל מתכת שנכנס בתוך הסאב) שאמור להתאים לתיבות קטנות.

לפי זה קיבלתי תיבה של 29 ליטר שהם 1.024CF - האם זה מספיק טוב? אם אני מבין נכון, אז אם הסאב לא הכי מדויק בעולם, תיבה קצת יותר גדולה מהמומלץ לא בדיוק תשפר את זה.

 

חוצמזה, באיזה עובי MDF כדאי להשתמש?

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

ליטר לפה או ליטר לשם זה לא מה שישנה לסאב או יהווה הבדל של שמיים וארץ.

MDF של 17 מ"מ יהיה די והותר.

 

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

קניתי MDF 18, עכשיו אני צריך לתכנן את המידות אבל אני נתקל בכמה קשיים:

1. הגעתי לתוצאה כלשהי של 32*51*19 ס"מ אבל אני לא חושב שזה מתאים כי הקוטר הכללי של הסאב הוא 31.5 מה שאומר שהוא לא נכנס באף אחת מהצלעות של תיבה כזו. אז איך אני מחשב תיבה שתתאים לקוטר?

אני מתכנן להצמיד את התיבה לגב של הכסאות האחוריים כך שהצורה של התיבה תהיה טרפז מרובע.

וכמו כן, האם יש דרך לעשות את כל זה ולשמור על "יחס הזהב"?

 

2. איך אני קובע היכן למקם את הפתח לטרמינל? האם צריך להיות באותה צלע של הפתח לסאב? האם צריך לקבע את הכבלים שעוברים בין הסאב לטרמינל אל התיבה עצמה?

 

3. הבנתי שצריך למלא את התיבה עד כדי 2/3-3/4 בfiberfill - האם יש צורך להדביק את כולו לדפנות, והאם יש חומר אחר שאתם ממליצים?

 

 

תודה:wink:

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

אם יש משהו שאני לא מבין זה הקטע של לבנות תיבות לסאבים מעץ 18 מ"מ , ללא שום ספוג או צמר בפנים וללא BRACING ...

כולם עושים את זה , אני לא מבין איך אפשר ... הסאב מעביר כל כך הרבה אנרגיה לתיבה וזה הכל מתבזבז ...

לא לקח את התרופות שלו.

×
×
  • תוכן חדש...