Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5775 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת לא רע לי פה, סיימתי לא מזמן צבא והאמת אין לי מושג איך זה שם כי רוב חיי העברתי פה.

לא מפריע לי שום דבר עד שאני נפגש עם זה ביום יום ורואה את ההבדלים העצומים! כשתעבוד בבית מלון אתה תשים לב על מה אני מדבר! או שאתה רגיל לזה וזה לא בולט לך!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אפשר לראות את ההבדלים לא רק במלונות, אלא בכל מקום שיש בו קבוצות גדולות.

ההבדלים בין חרדים, דתיים וקבוצות אחרות של חילונים הם ענקיים.

נכון שאי אפשר להכליל אבל כשיש לך 10 קבוצות של 50 איש אחת אחרי השנייה שמורכבות מאותה קטגוריה של אנשים, אתה לא יכול שלא לשים לב להבדלים הענקיים שבין הקבוצות השונות.

פורסם
האמת לא רע לי פה, סיימתי לא מזמן צבא והאמת אין לי מושג איך זה שם כי רוב חיי העברתי פה.

לא מפריע לי שום דבר עד שאני נפגש עם זה ביום יום ורואה את ההבדלים העצומים! כשתעבוד בבית מלון אתה תשים לב על מה אני מדבר! או שאתה רגיל לזה וזה לא בולט לך!

בוא אני אגלה לך סוד,אני לא יליד הארץ, אלא יליד רומניה, גם אותי הורי הביאו בגיל חצי שנה ככה שאני לא מכיר דבר וחצי דבר מרומניה עצמה ואת כל חיי העברתי כאן, אני יכול להגיד בפה מלא שאני ישראלי גאה. לי מאוד מפריע הכותרת שלך, מה זה קווים לדמותו של האופי הישראלי? הרי פתחת שרשור של העלאת חסרונות שלי כישראלי(אני כמובן מדבר בגוף ראשון עלי כרגע) ואני לא רואה דבר ממה שרשמת כמשהו שאני עושה, הרי אם הייתי פותח שרשור "האופי הרוסי/אוקראיני/בוכרי/קווקוי וכו... "לצורך העניין, ומתחיל לשפוך רק את החסרונות של העלייה הרוסית והשפעותייה בארץ , אני מניח שהיו כאן לא מעט חברי פורום שמתקוממים מעצם הרעיון של השרשור.

עצם זה שפתחת שרשור כזה רק מראה כמה אתה לא מרגיש שייך לחברה הישראלית ועד כמה אתה מנותק ממה שקורה בשאר העולם. בכל מקום בעולם ישנם קבוצות בתוך החברה שהם נחותות ומתנהגות בהתאם כמו שיש קבוצות של עליתות שגם הם מתנהגים בהתאם, לא הם ולא הם משקפים את כלל החברה.

פורסם

קודם כל הכותרת נערכה לא על ידי אבל לא חשוב.

דבר שני אתה לוקח את זה רגשי מדי! זה לא נכתב בכוונה לפגוע פה באף אחד אלה לפתוח לאנשים עיניים.

דבר שלישי, האנשים שבאים לבית מלון או הולכים להפלגה לא נראה לי כ''כ מקבוצה ממש נחותה!

ד''א גם יצא לי לראות משלחות צבאיות מחו''ל (סינים, גרמנים ואגב רוסים), גם כאן זה בלט, ההבדלים בתרבות ובמשמעת שמיים וארץ! אגב אם זה מעודד אז לרוסים בסוף הקורס בהחלט הייתה השתכרות קולקטיבית ואצל הגרמנים הבירה הייתה הכי חשובה אבל ההתנהגות היום יומית, הנימוסים, ההליכות הם הרבה יותר ממה שיש ברוב האוכלוסיה בארץ!

ד''א אם תנסה לחנך ילד ותתן לו מכה בצורה חינוכית (לא להיות דרמה קוין אני מדבר לא על מכות אלה מכגה קטנה), הרי יש מצב שהוא ילך להתלונן עליך למשטרה (הילד).

אולי אתה חי במציאות ורודה מדי ומחליט להתעלם מכל אלה.

אני בהחלט מחובר לחברה אבל החיבור הזה לא מתבטא בהעמסה של הצלחת, הדחפות בתור או אכילה כמו חזיר? או שאני לא מספיק מחובר ואני צריך להתחיל להתחבר גם בצורה הזאת? להרגיש 100% חיבור?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
בעקבות שרשור זה - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=338172

אני מכריז פה על שרשור אחר, אפשר לקרוא לו האופי הישראלי, 'שוק תרבות'' ובעוד המון שמות שונים!

הקדמה, הנני עליתי בגיל 9 מאוקראינה (נשמע כמו בוראט כמעט?) וכבר אז קיבלתי הלם תרבות! מאז זה רק הולך ומחמיר! ולהלן הפירוט:

גיל 16, אני נער המחפש עבודה לחופש, איכשהו אני מגיע למלון קטן בסביבה, ומתחיל לעבוד בתור מלצר! המלון נותן חדרים אך ורק לקבוצות, בעיקר תיירים או שבתות של דתיים (אני עובד בו עד היום אך על תקן טבח). בתמימותי נפלתי על אירוע של דתיים! אני נכנס לחדר אוכל ואומר ואו, איזה יפה! הכל מסודר יפה, הכל מקושט לפני האירוע, תוספות שהאנשים דאגו לארגן! באמת יפה! הארוחה מתחילה ומה שניתן לראות על השולחן אחרי 5 דק' זה בעיקר זבל והרבה! הפרחים והקישוטים על הרצפה, האוכל חלקית מפוזר באזורים שונים! הילדים רצים ואני בכלל לא יודע איך הם יוצאים מזה בריאים ושלמים! בקיצור זה נראה כאילו שד תזמני עבר במקום! אחרי הארוחה אתה לא יודע מאיפה להתחיל! המפה נראה לי ישר הולכת לגניזה או שאתה הולך לבדוק אם הפרסומת של טייד (אבקת כביסה) באמת עובדת!

כמה אבחונים: הצלחת נועדה לא ע''מ להיות מסגרת לאוכל אלה ככלי העברה של האוכל מנק' א לנק' ב.

הסכין? כנראה נועדה ליופי! מילא אפשר היה לדקור מישהו אבל זה לא מהסוג הזה!

המזלג? למה? הידיים יותר נוחות!

המפית? כנראה בשביל להעזר בה כשמחליפים לילד חיתול.

הכוס? כנראה ע''מ לנסות להמציא שייק חדש ממגון מוצרים.

וכו'

בכל מקרה לא מזמן הייתי בהפלגה! אני חייב לומר האוכל מצויין! מומלץ בחום! השירות בכלל מדהים מכל בחינה אפשרית! אבל כשאתה נכנס לחדר אוכל אתה מקבל שוק תרבות שוב! אני בא לקחת אוכל, איזה דפקט מאחורי כל שניה דוחף אותי עם הקרס! עוד מישהי צועקת לידי לבת שלה עד שעור התוף באוזן שלי נסדק! התור כנראה בא משני כיוונים עם סכנת התנגשות באמצע! ועם הנדנוד של הספינה אולי מישהו ידאג למרוח עליכם משהו.

הפלא הוא ששירות המלצרים עדיין מדהים למרות שהם סובלים את זה כל יום!

ביום האחרון להפלגה שמו על השולחנות מעטפות לטיפ למלצרים, ואז אני שומע 2 פרחות בנות 18-20 ''הם אשכרה חיים בסרט שנשאיר להם טיפ חהחהחה'' ברור שלא תשאירו הרי הכל כלול!

קצת טיפים:

אחרי שאתם אוכלים תנסו לראות אם הצלחתם לעמוד בגבולות הצלחת או שחצי מהאוכל מפוזר בשולחן!

לאכול עם פה פתוח ולהשמיע רעשים עלול לגרום למצב נפשי מעורער לסובבים אתכם!

שימוש בסכין ומזלג אחרי כמה וכמה פעמים יכול להיות אפילו דיי נוח!

המפית נועדה לנגב את הפה והידיים בלבד!

לעמוד בתור לאוכל גם אם אתם ממש ממש רעבים יכול להיות רעיון לא רע, בד''כ ממלאים את האוכל גם אם הוא נגמר!

להשאיר טיפ? בשבילכם זה רק 5 ש''ח בשביל המלצר זה נעים!

לא יודע איך אתה רואה את הדברים הללו, אני רואה את זה כצורת כתיבה מתנשאת, אפילו מאוד מתנשאת.

אלה היו 5 דק' מחיי!

כמובן שזה נכתב קצת בהגזמה ע''מ להמחיש את העניין! הרוב בנוי על תרחישים אמיתיים!

אשמח לתגובות!

עמית.

קודם כל הכותרת נערכה לא על ידי אבל לא חשוב.

דבר שני אתה לוקח את זה רגשי מדי! זה לא נכתב בכוונה לפגוע פה באף אחד אלה לפתוח לאנשים עיניים. אל תדאג אני לא לוקח את את זה אישי בכלל אבל כדי שאתה תפקח את העיניים, צורת הכתיבה שלך היא לא בגובה העיניים אלא בגובה 2 מטר מעל הראש.

דבר שלישי, האנשים שבאים לבית מלון או הולכים להפלגה לא נראה לי כ''כ מקבוצה ממש נחותה! תתעורר, לא כל בתי המלון ולא כל ההפלגות הם ברמה של 5 כוכבים דלוקס, הפלגה ב200$ או קצת יותר זה לא שיא הפאר .

ד''א גם יצא לי לראות משלחות צבאיות מחו''ל (סינים, גרמנים ואגב רוסים), גם כאן זה בלט, ההבדלים בתרבות ובמשמעת שמיים וארץ! אגב אם זה מעודד אז לרוסים בסוף הקורס בהחלט הייתה השתכרות קולקטיבית ואצל הגרמנים הבירה הייתה הכי חשובה אבל ההתנהגות היום יומית, הנימוסים, ההליכות הם הרבה יותר ממה שיש ברוב האוכלוסיה בארץ!

אני בטוח שכמשלחות שמגיעות ארצה ועוד משלחות צבאיות שיש עליהם פיקוח , אז מן הסתם יש גם משמעת, לך תטייל קצת בעולם ותראה איך חיים באמת בחיי היום יום, אני מבטיח לך שבכל מקום תמצא קבוצות של אנשים חסרי חינוך והשכלה שמתנהגים כמו בהמות.

ד''א אם תנסה לחנך ילד ותתן לו מכה בצורה חינוכית (לא להיות דרמה קוין אני מדבר לא על מכות אלה מכגה קטנה), הרי יש מצב שהוא ילך להתלונן עליך למשטרה (הילד).

אני מציע לך לא להיכנס לעניין חינוך ילדים עד שיהיה לך ילד משל עצמך , אתה עדיין ילד בעצמך.

אולי אתה חי במציאות ורודה מדי ומחליט להתעלם מכל אלה.אני חי ורואה את כל התמונה, אתה מתמקד רק בנקודה שקרובה אלייך, אני מניח שהגיל כבר יתקן את זה בעתיד.

אני בהחלט מחובר לחברה אבל החיבור הזה לא מתבטא בהעמסה של הצלחת, הדחפות בתור או אכילה כמו חזיר? או שאני לא מספיק מחובר ואני צריך להתחיל להתחבר גם בצורה הזאת? להרגיש 100% חיבור?

שוב פעם אתה מכליל את כלל החברה בהתנהגות הבהמית הזאת.לא כולם מתנהגים ככה.

בתור בחור בן 22 יש לך המון ידע ורצון ללמד אחרים זה נחמד. מקווה שתיקח משהו ממה שרשמתי.

יום טוב.

פורסם

מיכאל בתחילת ההודעה הראשונה נכתב שהדברים נכתבו בהקצנה בכוונה!

נכון אני מכליל ולא כולם ככה, אז בוא נוסיף בכל שורה שכתבתי שיש יוצאי דופן!

לדעתי אתה עדיין לא מבין את הכוונה שלי, מקובל עליי בהחלט, אולי יום אחד אבין שאתה צודק או אתה תבין את הכוונה שלי באמת.

אני לא בן אדם מתנסה, אבל בשביל זה צריך להכיר אותי...

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• תוכן חדש...