Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5774 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות שרשור זה - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=338172

אני מכריז פה על שרשור אחר, אפשר לקרוא לו האופי הישראלי, 'שוק תרבות'' ובעוד המון שמות שונים!

הקדמה, הנני עליתי בגיל 9 מאוקראינה (נשמע כמו בוראט כמעט?) וכבר אז קיבלתי הלם תרבות! מאז זה רק הולך ומחמיר! ולהלן הפירוט:

גיל 16, אני נער המחפש עבודה לחופש, איכשהו אני מגיע למלון קטן בסביבה, ומתחיל לעבוד בתור מלצר! המלון נותן חדרים אך ורק לקבוצות, בעיקר תיירים או שבתות של דתיים (אני עובד בו עד היום אך על תקן טבח). בתמימותי נפלתי על אירוע של דתיים! אני נכנס לחדר אוכל ואומר ואו, איזה יפה! הכל מסודר יפה, הכל מקושט לפני האירוע, תוספות שהאנשים דאגו לארגן! באמת יפה! הארוחה מתחילה ומה שניתן לראות על השולחן אחרי 5 דק' זה בעיקר זבל והרבה! הפרחים והקישוטים על הרצפה, האוכל חלקית מפוזר באזורים שונים! הילדים רצים ואני בכלל לא יודע איך הם יוצאים מזה בריאים ושלמים! בקיצור זה נראה כאילו שד תזמני עבר במקום! אחרי הארוחה אתה לא יודע מאיפה להתחיל! המפה נראה לי ישר הולכת לגניזה או שאתה הולך לבדוק אם הפרסומת של טייד (אבקת כביסה) באמת עובדת!

כמה אבחונים: הצלחת נועדה לא ע''מ להיות מסגרת לאוכל אלה ככלי העברה של האוכל מנק' א לנק' ב.

הסכין? כנראה נועדה ליופי! מילא אפשר היה לדקור מישהו אבל זה לא מהסוג הזה!

המזלג? למה? הידיים יותר נוחות!

המפית? כנראה בשביל להעזר בה כשמחליפים לילד חיתול.

הכוס? כנראה ע''מ לנסות להמציא שייק חדש ממגון מוצרים.

וכו'

בכל מקרה לא מזמן הייתי בהפלגה! אני חייב לומר האוכל מצויין! מומלץ בחום! השירות בכלל מדהים מכל בחינה אפשרית! אבל כשאתה נכנס לחדר אוכל אתה מקבל שוק תרבות שוב! אני בא לקחת אוכל, איזה דפקט מאחורי כל שניה דוחף אותי עם הקרס! עוד מישהי צועקת לידי לבת שלה עד שעור התוף באוזן שלי נסדק! התור כנראה בא משני כיוונים עם סכנת התנגשות באמצע! ועם הנדנוד של הספינה אולי מישהו ידאג למרוח עליכם משהו.

הפלא הוא ששירות המלצרים עדיין מדהים למרות שהם סובלים את זה כל יום!

ביום האחרון להפלגה שמו על השולחנות מעטפות לטיפ למלצרים, ואז אני שומע 2 פרחות בנות 18-20 ''הם אשכרה חיים בסרט שנשאיר להם טיפ חהחהחה'' ברור שלא תשאירו הרי הכל כלול!

קצת טיפים:

אחרי שאתם אוכלים תנסו לראות אם הצלחתם לעמוד בגבולות הצלחת או שחצי מהאוכל מפוזר בשולחן!

לאכול עם פה פתוח ולהשמיע רעשים עלול לגרום למצב נפשי מעורער לסובבים אתכם!

שימוש בסכין ומזלג אחרי כמה וכמה פעמים יכול להיות אפילו דיי נוח!

המפית נועדה לנגב את הפה והידיים בלבד!

לעמוד בתור לאוכל גם אם אתם ממש ממש רעבים יכול להיות רעיון לא רע, בד''כ ממלאים את האוכל גם אם הוא נגמר!

להשאיר טיפ? בשבילכם זה רק 5 ש''ח בשביל המלצר זה נעים!

אלה היו 5 דק' מחיי!

כמובן שזה נכתב קצת בהגזמה ע''מ להמחיש את העניין! הרוב בנוי על תרחישים אמיתיים!

אשמח לתגובות!

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

אתה פשוט עליתי לארץ בגיל צעיר מאוד וכנראה אינך זוכר או

שבכלל בגיל 9 עוד לא הספקתה להכיר את התרבות הרוסית/אוקראינית. (ואל תספר לי על התרבות שלך בבית

כי הורייך כנראה אנשים משכילים ומתורבתים)

תאמין לי שם יותר גרוע!

מה שגם ניתן להוסיף שהדתיים שאתה לוקח פה כדוגמא הם אנשים פשוטים,

אני בטוח שאנשים פשוטים מכל חלק בעולם יתנהגו באותה צורה: רוסיה, אוקראינה אנגליה ובטוח גם אמריקה.

בנוגע לתיירים, אתה אף פעם לא ראיתה תיירים רוסים או אוקראינים בנופש בטורקיה או מצרים.

שלנו הרבה יותר מתורבתים! לפחות הם לא שיכורים!

פורסם

בישראל יש המון חסרונות כמו חוסר תרבות ונימוסים.

מצד שני, לא תראה בשום מדינה בעולם אחווה ויחס חם כמו שאתה מקבל פה (מרוב האנשים).

מה שדפוק זה הגב הכלכלי שנותנים לאוכלוסייה כל כך גדולה שמתעקשת לא לעבוד, לא כי היא לא יכולה אלא כי היא לא רוצה.

זה פשוט עונש קולקטיבי למשלמי המיסים.

פורסם
אתה פשוט עליתי לארץ בגיל צעיר מאוד וכנראה אינך זוכר או

תאמין לי שם יותר גרוע!

אני בטוח שאנשים פשוטים מכל חלק בעולם יתנהגו באותה צורה: רוסיה, אוקראינה אנגליה ובטוח גם אמריקה.

בנוגע לתיירים, אתה אף פעם לא ראיתה תיירים רוסים או אוקראינים בנופש בטורקיה או מצרים.

שלנו הרבה יותר מתורבתים! לפחות הם לא שיכורים!

ביקרתה ברוסיה או אוקראינה שאתה יודע ששם גרוע יותר?!

אני אישית לא מכיר אף רוסי או אוקראיני שאוכל עם פה פתוח,כי בכל משפחה של אנשים פשוטים הוא היה מקבל כאפה לראש על כל ביס.

בטוח יש כמה פה ושם אבל הם בטח לא אנשים "פשוטים".

אני בטוח שאותם שיכורים במצרים או טורקיה הרבה יותר נחמדים מישראלים שיכורים.

רק ישראלים יוכלו להיכנס עם מנה חמה לחדר אוכל ולשבת לאכול,או להוציא אוכל מהחדר אוכל בשקיות של סופר,או לרוקן את החדר במלון מכל תכולתו(כולל מצעים ווילונות),

אני כמובן לא מכליל אבל אחוז הישראלים על פני השאר הוא גבוהה בהרבה.:lol:

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

דני, יוצא לי לנסוע בעולם לא מעט (נסיעות עבודה. בד"כ לבד ולא לאיזורי תיירות) ואנחנו בהחלט בממוצע.

באנגליה, גרמניה, אוקראינה, רוסיה, טורקיה, יוון, איטליה, צרפת, מצריים, תאילנד, הודו וסין ראיתי תרבות לא שונה מבחינת הבהמתיות מהתרבות הישראלית פרט להעמסת האוכל במזנונים בבתי המלון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הדבר הכי דפוק באופי הישראלי, זה הצורך כל הזמן להסביר כמה אנחנו יותר דפוקים מכולם .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אתן דוגמא נוספת מאתמול:

רציתי לקנות במגה כמה מוצרים לסו"פש ,נכנסתי ולקחתי כשישה מוצרים לא יותר מזה.

שמח וטוב לב אני בא לעמדת העד עשרה מוצרים ומה עיני רואות? 2 בנות עם עגלות מלאות עד אפס מקום בעגלה.

פניתי לאחת מהן ושאלתי: ממ נראה לי שיש לך קצת יותר מעשרה מוצרים את לא חושבת?

אז היא אומרת לי: נו אז יש לי יותר מעשרה לא נורא מה קרה.(תרגום :למה איכפת לה שיש אנשים כמוני שקנו כמה מוצרים

ולא בא להם להיתקע שעה בתור)

הסבר קצר: נכון שהסניף עמוס בגלל ראש השנה הממשמש ובא אבל לא ראיתי שלט שאומר שבימי עומס עמדת העשרה

מוצרים מבוטלת.

מישהו בא ואמר לי עזוב אותך לך לשלם בעמדת הקוסמטיקה ותשלם שם, וככה הלכתי ויצאתי בתוך חמש דקות.

מסקנה אם אתם במגה וגם התור עד עשרה מוצרים מפוצץ בגלל פוסטמות שזורקות זין-תלכו לקוסמטיקה ותוך כמה דקות הייתם בסניף:)

פורסם

אני נאלץ לא להסכים עם מה שכתבת על הדתיים.

הצגת אותם כברבריים, אך זה ממש לא נכון! הכל היה מבולגן כי יש הרבה ילדים, אבל אתה ראית את המבוגרים אוכלים עם הידיים?!

אז כן, השני-סנט שלי לשרשור: ישראלים אוהבים סטיגמות.

פורסם
אני נאלץ לא להסכים עם מה שכתבת על הדתיים.

הצגת אותם כברבריים, אך זה ממש לא נכון! הכל היה מבולגן כי יש הרבה ילדים, אבל אתה ראית את המבוגרים אוכלים עם הידיים?!

אז כן, השני-סנט שלי לשרשור: ישראלים אוהבים סטיגמות.

אם תשים לב רשמתי שהדברים נרשמו בהקצנה! אבל בלי שום קשר לאוכלים עם הידיים או לא, הלוואי וזה היה מה שמציק שם...

זה לא סטיגמה, אני עובד שם כ 4 שנים ואני יודע על מה אני מדבר! אין לי שום סיבה להמציא את זה! פעם תסתכל על שולחן של ישראלים אחרי שהם קמים ממנו ותראה כמה בלגן נשאר, לעומת תיירים. תשווה! אתה תבין מהר מאוד על מה דיברתי.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

ישראלים, אני מסכים!

אבל ההכללה על הדתיים הציקה לי. הרבה ילדים זה דבר לגטימי בהחלט, על כל ההשלכות הלוגיסטיות. כל משפחה ושיקוליה שלה.

אגב, בבתי מלון, לא רק שאני לא מעמיס על הצלחת בארוחת הבוקר, אלא יש לי אסטרטגיה מיוחדת. (אני בוחר כמה קינוחים / נשנושים מתוקים שנראים לי טוב, מתמקד בהם, וזהו. חביתה וירקות יש לי בבית ;-)). אני גם לא מבין איך אפשר לצאת לטייל אחרי שאכלת חצי חדר אוכל ואתה מפוצץ... גועל נפש.

פורסם
מה שדפוק זה הגב הכלכלי שנותנים לאוכלוסייה כל כך גדולה שמתעקשת לא לעבוד, לא כי היא לא יכולה אלא כי היא לא רוצה.

זה פשוט עונש קולקטיבי למשלמי המיסים.

מה שדפוק זה שדווקא מעמד הביניים, שמחזיק את המדינה על כתפיו, נדפק הכי הרבה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

העניין הוא שאחרי כל העמסת האוכל מה שנאכל באמת הוא 50 אחוז ממה שיש בצלחת (ולגבי דתיים, יש עניין האוסר השחטת אוכל, ז''א זריקה)

עוד נק', ''שילמתי אני חייב לנצל עד הסוף'' אני מאמין שאין טעם להרחיב פה!!

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

ידידי, אל תיפגע אבל זה נשמע שלא תתנגד לחזור למדינה ממנה הגעת.

כל המרמור הזה בעיקר של יוצאי חבר העמים נגד ה"ישראליות או האופי הישראלי" הוא פשוט לא מובן בעיני. הרי ישנה סיבה טובה מאוד שבגינה הם עלו לארץ (או הוריהם) והיא לא רק בגלל היותם יהודים(או לא).

מה זה אופי ישראלי? ישראל היא מדינה של קיבוץ גלויות וה"אופי" שאתה מדבר עליו הוא תוצר של ערבוב אדיר של תרבויות שונות שחלק נכבד מהם הוא דווקא של יוצא חבר העמים(הדברים הטובים והרעים כן,אני לא בא להשמיץ אף אחד), "האופי " הזה נמצא בכל אחד שחי כמה שנים בארץ,מי יותר ומי פחות.

עדיין לא יצא לי לראות רומנים שהם רק גנבים,מרוקאים שהם רק עצבניים,רוסים שהם רק שתיינים,פרסים שהם רק סוחרים,תימנים שהם רק קמצנים(בעצם בזה אני לא כל כך בטוח:|),אנגלים שהם עם גינונים מלכותיים או אתיופים שהם כולם אנאלפאביתים ואני חושב שהמסר הובן.

לסיכום, תוציא לך מהראש את המושג הזה כי זה לא נכון בכלל, כמו בכל תרבות ובכל מדינה יש את החלק היותר מפותח ויש את החלק הפחות מפותח.

(כמובן שזאת דעתי האישית ואין בה שום כוונה לפגוע באדם זה או אחר).

• תוכן חדש...