Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

האם "מותר" לשפר מכונית קלאסית?  

129 הצבעות

1. 1. האם "מותר" לשפר מכונית קלאסית?

• לא.יש לשמור עליה מקורית ב 100%
      20
    • ניתן לשפר מאפייני בטיחות ואמינות תוך שמירה על המראה החיצוני ומאפייני הנהיגה
      26
    • כן. לשמור על המראה המקורי אך לשפר את מאפייני הנהיגה (מנוע, מתלים, אגזוזים...)
      35
    • כן!! לשנות את המראה החיצוני ולתת לרכב צורה "קרבית" ו"חמה"יותר
      7
    • כל האפשרויות לגיטימיות, תלוי ברצונו של בעל הרכב.
      41

פוסטים מומלצים

פורסם

מבחינתי זה תלויי במצב הרכב במידה והרכב מקורי לחלוטין, מספרים מתאימים וכו' לשפר זה רק מוריד מערכו של הרכב,

חוץ מזה אין רע בלשפר מבחינה בטיחותית את הרכב כגון בלמים צמיגים וכו' (במידה והרכב לא מקורי)

במידה והרכב לא מקורי אז ניתן בהחלט לשפר כמה? זה תלויי בבעל הרכב.

.u.s not just vegas baby

if it's not a corvette it's just a car

פורסם

רכב אספנות,כשמו,הוא רכב שמגלם בתוכנו את כל הרצונות,החלומות,הדרישות,הסיפוקים הקטנים (והגדולים)ההנאות,ועוד ועוד,,,,וכל אחד יעשה כרצונו.

אבל,,,ובהתאם ליכולת הכלכלית של כל אחד (וחלומותיו) לדעתי,זה מה שהייתי רוצה לעשות:

1.רכב אחד לשפץ עד לרמת הבורג,רמה 1,מוזיאונית,לא לנסיעה יום יומית,אלא לתצוגה בלבד.לשנע אותו על מובילית כמו שנעשה

בארה"ב .

2.רכב שני לשפץ לרמת בטיחות,אמינות,הנאה ונוחיות מתקדמות,(ולהשתדל לא לפגוע וויזואלית במראה המקורי) שקרובות מאוד למקור,לנסיעות יום יומיות,לכייף,למפגשים,ולא לחשוש מכל זמזום חריג,או חימום יתר וכו'.

לגבי אישית,סעיף 2 קיים.

ואני עובד על סעיף 1,,,,ואני כמובן מדבר על פורד מוסטנג :lol: בשנתון 1966-1964

אסתר-אחרי הרכישה (120).jpg

צביקה הר-נוי

14119

"החיים הם כמו נסיעה על אופניים - אם קל לך מידיי,סימן שאתה בירידה,,," :mm_wink:

פורסם

אצלי ב"מרצדס זלטין" אחליף ואשפר את המנוע ל560 כולל המערכות הנילוות,גם תיבת הההילוכים תוחלף על מנת לקבל כוח,זמינות האצה,והתנעה קלה יותר כשהמנוע חם (K מערכת מעצבנת)

אגב באותה נשימה אם למישהו יש קיט כזה אשמח לנהל איתו מו"מ

דני

מירוצי מכוניות

פורסם

כל בעל רכב יעשה כטוב בעיניו , אבל דעתי היא שרכב במיוחד אספנות חייבים לשאוף עד כמה שניתן ואפשר למקור הדבר מתגלה כבעל ערך מוסף .

th_Picture096.jpg
פורסם

הרעיון להחליף ל 560 + גיר הוא בפירוש שיפור ראוי ונכון ל 450sl

קח רק בחשבון (אם אתה לא יודע) שהמנוע לא נכנס אחד לאחד, יהיה צירך שינויים קלים במרכב.

ומערכת k ממש לא מעצבנת, היא מערכת מעולה ואמינה. אם יש בעיות בהתנעה ראשונית משהו לא תקין שם. מאחר וזה קיץ לא הייתי הולך על מערכת ההתנעה הקרה למרות ששוה לבדוק גם אותה, יותר סביר שיש סיבה שהמנוע לא מקבל מספיק דלק או לא מכוון נכון.

פורסם

אם הייתי צריך לבחור תשובה מתוך הארבע שבסקר התשובה הייתה 4.

אבל, למרות שלא זכתה לרייטינג גבוהה, ארצה ללמד סנגוריה על תשובה 3.

אחד הביטויים האמיתיים של תרבות מוטורית ובכללה תרבות רכב קלאסי טמון בתת הקטגוריה של שחזור ושדרוג מכוניות קלאסיות.

שימו לב איך הוט-רודס שבעבר נחשבו למוקצות מחמת מיאוס (אני מדבר על "החברה הגבוהה" של אספנות הרכב האמריקנית, החבורה המפונדרקת של פאבל ביץ' לדוגמה), אבל היום הן ענף לגיטימי ואף מוערך.

שיפוץ מכונית קלאסית והענקת אינטרפטציה אישית (ועל טעם וריח לא נתווכח) היא דרך נהדרת לחשוף עוד אנשים לתחביב הזה.

באופן אישי, גם אני "חוטא" בהסבה שכזו עם האסקורט שבסוף תהיה רפליקה של RS2000, למרות מקורה הצנוע בהרבה.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

אני אומר שהכל תלוי במצבו הראשוני של האוטו,

אם מצבו שמור מאוד אני בעד לשמרו או לשפצו לרמת מקור, (ראו מוסטנג של בני)

אם מצבו לא מזהיר אני בעד לשפר ולשנות, (ראו פרינץ של ליאור)

הסיבה היא שרכב ששופר יהיה בלתי אפשרי להחזירו למצב מקורי ורכב מקורי תמיד יהיה אפשר לשפר.

אני לא אוהב לראות איך בתוכניות שיפוץ של האמריקאים לוקחים רכב במצב חדש חדש "והורסים" אותו על מנת לשפר,

למה לא לקחת רכב במצב טוב ומטה ואותו לשפר.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תוכן חדש...